Anime Revolution Sprites

You are not connected. Please login or register

Idź do strony : Previous  1, 2, 3

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down  Wiadomość [Strona 3 z 3]

51[O-S-W] by Łogy - Page 3 Empty Re: [O-S-W] by Łogy Sob Lip 30, 2011 10:37 am

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
[O-S-W] by Łogy - Page 3 Wystawa

Woogy:
Na początku chciałbym wspomnieć o tym, iż revamp Ci się udał - ma błędy, ale jest zdecydowanie lepszy niż pierwotna wersja. Ale do rzeczy...
Włosy są wykonane całkiem ciekawie choć mają błędy. Nie podobają mi się te dwa kosmyki po lewej stronie OPAR'a oraz to że oddzieliłeś białe pasemka w dolnej, prawej części włosów, outlinem. Cieniowanie mogłoby być nieco lepsze, sam kolor jest ciekawy - jednak to cieniowanie... Może dodaj na włosach jakiś dodatkowy kosmyk włosów - wewnątrz włosów. Cieniowanie twarzy jak i ona sama wyglądają dobrze, tu nie mam większych zastrzeżeń. Prawa ręka to natomiast całkowita porażka, nie bójmy się użyć tu tego słowa. Mięśnie wykonane byle jak, cała ręka wydaje się zbyt sztywna i kwadratowa. Chusta jest dobra, choć miejscami wymagałaby poprawek - niepotrzebnie oddzieliłeś ją outlinem od czerwonej podkoszulki, straciłeś tylko dodatkowe pixele, które mogłyby polepszyć wygląd koszulki. Jeżeli o nią natomiast chodzi - cieniowanie zbyt dobre nie jest - wymaga znaczącej poprawy. Tu widać że powinieneś nieco zmodyfikować swoje base. Albo może pora narysować nowe ^^?
Praca ogólnie nie prezentuje się świetnie, ma masę nieciekawych błędów. Jest jednak na pewno lepsza od pierwowzoru, a to najważniejsze.

Oddyn:
Praca na pewno lepsza od pierwowzoru - tu nie ma co się spierać. Nie jest jednak wolna od błędów.
Cieniowanie włosów mogłoby ulec poprawie, właściwie, przydałoby się je pocieniować nieco inaczej. Na tylnych kosmykach niepotrzebnie zostawiasz miejsce na jasny odcień - go ma tam nie być. Całe włosy jak w przypadku revampa Woogyego wydają się zbyt puste - dodaj w nich jakiś kosmyk włosów - plusem revampa jest to że włosy wyglądają z kształtu lepiej - jednak skasowanie kosmyków wewnętrznych było błędem. Niebieski uniform wygląda dobrze, miejscami bym poprawił pewne pixele, ale nie jest tak źle jak w przypadku cieniowania podkoszulki Woogyego. Co innego buty... Prawy but OPAR'a jest zbyt kwadratowy. Nie oddzielaj butów outlinem od uniformu, daję Ci gwarancję że to będzie wyglądało lepiej. Zbroja do poprawy - tu się na Tobie zawiodłem, imho spodziewałem się z Twojej strony czegoś ciekawszego. Może nie czegoś co rozpierdoli system, ale przynajmniej czegoś co go draśnie xD W każdym razie, zbroja jest totalną porażką. Cieniowanie twarzy jest dobre, tu nie mam zastrzeżeń.

Trunk:
Włosy cholernie chaotyczne - ale cóż... To nie jest Twoja wina. Odcień włosów przydałoby się zmienić już na początku na jakiś bardziej szkarłatny - może w ten sposób kosmyki włosów stałyby się nieco jaśniejsze i lepiej widoczne? Pamiętaj że to revamp - tu ma być więcej Twojego stylu niż autora pracy revampowanej. Cieniowanie twarzy mogłoby być lepsze, zwłaszcza przy uchu - za mało ciemnego odcienia. Strój ogólnie wygląda dosyć dziwnie, ja nie mam zielonego pojęcia czym Trunk kierował się tworząc go. Cieniowanie całości wymagałoby poprawy, zdecydowanie. Spodnie spieprzyłeś - zrobiłeś z nich coś normalnego, coś czego zapewne Trunk chciał w swojej pracy uniknąć. Tu proponowałbym zacząć od nowa i zrobić coś bardziej wyjebanego w kosmos.

Ogólnie... Prace nie są złe, ale widać że miałeś chłopcze naprawdę porządny zastój w LSW - OPAR'y nie są tak dobre jak dla przykładu WIP Woogyego. Musisz się zacząć do tego przykładać : )

[O-S-W] by Łogy - Page 3 Traini

KP: 3
/Feli

52[O-S-W] by Łogy - Page 3 Empty Re: [O-S-W] by Łogy Nie Sty 22, 2012 6:42 pm

Jata

Jata
Moderator
Moderator
Żeby odświeżyć temat.
[O-S-W] by Łogy - Page 3 Wystawa
Kolejny revamp, żeby trochę poćwiczyć.
Don't use, bla bla bla.

Revamp sprita Uleq'a.

53[O-S-W] by Łogy - Page 3 Empty Re: [O-S-W] by Łogy Pon Sty 23, 2012 8:53 am

Sezu

Sezu
Shaman
Shaman
No a więc mówiłem, że ocenię, to ocenię co nie? ^^ Ogólnie revamp wygląda o wiele lepiej i to znacznie od poprzednich. Lepsze cienie na koszulce, oraz spodniach. Dobre kontury włosów, lecz jakoś tak ich cieniowanie mnie nie przekonuje do końca. Jakoś cienie w dziwnych miejscach umieszczone. Dobrze za to wyglądają cienie na twarzy i lewej ręce. To akurat co zawsze mi nie za dobrze wychodzi u Ciebie idzie całkiem nieźle. Ale rękojeść w tym nowym jakoś nie za bardzo mi podeszła do gustu. Może jakiś customek teraz? ;> Albo po prostu nie revamp?

1kp
/Yoh

54[O-S-W] by Łogy - Page 3 Empty Re: [O-S-W] by Łogy Pon Sty 23, 2012 9:52 am

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Praca na pewno prezentuje się lepiej po revampie, niż wcześniej. Nie jest to szczyt Twoich możliwości, jednak jest nieźle.
Włosy wykonane całkiem przyzwoicie; lekka zmiana cieniowania dobrze by wpłynęła na ich wygląd ogólny, aczkolwiek teraz również nie jest źle. Cieniowanie twarzy wygląda dobrze, nie mam co do niego zastrzeżeń. Dobrze że stosujesz swój dawny styl, nie wpieprzając się w aktualną modę, która zakłada dorysowywanie OPAR'om nosów - ja się niestety w nią trochę za bardzo zaangażowałem. Podkoszulka wykonana jest stosunkowo dobrze, aczkolwiek na prawym rękawie (perspektywa OPAR'a), powinieneś nieco pobawić się z cieniowaniem. Lewą część ciała OPAR'a (perspektywa OPAR'a), zrób nieco ciemniejszą od prawej - użyj średniego i ciemnego odcienia, daruj sobie jasny. Na prawej ręce (perspektywa OPAR'a) mięśnie są słabo widoczne, popracuj nad nimi jeszcze trochę, a myślę że będziesz w stanie uzyskać ciekawsze efekty. Spodnie wykonane i pocieniowane całkiem przyzwoicie; lewa noga (perspektywa OPAR'a), powinna być pocieniowana dwu-tonowo z użyciem średniego i ciemnego odcienia - taki zabieg sprawia, że całość prezentuje się o wiele ciekawiej. Mieczyk wykonany jest w miarę dobrze - nie mam co do niego zastrzeżeń.

Ogólnie?
Pracuj. Widać że nie jesteś w LSW byle kim i coś potrafisz - ale skill powoli spada, jeżeli nic nie robimy - nie pozwól by tak się stało z Tobą, Woogy : )

KP: 3
/Feli

Sponsored content

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry  Wiadomość [Strona 3 z 3]

Idź do strony : Previous  1, 2, 3

Pozwolenia na tym forum: