Yoh Theme!Hm, w końcu mam przyjemność ocenić prace wykonane innym stylem, niźli LSW. Ale po kolei...
Turles prezentuje się słabo. Włosy źle pocieniowane, miejscami nieodpowiednie proporcje. Zbyt dużo średniego i ciemnego odcienia, zbyt mało jasnego. Twarz wygląda tragicznie - słaba paleta kolorów, zbyt dużo odcieni, słabe cieniowanie. Jeżeli chodzi o strój to moim skromnym zdaniem, starałeś się umieścić zbyt dużo szczegółów jakie miała postać na której się wzorowałeś, na zdecydowanie za małej przestrzeni. Mięśnie są ledwo zauważalne, źle wykonane. Nogi są zbyt wielkie - dlatego nie polecam Ci używania base Shadow-Huntera - nie sprawdza się ono w pracach tego typu, a jest teraz tyle różnych, lepszych "base sheet", że nie ma sensu bawienia się z tym.
Naruto nie wygląda źle, ale nie zmienia to faktu, iż posiada dość dużą ilość błędów. Dwa kosmyki włosów są zbyt kwadratowe - całość reprezentuje bardzo przeciętne cieniowanie. Twarz wygląda średnio. Mógłbym przyczepić się tutaj do cieni, jednak dla tego stylu charakterystyczne jest właśnie zbliżone cieniowanie - warto jednak wprowadzać pewne innowacje. Strój wykonany w bardzo amatorski sposób - ciemny outline, reszta to paleta kolorów odpowiedzialna za cienie. Nie podoba mi się użycie zbyt dużych ilości ciemnego oraz średniego odcienia, natomiast odcień jasny powinien mieć nieco inny kolor. Za bardzo polegasz na oryginalnej palecie kolorów JUS/JSS. Naruto w drugiej pozie, prezentuje się lepiej tylko pod względem włosów. Dłonie w przypadku obydwu prac są zbyt duże. Cienie nie zachwycają.
Gary wygląda naprawdę ładnie. Przyjemne dla oka cieniowanie, choć nie wszędzie. Dobrze wykonana praca pod względem proporcji. Nie podoba mi się cholernie brak outline'u w wielu miejscach. Rozumiem, kiedy jest on zastąpiony kolorem, jak w przypadku dłoni - ale kiedy zupełnie go brakuje to nie mogę tego przeboleć. Poza tym, ciekawa poza. Włosy wyglądają dobrze, twarz pocieniowana dość przyzwoicie. Popraw dłonie - są w stosunku do siebie za bardzo nieproporcjonalne. Prawa dłoń jest zbyt wielka, lewa zdecydowanie za mała. Zdecyduj się, proszę, na jedną wielkość i się jej trzymaj. Odnoszę również niepokojące wrażenie, że ów Gary jest sklejką lub recolorem (bądź, też jedno i drugie xd) jakiejś innej pracy / innych prac. Owe wrażenie mam przez kilka pikseli, różniących się od siebie paletą kolorów. Zerknij na spodnie przy samej bluzie, a zorientujesz się o czym mowa, jak nie załapałeś teraz ; )
Ogólnie - prace wymagają jeszcze wielu poprawek. Ale nie ma tragedii, a to najważniejsze.