Anime Revolution Sprites

You are not connected. Please login or register

Idź do strony : 1, 2, 3  Next

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down  Wiadomość [Strona 1 z 3]

1[O-S-W] by Łogy Empty [O-S-W] by Łogy Czw Cze 10, 2010 4:22 pm

Jata

Jata
Moderator
Moderator
Taki na start :P...
[O-S-W] by Łogy 61448802112619813061
Credit dla Seza!
Może, jak mnie znowu trochę wciągnie, to zrobię skromnego sprita...
...Ale na razie czekam na oceny ;)!

2[O-S-W] by Łogy Empty Re: [O-S-W] by Łogy Czw Cze 10, 2010 4:30 pm

Filike

Filike
Zbanowany
Zbanowany
O.o! Ługiej powraca! Dawno Twoich prac nie widziałem! :D. Cóż włosy są.. no jakby to poiedzieć, żeby nie urazić.. No są wg. mnie zajebiste. Cieniowanie na nich takie.. Twoje :P. W bluzie krzywy kaptur. Ogólnie jest jakaśkrzywa, ale to nic zawsze można poprawić. Nogi ma trochę dziwne bo wygląda jak lama. xd. Buty wyglądają jak bez cieni. Na skórze cienie standardowe :x. Moja ocena 7/10. Poprawiaj Ługieju! :P

3[O-S-W] by Łogy Empty Re: [O-S-W] by Łogy Czw Cze 10, 2010 6:04 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Woogy.. WOOGY!!!!! MISIACZKU!!! WRÓCIŁEŚ?! YEAH!!
Dobra, koniec podekscytowania. Czas na skromną ocenkę żeby nabić posta i KP.

Ogólnie OPAR'ek prezentuje się całkiem nieźle. Ba! Wspaniale, jakby na niego pierwszy raz spojrzeć.
Twoja długa przerwa jednak wdaje się we znaki.

Włosy. Podoba mi się ich kształt, jak i ich cieniowanie. Wyszły wspaniale, co tu dużo mówić.
Kamizelka (?) wygląda dziwnie, mogłeś revampując Woogy'sa pobawić się trochę z kolorami, żeby były jaśniejsze. Sama kamizelka z daleka miesza się lekko z czarną podkoszulką pod nią.
Spodenki wyszły super, choć bym gdzie nie gdzie zmienił cienie. No, ale ogólnie wyglądają przyzwoicie. Nie mam do nich większych zastrzeżeń.
I najgłupszy element. Buty. No, rozumiem. Chciałeś zachować jak najwięcej 'Woogysowości', ale nie uważasz że te buciki są zbyt puste i nie pasują do reszty :/?

Ogółem.
Zajebista praca, nie jest wolna od błędów ale po takim czasie nieobecności to raczej normalne, prawda? Mimo wszystko, wiedz że stałem się bardziej wymagający. Teraz rzadko kiedy, bardzo rzadko wystawiam 10/10.

8/10

/f
KP: 3

4[O-S-W] by Łogy Empty Re: [O-S-W] by Łogy Czw Cze 10, 2010 7:09 pm

Jata

Jata
Moderator
Moderator
To może te 2. buciki lepsze?
[O-S-W] by Łogy 09427510514524525431
Bluzy raczej nie zmienię - mimo, że się zlewa jakoś mi tak podchodzi xd.

P.S. Za kształt włosów muszę podziękować Sezowi... Cieniowanie już w 100% moje :P.

5[O-S-W] by Łogy Empty Re: [O-S-W] by Łogy Czw Cze 10, 2010 7:34 pm

Zbir

Zbir
Battle Moderator
Battle Moderator
Chyba nie jestem aż tak entuzjastycznie nastawiony do Twojej pracy jak Yoh .
Tak więc zacznijmy od włosów. Moi poprzednicy ekscytowali się wykonaniem włosów ,a najbardziej ich cieniowaniem. Powiem Ci tylko ,że moje uczucia co do włosów są odwrotne do Yoh'a ,czy Filike' a. Jak na mój gust to wygląda koszmarnie ,no ale każdemu smakuje co innego. Jeżeli chodzi o kamizelkę to fakt mogłaby być nieco jaśniejsza ,bo się zlewa z koszulką ,za to same same cienie ich wykonanie w przeciwieństwie mi się podobają. Niestety kamizelka wygląda na krzywą. Mam na myśli to zapięcie po środku.
Na temat spodenek dużo się nie będę rozpisywał ... są OK i już. Buty cały czas wyglądają źle. Zmień ich kolor albo coś innego ,może w ogóle je przemodeluj. Jak to Yoh lubi mówić "zaszalej".
Ogółem OPAR' ka oceniam 6/10

/f
KP: 2

6[O-S-W] by Łogy Empty Re: [O-S-W] by Łogy Czw Cze 10, 2010 8:37 pm

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
Nah, mi się podoba tam cieniowanie włosów. Jest orygina...
Ługiej, ty wracasz?! :cookiemaster:
Ekhm.
Wszystko pocieniowane ładnie, poza prawą dłonią, w niej jest coś lekko nie tak. Wszystkie cienie mają ten sam kierunek padania, za co aplauz, bo to rzadko jest widoczne. Wyjątek to ta część na czubku głowy, po naszej lewej, ale cóż.
Kształt włosków to naprawdę świetne urzeczywistnienie poprzedniej wersji, widzisz, Sezu umie zdziałać cuda xP
Bluza, a właściwie już od dwóch wersji kamizel, to po prostu klasyk, który nie zmieniłeś za bardzo. I dobrze.
Nogi. Lekki WTF tu się pojawia, bo względem stóp postać jest za bardzo wychylona w przód. Czyżby powoli to się zbliżało do...
Spoiler:
...nieważne.

