No.. Trochę tego będzie, ale postaram się ocenić wszystko i wymienić każdy błąd.
Stary temat zamykam, skoro nie chcesz go odświeżać i przenoszę do archiwum.
Więc do dzieła.
Yamamoto ogólnie wygląda dziwnie. Słabo widoczne mięśnie na rękach jak i klatach, a przecież każdy kto oglądał Bleach'a wie, iż Głównodowodzący nie był takim cherlakiem, a napakowanym dziadem.
Czemu po prawej stronie OPAR'a przy brodzie skasowałeś pixele oddzielające głowę od ciała? Wprawdzie nie rzuca się to tak w oczy, ale jak już ktoś to zauważy, zaczyna wyglądać nieciekawie.
Dolna część jego "kimona" nie ma cieni, a to już nie wygląda ciekawie, zrób coś z tym fantem czym prędzej. Haori dziwnie pocieniowane.. Popracuj nad nim. Serio... Sandałki wyglądają dziwnie, brak im cieni.
Przechodzimy do Saiya'jina.
Niebieska część stroju cieniowana dwu-tonowo. Mówiąc szczerze całość nie wygląda najlepiej, musisz popracować nad rozmieszczeniem pixeli przy cieniowaniu, bo aktualnie jesteś na poziomie amatora, czemu się zresztą dziwię. Na DBEvS byłeś lepszy ode mnie ^^'
Na lewej rękawicy niepotrzebnie dałeś ten jasny kolor. Lewą rękę ogólnie zostawiaj zawsze ciemniejszą od reszty, praca dzięki temu wygląda ciekawiej i lepiej.
Na armorze za dużo czarnego koloru. To go naprawdę spieprzyło równo.. Postaraj się ograniczyć te czarne pixele i zastąp je innym kolorem, na przykład tym ciemniejszym białym. Czarne pixele zostaw tylko w niektórych miejscach by całość jakoś wyglądała.
Cieniowanie twarzy koniecznie do poprawy. Po lewej stronie twarzy (Twojej!) wrzuć więcej najciemniejszego odcienia. Ogranicz na dolnej części twarzy średni odcień, na czole nie zostawiaj natomiast najjaśniejszych pixeli.
Włosy pocieniowane tragicznie. Moja propozycja.. Odwiedź portal LSW i poczytaj trochę o cieniowaniu w artykułach "Krok po Kroku". Powinieneś załapać co robisz źle, mi nie chce się już tego wymieniać. Wiedz jednak, że włosy wyszły tragicznie.
Piccolo jednak ocenię.
Zacznę od komicznej części, jaką jest głowa i te czułki. Po pierwsze, czy one nie powinny opadać na czoło i być umieszczone odrobinę niżej? Nie pamiętam by Piccolasowi tak one stały. Rozumiem że nie ma mu co stać, ale czy to koniecznie musiały być czułki XD?
Po drugie, są za grube. Zrobiłeś z niego Marsjanina, nie Nameczanina :|
Ogólne cieniowanie twarzy do poprawy. To samo co w przypadku wcześniejszego Saiya'jina.
Łapki wyglądają dziwnie, ale to może być wina Base gdyż może ono nie być przystosowane do tego typu prac. No, ale w twoim obowiązku leży z kolei odpowiednia jego edycja. Pod pachą niepotrzebnie dałeś te "różowe" pixele. Z rękoma mogłeś pobawić się nieco inaczej.
Jak w przypadku wcześniejszej pracy, tu też Ci powiem.. Lewą rękę zostawiaj zazwyczaj ciemniejszą od reszty.
Pasek dziwny, dobrze pocieniowany ale zdecydowanie za gruby i jakoś dziwnie wygląda. Po co tak go zwężałeś w środku, po bokach już sobie darowałeś? Cieniowanie koszuli ujdzie, choć jestem pewny że stać Cię na więcej.
Na klatce za dużo średniego odcienia, ograniczaj go.
Cieniowanie spodni do poprawy.. Niekoniecznie jakieś wielkiej, ale wymagają ogólnie zmodyfikowania cieniowania.
Użyłeś za ciemnego jasnego odcienia, przez co przejście między kolorami w przypadku stroju tego Nameczanina jest dość słabe. Postaraj się to jakoś poprawić.
Revamp Diwana prezentuje się na pierwszy rzut oka całkiem ciekawie. Popracuj nad cieniowaniem włosów, postaraj się ograniczyć ten ciemny kolor na nich, umieść go trochę niżej, zobacz dla przykładu jak wygląda to w moich pracach czy na portalu w "Krok po Kroku: Cieniowanie". Kształt nie jest zły, ale jak już wspomniałem, cieniowanie tutaj odrobinę leży, a pamiętajmy że to właśnie ono odgrywa najważniejszą rolę w tworzeniu OPAR'ów.
Twarz prezentuje się coraz lepiej, ale jak w przypadku poprzednich prac, wymaga zmian w stylu cieniowania.
Na białej koszulce, pod tą zielonkawą użyj dwóch, nie trzech odcieni. Myślę że najciemniejszy i najjaśniejszy kolor, kiedy je odpowiednio dobierzesz, stworzą coś dobrego.
Cieniowanie koszuli ogólnie do poprawy. Niewiele zmieniłeś względem starej wersji, a to źle. Spójrz jak ja cieniuję taki typ koszul i zrób coś podobnego, acz nie identycznego ^^'
Lewą rękę pokryj najciemniejszymi odcieniami. W poprzedniej wersji tego nie uniknąłeś i praca prezentowała się pod tym względem ciekawiej. Zrób to samo tutaj.
Spodnie jeżeli chodzi o cieniowanie, ujdą. Aczkolwiek posłuchaj mnie i popracuj nad nimi dłuższą chwilę. Możesz uzyskać coś całkiem ciekawego jak odpowiednio pomyślisz. Dlatego nie poświęcaj na OPAR'y kilku minut, a kilkanaście.. Nie śpiesz się.
"Gdy się User śpieszy to Pucyfer się cieszy."
Buty ujdą, nie mam do nich zastrzeżeń. W miarę ciekawy i oryginalny dobór kolorów.
Ogólnie.. Pracuj nad cieniowaniem, aczkolwiek staraj się zachowywać odpowiednie proporcje. W niektórych przypadkach Ci to nie wychodzi. Poczytaj tutoriale na stronie głównej albo kliknij na zakładkę "LSW" w Menu i rób krok po kroku.
3kp
Ostatnio zmieniony przez Yoh92 dnia Nie Lis 14, 2010 5:08 pm, w całości zmieniany 1 raz