Wiedziałem że po powrocie Sołtysa do LSW będę mógł z jego strony spodziewać się kolejnej skargi dotyczącej OPAR'a Tygodnia. Doczekałem się.. :/
Podczas wybierania prac do OT biorę pod uwagę:
- Cieniowanie
- Oryginalność
- Pozę
- Wykonanie i proporcje
W przypadku Piccola cieniowanie nie podoba się tylko Tobie. Poza nie należy do ekstra oryginalnych, ale jednakowej (pod względem proporcji) nie znajdziesz w żadnym base, wszak pod Piccola była ona wykonywana od zera. Prace z Anime mają w sobie dość mało oryginalności, bowiem nie tworzymy czegoś co sami wymyślimy, a coś co już istnieje. W tym tygodniu było w cholerę prac z DBZ, do czego oczywiście nie mam pretensji.
Czy przyczepisz się do wykonania i proporcji, pomijając turban na tym OPAR'ze? No właśnie.
Brałem pod uwagę jeszcze twoje prace, prace Zbira oraz niektórych innych Użytkowników. W twoim przypadku były to OPAR'y które nie wyróżniały się niczym poza dobrym cieniowaniem. W przypadku Zbira decyzja była trudna, ale ostatecznie wypadło na moją pracę.
Masz żal do mnie o to że nie wybrałem twojej pracy? Ostatnio przyczepiłeś się o to że wybieram prace słabe i te które już były, po dodaniu do nich pewnego elementu. Dzisiaj wyskakujesz ze skargą, iż ta praca jest słaba. Gdyby była słaba, oceny Użytkowników potwierdzałyby to. A jakoś nie było nawet co poprawiać poza "szalikiem", nad którym de facto teraz pracuję by wyglądał lepiej.
Po za peleryną,tj dolna część pod nogami praca wcale nie jest dobra. Cieniowanie jest słabe. Są prace lepiej pocieniowane.
Powiedzmy sobie szczerze. Ty oceniając prace na OT brałbyś pod uwagę tylko cieniowanie. Każdy kto trochę siedzi w LSW powie Ci że poza tym, liczy się wykonanie i pomysł. Cieniowanie dwu-tonowe ma to do siebie że nie zawsze wygląda dobrze. No, ale nie porównuj go do prac cieniowanych trzy-tonowo które dają lepszy efekt. Czy z tego powodu mam wykluczać dobrze pocieniowane prace, z ciekawie wyglądającą pozą? Bo ktoś robi zwykłego stojącego OPAR'a, który jest trzy-tonowo o wiele lepiej pocieniowany? Nie rozśmieszaj mnie.
Uważam,że winny powinien zostać zbesztany,niekoniecznie publicznie i powinien zająć się swoja robotą tak jak należy.
Jeżeli GTW uzna że znowu miałeś rację z wystawieniem skargi to mogę nawet na okres tygodnia zrezygnować z pozycji Admina. Zajmuję się swoją robotą jak należy. Po twojej ostatniej skardze zmieniłem kryterium oceniania i wystawiania OPAR'a Tygodnia. Biorę pod uwagę to co wymieniłem wcześniej, a nie tylko cieniowanie. Jeżeli uważasz że tylko cienie powinny się liczyć w wyborze prac na OT, to proszę bardzo, będą tam trafiały twoje prace. Ale wtedy spodziewaj się tego że użytkownicy będą skarżyć się na to, że prace nie są wybierane uczciwie. Że dany użytkownik męczy się z wykonaniem pozy od zera, a na OT trafia praca mająca jedynie dobre cieniowanie.
Oczywiście. Jeżeli nie będzie żadnych prac z wyróżniającymi się pozami to biorę pod uwagę te normalne, stojące. Ale ostatnio problemem jest to że ja i Zbir wykonujemy coraz więcej Customów, coraz mniej prac stojących. Do tego dochodzi również Coolt i Smoku, którzy jakiś czas temu wrzucali Customy :|
Także uważam że temat jest bez sensu. Oskarżanie mnie o to że nie znam się na swojej robocie jest głupotą. Skoro nie znam się na tym co robię, może pora powołać kogoś innego na miejsce wybierającego OT? Zaproponuj któregoś z Nas.. Albo ogólnie skasujemy OPAR'a Tygodnia, jeżeli wychodzi z tego tyle nieporozumień, jak zaproponował Ykmo.