Pierwszy part:
Dowiadujemy się conieco o tym, że prowadzisz dziennik i podróżujesz. Masz też towarzyszkę lub wroga - płci pięknej. Jest "przeskok" w pierwszysch kadrach kiedy się tepasz stoisz na innym kamieniu niż na tym w kolejnym kadrze kiedy zapisujesz. Odcinek bardzo krótki.
Drugi part:
Bardzo długo mi się ładował... Poza jak siedzisz jest fajna, bardzo mi się podoba. Nie załadował się do końca, nie ocenie zbytnio.
Part trzeci:
Ładuje sie! ale jakoś ocenie z pamieci. Przebierasz się w stylu koxa. Hmm.. Śledzisz Shuna no i to chyba wszystko.
Part czwarty:
No więc sporo się napisałeś, dowiadujemy się coraz więcej. Cineg strzelił Heada? Musze z nim zagrac w CS albo Combata xd Shun zdziwiony? Troche zrobiłeś z niego głupka większego niż w rzeczywistości jest. Opisywanie bohaterów, no ta nawet ja tam jestem! Tylko, ze z Puckiem mamy najgorsza fuche. Zrobiłęś z siebie zbyt wielkiego koxa.
Part piaty:
Viego znowu koxi rozwalając wszystkich. Pokaz siły i odorbina chumoru z tym S.O.S - jedyny błąd jaki zauważyłęm to ten kiedy Tray(jeszcze w zbroi) mówi "Brac tego zasrańca" jest stary kolor Soldiera. Na głowie. No i rebelia dostała to co chciała.
Part szosty:
Też się długo ładuje. Nie załadował się. Z tego co pamietam poznajemy Hihoriego i Rizuke oraz jakiś tam symbol, który był podczas poprzedniej rebeli czy coś. Ogólnie dużo gadania.
Part siodmy:
Strzykawka?! NIE! Troche ci nie wyszła xd. Kiedy wbijasz ją Viego ma dziwny odcień na ręku. Walka bardoz energiczna. Hiken i Pucek mając najgorsza robotę tez walczą ze sobą. Jea! Nawet się wypowiedziałem!
Part osmy:
Nie! Dostałem hita i padłem!? Znowu mam iść z Puckiem? No widzę, ze bardzo się lubimy xd. Oczywiście nie ma nas w głównej fabule. Zabawe czas zacząc!
Part dziewiaty:
Walka, walka i wlaka bardoz energiczna. Viego znowu zgrywa koxa. Sezu spotyka starego kumpla.
Part dziesiaty:
Chyba najbardziej mi się podoba ze wszystkich dużo walki i akcji to mi się bardzo podoba czekam na 11