Wchodzę by ocenić pracę.
Credity, przyjacielu. Jeżeli wzorowałeś się na jakiejś innej pracy, a na pewno tak było, to wpisz credity za to. Miałeś już do czynienia ze spritami?
Samo base nie zapowiada się tak źle jak na początek. Proporcje są odpowiednie, choć trochę popracowałbym nad głową i zmniejszył długość rąk, przynajmniej o ten 1px, maksymalnie 3px. Podbródek wykonany dosyć dziwnie, można byłoby go poprawić. Tors wykonany w miarę przyzwoicie. Spodnie mi się podobają, jednakże lewa nogawka OPAR'a przy bucie jest odrobinę za szeroka, porównując ją do prawej. Popracuj jeszcze nad tym. W przypadku cieniowanej wersji, nie jest źle, acz są błędy. Na głowie za dużo ciemnego odcienia, za mało średniego; niektóre pixele w średnim odcieniu na twarzy nie są potrzebne, a mimo to się na niej znajdują. Klatka piersiowa wykonana dosyć dziwnie; przesadziłeś z ilością średniego odcienia, a dodatkowo spieprzyłeś położenie niektórych pixeli. Klatka piersiowa stwarza wrażenie zbyt małej. Gdyby pixele ułożyć zdecydowanie inaczej, byłoby również zdecydowanie lepiej. Spodnie pocieniowane przyzwoicie. W przypadku butów, odnoszę wrażenie że już nie chciało Ci się ich robić. Prawy but cieniowany dwu-tonowo, z uwzględnieniem zbyt słabego przejścia między odcieniami. Lewy but niepocieniowany w ogóle. Jeżeli już przy tym jesteśmy, odcień skóry ma zbyt słabe przejście między poszczególnymi odcieniami. Użyj innej palety kolorów; to powinno rozwiązać sprawę.
Ogólnie rzecz biorąc, nie jest źle, ale jak sam widzisz, praca wymaga wielu poprawek. Póki co, pracuj na base'ach stworzonych przez innych, tak jak Shadow-Hunter, AngryBoy, SmokuXD czy moje. Myślę że wtedy łatwiej będzie Ci „wejść” w to, jakie proporcje powinna mieć wykonywana praca. Dodatkowo, wszystkie te base, poza S-H, zostały odpowiednio pocieniowane. Możesz zawsze lekko się na tym wzorować, a z czasem Twój wynik w LSW będzie lepszy. Nie poddawaj się i pamiętaj o creditach.