Buty cóż, ługiejowe. Musisz zdecydować, czy zachowujesz ługaśność swojej postaci, czy idziesz z duchem czasu i kupujesz mu nowe (czy ten gościu ma jedne buty od pierwszej wersji sprita?).

A co najbardziej (poza nogami) mi się tu nie podoba to ta lewa ręka. Ułożenie odpowiednich pikseli i gruba warstwa konturów oddzielająca ją od nogi sprawia, jakby to nie była ręka, tylko jakaś wykrzywiona macka.

Nie ładuj aż tyle czerni w konturach, bo wydają się za grube niż powinny być w rzeczywistości. Migiem spiesz do obuwniczego i spraw tej postaci jakieś adaśki. Załóż mu rękawiczkę na to łapsko, może nie będzie widać... :P

I ostatnia rada - wróć, żebyś mógł te wszystkie zmiany nam zaprezentować.

/Y
+3KP

7[O-S-W] by Łogy Empty Re: [O-S-W] by Łogy Pią Cze 11, 2010 11:12 am

Jata

Jata
Moderator
Moderator
[O-S-W] by Łogy 62662095036087027396
Postanowiłem pozostawić buty takie, jakie są. I raczej nie będę już z nimi kombinował bo shit wychodzi :/.
Poprawiłem nogi (trochę go wyprostowałem) i jego lewą rękę - tak, jak podpowiedział mi Viego...
No i dodałem formę SSJ... Skopiowałem je z SSJ2 starej wersji i lekko przemalowałem ;].

Oczywiście nadal credit dla Seza...

8[O-S-W] by Łogy Empty Re: [O-S-W] by Łogy Pią Cze 11, 2010 12:09 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Jak mówiłem wcześniej, włoski są wykonane dobrze.
Gdzie nie gdzie, cieniowanie spodenek mogłoby być lepsze, ale nie jest złe. Albo spraw żeby prawa nóżka była chudsza, albo żeby lewa była grubsza.
Taka mała rada.
Yoh Ci powiada, popraw tą kamizelkę albowiem nie wygląda ona cudnie!
Serio, poprawa powinna dać lepszy efekt. Albo zamiast kamizelki spraw by podkoszulka pod nią była lepiej widoczna. Rozjaśnij ją? Albo coś w tym kontekście.
Szkoda że butów nie zmieniasz, bo te są najzupełniej w świecie słabe. Zrób coś z nimi, niekoniecznie przerób, ale może mocniejsze cienie żeby wyglądały lepiej?

W SSJ błędy jak w normalu, poza kilkoma małymi szczegółami.
Cieniowanie głowy się mało zmieniło, a czoło jest zbyt jasne, przynajmniej teraz. Oczki nie pasują zbytnio do poprzedniej formy.
Następnie włosy. No, wykonanie całkiem dobre. Nie jest źle. Cieniowanie mogłoby być lepsze, bo wiem że Cię na to stać.
Spraw by ten złoty kolor, który jest zamiast czarnych konturów był znów czarny. Albo daj taką pracę i z czarnym kolorem byśmy ocenili która lepsza.

Ogółem.
Nieźle. Poprawki są coraz lepiej widoczne, ale dalej są błędy xd Masz Nas od tego byśmy je poprawiali, więc good jest ;d

8/10

3kp

9[O-S-W] by Łogy Empty Re: [O-S-W] by Łogy Wto Cze 15, 2010 11:23 am

Jata

Jata
Moderator
Moderator
Ostatecznie poprawiłem trochę spodnie i już zacząłem robić sprita...
[O-S-W] by Łogy 84830395168499998289
Mam nadzieję, że tym razem będzie więcej komentarzy...

10[O-S-W] by Łogy Empty Re: [O-S-W] by Łogy Wto Cze 15, 2010 11:48 am

Katayachi

Katayachi
Logia User
Logia User
Oh Woogy , you come back?

Nie podobają mi się włosy , lepsze były stare wg. Mnie .

Cieniowanie Kox Rox , cóż czekam na Sprita : P

PS: Oceń mi sygny : P

11[O-S-W] by Łogy Empty Re: [O-S-W] by Łogy Wto Cze 15, 2010 8:20 pm

Tuffle

Tuffle
First Child
First Child
Woogy robi nowego sprita,bardzo dobrze mam nadzieję że wkrótce ujrzymy coś pięknego,ulepszone i dodane ataki,a teraz mała ocena.
Włosy są naprawdę bardzo dobre,cienie widoczne jest OK.
On ma kamizelka a pod nią koszulkę ? tak to wygląda bardzo fajnie,krótkie spodnie są dobrze wykonane.
Ocenka 9/10

/f
KP: 1

12[O-S-W] by Łogy Empty Re: [O-S-W] by Łogy Sro Cze 16, 2010 3:16 pm

Template

Template
Super Saiyan 3
Super Saiyan 3
hehe dobrze Cię widzieć ponownie na pokładzie :D Już nie mogę się doczekać na nowe produkcje :bounce:.

Zacznę od tego że oparek znacznie i to znacznie rożni się od pierwowzoru. Konkretnie chodzi mi o: włosy, cieniowanie spodni i bluza.

Nie słuchaj Katayachiego ! Włosy wyglądają kozacko. Cienie 3-tonowe dość ciekawie rozmieszczone.
Bluza nie zmieniona. Jedynie co mogło prawdopodobnie ulec zmianie to sposób w jaki zostało to pocieniowanie. Tu też widać 3-tony. Za bluzą błyskotliwa czerń.
Spodnie o proszę ! Cieniowanie tu także uległo zmianie.

