Same w sobie włosy nie są złe, ale dwa najwyższe kosmyki powinny się jakoś na siebie nakładać (najlepiej, żeby ten z naszej prawej nieco zakrywał ten po naszej lewej), bo tak to dziwnie wygląda. No i te opadający już kosmyki powinny, choć trochę, bardziej sterczeć
.
Dobra, to cieniowanie włosów nie jest najlepsze... Powinieneś rzucić "pillow shading"
. Znaleźć najlepiej jeden punkt odniesienia, od którego stopniowo tony będą się rozjaśniać. I tylko w końcówkach kosmyków dawać najjaśniejszy ton.
O cieniowaniu twarzy napisał Viego, więc ja tylko powtórzę: daj więcej ciemniejszych tonów po naszej lewej, mniej po prawej. Ponadto zbędny jest ten czarny piksel z prawej strony oka.
O łączeniu ramienia z tułowiem również poinformował Cię Viego
. Wskazówki dotyczące cieni twarzy, które Ci dałem dot. całego OPARa... Oprócz klaty
. Wiem (sam tak uważam), że nie każda postać musi mieć SUPER-KOX-OMG mięśnie, ale spróbuj zrobić jakikolwiek zarys klatki piersiowej
. Jeśli nie wyjdzie - trudno, z czasem się nauczysz
.
Dłoń jest jakaś taka dziwna xP. Może zbyt gładka?
Spodnie - cieniowanie tak, jak pisałem wcześniej. Dodatkowo mógłbyś dodać taki "pasek" u dołu, który daje całkiem fajny efekt
. Przykład dam na base Yoha:
I buty to samo, co wyżej...
Ogólnie, spoglądając na Twoje poprzednie prace, można dojść do wniosku, że robisz postępy
. Ćwicz dalej!
/f
KP: 3