Na pierwszy rzut oka, widać, iż wzorowałeś się na tworzeniu OPARów z tutoriala dostępnego na portalu. Bardzo fajnie, że ktoś jeszcze z niego korzysta ; )
Pierwsza praca prezentuje się dość przeciętnie. Dwu-tonowe cieniowanie włosów, nie daje zbyt ciekawego efektu - lepszy uzyskałbyś wykorzystując trzy odcienie. Dodatkowo, wewnątrz, włosy wydają się być po prostu puste - żadnych dodatkowych kosmyków, które nadawałyby postaci charakterystycznego uroku. Twarz słabo pocieniowana - duży błąd popełniłeś również, usuwając outline po lewej części mordki. Nie widać ucha. Nie mogę stwierdzić również, czym mają być dwa piksele w złotym odcieniu, znajdujące się na bluzie. Bluza została natomiast pocieniowana dość marnie. Zbędny outline, oddzielający spodenki od skóry. Zbyt duże dłonie, źle pocieniowane nogi. Nie wiem czy brak butów był celowym zabiegiem, ale nie wyszło to na dobre tej postaci.
Druga praca wygląda zdecydowanie gorzej - poza wymienionymi powyżej błędami, dotyczącymi włosów oraz twarzy, tutaj mam do czynienia ze źle źle pocieniowaną masą mięśniową oraz słabo wykonaną klatką piersiową. W wielu miejscach brakuje outline. W przypadku cieni spodni, masz idealny przykład zbyt słabego przejścia pomiędzy poszczególnymi odcieniami. Zniszczone ubranie wykonane co najmniej dziwnie; ten sam błąd z odcieniami, co w przypadku spodni. Brak cieniowania skóry na lewej ręce. Skóra poniżej głowy ma trzy odcienia, skóra twarzy, zaledwie dwa. Ogólnie rzecz biorąc, ogromne problemy z odpowiednim cieniowaniem.
Trzecia praca została wykonana najlepiej ze wszystkich, lecz nie zmienia to faktu, że i tak jest słaba. Włosy mają odpowiednie proporcje; poza niektórymi miejscami, nie zostały źle wykonane. Cieniowanie jest natomiast tragedią w najczystszej postaci. Masz masę wolnego miejsca, na wykonanie jakiegoś kosmyka wewnątrz włosów, by całość nie wydawała się tak pusta; niestety, nie wykorzystujesz go. Słabe cieniowanie twarzy - podobny błąd, jak w poprzednich przypadkach. Brak klatki piersiowej. Zbyt słabe przejście pomiędzy poszczególnymi odcieniami w przypadku podkoszuli oraz spodni - owe dwa elementy, są również bardzo słabo pocieniowane. Miejscami, niepotrzebnie usunięty outline - praca wcale nie prezentuje się bez niego lepiej.
To base Angryboya ma dość dużo błędów w proporcjach - nie poprawiasz ich w żaden sposób. Prace są zwyczajnie słabe. Najwięcej błędów popełniasz w przypadku cieniowania, lecz nie omieszkam napisać, że równie często zdarzają się one także w przypadku tworzenia odpowiednich proporcji dla poszczególnych elementów. Ze względu jednak na to, że dopiero zaczynasz swoją przygodę z LSW - mogę Ci zwyczajnie darować wiele błędów. Nawet ja miałem kiedyś podobny poziom tworzenia prac. Jeżeli będziesz ćwiczył, poprawa na pewno będzie powoli coraz bardziej widoczna ; )
/3KP
/@Yoh