Widzę że jak odświeżanie to na poważnie się do tego zabierasz. I wiesz co ? Zacznij robić sprita a ja z miłą chęcią go ocenie xD

13[O-S-W] by Łogy Empty Re: [O-S-W] by Łogy Sob Cze 26, 2010 3:19 pm

Jata

Jata
Moderator
Moderator
[O-S-W] by Łogy 40240356214636061045
Taki Majinek... Credit dla Angryboya...
Nie wiem która skóra lepsza - standardowa (2.), czy może taka bardziej oryginalna (1.) :P.

14[O-S-W] by Łogy Empty Re: [O-S-W] by Łogy Sob Cze 26, 2010 4:42 pm

Tuffle

Tuffle
First Child
First Child
Powiem ci szczerze że bardziej podoba mi się wersja Orginalna lepsze kolory niż ten zwykły majin ;p,ładna praca widzę że zachciało ci się Majin,cienie na nim są naprawdę bardzo ładnie zrobione,ciekawe wykonanie stroju.Bardzo dobrze Woogy.
Ocenka.9/10

/Y
+1KP

15[O-S-W] by Łogy Empty Re: [O-S-W] by Łogy Nie Cze 27, 2010 1:40 am

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Ogólnie, mi do gustu przypadła druga wersja ;d Pierwsza wygląda dziwnie. Dobra, ale czas na ocenkę, nie?

Zacznijmy od cieniowania.
Cóż.. Skórę Majin'ów powinno się cieniować na inny sposób. Twój styl sprawia wrażenie, jakby on cały był kwadratowy. Ale po kolei..
Głowa, kształtem ujdzie. Podoba mi się pomysł na tego 'dzyndzla' z tyłu. Oczy ma trochę dziwne, jeżeli o mnie chodzi.
Cieniowanie zaś po całości.. No.. Nie chciałem akurat Tobie tego mówić, ale.. Ssie :/ Znaczy, tylko wg. mnie. Nie musisz się mną przejmować, nie xd?
Dobra, dlaczego "ssie"? Pocieniowałeś tą głowę w taki dziwaczny dla mnie sposób, że sprawia wrażenie lekko kwadratowej. W dodatku, za dużo dałeś najciemniejszego odcienia. Sprawiło to, że takie elementy jak ten 'dzyndzel' wyglądają jak przyklejone na siłę. Ograniczenie średniego i jasnego koloru było dobrym pomysłem ale dowalenie tego najciemniejszego zdecydowanie przesądziło sprawę.
Dalej.. Powiem Ci że strój jest oryginalny, a ten złoty naszyjnik jeszcze dodaje mu tego uroku, jaki wprawdzie powinien mieć już na początku. Podkoszulka jednak wykonana trochę krzywo. Nie to że jakoś mocno, ale tak dziwnie wygląda.
Cieniowanie spodni wspaniałe, jak i one same. Postarałeś się i to jest plusem. Dużym plusem.
Buciki takie normalne..? Saiyańskie nie pasują zbyt do Majin'a, ale to też dobrze. Wyróżnia się jakoś.
Cieniowanie podkoszulki ujdzie. Właściwie, na takim obszarze trudno zrobić coś dobrego, wiem o tym ;s
Przydałoby się skasować od jednego do może dwóch pixeli na prawej łapce, bo wygląda zbyt kwadratowo. Naprawdę.
Z kolei lewa łapka, trochę za bardzo odstaje do przodu. A może mi się wydaje? Nie wiem, sprawdź sam i interpretuj moje słowa jak chcesz.
Pasek wykonany w miarę.. Ujdzie ;d Nie powiem też że nie jest oryginalny, bo bym skłamał. Ujdzie, pod względem cieniowania.
Teraz to co mnie najbardziej wkurza, zostawiłem na koniec.
Są to dwa elementy. A dokładniej, rączki i klata. Zacznę od rączek, oke?
No więc, jak już wspomniałem wcześniej są trochę kwadratowe. Cieniowanie tego nie rekompensuje, bo nie widać mięśni, a ogólnie porównując cienie do tych na głowie i spodniach czy nawet podkoszulce, te tutaj są ledwo widoczne. Popraw je w taki sposób bym widział mięśnie i będzie gitez.
Druga łapka na nadgarstku wydaje się zbyt kwadratowa/ostra :P Zrób z nią coś.
Klata.. Dlaczego klata? A no dlatego że ogólnie cienie ujdą, ale jej widoczność jest mniejsza niż jak przez mgłę xP Po zbliżeniu w Paintcie co się okazuje? Że klata to najmniej dopracowany element. Z daleka ledwo widoczna, a jak już się przyjrzysz to krzywa, z bliska totalny syf. Propozycja? Skasuj naszyjnik i spraw by klata była lepiej widoczna.

Ogółem.
Spodziewałem się po Tobie trochę więcej... Nie zawiodłem się, bo wchodząc do tematu pomyślałem - "Jaki kox o.O". Dopiero później, podczas pisania tej ocenki wyszły na jaw wszystkie większe i mniejsze błędy.
Ogólnie, walisz gafy przy cieniowaniu. To źle, ale rozumiem, trzeba sobie wszystko powoli przypomnieć ;)
Mam nadzieję że kolejna pracka będzie lepsza, a ja mniej się rozpiszę xDD

7/10

3kp

16[O-S-W] by Łogy Empty Re: [O-S-W] by Łogy Pon Cze 28, 2010 8:37 pm

Jata

Jata
Moderator
Moderator
Dzięki za liczne opinie :|.

