Masz dziwny styl cieniowania. Się wkurzę to Ci dam osobiste lekcje (
Bez skojarzeń, zboczeńcy ._.!). No, ale do rzeczy.
Najważniejsze jest to że widać poprawę. Bardzo dobra decyzja. Zamiast tworzenia własnych włosów, po prostu ucz się na początku na szablonach. I z czasem lepiej będziesz cieniowała włoski i po prostu cieniując nabierzesz odpowiedniej wprawy na to by tworzyć od zera własne. Co do ich cieniowania.. No, póki co mistrzostwo to, to nie jest. Ale najważniejsze jest to że nie popełniasz już błędu jaki zrobiłaś poprzednio. Mianowicie cienie od środka
Cieniowanie twarzy zdecydowanie lepsze, ale są błędy. Na lewym oku umieściłaś pixel w kolorze skóry. Powinien być tam jakiś biały pixelek, a pod nim właśnie ten.
Po prawej stronie, nie zostawiaj jasnych miejsc w miejscach gdzie kolor powinien być ciemny. Mam na myśli te dwa pixele nad prawym okiem ^^'
Cieniowanie koszuli idzie Ci coraz lepiej, ale na to potrzeba czasu. Trzeba uczyć się na własnych błędach. Nie jest to szczyt marzeń ale na taką talię jest stosunkowo dobrze..
Podkoszulka, czyli to błękitne pod spodem trochę mi się nie podoba. Na klacie przedłuż o dwa pixele ten górny pasek, o jeden skróć ten na samym dole. Cały czas mówię o tym kawałku podkoszulki na klacie xd
Jeżeli zaś o nią chodzi, to brakuje cieni. Nie ma klatki piersiowej XD? Mogło Ci się zapomnieć, postaraj się to poprawić.
Mięśni rąk brakuje, ale w pierwszych pracach "własnej" produkcji tego nie będę wypominał. Tu z czasem będzie coraz lepiej.
Opaski na rękach i pasek są normalne.. Niczym się nie wyróżniają, a na pasku miło byłoby zobaczyć przynajmniej klingę
Spodnie
ogółem wykonałaś całkiem dobrze. Tu po prostu zawiniło cieniowanie, które sprawiło że wygląda to tak, a nie inaczej.. No po prostu słabo, żeby nie kłamać.
Buty postaraj się zawsze wyróżniać, dodawać jakiś dodatkowy kolor czy co. Zawsze praca wygląda wtedy ciekawiej.
Ogółem..
Jak mówiłem, żeby być w tym dobrym potrzeba czasu i chęci. Nie śpiesz się, nie rób nic na siłę. Praca jest wyraźnie lepsza od poprzedniej. Podpierając się na informacjach z poradników na portalu, samo cieniowanie będzie Ci szło coraz lepiej. Moja rada?
Skup się na tym by cieniowanie jednego elementu szło Ci coraz lepiej, np. włosów. Kiedy to Ci będzie wychodzić, przejdź na spodnie bo jest to drugi dość trudny element w pracy. I tak dalej ;s
Powodzenia xd I dzięki za ocenę w moim temacie. Mam nadzieję że się odpowiednio odwdzięczyłem ^^'.