A teraz, gdy już słuchasz utworu powyżej, przejdę do sedna sprawy. Skoro Yohowi nie wypaliło z DBO, to ja spróbuję swoich sił w OGame. Kto nie zna tej gry? Albo przynajmniej jej podobnych, również przeglądarkowych.
OGame – internetowa gra strategiczna z rodzaju tzw. massively multiplayer online strategic game (MMOSG). Polska edycja ruszyła 20 stycznia 2005 r., kiedy to powstało pierwsze universum. Sama rejestracja jest darmowa, płatna natomiast jest antymateria, która pozwala na zakup dodatkowych, opcjonalnych funkcji, ułatwiających grę, takich jak komandor czy oficerowie. Co jakiś czas tworzone są nowe universa. Gra nie wymaga w systemie operacyjnym żadnego dodatkowego oprogramowania. Do gry wystarczy przeglądarka internetowa oraz dostęp do internetu. Gra podzielona jest na osobne serwery, zwane universami. Universum jest osobnym wszechświatem mieszczącym maksymalnie ponad 15 tysięcy graczy. Każde universum dzieli się na galaktyki, układy słoneczne i planety.
Więcej na ten temat - http://pl.wikipedia.org/wiki/OGame
Dobra, teraz może coś z mojej strony. Sprawa jest prosta. Zapraszam was do wspólnej gry w tą niewymagającą zbyt dużo czasu grę. Wystarczy co jakiś czas wejść na stronę i kliknąć, by budynki się rozbudowywały. Sami z Maxiem zaczęliśmy grać wczoraj, bo się trochę nudziliśmy. Stwierdziłem dzisiaj, ze fajnie by było pograć w większym gronie, zwłaszcza, że mamy sojusz... niestety jest nas tylko dwóch. Może teraz trochę informacji na nasz temat.
Bercik.
Universum: Taurus
Galaktyka: 1
Uklad Słoneczny: 7
Planeta: 8
Nazwa planety: Terra
Sojusz: The Fate
Max
Universum: Taurus
Galaktyka: 1
Uklad Słoneczny: 3
Planeta: 6
Nazwa planety: Iesteria
Sojusz: The Fate
Jeszcze raz zapraszam was do gry i składania podań do naszego sojuszu. Jeśli założycie konta, podajcie informacje o waszym położeniu i nazwie planety, tak jak ja.