1. Jeśli to jest twój OPAR i do tego pierwszy... to jest wykonany starannie, nie można odrazu bardzo krytykować pierwszych prac.
Można xD
Liczę na to że odpowiesz mi później w moim temacie.
Jak na pierwszą pracę nie jest źle. Moje były gorsze.. Ale do rzeczy.
"Ogon" na głowie byłby wykonany lepiej, gdybyś nie sprawił że jest cienki przy głowie.
Te czarne pixele przy uchu skasuj, niech to coś na jego głowie bardziej będzie za nim, a nie ledwo opiera się o jego plecy. Czubek tego ogonka czy czegoś tam jest niestety słabo wykonany. Nie kończ u Majina tego czuba nigdy tak ostro bo zwyczajnie słabo wygląda. Nad samym czubkiem posiedź dłużej i popracuj bo może być lepiej.
Klatka piersiowa jak i mięśnie rąk to totalna porażka! Nie używaj tak mocnego odcienia do oznaczania mięśni bo wygląda to w końcowym efekcie tragicznie. Tu musisz naprawdę się przyłożyć. Taka niewielka rada..?
Na klatce piersiowej skasuj cały ten najciemniejszy kolor i wykorzystaj ten ciemny róż. Średni i jasny odcień posłużą ogólnie jako kolor skóry, a najciemniejszy róż będzie po prostu lekko zaznaczał mięśnie. W efekcie powinieneś otrzymać o wiele ciekawiej wyglądającą pracę
Po prostu ogranicz najciemniejszy kolor, nie licząc tego którym zaznaczyłeś mięśnie, bo on nadaje się w ogóle do kasacji..
Dłonie pocieniowane byle jak, ograniczaj średni i najciemniejszy odcień cieniując je. Lewą dłoń pokrywaj zawsze średnim lub najciemniejszym kolorem, nie dodawaj tam najjaśniejszego. Efekt będzie fajniejszy.
Spodnie dziwnie pocieniowane, ale przynajmniej nie z Base. Tu masz za to dużego plusa. Ogranicz średni odcień, rozjaśnij nieco najciemniejszy kolor. W kroczu nie używaj średniego odcienia, a po prostu zamaluj odpowiednie miejsca najciemniejszym. Jak na początek nie jest jednak źle, jeżeli chodzi o samo wykonanie.
Nad butami bym nieco popracował, ale mogą być..
Ogółem..
Za dużo odcieni na raz nie służy dobrze pracy. Postaraj się ograniczać średni i najciemniejszy odcień, ale na tyle by cała praca wyglądała dobrze, a nie by dawała efekt niecieniowanej xd
Jak na początek nie jest tragicznie, ale pewne błędy musisz poprawić. Hmm..