Anime Revolution Sprites

You are not connected. Please login or register

Idź do strony : Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 30 ... 40  Next

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down  Wiadomość [Strona 21 z 40]

511[O-S-W] by Yoh - Page 21 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Wto Mar 22, 2011 2:46 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Dzięki za ocenę, Pucolu :d Nagroda w postaci trzech KP Cię nie ominęła. A tymczasem.. Aktualizacja OPAR'ów na pierwszej stronie oraz nowa praca.. Nie jest świeża, ale jak nie wrzucę jej teraz to kiedy xD?

[O-S-W] by Yoh - Page 21 Brollylssj8thmovie

A jak będziecie chcieli sobie nabić KP lub nie oceniać tego koksa na górze, to daję jeszcze:

[O-S-W] by Yoh - Page 21 Evangelionspilots

512[O-S-W] by Yoh - Page 21 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Wto Mar 22, 2011 10:16 pm

Pucolini

Pucolini
Silver Saint
Silver Saint
Ej kurde ! Liczyłem na jakieś odwołanie się do mojej opinii w postaci dłuższego posta lub jakiegoś dłuższego edita kolorem a nie jakimś Ka Pe , twoja wypowiedź jest więcej warta! Ja żądam od ciebie tego : ( Nie po to się staram i jako jedyny oceniam twoje wypociny by dostać 3 "Ka Pe". Mam nadzieje że zrozumiałeś swój błąd. I moje wywody na ten temat są pewnie 2x dłuższe od oceny ale co tam.

Brolly
Z bliska (w paincie) wszystko wygląda ładnie. Mimo że nie zcierpie nigdy brak wielu czarnych pixeli (co ty z tym masz? im mniej czarnych pixeli tym lepszy opar ? ;x Już nawet w podeszwach usuwasz bo "taka moda") , tak jak i nie zcierpie 2 tonowego cieniowania. To mimo wszystko z bliska wygląda na bardzo fajną i dokładną prace. Cienie , szczegóły itp. wszystko jest na swoim miejscu (prócz czarnych pixeli) i zapiera dech w piersiach. Z daleka cienie , szczegóły itp. nadal wyglądają świetnie. W drugiej pozie z daleka łapy wyglądają jak flaki (przynajmniej tak mi się zdaje) , a jego głowa (z daleka) wygląda dziwnie i nie ładnie. Włosy Ci nie wyszły tak samo jak twarz. Głowa to największy minus tej pracki. Ale mimo wszystko i tak ładnie to wygląda.

Piloci
Ta pierwsza (Właśnie , chyba w każdym anime jest typiara z pomarańczowymi włosami o wielkich...oczach. W przynajmniej w większości.) Z bliska wszystko jest fajnie. Ale z daleka wszystko traci urok , i brak tych czarnych pixeli jak i to 2 tonowe cieniowanie. Najbardziej w niej podobają mi się włosy. Fajne cienie i kontury. Reszta średnia.

Ta druga ( Przypomina mi taką z Rosario To Vampire z niebieskimi włosami xd Lizaka jej brakuje ). Twarz zbyt zlewa się z kostiumem (kolory) chyba że tak to miało wyglądać. Włosy nadal najfajniejsze w całej pracy. Ale kostium wydaje sie być lepszy niż poprzedni (może ze względu na kolory jakoś bardziej mi do gustu przypadła ta praca).

Ten trzeci ( Sorki że tak numerkami ale nie oglądałem tego anime xd Pierwsze co mi namyśl przyszło z jego twarzy to taki typ z Kaze no Stigma. ) Największy plus to chyba to że ma większe ... oczy niż poprzedniczki (tak wiem suchar ). Ogólnie chyba najgorszy , taki nijaki. Cienie słabo widoczne (z "daleka" ) i jakoś tak mi się nie podoba ta praca. Ale włosy i tak świetne xd

Ps. Weź zrób dla mnie oparka w "starym stylu" czyli ze wszystkimi czarnymi pixelami na swoim miejscu i 3 tonowym cieniowaniem ( potrafisz jeszcze ? ^.^).
Ps2. Licze na jakąś odpowiedź albo fajny edit ;x

KP: 3
/Feli

513[O-S-W] by Yoh - Page 21 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Sro Mar 23, 2011 3:08 pm

Rizuke

Rizuke
Zasłużony
Zasłużony
Ocenie Ci tylko Broly'ego...
Góra opara dziwnie Ci wyszła, ale dolna część opara jest bardzo fajna. Po kolei.. więc góra włosy a raczej ich cieniowanie nie podoba mi sięcałkiem nie pasują do głowy albo bynajmniej w tej drugiej ' pozie ' strasznie dziko. Klata ogólnie mięśnie ciała wszystko fajnie gra ładnie to ogarnąłeś wyszczególniłeś no ale te brak konturów czarnych w niektórych miejscach jak dla mnie w ogóle nie potrzebny. Spodnie oraz ta szata czy chu wie co - ładnie to zrobiłeś i nawet widać co jest nad czym więc ładnie się prezentuje. Druga poza cała mi się nie podoba nie dość że ręka jakaś krzywa to ta morda też jakaś blee. Ogólnie opar ładny ale nie oddaje całej urody Broly'ego i twojego skilla.

