Anime Revolution Sprites

You are not connected. Please login or register

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down  Wiadomość [Strona 1 z 1]

1Dubbing - Usta Empty Dubbing - Usta Wto Cze 14, 2011 9:32 am

Feli

Feli
Zasłużony
Zasłużony
Skoro mamy zamiar zrobić dubbing, to może postaramy się dodać jeszcze trochę reali do naszego projektu. Mianowicie, możemy wprowadzić ruch ust podczas mowy. Aby nie robić niepotrzebnie "ręcznie", możemy wykorzystać możliwości flasha, wiem że nim taki ruch ust zrobić było by bez problemu. Mamy opcje, coś w tym stylu czyli "prostokąty"

Lub jak operator flasha będzie miał więcej chęci i czasu to może coś bardziej realistycznego zrobić.

Co sądzicie?

2Dubbing - Usta Empty Re: Dubbing - Usta Wto Cze 14, 2011 9:44 am

Hesher

Hesher
Zasłużony
Zasłużony
Sądzę, że lepiej to zrobić ręcznie, tylko ty Feli i ja umiemy tu porządnie obsługiwać Flasha więc lepiej zrobić gifa w PSie a tam nie mamy takiej możliwości bawienia się ustami jak we Flashu... ale czekajmy na resztę wypowiedzi.

3Dubbing - Usta Empty Re: Dubbing - Usta Wto Cze 14, 2011 9:48 am

Feli

Feli
Zasłużony
Zasłużony
Zapomniałeś o Smoku, on tez ma jakieś doświadczenie we Flashu.
Tyle że robienie tego ręcznie będzie miało słaby efekt.

4Dubbing - Usta Empty Re: Dubbing - Usta Wto Cze 14, 2011 10:46 am

Hesher

Hesher
Zasłużony
Zasłużony
Pamiętajmy, że animacje Flash ciężko przenieść do materiału video edytowalnego w programach typu AE (czyli dla mnie to będzie kłopot). Poza tym traci się tu też na jakości.

5Dubbing - Usta Empty Re: Dubbing - Usta Wto Cze 14, 2011 10:55 am

Maximus

Dragon Slayer
Dragon Slayer
Robię w PS'ie, Flasha nie ogarniam.

6Dubbing - Usta Empty Re: Dubbing - Usta Wto Cze 14, 2011 11:15 am

Bombi

Bombi
Paramecia User
Paramecia User
Moim zdaniem jest to zbędne. Nie mówię, że pomysł jest zły. Lecz robi dużo kłopotów, jak powiedział Dase czy Maximus. Ja we Flashu gifów nie robię X>

7Dubbing - Usta Empty Re: Dubbing - Usta Wto Cze 14, 2011 12:07 pm

Hesher

Hesher
Zasłużony
Zasłużony
Bombi, nie chodzi o to, że to zbędne. Usta i tak będziemy robić (ruchome), tyle, że Feli woli flashowe, a nie pixelowe (przerabianie spritów).

8Dubbing - Usta Empty Re: Dubbing - Usta Sro Cze 15, 2011 2:12 pm

Danisz

Danisz
Hamon User
Hamon User
Takie mam pytanko... Czy ci co zglaszaja swoje sprity (nie wiem jak sie to odmienia) to musza koniczenie swoj glos podstawiać? (ciekawi mnie to nie powiem :) )

9Dubbing - Usta Empty Re: Dubbing - Usta Sro Cze 15, 2011 2:22 pm

Hesher

Hesher
Zasłużony
Zasłużony
Można podkładać głos nie dając sprita oraz na odwrót lecz... ostatecznie każdy sprit musi mieć dubbing (nie koniecznie tego, kto go zrobił).

10Dubbing - Usta Empty Re: Dubbing - Usta Sro Cze 15, 2011 2:53 pm

Mr.Bercikovsky

Mr.Bercikovsky
KOX
KOX
Moim zdaniem najlepiej aby twórca podkładał głos do sprita. Chyba, że oczywiście nie chce. To już jego decyzja. Ja Danisza widzę jako osobę podkładającą głos. W sumie... słyszałem, że jest dobry, ma ciekawy głos chociaż sam nie mogłem nigdy go usłyszeć. Hmm... a może zrobić takie coś... Napisać jedną kwestie i osoby chcące podkładać głos nagrałyby i wysłały do... no właśnie, chyba Dase bo on się tym wszystkim zajmuje i jakoś by się wybrało tych najlepszych. W sumie wątpię aby ktoś się wstydził swego głosu. Nikt chyba na forum nie jest Bieberem, nie?

11Dubbing - Usta Empty Re: Dubbing - Usta Sro Cze 15, 2011 2:57 pm

Hesher

Hesher
Zasłużony
Zasłużony
Raczej niech każdy podkłada swój głos do sprita, ale jeżeli ten ktoś nie chce lub nie zrobi (brak mikro czy coś) to wtedy inni z forum (którzy nie biorą udziału w projekcie) mogą wziąć udział w takiej "odpadance" (w zależności od tego kto ma lepszy głos).

12Dubbing - Usta Empty Re: Dubbing - Usta Sro Cze 15, 2011 3:03 pm

Ykmo

Ykmo
Sniper
Sniper
Choć głosu się nie wstydzę, i tak większość mnie już słyszała to uważam że trzeba także zrobić przesiewanie w związku z trzeszczeniem mikro. Myślę ze chcieli byśmy porządną produkcje bez szumów w tle.

13Dubbing - Usta Empty Re: Dubbing - Usta Sro Cze 15, 2011 4:50 pm

Bombi

Bombi
Paramecia User
Paramecia User
Podkładane głosy muszę być! Ykmo, dźwięk można od szumieć. Ja chciałbym podkładać głos, lecz mój Sprite jest za słaby, by wystąpić X<

14Dubbing - Usta Empty Re: Dubbing - Usta Sro Cze 15, 2011 5:08 pm

Feli

Feli
Zasłużony
Zasłużony
Bombi napisał:Podkładane głosy muszę być! Ykmo, dźwięk można od szumieć. Ja chciałbym podkładać głos, lecz mój Sprite jest za słaby, by wystąpić X<
Nie widzę problemu, raczej na pewno znajdzie się osoba z problemem takim jak ty tyle że odwrotnie. Czyli będzie mieć sprite ale nie będzie mieć głosu i wtedy przydasz się Ty.

Co do tych "kastingów" głosów, niby dobry pomysł ale zanim by wszyscy wrzucili swoją próbkę głosuje trochę by to trwało i skończyło by się na poganianiu użytkowników. Dlatego lepiej, podczas tworzenia powoli się tym przejmować i jakoś to w toku ustalać, na pewno przyda się lista.

15Dubbing - Usta Empty Re: Dubbing - Usta Sro Cze 15, 2011 5:20 pm

Danisz

Danisz
Hamon User
Hamon User
Jakby co ja tez moge pomoc ; D (wakacje o bedzie full czasu :D)

16Dubbing - Usta Empty Re: Dubbing - Usta Sro Cze 15, 2011 5:48 pm

Hesher

Hesher
Zasłużony
Zasłużony
@Feli
Mówisz z całkowitym sensem, w trakcie produkcji sprawdzimy czyj głos będzie odpowiedni (jednakże każdy z nas dorasta z ARS i większość ma już mutacje, a jak mówi Bombi - głos można odszumieć).

Mój głos już wiecie, że jest do dupy, więc jeden ludź z głowy xd

Sponsored content

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry  Wiadomość [Strona 1 z 1]

Pozwolenia na tym forum: