Anime Revolution Sprites

You are not connected. Please login or register

Idź do strony : 1, 2  Next

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down  Wiadomość [Strona 1 z 2]

16[O-S-W] by Dart - Page 2 Empty Re: [O-S-W] by Dart Pon Lip 19, 2010 1:37 pm

Dart

Dart
Saiyan
Saiyan
No to coś takiego sobie z nudów zrobiłem : :zuo:

[O-S-W] by Dart - Page 2 Dartsezubase
:9000:

ogarnięty link i radzę zajrzeć do działu Gifts Room ;l
/f

17[O-S-W] by Dart - Page 2 Empty Re: [O-S-W] by Dart Nie Lip 25, 2010 7:59 pm

Zbir

Zbir
Battle Moderator
Battle Moderator
OPAR wygląda na pierwszy rzut oka dość ciekawie ,ale przyjrzyjmy mu się z bliska.

Jeżeli chodzi o włosy ,to z daleka dają dość mało ciekawy efekt ,wygląda jakbyś chciał tutaj zrobić za dużo na tak małej powierzchni jaką dysponowałeś. Przybliżenie tylko to potwierdza jednak mimo wszystko widać ,że jako tako cieniowanie było zrobione z głową. Jeżeli chodzi o wersję drugą ,to jest znacznie przyjemniejsza dla oka. Na sam początek muszę podkreślić ,to ,że prezentuje się ona znacznie lepiej ( oczywiście moje zdanie może być odmienne od innych ).Sama twarz wygląda na strasznie okrągłą ,pewnie przez ten kołnierzyk. Tak więc można to wybaczyć ^^.

Ta szata ala Ichigo z Bleacha wygląda całkiem dobrze ,bez zastrzeżeń. Ładnie pocieniowana ,kształty także niczego sobie. Koszulka pod nią bez szału ,ale w końcu co można zrobić z czymś tak małym (?). Spodnie bez szału ,ale ta "prostota" pasuje do jego ubioru ,jedynie te buty saiyana nie pasują do reszty.

Ocena końcowa 7+/10

PS wersja druga jest też dobra ,ale wolę bleachowską ^^

2kp

18[O-S-W] by Dart - Page 2 Empty Re: [O-S-W] by Dart Sro Sie 04, 2010 3:43 pm

Dart

Dart
Saiyan
Saiyan
Moje Sejimodo prosze o ocenki

[O-S-W] by Dart - Page 2 Sejimodo

credit :
s-h

19[O-S-W] by Dart - Page 2 Empty Re: [O-S-W] by Dart Sro Sie 04, 2010 5:57 pm

Samey

Samey
Badass Fighter
Badass Fighter
Włosy podobne do yoha, gościu z makijażem? Bluzka czy co to tam jest jest średnie , kołnierze mi się nie podobają, ta bluzka pod spodem taka se... spodnie nieco dziwnie pocieniowane, ale nie są makabryczne, buty normalne.

5/10

20[O-S-W] by Dart - Page 2 Empty Re: [O-S-W] by Dart Pią Paź 29, 2010 5:48 pm

Dart

Dart
Saiyan
Saiyan
OK jako że muszę się rozwijać w lsw także dam wam ten shit :Oo:
Shit NR1
https://2img.net/r/ihimizer/i/dartnormal.png/

Shit NR2
https://2img.net/r/ihimizer/i/dartssj.png/

Shit NR3
https://2img.net/r/ihimizer/i/dartshinigami.png/

Shit NR4
https://2img.net/r/ihimizer/i/runefiredemon.png/

credit for:
S-H
Smokuxd
Yoh
Jump ultimate stars
Base sword creator
Yajirobe

jak zapomniałem oczymś to sry
O,O Fail.

