Różnica między pierwszą wersją, a ostatnią jest ogromna. Co za tym idzie, wraz z tworzeniem nowych OPAR'ów poprawiasz się w tej dziedzinie, choć nie spodziewaj się natychmiastowego skoku umiejętności.
Ja siedzę w tym dwa lata i jakoś mi idzie ;s Bez dłuższych przerw. Ale do rzeczy..
Włosy wyglądają lepiej, aczkolwiek dalej robisz ten cholerny Pillowing. Przyzwyczajenie, wiem. Ale pora to zmienić. Moja rada jeżeli chodzi o włosy.. Najciemniejszym odcieniem stwórz jakby kosmyki, a następnie dodaj w niektórych miejscach średni odcień by było to dość łagodne przejście. Nie odpuszczę Ci do cholery póki nie pocieniujesz dobrze włosów, nieważne czy OPAR byłby zajebisty czy do dupy, TY skupiasz się na cieniowaniu włosów.
Pokazałem Ci jak powinna wyglądać klatka piersiowa za podkoszulką, wejdź więc na GG i jeszcze raz się przyjrzyj obrazkom które Ci wysłałem rano.
Cienie twarzy uległy dużej poprawie i tu wreszcie mogę Cię pochwalić! Mimo to, dalej stosujesz tu zbyt dużo średniego odcienia. Ogranicz go do najważniejszych miejsc na twarzy, nawet jeżeli miałoby to być zaledwie 5-6 pixeli.
Do podkoszulki się nie przyczepię. Nie jest dobrze pocieniowana, ale miałem podobne początki, musisz tu znaleźć taki styl aby całość fajnie wyglądała.
Cieniowanie spodni również fajne, ale znowu.. Ogranicz średni odcień. Nie tak bardzo, ale nie wrzucaj go tak by zawsze na konturach najciemniejszego koloru znalazł się średni.
Buty i opaski zostawiam w spokoju. Kolor fajnie się zlewa i jest dobrze. Na prawym bucie OPAR'a (Twoim prawym; z tej strony w którą on patrzy..) skasuj ten jeden jasny pixel.
Ogólnie, na prawej części OPAR'a (Twojej xd) ogranicz się do cieniowania dwu-tonowego, a dokładniej:
*Ręka - albo użyj tylko najciemniejszego koloru, albo wrzuć gdzie nie gdzie średni. Zero najjaśniejszego.
*Noga - skasuj najjaśniejszy kolor.
*But - j/w.
Ogólnie, coraz lepiej ale dalej wiem że potrafisz więcej i chcę to zobaczyć. Spokojnie, nie śpiesz się, nikt Cię nie pogania. Popraw wszystkie błędy, obejrzyj OPAR'a kilka razy przed wysłaniem dla pewności dopiero wtedy wrzuć