Dobra, ocenię tego ostatniego...
Na razie samą postać...
Włosy są jakieś takie dziwne, kudłate :/. Zmień je zupełnie, zrób od nowa. Cieniowanie też dziwaczne - takie chaotyczne. Duża ilość tonów nie zawsze wystarcza - czasami wystarczy jeden, a w dobrym wykonaniu... Tak więc proponuję je ograniczyć
.
Cieniowanie twarzy... Cóż powiem tak: Za mało najciemniejszego tonu, za dużo 2. tonu. Najciemniejszy ton staraj się rozmieszczać głównie po lewej stronie twarzy, średni koło niego i troszkę po prawej. Resztę zostaw najjaśniejszemu
. Ale to przyjdzie Ci z doświadczeniem...
Bluza. Pillow shading*. Pfle! Staraj się cieniować bluzę tak, jak powiedziałem Ci to przy twarzy... Ponadto w niektórych pozach brakuje najciemniejszego tonu, a dodanie średniego z każdej strony przy konturach jeszcze bardziej wzmacnia efekt pillow :/.
Ręce... No właściwie masz bluzę z długim rękawem, więc patrz wyżej. Cienie prawej (patrząc z naszej strony) dłoni trochę chaotycznie - tak, jak na włosach...
Spodnie. Powiem szczerze, że przy standzie są nieźle pocieniowane - mogłeś tylko troszkę jaśniejszego tonu dać na samym dole. Jednak w niektórych pozach dałeś niepotrzebne kreski (które zapewne miały robić za kontury), a w niektórych są z kolei zbyt gładkie...
Pasek i buty są strasznie dziwacznie pocieniowane - znów chaotycznie. Nie rozumiem co to za kropki na butach przy niektórych pozach (np. przy standzie)... Też nie rozumiem dlaczego w prawie wszystkich elementach dałeś 3-tonowe cienie, a na tych 2-tonowe... Ich kolory też mi nie podchodzą ;/.
Atak numer jeden. Magia painta? Sztucznie wygląda energia - zarówna ta, którą ładuje, jak i ta, którą już wystrzeliwuje... Używaj efektów, które są dostępne na forum
.
Atak numer dwa może być.
Atak numer trzy też może być, ale nie wiadomo skąd wziął miecz (czyt. zrób pozę jak go tworzy, albo coś...).
Atak numer cztery - nie za bardzo rozumiem o co w nim chodzi... To jakaś klatka na uwięzienie wroga, tak?
Nie wiadomo skąd wziął skrzydła, tak po prostu mu się pojawiły ;>? Popraw to (tak, jak mówiłem z mieczem). Chyba, że to tylko tak dla picu ;P...
Powiem szczerze, że mi się podoba poza jak mu się pojawia maska
.
Cóż... Widać, że się uczysz... Ćwicz dalej i powodzenia
. Mam nadzieję, że weźmiesz pod uwagę moje rady
.
/Y
+3KP