Dodaję poprawionego Majina oraz całkiem nowego Ricky'ego Devil Eye'a...
[O-S-W] by Łogy 41318733576786753549
Przy tym 1. credit dla Angryboy'a...

17[O-S-W] by Łogy Empty Re: [O-S-W] by Łogy Wto Cze 29, 2010 10:37 am

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Ricky Devil Eye to mistrzostwo nad mistrzostwem xD Musiało Ci się nudzić jak go robiłeś, a później postanowiłeś stworzyć z tego OPAR'a xDD
Dobra, ale o nim zaraz.. Pierw Majin.

Ogólnie, cieniowanie na głowie jest średnie. Nie trzeba go poprawiać, ale jednak gdyby to była moja praca pomęczyłbym się z nim jeszcze troszkę ;) Po prostu, Majin'y mają inne, bardziej charakterystyczne cieniowanie głowy.
Dalej.. Klatę poprawiłeś. Przez ten naszyjnik wydaje się być dziwna, ale tym razem jest widoczna. Nie mam zastrzeżeń, tylko ten naszyjnik mógłbyś skasować.
Łapki są teraz "kox". Mięśnie dobrze widoczne, jedynie trochę za dużo najciemniejszego odcienia. Ale to mało mnie interesuje. Błąd w łapkach jest taki, że nie poprawiłeś tej drugiej, lewej rączki. Dalej wygląda na zbyt kwadratową i zbyt wystaje. Jest też trochę za długa, więc popracowałbym nad poprawą jej.
Strój "kox", nie mam żadnych zastrzeżeń.
Jedynie popracowałbym trochę nad bucikami, dziwnie teraz wyglądają. Ale to tylko wg. mnie ;)

Ricky Balb... Zaraz, to nie to.
Aa.. Ricky Devil Eye!
Ten OPAR to mistrzostwo samo w sobie. Pobawił bym się z cieniowaniem klaty i rąk, ale to już twoja decyzja.
Niema co, oko jest tutaj najważniejszą rzeczą. Ogólnie dobrze, ale dziwnie wygląda ta tęczówka :s
Łapki wykonane nieźle.

Jedyne do czego miałbym się przyczepić to to, byś zmienił styl cieniowania. No, ale każdy ma swój więc czepianie się do tego niema najmniejszego sensu ;d

Ogółem.
Nad Majinem bym jeszcze popracował, wciąż nie jest doskonały, ale jest coraz bliżej tego.
Ricky Devil Eye jest dobrze wykonany. Jedynie cieniowanie w kilku miejscach bym zmienił.
Za całość, czyli obydwa OPAR'y razem wzięte dam.. Hmm..

9/10
Rzadko stawiam tą ocenę teraz ;d Nawet bardzo. U Ciebie jest to Bdb+, u mnie 9 xd

/f

18[O-S-W] by Łogy Empty Re: [O-S-W] by Łogy Wto Cze 29, 2010 11:24 am

Zbir

Zbir
Battle Moderator
Battle Moderator
Tak więc może i ja coś napiszę ,bo widzę ,że nie jesteście specjalnie aktywni w tym temacie :P.

Podobnie jak Yoh' owi bardziej przypadła mi do gustu wersja 2. . Chyba zacznę ( z resztą jak zawsze :P ) od głowy ,bo na niej najwięcej się dzieje. Po pierwsze nie podoba mi się ten kukit ,tzn. ten "dzyndzel" jak to określił mój przedmówca. Sam jego początek podkreśliłeś ciemnym kolorem ,co nie specjalnie mi się podoba. Druga rzecz ,to jego kształt. Gdy pojawia się zza szyi wydaje się być zbyt gruby oraz mało ostry ,co nie wygląda specjalnie apetycznie.
Irytuje mnie także wykonanie prawej strony twarzy. Użyłeś zbyt dużej ilości ciemnego odcienia ,co wytknął Ci także Yoh. Kiedy próbowałeś podkreślić czaszkę ( mam na myśli tą górną część ,przy tych czarnych 'dziurkach' ) wyszło to jakby miał jakąś dziwną narośl w okolicach skroni. Przez to co zrobiłeś nie widać także ucha. Reszta jest ok, oczywiście poza tą masą ciemnego koloru.

Dalej tors ... powiem Ci ,że wygląda co najmniej źle. Po pierwsze nie widać mięśni ,strasznie jest tam napaćkane. Sam ubiór ,to był całkiem ciekawy pomysł ,a jeżeli chodzi o wykonanie ,to nic specjalnego. Nie dość ,ze sama koszula / kurtka wygląda krzywo ,to ten naszyjnik ,tak jak zauważył hoY ,ogranicza możliwości wykonania klaty.
Mięśnie rąk są niewidoczne ,a palce przy rękawiczce ,są prawie że niewidoczne.

Samo cieniowanie spodni według mnie nie jest tak fascynujące ,jak to napisał Yoh. No a,le mają fajny pasek :D. Spodobały mi się także buty ,fajna kolorystyka. Pasują do spodni.

Ja Ci ocenię na 6/10

Wow jak pisałem wstawiłeś nową pracę i jeszcze Yoh Ci ją skomentował XD
Nie będę robił Double Posta więc ocenię jeszcze raz w tym poście.

A więc Majin wygląda jeszcze bardziej kwadratowo ,przez to ,w jaki sposób podkreśliłeś mięśnie klatki piersiowej oraz rąk. Niepotrzebnie według mnie go pomniejszałeś ... no chyba ,że to było konieczne. Na głowie widzę minimalną poprawę ... ale wciąż wygląda nie tak ,jak powinna.
Teraz ocieniam pracę na 6/10

Ten gościu z okiem zamiast głowy wygląda dość fajnie. Szczególnie podoba mi się wykonanie tej wielkiej gałki ocznej. Klata może być ,ale nie dawałbym tutaj tak dużo tego czarnego koloru ... ,a może teraz się tylko czepiam ? Szkoda też ,że nie ma mięśni brzucha ,chyba że ten czarny pixel miał za nie posłużyć. Spodnie i pasek wyglądają ok ,aczkolwiek mogłoby tu się coś więcej dziać. Jeżeli chodzi o buty ,to są ok.
Ocena za pana z wielkim okiem 8/10

/f

19[O-S-W] by Łogy Empty Re: [O-S-W] by Łogy Sro Cze 30, 2010 10:46 am

Coolt

Zasłużony
Zasłużony
Zacznę od góry, czyli od twojego Majina. No no z daleka wygląda ok, ale z bliska kilka rzeczy są dziwniejsze. Trochę twój styl cieniowania przypomina mi ten Yohowy. Ogólny kontur głowy jest wykonany dobrze. Za bardzo pogrubiłeś tymi różowymi tonami twarz, zmniejsz, ale mało ilość tego różowego. Oczy majinowe i pocieniowane.
Widać, że ma złoty naszyjnik, który wygląda jak obroża dla psa xd. Rączka jest dobrze pocieniowana tylko brakuje mi jakiś kontur przy rękawiczce.
Koszulkę dobrze dopasowałeś bo ładnie "odstają" mięśnie klatki piersiowej. Pas podoba mi się i powiem, że nigdy takiego nie próbowałem robić.
Spodnie - za bardzo pogrubiłeś wg efekt tego paska nad butami (wiesz) przy obu nogawkach. Albo po prostu używasz za dużo tych dwóch tonów - trzeciego i drugiego.
Buty. Ich cienie trochę dziwnie wyglądają tak jakby padały na niego od naszej strony jak my patrzymy na monitor.

Ricky Devil Eye. Głowa, a w zasadzie Oko jest ładne. Widać te cienie i naczynia krwionośne na gałce ocznej.
Klatka piersiowa wygląda zbyt "kozacko" tzn. chyba za grube tony dałeś i powstał taki efekt jak przy ręce. Brakuje mi kkoooontur przy opasce.
Pas jest w porządku. Kolejny raz spodnie do cholery. Wyglądają tak jak u Majina. Ten pasek jest za bardzo pod kątem i za grubo cienie umieściłeś.
Buty szczerze nie podobają mi się tzn. kolejny raz cienie. Na białej gumie dobrze są porozmieszczane, ale na warstwie tej "brązowo-pomarańczowej" źle umieściłeś. Nie wiem jak ci to wytłumaczyć, ale jeżeli się tak tego chcesz dowiedzieć to popatrz na pracę innych co mają takie kozackie obuwie.

Dobra robota :>

/Y
+3KP

20[O-S-W] by Łogy Empty Re: [O-S-W] by Łogy Czw Lip 01, 2010 2:53 pm

Pucolini

Pucolini
Silver Saint
Silver Saint
Ohh jak zobaczyłem te OKO to od razu przypomniały mi się czasy gdy wstawiłeś go na DBEvS !
Dwa oparki na 1 rzut OKA wyglądają dobrze nawet bardzo. Zatem zobaczmy z bliska i tutaj zaczynają się schody ługieju.

Majin
Głowa ogółem jest dobra.Sam czułek majina wygląda przyzwoicie a oczy pokolorowane jak na majina przystało.Jedyne co mnie dziwi to jakieś 2 czarne pixele postawione chyba przypadkowo przy zapisywaniu : P ( Te nad lewym okiem na lewo xdd). Cieniowanie samej głowy jest dobre ale jest pewien błąd który widać na 1 rzut OKA.Full 3 tonu ruszofości za okiem , wygląda jak by miał jakąś bliznę albo co. Na serio za dużo tego koloru tam nasmarowałeś.
Ta "Obroża" wygląda dziwnie a co najmniej śmiesznie xd Mało różniące się od siebie tony na niej to chyba największy ból , najjaśniejszy kolor jest zbyt ciemny a 2 zbyt podobny do 3.
Aa i co to za skupisko czarnych pixeli pod głową na prawo i lewo? Ale bez nich opar wygląda jakoś mniej poprawnie więc się nie czepiam.

Klata a raczej wcięcie w koszuli jest też dziwne jak i cieniowanie na odkrytej klacie. "Więcej na lewo mniej na prawo" !
Dłonie są dobrze pocieniowane ale nie rozumiem po co czarne niepotrzebne pixele zawitały na tych różowych łapkach.Dłonie wyglądają jakoś dziwnie czegoś mi brakuje bo wyglądają na krzywe z bliska. Pas ok , Spodnie ok , Buty cieniowane w starszym stylu ok.
Te wszystkie wady to mało znaczące rzeczy i tak na prawdę szukam dziury w całym =/

OKO TIBIJCZYKA
Przejdźmy do 2 części JAKŻE KREATYWNEGO POSTA!

Do OKA !
Głowa (xD) jest świetnie pocieniowana , z pomysłem i jest idealna na 100%
Klata też koxerska razem z ramionkami (ale niektórych czarnych pixeli tutaj nie czeba mimo to wygląda to koxersko)
Pas , spodnie , buty wszystko OK. Jedyne do czego mogę się przyczepić to to że zawsze ten opar wydawał mi się przechylony na prawo , nie wiem ale wydaje mi się tak od jego 1st versji ale to może moje głupie urojenia.

Podsumowując :

2 Oparki na wysokim poziomie , pierwszy posiada parę niedoskonałości w cieniowaniu ale ogólnie jest oparkiem dobrym. Drugi zaś wykoksowany i bezbłędny na 99% ( te przechylenie : <)

Ogólna Ocena: 9,5/10

/f

21[O-S-W] by Łogy Empty Re: [O-S-W] by Łogy Czw Lip 01, 2010 3:59 pm

Brek

Super Saiyan
Super Saiyan
ok to teraz ja
majin

głowa bardzo fajna i to coś też(nie wiem jak to się nazywa).cieniowanie bardzo dobre przynajmniej mi się podoba.jak to głowa dużo opisywać się nie da acz te oczy są straszne.głowa=++

tułów jest bardzo dobry acz bez tej koszuli chyba by lepiej wyglądał ale jak kto woli.klata fajna dobre cienie i to coś złotego(chyba naszyjnik) jest cool tylko nie widać go z daleka.tułów=++/-

ręka po lewej stronie jest bez zarzutu według mnie cienie dobre,mięśnie widać i ekstra rękawiczka. ręka po prawej.....ehhh zrąbałeś to według mnie dziwnie wygląda i cieniowanie też.popracuj nad nią i będzie dobrze.ręce=++/-

nogi(a raczej spodnie)fajnie wyglądają ale niepokoi mnie pewien szczegół mianowicie
[O-S-W] by Łogy Wtfcl:wtf?!:
po co on do cieniowania nie mam zarzutów oprócz tego piksela.pasek fajny mi się podoba.nogi=++

buty standard fajne buty.cieniowanie fajne ale buty niczym się różniące od większości.jedyne co je różni to chyba 1px wielkości i 2 koloru.buty=+

z daleka fajnie wygląda i mi się podoba.cieniowanie fajne a może nawet lepiej.moja ocena za majina to 8/10

no to teraz OKO

zacznijmy od głowy(WTF przecież to oko a nie głowa)wydaje się być takie rozmazane ale nie czepiam się bo nie zrobiłbym(jak to nie przecież się czepiam)cieniowanie ujdzie(przez to rozmazanie) i to czerwone....ja bym zrobił że im bliżej środka tym bardziej czerwone ale jak kto woli.oko=++/-

do klaty nie mam się czego przyczepić fajne cienie klata dobrze ułożona(niektórzy robią te "mięśnie"tylko tak żeby wyglądało na pocieniowanym)no klata ogółem fajna widać że mięśniak.klata=++

ręce też bez zarzutu(prawa lepiej wygląda niż u majina)mięśnie widoczne,ta opaska cienie trochę słabo widoczne ale są git.cienie są wporzo więc pasi.ręce=++

spodnie są fajne( nie ma niepokojących pikseli)cienie dobre czerwony pas też(nie lepiej było zrobić jedną końcówkę krótszą?).nogi=++

buty wyglądają jak trampki i fajne cienie tylko brązowe z białym 🤦 .buty=++/-

ogółem fajnie wygląda popraw tylko ten efekt rozmazania i będzie git.moja ocena ogółem za OKO to 9/10

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ogółem wyszło ci fajnie jak chcesz popraw co mówiłem i będzie dobrze
moja oce to 8/10 + 9/10 = 8,5/10

/Y
+3KP

22[O-S-W] by Łogy Empty Re: [O-S-W] by Łogy Pon Lip 05, 2010 9:34 pm

Jata

Jata
Moderator
Moderator
A oto przedstawiam Wam mój nowy mega-projekt WIP...
:FUCK YEA:
[O-S-W] by Łogy 35480068079114995022
Sprawa pierwsza: Wiem, że przez umieszczanie takiej ilości prac paru osobom odechce się pisać komentarza (i tak z niewielu komentujących), więc żeby choć trochę zachęcić powiem (a właściwie napiszę :P), że nie musicie oceniać szczegółowo - wystarczy ogólnie, co sądzicie o tym projekcie...
Sprawa druga: Domyślam się, że kilka rzeczy "nie jest najlepszych", więc mówcie co jest źle chociaż mniej-więcej ;].
Sprawa trzecia: Wiem, że jest tego dużo, a co najmniej sporo i od razu odpowiem na Wasze pytanie: nie wiem, nie mam pojęcie czy uda mi się go ukończyć...

Objaśnienia:
? - to po prostu znaczy, że projekt jest pod znakiem zapytania... Tzn. nie wiem, czy go robić, czy nie - to będzie zależało również od Was... Im większy tym większa szansa, że nie wezmę się za ten konkretny projekt...
:/ - tzn., że coś mi się nie podoba w postaci (projekcie), nie jestem do czegoś przekonany (w tym przypadku jest tylko jeden taki znaczek, więc od razu powiem, że chodzi o włoski doktorka xd).

A teraz, od góry do dołu, od lewej do prawej, kto jest kto...

Woogy Roleyo
No, to po prostu moja, odnowiona postać. Wiele co nie ma mówić. Historię i charakter pozostawię na kiedy indziej. Tymczasem obok są dwie dziwaczne przeróbki... Co to? Jest to forma Jokera. W jaki sposób ją osiągnął - też odłożę na później. Tymczasem pytanie: która wersja lepsza? Z normalnymi włosami, czy może z podniesionymi? A może jeszcze inaczej?

Chiller - The Second Changeling's Prince
Taki właśnie Changeling xd. No cóż słówko o nim: Jest drugim w kolejce do tronu króla jego rasy, zaraz po jego starszym bracie (z niego raczej projektu nie będzie :P). Zarówno w walce, jak i "na co dzień" lubi pokazywać swoją wyższość - to, że jest silniejszy. Dlatego też, gdy staje do bitwy/pojedynku, od razu przemienia się w piątą formę, którą jako jedyny w rodzinie osiągnął... Również pytanie do Was: lepiej mu z maską, czy bez?

Profesor Inżynier Technik Mechanik Informatyk Elektryk Hotelarz Samo Zuo Tymczasowo-Bez-Imienia
Taaak.... Szalony profesor, który chce zawładnąć światem... W każdym razie potrafi stworzyć androida (jeden obok, o nim zaraz)... Oraz bio-androida (tak, tak - takiego jak Cell) - czyli Devil-Eye'a (o nim również później). Spędził kilka lat w laboratorium, by go stworzyć...

Android #2
Jej numer nie wiąże się z DB! Jest ona androidem stworzonym przez w/w profesora inż... xD. Nie wiadomo kim jest android #1... Wiadomo tylko, że ona jest osobistą ochroną swojego stwórcy... Jest cicha, nie lubi mówić, lecz jest wyjątkowo silna i szybka. Uważa za obrzydliwego bio-androida - Devil-Eye'a... Aha, to przy jej oku to kolczyk we brwi - wiem, że zaraz wiele osób powie, żebym usunął, bo to nie wygląda zgrabnie, ale co tam xd.

Woogy Two / Woogy Scorius
Jest to genetycznie stworzony klon Woogy'ego Roleyo przez nieznaną osobę... Jest niemalże idealnym przeciwieństwem swojego pierwowzoru... Za wszelką cenę chce być potężniejszym od niego i go pokonać - niekoniecznie zabić. W sumie nie jest całkiem złym charakterem... Ani też dobrym... Projekt pod dużym znakiem zapytania.

Ricky Rocky + Devil-Eye = Ricky Devil-Eye
Ten pierwszy to Ricky Rocky (a co xD) - jakiś-tam mistrz sztuk walki ledwie potrafiący generować ki... Ten drugi to Devil-Eye - bio-android stworzony przez szalonego naukowca (:P). Przejmuje on kontrolę nad ciałami przeciwników poprzez wyrwanie im ich głowy i wskoczenie na jej miejsce. Po co? By przejąć ich moc i stawać się coraz to potężniejszym. I ten trzeci to jest właśnie D-E po przejęciu ciała RR xP. Znacie go :P.

Tymczasowo Bezimienny Majin
Nie wymyśliłem jeszczcze dla niego imienia, ale to przyjdzie z czasem xd. Też go znacie - poprawiłem mu tylko jeszcze nieco główkę :P. Majin, który nie wiadomo skąd się wziął. Nie znany jest jego stwórca, ani historia...

No! To chyba tyle... Ale żem tego sieknął o.O.
Mam nadzieję, że to Was nie zniechęci do komentowania xd.
(I tak w to wątpię ;s)

23[O-S-W] by Łogy Empty Re: [O-S-W] by Łogy Wto Lip 06, 2010 5:56 am

Wzol

Wzol
Paramecia User
Paramecia User
W nas powątpiewasz ?
Powiem Ci, że mnie by się nie chciało robić czegoś takiego...

-Woogy Roleyo
Ogólnie jest taki sobie... Włosy powinny mieć inne cieniowanie, bo wyglądają jakby ktoś na nie wodę nalał w jednym miejscu (jak wiadomo robię się tedy ciemniejsze). Powinieneś środek trochę rozjaśnić. Mniejsza z tym - buty są brzydkie, tak naprawdę nie wiem czy to są buty, czy coś innego... Teraz czas ja Jokera - Zmieniony jedynie kolor skóry oczu i włosów... jak u mnie xD A nie przepraszam mój ma inne ubranie. Jakbym miał wybierać, to powiedziałbym, że nie wybieram żadnej, ale jeżeli bym musiał to powiedziałbym, że ta druga. Bo... jest inna.

-Chiller - The Second Changeling's Prince
Dość dobry, ale... to kobieta ? Jeżeli pierwsza poza o tym nie świadczy (krocze zostawię w spokoju) to druga już na pewno. Popatrz tylko na te piersi... To tyle co chciałbym powiedzieć. A i jeszcze jedno - bez maski.

-Profesor Inżynier Technik Mechanik Informatyk Elektryk Hotelarz Samo Zuo Tymczasowo-Bez-Imienia
Wiesz powinieneś zrobić go jako dziadka, bo nie dałby rady ze zdobyciem tylu 'tytułów. Na prawadę nie udał ci się... wszystko do poprawy, łącznie z fartuchem (?)

-Android #2
Okropna głowa. Nie mogę się połapać co jest czym. Reszta (czyt. ubranie i cycuszki) może być, choć poprawiłbym jej kieckę (?) bo krzywa trochę. Włosy - ładne aczkolwiek nie odkrywałbym jej tak czoła :]

-Woogy Two / Woogy Scorius
Kolejny recolor... No, może dodałeś inne ubranko, ale niestety jest ono na średnim poziomie. Koszulka jeszcze ładnie wygląda, ale spodnie mi się całkowicie nie podobają. Strzasznie dobrałeś kolory...

-Ricky Rocky + Devil-Eye = Ricky Devil-Eye
Co tu oceniać ? Musiałbym opara, lecz zapewne był już oceniany. Powiem ci tylko, że ciekawy pomysł, aczkolwiek zmieniłbym kolor tęczówki na szary (postać ma szary i oko ma szary, więc skąd u licha wziął się zielony ?!)

-Tymczasowo Bezimienny Majin
poprawiłem mu tylko jeszcze nieco główkę
No bez jaj... mam komentować nieco poprawioną główkę ?
Albo nie miałeś pomysłu, albo czasu na wymyślenie historii. Przykro mi ale jakoś brak informacji na czyjś temat jest... mało tajemniczy. Taka tandeta już...

Ogólnie nie jest źle (pewnie dziwi cię to zdanie po przeczytaniu takich komentarzy), ale popraw co nieco. Na pewno ktoś pode mną opisze to bardziej szczegółowo.

/f

24[O-S-W] by Łogy Empty Re: [O-S-W] by Łogy Wto Lip 06, 2010 11:15 am

Jata

Jata
Moderator
Moderator
Dobra, jest parę spraw o których muszę Cię poinformować xd.

Zmieniony jedynie kolor skóry oczu i włosów...
A co jeszcze miałem zmieniać o.O? Do jasnej ciasnej - ile by się nie zmieniło - zawsze Wam jest mało xP. Spójrz na SSJ - włosy lekko podniesione + zmiana ich koloru i koloru tęczówek... I jakoś nikomu to nie zawadza ;s.

Dość dobry, ale... to kobieta ? Jeżeli pierwsza poza o tym nie świadczy (krocze zostawię w spokoju) to druga już na pewno. Popatrz tylko na te piersi...
Krocze? Popatrz sobie na Coolera, czy Freezer'a (no, choć ten 2. w pierwszych trzech formach miał "majtki" xd)... Piersi? Ja tam ich nie widzę... Jedyne w czym mi może przypominać trochę kobietę, to przyznam (wczoraj tego nie widziałem), że w 5. formie to "wcięcie" i ten "pępek" trochę dziwnie wygląda....

[...] choć poprawiłbym jej kieckę (?) bo krzywa trochę.
To spodnie xd. Tylko, że pomiędzy butami a spodniami ma takie.... Mhm... Nie wiem jak to nazwać... Skarpety? Nie bardzo ;s. W każdym razie inspirowałem się nieco na pewnej postaci, chyba nawet z DBZ (albo DB xd)....

Co tu oceniać ? Musiałbym opara, lecz zapewne był już oceniany.
Ale Ty go nie oceniałeś :P.

[...]zmieniłbym kolor tęczówki na szary (postać ma szary i oko ma szary, więc skąd u licha wziął się zielony ?!)
Postać ma tęczówkę zieloną xP. I właśnie chodzi o to, że D-E zmienia kolor swojej tęczówki na taki, jaki miał poprzedni właściciel ciała (xP)...

No bez jaj... mam komentować nieco poprawioną główkę ?
Albo nie miałeś pomysłu, albo czasu na wymyślenie historii. Przykro mi ale jakoś brak informacji na czyjś temat jest... mało tajemniczy. Taka tandeta już...
Em... Ale z tego, co widzę nie komentowałeś jego pierwszych wersji, więc nie musisz komentować "nieco poprawionej główki", tylko całą postać... Co do historii - to faktycznie, przyznam, że nie chciało mi się już pisać (poza tym już nie miałem czasu)...

25[O-S-W] by Łogy Empty Re: [O-S-W] by Łogy Wto Lip 06, 2010 2:57 pm

Sołtys

Sołtys
Zasłużony
Zasłużony
Mr. Oczko:
Gdy wstawiłeś go na DBEvS to wyrwało mnie z fotela gdy go zobaczyłem. Teraz moja reakcja była nieco słabsza xd Jednak i tak jest dobry :>
Jako "spec" od umięśnienia muszę się ich uczepić trochę.
-Kawałek klaty chowa mu się pod pachę. Zrób tam czarny pixel.
-Mięsień bara Ci nie wyszedł.Zrob tam łuk a nie prostą linię :P
-Czemu on taki słabo umięśniony? Taki zamysł? :P Jak uważasz.
-Ręka nad bandem powinna być pocieniowana w drugą stronę :P
Co do reszty to paski od paska [xd] mogłyby być trochę inne.

I na moje gałka nie jest okrągła. Góra i dół-owszem. Wyglądają ładnie,okrągło. Ale lewa i prawa strona jest o pixel za wysoka co sprawia,że gałka wydaje się spłaszczona. Warto poprawić dla lepszego efektu.
Reszta jest całkiem spoko.

Changelingi
odpadają. Ani trochę mi się nie podobają ;/
Niby kombinacja kolorów dobra ale słabo umięśnieni co sprawia,że wyglądają jak pyzy z mięsem. Musisz je podrasować bardziej.

Joker
Jeśli ma być a powinien bo jest zajebisty [xd] to niech to będzie ta 1 wersja. Zmień może cieniowanie bo średnio pasuje. Nie tylko do Jokera ale i dla Samego Woogy'iego. Może warto je poprawić :P?
Pomysł przedni xd

?
Nie podoba mi się. Brak mu jaj. Stwórz coś oryginalniejszego.

Laska
Strój ładny, Dobry kmin no ale cieniowanie słabe. Szczególnie na włosach i twarzy. Niech ma jakieś sexowne spojrzenie,niech powala wzrokiem.
Warto poprawić bo warto xdd

Doktor
Sam w sobie jest dobrym pomysłem ale słabiej wykonany. Fakin shit... Wytykam setki błędów weteranowi lsw xdd ale wracajac do tematu: Włosy jakieś mało spiczaste,kitel jakiś bez życia. Ogólnie słabe cienie :/ Takze warto się pobawić przy nim.

Pracuj dalej :D!

Odwdzięcz się komentarzem. Proszę!

/Y
+3KP

Sponsored content

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry  Wiadomość [Strona 1 z 3]

Idź do strony : 1, 2, 3  Next

Pozwolenia na tym forum: