Anime Revolution Sprites

You are not connected. Please login or register

Idź do strony : Previous  1, 2, 3

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down  Wiadomość [Strona 3 z 3]

51[O-S-W] By Tuffle - Page 3 Empty Re: [O-S-W] By Tuffle Sob Wrz 25, 2010 4:46 pm

Tuffle

Tuffle
First Child
First Child
Trzymajcie new projekt ja dalej robie komiks !!!!!!! nastepna saga bedzie lepsza !

http://iv.pl/images/72814616165084413238.png

52[O-S-W] By Tuffle - Page 3 Empty Re: [O-S-W] By Tuffle Nie Lis 21, 2010 12:35 am

Tuffle

Tuffle
First Child
First Child
Odświeżam dodaje new opar może nawet zacznę sprita ale zobaczy się.

New 1

Poradnik Yoh92;].

53[O-S-W] By Tuffle - Page 3 Empty Re: [O-S-W] By Tuffle Nie Lis 21, 2010 1:51 am

Zbir

Zbir
Battle Moderator
Battle Moderator
Włosy pod względem kształtu wykonane są na prawdę słabo. Mogłeś zrobić nieco większe kosmyki na przodzie ,a te dalsze mniejsze. Cieniowanie leży. Ogółem nie ma tutaj specjalnie co oceniać. Stosunkowo mała paleta kolorów powoduje ,że praca się niczym nie wyróżnia ,a tak nie powinno być. OPAR'ki powinny rzucać się w oczy ,ale nie myl tego z używaniem samych oczojebnych kolorów. Ogólny pomysł na ubranie ,sposób cieniowania odpychają od OPAR'ka. Mogłeś bardziej się natrudzić. Jestem pewien ,że gdybyś włożył tutaj minimum wysiłku ,chęci i pasji ,to praca wyglądałaby o niebo lepiej i ciekawiej. Czekam na coś bardziej kolorowego i pomysłowego.

2kp

54[O-S-W] By Tuffle - Page 3 Empty Re: [O-S-W] By Tuffle Nie Lis 21, 2010 6:45 am

Niss

Niss
Zbanowany
Zbanowany
Twoje opary Zbirze nie są wyj3bane, jak pewnie uważasz.

55[O-S-W] By Tuffle - Page 3 Empty Re: [O-S-W] By Tuffle Nie Lis 21, 2010 8:40 am

Saske

Saske
Zoan User
Zoan User
Włosy totalna klapa, jakby miał żel, po bokach. Są słabe. Cieniowanie na nich lepsze, ale niepodoba mi się ten czarny kolor na tych styłu, kosmykach na czubkach. Twarz naprawdę jest kiepsko pocieniowana, byś mógł dać mniej brązu. Nie podoba mi się cieniowanie na koszulce, lepiej by wyglądało moim skromnym zdaniem, 3-tonowe. Słabe są też spodnie, są za duże, takie szerokie. Cieniowanie jest lepsze niż na bluzce, jest w nim ujęte takie jak normal spodnie. Najlepiej są wykonane rękawice i butki, lub jak wolisz sandały.
Opar mało pomysłowy, obniża to ocenę.

4/10

2kp

56[O-S-W] By Tuffle - Page 3 Empty Re: [O-S-W] By Tuffle Sob Lis 27, 2010 8:22 am

Tuffle

Tuffle
First Child
First Child
Mój nowy wojownik.
Name:Anataro
Styl:Walczy w stylu Shinigami,posiada również jutsu jak i energię ki.
New Hero Anataro

57[O-S-W] By Tuffle - Page 3 Empty Re: [O-S-W] By Tuffle Sob Lis 27, 2010 10:50 am

