Po pierwsze włosy. Chociaż radzę Ci zrobić je zupełnie nowe ,od zera ,to wytknę Ci największy błąd jaki przy nich robisz. Tak więc postacie LSW nie są duże, co ogranicza tworzenie poszczególnych elementów o określonych wielkościach w taki sposób ,aby były dobrze widoczne z daleka. Natomiast Twoje rozumowanie jest takie:
"Zrobię z 30 kosmyków na włosach ,tak aby wyglądał jak najbardziej realistycznie ... ,a przy okazji wepchnę pod każdy z tych 30 kosmyków ,30 kolejnych".
Nie możesz popadać ze skrajności w skrajność. Jasne postać może być jak najbardziej realistyczna ,ale są jakieś granice. Kiedy je przekroczysz ,nim się spostrzeżesz ,a zaczniesz iść w przeciwnym kierunku. Rób włosy z dużymi kosmykami ,a mniejszą ich ilością. To było odnośnie kształtów ,jeżeli chodzi o cieniowanie ,to myślę ,że kiedy ( jeżeli ) zaczniesz robić włosy normalnie ( jak na standardy LSW
) ,to już będzie duża poprawa.
Jeżeli chodzi o twarz ,to ... twarz jak twarz. Jeżeli chodzi o koszulkę ( v1 ) ,to cieniowanie leży i kwiczy ,więcej tutaj pisać nie trzeba. W drugiej propozycji jest już nieco lepiej ,bo sama koszula jest już nieco lepiej pocieniowana niż koszulka ,niestety jej kolor zlewa się z koszulką. Albo dodaj jej kontury ,albo zmień kolor na inny.
Pasek jest źle pocieniowany. Zdecyduj się z której strony pada światło ... mam nadzieję ,że domyślisz się o co mi chodzi. Spodnie ,no coś z nimi nie tak. Same rozłożenie poszczególnych kolorów wydaje się w miarę dobre ,ale czegoś im brakuje. Może są za puste ,może to wina zbyt ciemnego ,najjaśniejszego koloru. Coś pokombinuj ,bo myślę ,że stać Cię na coś lepszego. Buty ... rozumiem ,że z nimi dużo zrobić się nie da ,ale pokombinuj coś. Nie wiem ,może dodaj podeszwę ,sznurówki ,dodatkowy kolor... cokolwiek!
Aaaa zapomniałbym o rękach : wyglądają po prostu słabo
.
Ocena końcowa: 4/10
3kp