No więc, dzięki za ocenę moich prac. Teraz ja ocenię twoje i wbiję trochę KP.
Zigur:Przede wszystkim, włosy. Nie twierdzę że są źle wykonane, ale przydałyby się poprawki i w ich proporcjach i w cieniowaniu. Zastosowałeś coś podobnego do PillowShadingu. Najciemniejszy kolor dookoła, później coraz to jaśniejszy w środek. Błąd. Takie cieniowanie zaprowadzi Cię donikąd.
Koniecznie zobacz nawet na moim Spricie, w jaki sposób są cieniowane takie włosy aby jakoś wyglądały. Jeżeli się przyłożysz, to jestem pewien że uda Ci się odwalić kawał naprawdę dobrej roboty.
Proporcje.. Cóż.. Włosy są podobne do tych Hihoriego aka. Makyma. Ich kształt więc nie jest tragiczny. Jednakże, ta wystająca część z tyłu.. Nie pasuje mi, daje wrażenie jakby włosy były naklejone siłą na postać. Postaraj się to zaokrąglić, jak w przypadku mojego Sprita czy innych mających podobnie wykonane włosy.
Dalej.. Koszula i podkoszulka. Podkoszulka zdecydowanie powinna mieć inny kolor, zbyt bardzo miesza się z kolorem koszuli. Jeżeli jest to część koszuli, to przepraszam, nie wiedziałem.
Mimo to, cieniowanie koszuli powinieneś zmodyfikować. Aktualne nie jest złe, jednak dziwnie wygląda. Postaraj się dodać na dole jakieś ciemniejsze odcienie, a powinno być lepiej.
Spodnie.. Nie, nie wyszły Ci całkowicie! Cieniowanie naprawdę słabe, przesadziłeś z najmocniejszym odcieniem. Całe spodnie wyglądają nienaturalnie. Serio, jeżeli możesz, zrób coś z tym. Zastosuj podobny styl jakim Ja lub Sezu cieniujemy i postaraj się je połączyć. Jeżeli Ci się uda, efekt nawet dla Ciebie będzie zadziwiająco dobry.
Butów nie oceniam, bo niema co. Mogłeś się jedynie bardziej wysilić z ich tworzeniem. Oryginalność tu leży i błaga o pomstę do nieba.
Pasek i rękawice to samo.. Nudny wygląd, nie zachwycają, ale po lekkim zmodyfikowaniu mogą
Koniecznie popraw cieniowanie mięśni na rękach i twarzy. Są zwyczajnie do dupy. Nie obraź się i nie miej mi za złe że tak mówię, ale tak wg. mnie wygląda cieniowanie przynajmniej na samych rękach. No, na głowie jeszcze ujdzie i obroni się przed stwierdzeniem że jest do dupy. Mimo to, koniecznie musisz nad nim popracować.
Nie wiem co on ma w ręce. Jeżeli możesz to mi wytłumacz, bo ogólnie, Nunchaku to mi nie przypomina. Może miałeś inne zamiary, ale niestety mnie wiem jakie.
LisekGirl XD:Lisia panienka fajnie wygląda. Cieniowanie na niej jest jednak zbyt łagodne, zastosuj mocniejsze kolory, zwłaszcza te najciemniejsze.
Cieniowanie twarzy zdecydowanie za łagodne i ogólnie słabe. Popracuj nad cieniowaniem twarzy u OPAR'ów płci żeńskiej, bo widzę że u Ciebie z tym nie jest za dobrze. Serio, nie mówię tego żeby Ci dogryźć, a dlatego że to cieniowanie naprawdę jest słabe.
Włosy dziwnie wykonane, ale nie wiem jak wyglądają w oryginale więc daruję sobie ich ocenę. Powiedzmy że są dobre.
Cieniowanie spodni czy co to jest, zdecydowanie lepsze niż w jedynce. I to rzuciło mi się głównie w oczy. Dobra robota, choć mogą one wyglądać lepiej, uwierz.
Lisi ogonek jest fajny.
Proporcje ogólnie dobre, oczy trochę mi się nie podobają, ale nic na to nie poradzisz.. Ja do tego typu oczu nie mam cierpliwości. Wg. mnie w wersji LSW słabo wychodzą.
Pracuj nad cieniowaniem.
Ogółem.
Jak wyżej, pracuj nad cieniowaniem. To właśnie z nim masz jak na razie największe problemy. Postaraj się by było.. lepsze? Doskonalsze? No nie wiem.. Po prostu, zmodyfikuj je wedle własnego uznania i daj do oceny.
Może los będzie chciał że kolejny styl cieniowania jakim będziesz operował, spodoba mi się?
3kp