@down
Ale cienie dość dobrze widać szczególnie na spodniach i włosach. Fakt czapka słabiej a najgorzej buty.
Otóż nie. Jak już mówiłem na c-boxie, żeby cokolwiek zobaczyć musiałem to otworzyć w paincie z 8x powiększeniem i maksymalnym kontrastem, do tego musiałem patrzeć pod kątem.
Więc to "dość dobrze widać cienie" to wyłącznie twoja opinia, bo je robiłeś. Albo masz kontrast za mocny ustawiony.
Jak żeś to człowieku zrobił, walnąłeś gradient i rozmazałeś Gaussem? To już dla obecnych nowych userów jest to zbyt trudne, żeby zobaczyć, jak wszyscy inni cieniują, żeby chociaż efekt był widoczny?... Tu nawet tutów nie trzeba, wystarczy się rozejrzeć i pomyśleć.
Czapka, dwa kłaki, przekolorowane buty. To jeszcze nie może być nazwanym OPARem. Gdyby dodać tu jakieś porządne cieniowanie, byłoby to góra 2 minuty roboty, wliczając przerwę na ciastko. Mówiąc szczerze, to jedna z najgorszych "pierwszych prac", z jaką miałem styczność.
Wycieczka po dziale OSW nie pozbawi cię kończyn i prawego płuca, a przy okazji unikniesz... TAKICH błędów.
/f
KP: 2