Saske

Saske
Zoan User
Zoan User
Włosy są zwykłe, takie nie pomysłowe, nie orginalne, szpetne.
Cieniowanie na nich też za dobrze nie wygląda z bliska, ale z daleka może być ok, według mnie.
Dobra, miecz jest fajnym dodatkiem, ale byś mógł dodać coś więcej od siebie, a nie jakiś kij, bez wyobraźni, to daleko nie zajdziesz, i ten szpetny kolor na kiju, nie podoba mi się, i stapia się z włosami, gdy jest u góry.
Bluzka jest bardzo widoczna, to jest duży plus, ale są dziwne wygięcia, no tam nie ma wygięć, ale wydaje się luźna, ale z daleka nie widać. Powinna być dłuższa bluzka, bo on jest ninja, i lepiej by wyglądało.
Bandy są takie zwykłe, :FUUU:.
Lepiej by mu rękawiczki wyglądały. Spodnie nie pasują do reszty, ten ich oczojebny kolor, yyy...
Ale chociaż na spodniach i bluzce są fajne cienie, a sandały są bardzo fajne.

Więc to była moja ocena na 3 KP> :P

KP: 2
/Feli

58[O-S-W] By Tuffle - Page 3 Empty Re: [O-S-W] By Tuffle Nie Lis 28, 2010 1:03 am

Zbir

Zbir
Battle Moderator
Battle Moderator
Niestety jestem zmuszony stwierdzić ,że cieniowanie 2 tonowe niespecjalnie Ci służy ,aczkolwiek jeżeli jeszcze troszkę nad nim popracujesz ,to może coś z tego wyjdzie.
Jeżeli chodzi o włosy to wyglądają po prostu słabo. Akurat jeżeli chodzi o nie to mimo wszystko jest to chyba najtrudniejszy element do wykonania przy pomocy cieniowania dwutonowego. Aby przy jego użyciu uzyskać ciekawy efekt robiąc włosy ,trzeba się nieco bardziej napracować niż przy użyciu 3 kolorów. Jeżeli chodzi o twarz ,to także dość słaby efekt tutaj zyskałeś ,a ten nos nie wygląda jak nos :P. Na koszulce nie do końca udało Ci się odpowiednio podkreślić mięśni ,próbuj dalej. Użyj więcej ciemnego koloru pomiędzy torsem ,a barkiem ( no właśnie bark to jeszcze tors ,czy już nie ?).Ogółem widać tutaj nieco uporządkowanego chaosu ,który nie jest odpowiednim sposobem na wykonanie. Schludne wykonanie jest kluczem do czysto wykonanej pracy. Na ręku brakuje mi bicepsa ,nie musiałeś go zakrywać. Na dobrą sprawę a propos spodni i klapek nie mam także wiele do napisania ,bo wykonane są po prostu słabiutko. Popracuj nad robieniem OPAR' ków ,ale rzeczywiście poświęć im nieco czasu. Zrobienie jednej pracy na miesiąc nie pozwoli Ci podnieść swoich umiejętności.

KP: 3
/Feli

59[O-S-W] By Tuffle - Page 3 Empty Re: [O-S-W] By Tuffle Wto Maj 17, 2011 10:26 am

Tuffle

Tuffle
First Child
First Child
New Custom 90%
Trunks Future
[O-S-W] By Tuffle - Page 3 16503009002026600886
Trunks Future
Credit:Angryboy za głowę

60[O-S-W] By Tuffle - Page 3 Empty Re: [O-S-W] By Tuffle Wto Maj 17, 2011 7:59 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Heh.. Oceniłem Ketsowi to przyszła pora również i na Naszego Tuffle'a xd

Sama praca na pierwszy rzut oka prezentuje się nieźle. Co prawda, już wtedy widać masę błędów, ale jak na jedną z pierwszych Custom Pose, albo przynajmniej jak na pracę tworzoną po dłuższej nieobecności, nie jest jakoś źle. Jednakże, po kolei. Jeżeli chodzi o włosy, to skasuj czarne pixele z wnętrza i zastąp je najciemniejszym odcieniem. Po środku włosów nie rób tak grubej linii najciemniejszego odcienia, wystarczy jedna cienka i tyle. Miejsca gdzie miałeś wewnątrz włosów czarne pixele, zastąp najciemniejszym odcieniem. Następnie nie przesadzając ze średnim, postaraj się jakoś normalnie pocieniować włosy. Tu warto zauważyć, że nie opłaca się ukrywać celowo tego nieszczęsnego najjaśniejszego odcienia. Proponuję na niego uważać, bowiem wbrew pozorom jest jednym z najważniejszych kolorów. Drugim dosyć poważnym błędem jest skóra. Jest ona zdecydowanie, ale to ZDECYDOWANIE za jasna. Klatka piersiowa zbyt ciekawie nie wyszła, proponuję sprawdzić na podobnych pozach jak ludzie cieniują klatkę piersiową. W twoim przypadku nienaturalnie ona wygląda z powodu nadużycia najciemniejszego odcienia. A on ma przecież po prostu zaznaczać ważniejsze elementy, nie być jednym z kolorów którymi cieniujesz w każdym miejscu na pracy. Skos w prawej ręce jest zbyt sztywny. Kurteczka mogłaby być lepsza, a na pewno już lepiej pocieniowana. To samo tyczy się nóg, zwłaszcza jeżeli chodzi o cieniowania. Powinieneś również nieco bardziej je rozstawić ponieważ postać daje wrażenie jakby wykrzywiało ją do tyłu. Jest to w pewnym sensie wina wysokości OPAR'a, bowiem dając mu prostą, stojącą pozę zapewne utworzyłbyś naprawdę wysoką postać. Ogólnie rzecz biorąc, popraw opisane błędy, a przede wszystkim skup się na poprawieniu tego niezbyt ciekawego skrzywienia. Pobaw się z tą postacią, jestem pewny że dasz radę.

/Yoh

61[O-S-W] By Tuffle - Page 3 Empty Re: [O-S-W] By Tuffle Pią Lis 25, 2011 12:44 pm

Tuffle

Tuffle
First Child
First Child
Witam zamieszczam coś nowego tak,jest to również zapowiedż nowego komiksu pierwszy part pojawi się w poniedziałek.
A teraz mam pytanie czy postacie w komiksie mogły by być nie pocieniowane?

[O-S-W] By Tuffle - Page 3 80054495015138291006

62[O-S-W] By Tuffle - Page 3 Empty Re: [O-S-W] By Tuffle Sob Lis 26, 2011 8:52 am

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Cieniowanie dwu-tonowe mi tutaj zwyczajnie nie pasuje. Nie wiem czy ten stojący OPAR to Kakashi czy nie; mimo że go przypomina, brakuje mu wielu elementów, potwierdzających fakt że to właśnie on. Ocenię więc tą postać jak normalnego, klasycznego OPAR'a.

Włosy wydają się zbyt puste, zdecydowanie za bardzo. W środku, przydałoby się ze dwa, może trzy odstające kosmyki by ta cała stojąca fryzura miała jakikolwiek sens. Cieniowanie nie bardzo mi się podoba; nie chodzi tutaj o ilość użytych odcieni, ale o ogólne cieniowanie, które mimo wszystko nie jest zbyt dobre. Na opasce brak cieni. Następnie coś nowego... Twarz pocieniowana trzy-tonowo? Widać że nie chciało Ci się zmieniać całości, skoro zrobiłeś już tors, nogi i... stopy? Człowieku, zapomniałeś o twarzy i dłoniach czy co? Gdy robisz usta, rób i nos. Jeżeli nie robisz nosa, nie rób też ust. Pojedyncze tego typu elementy wyglądają dosyć dziwnie albo to już po prostu moje przyzwyczajenie. Strój shinobi wykonany całkiem przyzwoicie, jednak nie podoba mi się jego cieniowanie. Miejscami wygląda tak jak byś robił to od niechcenia. Dobrze widać to zwłaszcza w przypadku spodni.
Wariat z kulami chakry wygląda średnio. Ma fajny wyraz twarzy, jednak strój został wykonany przeciętnie. Cieniowanie czapki wymaga dużych poprawek, chyba że właśnie taki efekt zamierzałeś osiągnąć - w takim wypadku, wybacz. Cieniowanie kurteczki również jest dosyć dziwne. W niektórych miejscach brakuje cieniowania, w innych jest go aż do przesady. Podobnie jest w przypadku spodni.
Przerzuć się na cieniowanie trzy-tonowe, możliwe że lepiej bę... Na pewno będzie Ci lepiej szło.

Ogólnie rzecz biorąc, prace stoją na dosyć słabym poziomie jak na Ciebie. Z drugiej strony, nie będę wymagał cudów, kiedy po tak długim czasie, dopiero wróciłeś do LSW. I tak nie wiem nawet, na jak długo.

To Twoja decyzja czy miałyby być cieniowane czy nie. Cieniowane de facto wyglądają lepiej, w przypadku postaci bez cieni, licz się z tym że wiele osób w ocenie Ci to wypomni. W każdym razie, nie musisz się tym przejmować, tylko zrób co uważasz za słuszne.

/Feli

63[O-S-W] By Tuffle - Page 3 Empty Re: [O-S-W] By Tuffle Sob Lis 26, 2011 10:13 am

Tuffle

Tuffle
First Child
First Child
Yoh92 napisał:Cieniowanie dwu-tonowe mi tutaj zwyczajnie nie pasuje. Nie wiem czy ten stojący OPAR to Kakashi czy nie; mimo że go przypomina, brakuje mu wielu elementów, potwierdzających fakt że to właśnie on. Ocenię więc tą postać jak normalnego, klasycznego OPAR'a.

Włosy wydają się zbyt puste, zdecydowanie za bardzo. W środku, przydałoby się ze dwa, może trzy odstające kosmyki by ta cała stojąca fryzura miała jakikolwiek sens. Cieniowanie nie bardzo mi się podoba; nie chodzi tutaj o ilość użytych odcieni, ale o ogólne cieniowanie, które mimo wszystko nie jest zbyt dobre. Na opasce brak cieni. Następnie coś nowego... Twarz pocieniowana trzy-tonowo? Widać że nie chciało Ci się zmieniać całości, skoro zrobiłeś już tors, nogi i... stopy? Człowieku, zapomniałeś o twarzy i dłoniach czy co? Gdy robisz usta, rób i nos. Jeżeli nie robisz nosa, nie rób też ust. Pojedyncze tego typu elementy wyglądają dosyć dziwnie albo to już po prostu moje przyzwyczajenie. Strój shinobi wykonany całkiem przyzwoicie, jednak nie podoba mi się jego cieniowanie. Miejscami wygląda tak jak byś robił to od niechcenia. Dobrze widać to zwłaszcza w przypadku spodni.
Wariat z kulami chakry wygląda średnio. Ma fajny wyraz twarzy, jednak strój został wykonany przeciętnie. Cieniowanie czapki wymaga dużych poprawek, chyba że właśnie taki efekt zamierzałeś osiągnąć - w takim wypadku, wybacz. Cieniowanie kurteczki również jest dosyć dziwne. W niektórych miejscach brakuje cieniowania, w innych jest go aż do przesady. Podobnie jest w przypadku spodni.
Przerzuć się na cieniowanie trzy-tonowe, możliwe że lepiej bę... Na pewno będzie Ci lepiej szło.

Ogólnie rzecz biorąc, prace stoją na dosyć słabym poziomie jak na Ciebie. Z drugiej strony, nie będę wymagał cudów, kiedy po tak długim czasie, dopiero wróciłeś do LSW. I tak nie wiem nawet, na jak długo.

To Twoja decyzja czy miałyby być cieniowane czy nie. Cieniowane de facto wyglądają lepiej, w przypadku postaci bez cieni, licz się z tym że wiele osób w ocenie Ci to wypomni. W każdym razie, nie musisz się tym przejmować, tylko zrób co uważasz za słuszne.

/Feli

dzięki yoh ale to nie jest kakashi to jest jakiś inny shinobi a masz jakiś dobry poradnik cieniowania bo ja bez kitu tego nie umię rozkminić

Sponsored content

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry  Wiadomość [Strona 3 z 3]

Idź do strony : Previous  1, 2, 3

Pozwolenia na tym forum: