To ja też ocenię. Do 1k KP niewiele mi brakuje, można w jeden dzień to nadrobić.
Dziewczęta zawsze mają większy talent do rysowania, niźli mężczyźni. Ale po Twoich rysunkach, Umi, aż mnie ciągnie do tego by wznowić rysowanie, które porzuciłem... kilka lat temu? Tak, coś takiego będzie... Mniejsza. Rysunki są naprawdę wspaniałe, lecz po kolei...
1) Kobieta
Rysunek naprawdę świetnie wykonany. Nie tylko zachowane odpowiednie proporcje twarzy, co ma dosyć rzadko miejsce, ale również cudownie wykonane elementy metalowe. Co mi się konkretnie nie podoba? Plusów można wymieniać masę, minusów jest naprawdę niewiele, jednak można je łatwo dostrzec. Dłoń wydaje się zdecydowanie za mała, zwłaszcza przy takiej ręce. Również tutaj w oczy rzuca się niezbyt naturalne jej wygięcie. Lecz poza tym, nie widzę większych błędów.
2) Śmierć?
Do tego rysunku nie mam choćby i najmniejszych zastrzeżeń. Dokładnie się mu przyjrzałem nim przeszedłem do pisania tej części posta, jednak żadnego błędu, jaki wymagałby poprawy nie wyłapałem. Dobra robota.
3) Smok
j/w.
4) Anioł
Tutaj niestety mamy zbyt rozmazany obraz by cokolwiek stwierdzić. Jeżeli chodzi o cienie pracy, mniejsze elementy takie jak oczy to niestety, nic, a nic nie mogę na ich temat powiedzieć - powodem jest to że są zbyt rozmazane i za słabo widoczne. Co innego proporcje. Mimo że trudno tutaj cokolwiek wyłapać, to po dokładniejszym przyjrzeniu się tej pracy, mogę przyczepić się do nieco za krótkich nóżek tego słodkiego aniołka. Całe ciało wydaje się mieć odpowiednie proporcje, jednak nogi w tym wypadku wychodzą jak jakieś kikuty. Mogę się oczywiście mylić z powodu tak rozmazanego obrazu.
Oceniałem tu jedynie techniczną stronę rysunków. Nie potrafię spojrzeć na nie tak dokładnie jak Magnum, lecz pewne błędy w proporcjach czy narysowanych elementach wyłapałem. Tak czy siak, odwaliłaś kawał dobrej roboty, bynajmniej ze względu na to, że w dwóch na cztery rysunki, nie ma dosłownie do czego się przyczepić. Proporcje są odpowiednie, prace pocieniowane i wykonane świetnie. Czekam na więcej Twoich obrazków - mam nadzieję że się doczekam xP