O, jaka ciekawa i oryginalna nazwa. Na bank wytwór długich godzin zastanowień i przemyśleń, prawda?
Wystarczy, że my dwaj łapiemy, o co chodzi, nie? xdFabuła już zaczyna się przejadać. Nie wiem, kto ma rację, Bercik czy Rayem z tą ilością, ale istotne jest to, że podali więcej niż 1.
Początek... Dziwnie mi się wydaje, że już to widziałem. Nie że podobny pomysł. Dokładnie takie coś kiedyś pokazywałeś. A jeśli nie, to czas spisać przepowiednie i wydać bestseller.
Pytanie nr 1: Turniej odbywa się w niezamieszkałej galaktyce. W którym wymiarze? W tym? W ich ojczystym? W naszym? W jakimś innym?
Dalej - galaktyczne Okęcie. Rozumiem, że lubisz gubić piksele z konturów w swoim spricie, ale przyjrzyj się, jak tragicznie wyglądają statki po takim pomniejszeniu.
Ciekawe użycie wielkiego wszechpotężnego zaklęcia. Nie, nie mówię o Kurohitsugi. Mówię o Palcu Władzy. Szkoda, że nie wypowiedział inkantacji (brzmi mniej więcej tak: Vyppi Aerda Laimis Psheddo Chuu), byłby w stanie odbić pocisk z powrotem z taką siłą, że przebiłby mu czaszkę.
Dalej co widzimy? Nieudana próba skopiowania Palca Władzy zakończona wsparciem dla PCK.
Przydałoby się, żeby walki, skoro już są, były odrobinę bardziej rozbudowane. Sama krew nie wystarczy.
Tu dobre użycie sprita Sage'a. Ta poza z podnoszeniem okularów doskonale pasuje do wypowiedzi.
I tutaj... emmm... dwa kolejne pytania dotyczące strategii.
Pytanie 2: Jakie szanse na pozostanie niezauważonym ma ktoś leżący na sporym okapie ("wlot do przewodu wentylacyjnego", bla bla... okap i tyle) w czerwonej koszulce i niebieskich jeansach? Jakby chociaż za okapem, to już bardziej. Wewnątrz okapu, też jakoś.
Pytanie 3: Nie lepszy efekt by dało użycie jakiegoś Bakudou? Np. 61 czy 63 (i tak innych nie masz)? Blokujesz go, traci kontrolę nad własnym atakiem i sam sobie nim przywala, a pudełko grozy zostaje na potem. Tak, to nie ma nic wspólnego z samym wykonaniem komiksu, ale odrobina więcej realizmu nie zaszkodzi. No chyba że Capture (to się będzie za tobą ciągnąć po wsze czasy) blefował sam siebie i tak naprawdę chciał tego użyć, żeby postraszyć innych.
Dobra, rób to dalej, żebyśmy zobaczyli, co z tego wyniknie. I tak niewielu jeszcze czeka na kolejny part mojego komiksu, a dział paść nie może.