21[O-S-W] by Dart - Page 2 Empty Re: [O-S-W] by Dart Pią Paź 29, 2010 8:04 pm

Zbir

Zbir
Battle Moderator
Battle Moderator
Tak więc na włosach występuje strasznie odstraszający typ cieniowania - pillowing. To jest pierwsza rzecz ,która wymaga poprawy. Dalej twarz. Jedyną rzeczą do której mógłbym się przyczepić jest brak przyciemnienia koloru skóry pod opadającymi włosami. Koszulka jest wykonana słabo ,zarówno ze względu na rozłożenie cieni oraz małą różnicę jaskrawości pomiędzy cieniem najciemniejszym ,a średnim. Na dobrą su jest je trudno dostrzec. Pasek nawet jak na tak mało istotny element OPAR'a jest słabo wykonany. żadmych dodatkowych elementów ,kolorów ,czy innego typu rzeczy. Cieniowanie spodni wymaga poprawy ,aczkolwiek nie jest aż tak złe jak wykonanie górnych partii postaci. Buty mało oryginalne,poleciałeś po łatwiźnie. Te dodatkowe elementy jak kapelusz ,mieszek ,czy ta laska ,absolutnie nie pasują do ogólnego wizerunku postaci ,możesz sobie je darować. 3/10 Forma ssj. Te same uwagi odnośnie cieniowania. Praca numer trzy. No dzieje się tutaj nieco więcej odnośnie podstawowego wyglądu postaci ,jednak w dalszym ciągu nie jest to tym co chciałbym widzieć. Nr. 4 - pomysł oklepany ,cienie bardzo słabe ,ogólne wykonanie bardzo słabe. Kurcze ,o ile pamiętam ,wcześniej robiłeś nieco lepsze prace ,troszkę się opuściłeś. [table border="0"]
KP: 2
/Feli

22[O-S-W] by Dart - Page 2 Empty Re: [O-S-W] by Dart Sob Mar 26, 2011 1:20 pm

Dart

Dart
Saiyan
Saiyan
Dawno mnie tutaj nie było ale tak z nudów zrobiłem takie coś:

[O-S-W] by Dart - Page 2 Haox

https://2img.net/r/ihimizer/i/haox.png/

23[O-S-W] by Dart - Page 2 Empty Re: [O-S-W] by Dart Sob Mar 26, 2011 2:44 pm

Future Bardock

Future Bardock
Super Saiyan 2
Super Saiyan 2
Fajny Pokedex zrobiłeś mu >:3

24[O-S-W] by Dart - Page 2 Empty Re: [O-S-W] by Dart Nie Mar 27, 2011 8:43 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Ocenię ogólnie, bo nie mam za bardzo czasu na dłuższą ocenkę pracy.
Cieniowanie włosów koniecznie do poprawy. Wyglądają jak element którego najmniej chciało Ci się tworzyć. Tego Ci nie odpuszczę, włosy wymagają innego stylu cieniowania i tyle. A wiem że stać Cię na to by pocieniować je naprawdę ciekawie. Zwłaszcza że do wyboru masz aż trzy odcienie. Ubranie wygląda w miarę ciekawie, ale wystarczy je przybliżyć by dostrzec najprostsze błędy, zanim je jednak wymienię, nieco o twarzy i spodniach. Nie miałeś w ich wykonaniu żadnych, ale to nawet najmniejszych zasług. Wszystko to recolor base, wliczając w to również klatkę piersiową z trzeciego OPAR'ka. Nie chciało Ci się poprawiać nawet cieniowania butów.. Nienawidzę patrzeć na prace które większość elementów zawdzięczają Base'om. A twoja właśnie do takich prac się zalicza. Jedyną zmianą jest wykonanie kurteczki z niezbyt ciekawym cieniowaniem oraz włosów z jeszcze gorszym cieniowaniem. Powracając do ubioru, ocenię jedynie kurteczkę. No więc, cieniowanie nie zachwyca, mogłoby być lepiej zwłaszcza że siedzisz już trochę czasu w LSW. Zbyt słabe przejście między średnim i najciemniejszym odcieniem, prawie zerowe. W przypadku podkoszulki popracuj nad cieniowaniem oraz zrób mu jakiś kołnierzyk żeby ładniej wyglądało.

Ogółem..
Większość dobrze wykonanych elementów zawdzięczasz Base. Te które wykonałeś Ty, wymagają poprawy w cieniowaniu. A wiem że mimo wszystko potrafisz je zrobić o wiele lepiej tylko Ci się nie chce.

[O-S-W] by Dart - Page 2 Traini

2kp

25[O-S-W] by Dart - Page 2 Empty Re: [O-S-W] by Dart Pon Mar 28, 2011 2:03 pm

Dart

Dart
Saiyan
Saiyan
OK starałem się odnaleść swoje "umiejętności" LSW których nie używałem od ponad roku (a nawet dłużej)i wykorzystać twoje rady...
Oto efekt ._. :
[O-S-W] by Dart - Page 2 Hao

https://2img.net/r/ihimizer/i/hao.png/

PS: Dzięki Yoh :>.<:

26[O-S-W] by Dart - Page 2 Empty Re: [O-S-W] by Dart Wto Mar 29, 2011 9:25 pm

Maximus

Dragon Slayer
Dragon Slayer
Fajne włoski, ich kształt i cienie są dobre. Kołnierz super ci wyszedł bardzo mi się podoba. Płaszcz nie wygląda idealnie ale jest dobrze zrobiony, ale moim zdaniem to pomiędzy nogami powinien być trochę ciemniejszy nie uważasz? Nie umiem robić takich rękawic a bardzo mi się podobają, pasują do stroju. Spodnie nie przypadły mi do gustu, są jakby za jasne w porównaniu do całego stroju. Koszulka biała pasuje, ale spodnie w tym kolorze są za jasne, a może to cienie? Możliwe, że cienie nie są dobrze zrobione, tam gdzie masz końcówki płaszczu, po lewej i prawej stronie to tam spodnie powinny mieć ciemniejszy odcień. Ogólnie oparek/wip prezentuje się super, ale popraw kilka błędów :D.

Pozdro.

1kp

27[O-S-W] by Dart - Page 2 Empty Re: [O-S-W] by Dart Czw Mar 31, 2011 7:19 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Nie ma sprawy. Ale teraz czas na kolejną ocenkę.
Widać że styl cieniowania włosów uległ zmianie, niekoniecznie jednak lepiej wyglądają niż wyglądały. Pixele są rozrzucone cholernie chaotycznie. W niektórych miejscach nie powinno ich być, w innych jest ich za mało żeby to wyglądało ciekawie. Tu proponuję spojrzeć na mojego sprita, "Yoh - Modern" i zobaczyć w stylu pocieniowałem mu włosy. Jeżeli zastosujesz podobny, praca z pewnością będzie wyglądała lepiej. W przypadku twarzy sprawa ma się nieco inaczej, tu niewiele zmieniasz jeżeli chodzi o mój styl cieniowania. Błąd! Postaraj się znaleźć własny styl, który będzie wyglądał dobrze. Cienie twarzy są prawie że bazowe. Ręce to właściwie samo base, tu nie wkładasz więcej wysiłku bo stwierdzasz po prostu że jest to dobre i nic nie trzeba zmieniać. Kolejny błąd. W base trzeba zmieniać wszystko. To nie są postacie na których walniemy byle pracę bez cieni na konturach i tyle. Umiejętności idą w górę dopiero wtedy kiedy chcesz zmienić w danym base wszystko, niekoniecznie kontury, ale w przypadku cieniowanego base, cały styl autora tego base. No, koniec pieprzenia, idziemy dalej. Cieniowanie kurteczki uległo lekkiej poprawie, owszem. Mimo to, różnica między poszczególnymi odcieniami jest cholernie słaba, tych cieni nawet nie widać. Podkoszulki nie zmieniałeś, a prosiłem Cię o to w poprzedniej ocenie, szkoda. Na lewej dłoni OPAR'a nie zostawiaj jasnych pixeli, używaj tam tylko i wyłącznie najciemniejszego i średniego koloru. Cieniowanie spodni to łagodnie rzecz ujmując.. Tragedia. Mimo że z daleka nie zauważysz tak tego, to z bliska jest to tragiczny styl cieniowania. Obie nogawki różnią się od siebie stylem cieniowania, a to już poważny błąd. Za dużo średniego i najciemniejszego odcienia na prawej nogawce. Lewa powinna być ciemniejsza (Patrz: WIP w moim projekcie). Mogę Cię pochwalić tu za zmianę stylu cieniowania butów, to już coś. Mimo że jeszcze mógłbyś nad nimi popracować to wyglądają lepiej niż jakbyś zostawił bazowe. Pamiętaj. Im więcej base w danej pracy można dostrzec, tym mniejsza zasługa w tworzeniu OPAR'a dla Ciebie.

Ogółem..
Przeczytaj jeszcze raz wcześniejszą ocenę, następnie ponownie zapoznaj się z tą i łącząc je uzyskasz informacje na temat tego jakie błędy popełniasz i popełniałeś. Nad czym musisz się skupić. Tu mogę zaznaczyć że na początku musisz całkowicie pozbyć się cieni z base i starać się robić wszystko od przysłowiowego zera. No, w tym wypadku na base, ale wiesz o co mi chodzi, prawda?

[O-S-W] by Dart - Page 2 Traini

Sponsored content

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry  Wiadomość [Strona 1 z 2]

Idź do strony : 1, 2  Next

Similar topics

-

» [SPRITY] by Dart
» heppi Dart

Pozwolenia na tym forum: