Jak to mam w swoim niecnym zwyczaju, zawsze oceniam ostatnie prace. A widząc twoją ostatnią robótkę, bądź gotów na surową ocenę.
Przede wszystkim, włosy. Nie dość że sam ich kształt jest słaby, to w dodatku cieniowanie jest do d**y. Nie mówię tutaj o tym że cienie idą od najciemniejszego do jaśniejszego, do środka. Mam bardziej na myśli to, iż każdy px musi pokrywać drugi. Nie daje to ciekawego efektu, gdy włosy nie są bardziej "rozczochrane" bądź jest ich więcej.
Proponuję Ci bardziej postarać się tworząc włoski. Popatrz na cudze OPAR'y czy Sprity i zrób coś na ich wzór.
Na pochwałę nie zasługują także cienie skóry. Jednak, wcześniej wspomnę o "tym czymś" czerwonym na twarzy OPAR'ka. Nie mam pojęcia co to jest, jednakowoż psuje cały efekt wyglądu OPAR'a.
Cieniowanie skóry na głowie właśnie przez wyżej wymienioną czerwoną plamę, niestety pada. Cieniowanie na rękach jest lepsze, ale mógłbyś użyć mimo wszystko mocniejszych kolorów. Nie zaboli Cię to, a OPAR będzie lepiej wyglądał.
Hmm.. Kurteczka jak i bluza są ciekawe, ale popełniłeś przy kurtce jeden mały, malutki błąd. Wiesz o czym mówię? Nie? Już tłumaczę.
Skoro dałeś kurtkę z jednej strony OPAR'ka, to dlaczego z drugiej strony ciągnie nam się czerwona podkoszulka? Czyżby kurteczka z drugiej strony się rozpłynęła? A może odciąłeś ją specjalnie? Nie wiem. Twoja sprawa.
Na pasku przydałaby się jakaś klamra, a sam jego kolor mógłbyś zmienić na brązowy.
Ciężarki z rąk można by usunąć i na ich miejsce dać jakieś rękawiczki, jak w przypadku Sołtysa, bądź też zostawić puste.
Buty są w miarę dobre i trochę przypominają mi moje (Tj. Yoh'a), ale cóż. Dużo osób takie robi.
Spodnie mi się najbardziej podobają z tego wszystkiego, ale cieniowanie na nich mogłoby być ciut mocniejsze. Myślę że efekt byłby lepszy i ciekawszy niż teraz.
Proponuję Ci się zastosować do tych rad, a twoje prace na pewno wyjdą o niebo lepiej. Dlaczego? Bo sam na takich zasadach tworzyłem OPAR'y etc. i jak widać teraz wszystko już mi wychodzi lepiej.
Ocenka jaką Ci wystawię, może ulec zmianie. Jak? Proste. Popraw pracę zgodnie z moimi zaleceniami, a na pewno ocenka się podniesie.
3/10
Akcja 'Oceniam Kreatywnie' - 3kp.
/f