514[O-S-W] by Yoh - Page 21 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Czw Mar 24, 2011 1:09 am

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Raczej zapomniałem jak to jest cieniować trzy-tonowo. Przyzwyczaiłem się do cieniowania dwu-tonowego, ale na twoją prośbę wykonałem OPAR'a, którego cieniowałem wyłącznie trzy-tonowo. Efekt według mnie jest lepszy od cieniowania dwu-tonowego tylko w przypadku włosów.
[O-S-W] by Yoh - Page 21 92345051

515[O-S-W] by Yoh - Page 21 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Czw Mar 24, 2011 2:30 pm

Maximus

Dragon Slayer
Dragon Slayer
Kształt włosków jest fajny, cieniowanie super. Kurtka i rękawice mają ciekawy kształt, cieniowanie też niczego sobie. Bluzka pasuje do reszty ubrania. Spodnie mają ładny kolor, ale jakoś nie pasuje mi on do kurtki. Cienie mają dobre, a może gdyby je trochę przyciemnić? Buty jak to buty, fajne :D. Ogólnie to bardzo fajny opar, ale kolor spodni i kurtki razem mi nie pasuje. Może te spodnie za jasne :P.

516[O-S-W] by Yoh - Page 21 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Czw Mar 24, 2011 2:56 pm

Zbir

Zbir
Battle Moderator
Battle Moderator
No więc postaram Ci się odwdzięczyć i ocenić kilka prac. Może zacznimy od Brollyego.
Kolejny zupełnie inaczej wykonany Brolly ,ciekawy jestem czemu co chwilę go odpicowujesz ? Eh nie ważne bierzmy się do oceniania. Tradycyjnie od włosów.
Tak więc włosy wyglądają ogółem jak na włosy raczej średnio. Widać ,że ich kształt nie był w żadnym stopniu przemyślany ,nie wspominając o tym ,że ich wygląd ( z wyjątkiem samego koloru ) nijak się ma do tych Brollyego. Jego twarz jest zbyt spokojna ,brakuje mi tu wyrazu twarzy psychola. Niby próbowałeś to ująć w 2. pozie ,ale szczerze mówiąc słabo to wyszło. Może to ze względu na to ,że nic tam nie widać... Co do torsu to wygląda ok ,nie licząc tych niepotrzebnych czarnych pixeli. Jest tam na nie zdecydowanie zbyt jasno. Gdybyś miał 3 najciemniejszy ton ,to mógłbyś ewentualnie się w to pobawić ,ale w chwili obecnej najlepiej byłoby gdybyś się ich pozbył. Jego barki są zdecydowanie za małe. Ręce ładnie zrobione. Tuatj ze względu na większą ilość czarnych pixeli nie wygląda to źle. Bransoleta wygląda raczej ok ,ale co do dłoni ,to jest ona zdecydowanie za duża ,żeby zostawić ją bez palców. Ten czerwony element wygląda całkiem ładnie ,ale gdybyś użył nieco jaśniejszego ,najciemniejszego koloru ( masło maślane ... ) ,to byłboby to zdecydowanei bardziej gładkie. Ten złoty element z klejnotem na środku mogłeś wykonać ciekawiej i podkreślić może bardziej to ,że owy klejnot jest bardziej okrągły niż prostokątny. Spodnie i buty pocieniowane ładnie ,nie mam większych zastrzeżeń. Co do drugiej pozy to jak ktoś już wcześniej wspomniał ,jego mięśnie zwyczajnie zwisają. To po pierwsze przez to ,że bicepsy są przesunięte za bardzo w prawo oraz są zwyczajnie za małe. Poza jest także zdecydowanie za sztywna. Jesteś leniem i nawet nie zmieniłeś mu rozstawu nóg. Rozszerz je ,zrób tak ,żeby trochę przykucał ,nie wiem ...po prostu pokombinuj.
Prócvz wyżej wymienionych błędów pozostaje kwestia ( w niektórych meijscach ) niepotrzebnych braków konturów oraz fakt ,że Brolly jest zdecydowanie za wysoki. Powinieneś go nie dość ,że obniżyć o kilka pixeli ,to poszerzyć go w barach. Jak na razie ten Brolly jeżeli mam być szczery wygląda dość śmiesznie. Daj sobie z robieniem n-ty raz tej samej pracy ,bo wygląda to coraz gorzej.Sama praca może nie jest gorsza od poprzednich ,ale strasznie nużące jest oglądanie 3 ,czy 4 raz tej samej pracy w Twoim wykonaniu.

Teraz przyszedł czas na tą ostatnią pracę.
Wlosy wyglądają bardzo dobrze ,jedynie pojedyncze pixele mógłbym zmienić według własnego uznania ,ale takich rzeczy nie warto opisywać na 3 strony.
Co do twarzy - wygląda słabo. Powinieneś popracować nad jej wyglądem a arczej samym cieniowaniem. Kurtka wykonana także stosunkowo cienko. Za duża ilość najciemniejszego tonu ,szczególnie na prawym barku ( jego barku ). Na tych przednich częściach OPAR'ow staraj sie nie stosować nadmiernej ilości tonu najciemnijszego. Z reguł najjaśniejszy i pośredni wystarcza. Koszulka nic ciekawego ,zwykła koszulka co tu można było wiele zrobić (?). Ręka i rękawiczka są ok. Spodnie mają mało ciekawy kolor ( ,ale to akurat kwestia gustu ) ,natomiast cienie są nieodpowiednio rozłożone. Jeżeli nie chciałeś kolorować ich całych najjaśniejszym kolorem i pozostawić ciemniejszy obszar ,to winieneś to zrobić mniej więcej w okolicach kolan ,a nie na udach gdzie dociera teoretycznie najwięcej światła ,bo tam spodnie powinny bardziej opinać nogi niż przy kolanach. Pozostaje także kwestia ich kształtu. Cały czas robisz prace tym samym ,jednym stylem. Włosy an dobrą sprawę wszystkie wyglądają sprawę i spodnie zawsze są nadmuchane jak to się tylko da. Przy postaciach z tak małą klatką piersiową i ( zazwyczaj ) opinającymi górnymi częściami ubioru ,nadmiernie nadmuchane spodnie wyglądają średnio. Z reguły jak są luźne spodnie to nie zwracam na to większej uwagi ,lecz w twoim wykonaniu one są wręcz okrągłe. Jeżeli chodzi o buty ... wyglądają ok.

KP: 3
/Yoh

517[O-S-W] by Yoh - Page 21 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Pon Mar 28, 2011 6:39 am

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Właściwie, nie "odpicowuję" jak to ująłeś ciągle Brolly'ego. Po prostu kiedy nie miałem internetu, robiłem te prace które uważałem za takie dzięki którym podskoczy mi trochę skill. Mimo że Brolly nie jest idealny, to z niektórymi rzeczami nie mogę się zgodzić.

Tak więc włosy wyglądają ogółem jak na włosy raczej średnio. Widać ,że ich kształt nie był w żadnym stopniu przemyślany ,nie wspominając o tym ,że ich wygląd ( z wyjątkiem samego koloru ) nijak się ma do tych Brollyego.
Nie miałem internetu, przyglądałem się na jedną tapetę z Brollym którą mam na komputerze, nic poza tym. Ich kształt, owszem był przemyślany. Albo jedziemy z pamięci, albo robimy z obrazków. Ja niestety, miałem tylko jeden pod ręką więc wzorowałem się właśnie na nim.

Jeżeli chodzi o czarne pixele to już kwestia gustu. Nie używam ich bo zwyczajnie mi się nie podoba efekt jaki później uzyskuję. Zbyt mocno podkreślona klatka piersiowa i tak dalej? Niee.

Jesteś leniem i nawet nie zmieniłeś mu rozstawu nóg. Rozszerz je ,zrób tak ,żeby trochę przykucał ,nie wiem ...po prostu pokombinuj.
Właściwie, byłem lekko śpiący jak robiłem drugą pozę. Jak znajdę czas to zrobię inną pozę do tego Brollyego, teraz zwyczajnie nie mam na to czasu.

Prócvz wyżej wymienionych błędów pozostaje kwestia ( w niektórych meijscach ) niepotrzebnych braków konturów oraz fakt ,że Brolly jest zdecydowanie za wysoki. Powinieneś go nie dość ,że obniżyć o kilka pixeli ,to poszerzyć go w barach.
Poszerzenie w barach i owszem, dzięki. Ale do cholery, mam go jeszcze skurczyć? Brak konturów to już przyzwyczajenie, nic na to nie poradzę. Powracając do wzrostu.. Nie zmniejszę go bo jest odpowiedni. Jedynie masa mięśniowa idzie tutaj do poprawy, ale nie będę robił z niego jakiegoś napakowanego krasnala ogrodowego ._.

Jak na razie ten Brolly jeżeli mam być szczery wygląda dość śmiesznie. Daj sobie z robieniem n-ty raz tej samej pracy ,bo wygląda to coraz gorzej.Sama praca może nie jest gorsza od poprzednich ,ale strasznie nużące jest oglądanie 3 ,czy 4 raz tej samej pracy w Twoim wykonaniu.
Jeżeli nie mam pomysłu na coś nowego, poprawiam to co robiłem kiedyś. Mimo że ten Brolly nie był poprawką żadnego, to nie przesadzaj że wygląda śmiesznie. Mimo wszystko:
- Robiłem go jak nie miałem neta, wzorowałem się na jednym obrazku.
- Miałem lekki zastój w LSW przez zje***y monitor.
- Włożyłem trochę czasu w to żeby wykonać tą pracę od zera na spieprzonym monitorze.

A poza tym, dzięki za ocenkę ;d

Żeby nie było zastoju, wrzucam coś nowego. Prace rozpocząłem jak nie miałem neta. Ale nie mając odpowiedniego wzoru nie mogłem go skończyć. Teraz udało mi się tego dokonać więc wrzucam finalną wersję xd

[O-S-W] by Yoh - Page 21 Spidermanv

518[O-S-W] by Yoh - Page 21 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Pon Mar 28, 2011 7:07 am

Maximus

Dragon Slayer
Dragon Slayer
No ci powiem, że kawał dobrej roboty :D
Wszystko, no może nie do końca, dopracowane jak na strój. Głowa wygląda bosko! Bardzo mi się podoba, oczywiście nie tylko kształt ważny, cienie też dobrze zrobione. Jeśli chodzi o górę (ręce i klata), to jest wszystko ok oprócz "rękawicy". Popatrzyłem se na zdjęcia w google i ona jest chyba za krótka. Pajączek na klacie jest super, i cienie na górze też. Dobra teraz spodnie i buty. Chciałem tu się przyczepić też do długości, lecz tym razem butów, ale widzę, że mają odpowiednią długość. Spodnie dobre jak również cienie na nich i butach. Druga poza jest świetna, mięśnie i reszta spoko. Aha nie podobają mi się trochę odwzorowane mięśnie w pierwszej pozie. Szczególnie na ręku. No wiesz, Spajdi miał tego bicha :D. A i jeszcze coś, kawałek ubrania w talii. Nie wiem czy czerwony powinien tak wchodzić na spodnie, zmniejsz go trochę :P
Ogólnie wygląd jest fantastyczny :) Myślę, że sporo czasu mu poświęciłeś.
Aha, druga poza to na pewno Custom, pierwszą wziąłeś ze swojego base?

2kp

519[O-S-W] by Yoh - Page 21 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Pon Mar 28, 2011 7:11 am

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Aha, druga poza to na pewno Custom, pierwszą wziąłeś ze swojego base?
Pierwsza to normalne base z trochę mocniej przerobionymi nogami. Druga poza to custom. Mimo że miałem pozę w base zbliżoną do tej, to nie pasowała mi kiedy robiłem na niej Spajdiego. Wkurzyłem się i zrobiłem nową pozę i jakoś wyszło xD Dzięki za ocenkę.

520[O-S-W] by Yoh - Page 21 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Pon Mar 28, 2011 11:26 am

Zbir

Zbir
Battle Moderator
Battle Moderator
Spider man ? Hmm dość oryginalnie ,ale może zanim będziemy zachwalać za wczasy ,przyjrzyjmy mu się z bliska. W sumie już z daleka widać kilka niedociągnięć ,ale wszystko w swoim czasie.
Zacznę od pozy stojącej. Do pierwszej rzeczy do której miałbym ochotę się przyczepić jest kolor ,a raczej kolory ,bo zarówno odcienie czerwonego jak i niebieskiego. Myślę ,że gdybyś użył bardziej stonowanych i ciemniejszych odcieni niebieskiego ,to jego strój nie rzucałby się aż tak bardzo w oczy. Jakbyś tak jak w kolorze niebieskim użył cieniowania 3 tonowego ,to efekt także byłby inny. I tutaj na przekór kolorowi niebieskiemu użycie odcieni barw o większej może nie jaskrawości ,ale nasyceniu koloru ,wyglądałoby to wszystko ciut lepiej.
2 sprawa to znowu brak konsekwencji w nawiązywaniu do wyglądu postaci. Czerwony element jego ubioru u Ciebie sięga do samych ud włącznie kiedy jego niebieska część stroju ( dokładniej spodni ) powinna sięgać do samego pasa. Nie zwróciłbym na to uwagi gdyby nie zwróciłoby mojej uwagi podkreślenie kształtu bioder. Chyba nawet lepiej wyglądałby OPAR z podciągniętymi portkami do samego pasa ,niż tak jak Ty to zrobiłeś. Dodatkowo mały drobiazg co do jego ubioru ... na JEGO lewej ręce ,rękawiczka jest niebieska - małe przeoczenie i dowód ,że zza bardzo śpieszysz się ze zrobieniem pracy.
Reszta rzeczy związana jest już z samym base. W niektórych miejscach jego proporcje mogłyby być zwyczajnie lepsze jak na przykład rozmiar prawej stopy. Powinieneś ją zwężyć ( ktoś mi wyjasni ,czemu 'zwężyć' jest niepoprawnie - Viego pomocy! )i zmniejszyć w miejscu gdzie kończy się łydka. Same cienie i podkręślenie mięśni jest ładnie zrobione ,więc tutaj czepiać się nie będę.

Teraz czas na drugą pozę. Na dobrą sprawę wszysko to samo co w poprzedniej plus fakt ,że nie mam pojęcia ,co ta poza miała przedstawiać. Na początku myślałem ,że to miało wyglądać jakby wspinał się po ścianie ,ale to wygląda mimo wszystko zupełnie inaczej - mam na myśli sposób rozłożenia rąk i nóg. Stawiam więc na coś w stylu "Przykucnąłem sobie na chwilę ,ale nie tracę czujności" ( mam nadzieję ,że wiesz o co mi chodzi). Tak więc moja rada. Może podnieś nieco jego tors ( pokaż go bardziej ) wyprostuj bardziej ręce i przybliż je do siebie ,jedną nogę zrób bardziej klęczącą ,a drugą nieco skróć ,bo jest zdecydowanie za długa. I nie rób z niej żadnej parabolki ,bo jest zdecydowanie za bardzo wygięta. Spróbuj iść linią prostą bardziej poziomo do kolana ,a potem od kolana linią prostą skieruj ją pod jakimś tam kątem w dół. Chodzi mi o to ,aby bylo widać ,że część nogi przez kości jest sztywna i dalej od kolana idzie kolejna sztywna część ciała - chyba domyślasz się o co mi chodzi ,prawda?
Jeżeli jednak miałeś zupełnie co innego przedstawić ta pozą ,to zapomnij o tym co napisałem powyżej i git :D.

3kp

521[O-S-W] by Yoh - Page 21 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Pią Kwi 01, 2011 9:49 am

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Zrobiłem sobie z nudów pozę stojącą na wprost. Mam zamiar zrobić jeszcze nieco inną, ale to innym razem. Mimo że z początku chciałem zaspokoić tylko moją nudę, to później nieco bardziej się do tego przyłożyłem. Z tego co mi wiadomo to druga w historii LSW poza stojąca w taki sposób.

[O-S-W] by Yoh - Page 21 Malebaseopposite

Jeżeli będziecie potrzebować takiej pozy, używajcie. Ale pamiętajcie o pieprzonych Creditach :d

522[O-S-W] by Yoh - Page 21 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Pią Kwi 01, 2011 10:00 am

Ketsu

Ketsu
Notowany
Notowany
Poza jest zadziwiająco fajna.Nie podoba mi się jedynie jedna rzecz - 'nogawka' xd.Jest ona tak jakby 'krzywo' narysowana, nie wiem czemu ale to bym zmienił.Ustawiłbym postać bardziej w prawo, ale to różnicy nie ma.Zmieniłbym też trochę cieniowanie butów, nie podoba mi się po prostu ale to nie ważne.Ogólnie poza jest super, rób dalej bo idzie Ci to zadziwiająco dobrze.

523[O-S-W] by Yoh - Page 21 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Pią Kwi 01, 2011 10:47 am

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Dzięki za krótką ocenę. Z tego powodu że nie mam co robić zrobiłem kolejną rzecz, ale raczej tej w takim wydaniu nie było w wersji LSW jeszcze ;s Co prawda, poza stojąca plecami do Nas jest, ale w takiej wersji to nieco inna sprawa ^^
[O-S-W] by Yoh - Page 21 Malebaseoppositeposebac

A to poprawiona wersja poprzedniej pracy. Większych zmian poza cieniowaniem butów czy kilku dodatkowych pixeli, nie ma. Ale zawsze coś, nie?
[O-S-W] by Yoh - Page 21 Malebaseoppositepose

Jak pisałem wcześniej, nie zabraniam używania tych póz w swoich Spritach czy pracach, ale proszę o to byście pamiętali o creditach.

524[O-S-W] by Yoh - Page 21 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Pią Kwi 01, 2011 2:42 pm

Maximus

Dragon Slayer
Dragon Slayer
Kształt pozy wygląda dobrze, cienie są dobre jak i mięśnie. Ręce są dobrze odwzorowane, nie jest za chudy ani za gruby. Głowa dobrze zrobiona od tyłu jak i przodu, cienie na głowie, która na nas patrzy nie za bardzo mi się podobają :P. Plecy fajnie zrobione, klata też czego nie mogę powiedzieć o mięśniach brzucha. Dziwnie je zrobiłeś, może za dużo ciemnego koloru. Spodnie dobre, ale nogawka mi się nie podoba, powinna być opadająca, a nie wzniesiona do góry. Buty standard jak to na base. Cienie na spodniach i butach fajne.
Najlepsze w tych pozach jest to, że trzeba tylko połowę robić :D.
Pozdro.

1kp

Heh.. Dokładnie.
/Yoh

525[O-S-W] by Yoh - Page 21 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Pią Kwi 01, 2011 9:40 pm

Zbir

Zbir
Battle Moderator
Battle Moderator
Nie ma tutaj co dużo pisać ,poza tym tak czy siak wypowiedziałem się na ten temat na Vortexie ... Praca nei wygląda najgorzej ,z przodu jest ok ,za to tył - plecy - wyglądają nieciekawie. Z resztą nie tylo ja to zauważyłem ,a mianowicie plecy wyglądają prawie tak samo jak przód pracy ,wiem ,że trudno pozbyć się tego efektu ,ale warto byłoby coś z tym zrobić. No i jeszcze jedna rzecz. W jakich sytuacjach wyobrażasz sobie ,że ktoś użyje tego spritu ? bo za cholerę nie mogę się domyśleć. Sprit troszke zrobiony bez sensu ,ale co tam ,z reguily nasze parce są bez sensu ,prawda?

KP: 1
/Feli

526[O-S-W] by Yoh - Page 21 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Sob Kwi 02, 2011 10:24 am

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Zbir, właściwie tu nie muszę poprawiać pleców. Jest to tylko pocieniowana wersja base, ta poza będzie w nim niecieniowana. Zresztą jak całość. No, ale wiem przynajmniej co zrobiłem źle, dlatego postaram się przy następnej okazji to poprawić.

W jakich sytuacjach wyobrażasz sobie ,że ktoś użyje tego spritu ? bo za cholerę nie mogę się domyśleć. Sprit troszke zrobiony bez sensu ,ale co tam ,z reguily nasze parce są bez sensu ,prawda?
Pozy umożliwiają w LSW wsadzenie nowych scen do gifów czy spritów. Wojownicy mogą stać na przeciwko siebie. W jakich scenach fajnie by to wyszło? Przykładowo jeden z wojowników ma scouter i mierzy moc drugiego.
[O-S-W] by Yoh - Page 21 21546522
To tylko jeden z przykładów, a zastosowań może być jeszcze masa. Takie innowacje niekiedy się przydają ^^

Albo do morfera Power Rangers, który kiedyś Template wstawił xd o, jak tutaj xd (tylko użyłem wtedy innego base. Tak, nie byłeś pierwszy)

527[O-S-W] by Yoh - Page 21 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Sob Kwi 02, 2011 10:47 am

Zbir

Zbir
Battle Moderator
Battle Moderator
No rzeczywiście fajny pomysł z tym scouterem ,teraz jak piszesz ,to rzeczywiście multum zastosowań nasuwa na myśl.

528[O-S-W] by Yoh - Page 21 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Pon Kwi 11, 2011 11:22 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
@Viego
Wiem że nie byłem pierwszy. Ale w przypadku pozy stojącej tyłem i owszem xd

@Topic
Dzięki za ocenki i komentarze. Dawno tu nic nie wrzucałem, miałem zastój i brak jakiejkolwiek weny oraz pomysłów na zrobienie OPAR'a. Wrzucam poprawkę mojego kobiecego Base. Zmniejszyłem je i sprawiłem ogólnie że nie przypomina tak miejscami męskich kształtów.

[O-S-W] by Yoh - Page 21 Basefemale
Oceny i komentarze mile widziane.

529[O-S-W] by Yoh - Page 21 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Sro Kwi 13, 2011 10:29 am

Mr.Bercikovsky

Mr.Bercikovsky
KOX
KOX
Brak odzewu... jak to boli. Przynajmniej mnie xd

Base nie jest złe tylko nie podoba mi się głowa. Jest odrobinę nieproporcjonalna do tego ciała. A same body jest odrobinę za bardzo wygięte w tym 2 przypadku.

Oparek nie wygląda świetnie... Wiem, że dawno nic nie robiłeś(Tak na serio) i to może dlatego. To wygląda... jak chłopak! Włosy jakoś nie pasują do głowy. Mówiłem, ze jest za duża. Natomiast ich cieniowanie jest genialne, jednak chyba tylko 2 tonowe. I tak efekt mi się podoba.
Oczy też zbyt duże, no może nie duże ale dziwnie cała twarz wygląda.
Cieniowanie ubrań jest ok, pomysł średniył(bo już był w poprzednim oparku) a kolorystykę to już możesz zmienić. Mówię serio.

Zazwyczaj w oparkach masz tak:
Góra - szara lub czarna - czasem z białym
Środek - niebieski
Dół - czarny lub szarawy - czasem biały.

KP: 2
/Feli

530[O-S-W] by Yoh - Page 21 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Sro Kwi 13, 2011 11:25 am

Ykmo

Ykmo
Sniper
Sniper
Do base nie ma co się przyczepić może jedynie pacha dość dziwnie wygląda, nie wiem czemu ale jakoś mam takie dziwne wrażenie no i głowa jest przyduża. xd
A co do pracy na base to Bercik ma racje, ty prawie ciagle uzywasz tych samych kolorów xd A wiec praca wygląda nieźle oprócz głowy ;/ Która wygląda na męską :< Włosy i twarz mają dobre cieni ale na serio wyglądają na takie odrobine męskie. Moze nie same włosy ale twarz... Włosy cienie mają okey a ich ułożenie nie jest najgorsze. Cycki wydają mi się zbyt kwadratowe ale jeśli się nie przygląda zbyt dokładnie to są okey.
Reszta jest wpożądku, cienie i kontury są spoko.
Chociaż praca jest w miarę dobra to stać cię na jakieś 10x lepsze :D
A więc [O-S-W] by Yoh - Page 21 Traini
Mwhahahahahah !

KP: 2
/Feli

531[O-S-W] by Yoh - Page 21 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Czw Kwi 14, 2011 8:36 am

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Dzięki za ocenki i komentarze. Niektóre elementy z base poprawiłem, innych nie ruszałem gdyż uznałem je za dobre.
Zrobiłem również na tym kobiecym base, jednego OPAR'a. Narzekaliście na kolorystykę, to użyłem zupełnie innej palety kolorów.

Base:
[O-S-W] by Yoh - Page 21 Basefemalev2

Yui:
[O-S-W] by Yoh - Page 21 Yuia

Komentarze i ocenki, mile widziane : )

532[O-S-W] by Yoh - Page 21 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Czw Kwi 14, 2011 2:52 pm

Maximus

Dragon Slayer
Dragon Slayer
Mieczyk bardzo fajny, rękojeść mi się bardzo podoba. Ale w mieczyku w pionie jest za chuda w porównaniu do tej uchylonej. Czerwony znak na ostrzu uchylonym jest zaokrąglony, a w drugim wygląda bardziej zaostrzony. Ostrze nie przypadło mi do gustu, nie za bardzo mi się podoba.
Yui ma fajne ubranie, kolorystyka dobrze dobrana jak i cienie do ubrań. Buty są w miarę fajne i ciekawe :). Albo mi się wydaje, albo twarz jest zbyt jasna w porównaniu z ręką. Włoski mi się średnio podobają, ale są na pewno lepsze niż te co zrobiłeś w poprzednim oparku. Nie wiem, może jest ich za mało? Cienie dobrze zrobione, choć nie wiem, czy z tyłu nie za jasne :P
Ogólnie fajnie, ale mogło być lepiej :P
Pozdro.

1kp

533[O-S-W] by Yoh - Page 21 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Pią Kwi 15, 2011 7:17 pm

Zbir

Zbir
Battle Moderator
Battle Moderator
Bez zbędnego gadania zacznę już oceniać ,ok?
Na pierwszy ogień ogólne uwagi odnośnie base.
Tak więc raz jeszcze apeluję o nadanie damskiemu base bardziej kobiecych oczu. Zwiększ je może lub coś ... po prostu aby unikać takich sytuacji jak z ta blondynką warto by coś z tym zrobić. No dobra może ich powiększenie nie jest aż tak konieczne ,ale może pozbądź się tego złowrogiego wyrazu mówiącego "zapierdole cię gnoju !". Ewentualnie może zaokrąglij jej twarz?
Dalej jej barki. Są zdecydowanie za wysoko. Albo je obniż ,albo osadź głowe nieco wyżej. Wyobraź sobie jak ona wyglądałby z tyłu. Jakby miała garba albo była mega napakowana ... wiem ,że nie będziesz ( tzn najprawdopodobniej ) robić z niej sprita ,ale miało to Cię przekonać ,że nie wygląda to w tym momencie za dobrze. Myślę ,że jej cycki są nieco za nisko ,ale mogę się mylić ... poza tym akurat tego typu rzeczy można zawsze poprawić w czasie robienia OPAR'ka ,więc nie jest konieczne ,aby to poprawiać. Jest jednak jedna recz ,której nie mogę zdzierżyć - jej nogi. Zauważ ,że po pierwsze jej stpy są mimo wszytko za wysokie i za duże ... w sumie ona sama jest dość duzych rozmiarów ,więc ewentualnie można to pominąć ,ale kształt nóg ,ich brak krągłości daje dość nieprzyjemny efekt 'Anny z shaman king'a'. One się poszerzają ku dołowi. Spójrz na ten link:
http://www.freewebs.com/kaya_asakura/anna.jpg
Spójrz na jej nogi ,to wygląda okropnie. Może nie okropnie ,ale niesmacznie. O ile dasz dość wysokie buty ,to jak przy ostatnim oparku ,to wyglądają ok ,ale spójrz na tę blondynkę ... to nie jest w żaden sposób apetyczne.

Czas na ostatniego Opark'a. Jeżeli chodzi o włosy ,to wyglądają zdecydowanie lepiej od ostatnich. Dodałem kosmyki i łatwiej Ci było nad tym wszystkim zapanować - i dobrze. Jest ich wystarczająco dużo żeby wyglądała babka kobieco ... między innymi właśnie ze względu na dość małą czuprynkę kobitka była co najmniej męska. Może ich sam wygląda mógłby być bardziej innowacyjny ,ale ich prostota nawet pasuje do tej postaci. Z twarzą troszkę bym się pobawił ,właśnie z twarzą w okolicach oczu i tych czarnych pixeli. Poza tym myślę ,że mogłeś ten jej lewy kosmyk mogłeś przesunąć troszkę w NASZE lewo ,ażeby czoło wyglądało bardziej symetrycznie. Wtedy i oczami można by zająć się nieco lepiej. Taka tez moja mała sugestia ,aby tę kolorową część gałki ocznej robić większą ,wyglądają wtedy bardziej kobieco ,ale to tylko moja opinia. Co do ubioru i wyglądu postaci jesteście z Brajanem do siebie podobni. Prawie każda Wasz postać wygląda tak samo. Ubiór prawie ,że identyczny - troszkę więcej inwencji twórczej by nie zaszkodziło. Co do kolorystyki ... jak na mój gust prawie nic się nie zmieniło .Użyłeś jedynie nieco innego białego i czarnego i zamieniłeś niebieski na czerwony ... to nie jest duża różnica. Fajnie byłoby gdybyś używał bardziej żywych i ciekawszych kolorów ,aczkolwiek zdaję sobie sprawę z tego ,że jest to trudno osiągnąć przy 2 tonowym cieniowaniu ,ale postaraj się ,proooooosze. Jej cycuszki mi się nie podobają ,bo chociaż są małych rozmiarów ,to osadzone są dziwnie nisko ... tutaj nie ma co zwisać >.<. Wykonanie ręki mi się nie podoba ,zdaje się być za ciemna. Co do nóg ,to to samo o czym wspominałem wcześniej odnośnie base. Przy wysokich butach efekt ten nie jest aż tak widoczny ,natomiast kiedy będziesz chciał pokazać troszkę więcej ciała ,nie da to ciekawego efektu.
To byłoby wszystko co udało mi się zauważyć ,więcej do dodania chyba nie mam.

3kp

534[O-S-W] by Yoh - Page 21 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Sob Kwi 16, 2011 5:39 am

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Dziękuję za oceny.
Wrzucam nową pracę i mam nadzieję że również teraz doczekam się kilku komentarzy jej dotyczących ^^
[O-S-W] by Yoh - Page 21 Enimo

535[O-S-W] by Yoh - Page 21 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Sob Kwi 16, 2011 8:19 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Mimo że Base dziecka miałem już wcześniej, o czym najlepiej wiedzieli członkowie Brygady SOS, to postanowiłem go "poprawić". Właściwie, robiłem to od nowa. Pozwoliłem sobie także dla porównania tego jak na Base wychodzą OPAR'y zrobić wersję dziecięcą Yoha ^^
[O-S-W] by Yoh - Page 21 Kidyoh

Jeżeli zaś chodzi o coś słodszego to właściwie postawiłem sobie pewien cel. Zrobić cały rozwój OPAR'ka. Niemowlak, dziecko, nastolatek, dorosły, dziadek i tym podobne. Wiadomo o co chodzi.. Zacząłem od niemowlaka i proszę. Wyszło chyba nieźle.
[O-S-W] by Yoh - Page 21 Babybasesprite
W przypadku tego Base, pytajcie mnie o zgodę jeżeli chcecie użyć.

Liczę na jakieś komentarze lub ocenki z Waszej strony ^^

Sponsored content

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry  Wiadomość [Strona 21 z 40]

Idź do strony : Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 30 ... 40  Next

Pozwolenia na tym forum: