Chciałbym zrobić grę via www i potrzebuje pomocy jesli tkos wie coś na ten temat albo zna kogoś co takową grę zrobić niech mi napisze w tym temacie
2 Re: Via www Wto Lis 02, 2010 11:13 pm
Hesher
Zasłużony
Aby zrobić taką grę należy znać HTML (...), PHP oraz jQuery i najlepiej do tego Ajaxa. Bez bycia uzbrojonym w taką wiedzę, poszoł won. A domyślam się, że nawet nie umiesz HTMLowego layouta zrobić (...). A więc...
/CT.
/CT.
4 Re: Via www Sro Lis 03, 2010 5:47 pm
Yoh
Site Admin
Aby zrobić taką grę należy znać HTML (...), PHP oraz jQuery i najlepiej do tego Ajaxa [...]
HTML'a nie zrozumiesz od razu, musiałbyś poświęcić na niego duużo czasu. O PHP i jQuerry możesz poczytać, ale znając życie od razu sobie odpuścisz. To samo z Ajaxem.
Odpuść sobie grę. Na naukę samego HTML'a potrzebowałbyś masy czasu. To nie jest coś co zrozumiesz w tydzień.
6 Re: Via www Sro Lis 03, 2010 10:40 pm
Hesher
Zasłużony
Skoro tak mówisz... HTML nauczysz się perfect na
Życzę powodzenia.
PHP i AJAXA z książke, które można zakupić (darmowe internetowe kursy są do kitu, mam książki i wiem co mówię), a jQuery to zagadnienie Ajaxa, możesz kursy jQuery znaleźć głównie na angielskich stronach, ale nauka tegoż języka jest banalnie prosta, jeżeli znasz wcześniej wymienione 3 (HTML, PHP, Ajax).http://www.kurshtml.boo.pl/html
Życzę powodzenia.
Pozwolenia na tym forum: