Anime Revolution Sprites

You are not connected. Please login or register

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down  Wiadomość [Strona 1 z 1]

1Wulkan Empty Wulkan Nie Paź 30, 2011 9:02 am

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
Pomrukujący od dłuższego czasu, jeden z nielicznych wulkanów na kontynencie, znajdujący się kawałek od głównego pasma gór Dabezhia.
//Raczej mało prawdopodobne, żeby ot tak jedna z gór była wulkanem. Już lepsze byłoby przypadkowe wypiętrzenie wulkanu gdzieś niedaleko od "typowego" pasma górskiego.//

Viego i Kaylin zeskakują z Tekquana gdzieś niedaleko szczytu wulkanu. Tekquan odlatuje w stronę Latającego Miasta, a ta dwójka kieruje się ku kraterowi.
- To ten maluszek? No, trochę lawy się tam kotłuje, rzeczywiście byłby w stanie wybuchnąć. Worldwide Reading, Gorący Świat, Mały Świat.
Aktywował dwa odczyty i przeskanował wulkan.
- Aha. Dość przyjemnie się rozgrzewa. Wypadałoby jakoś pozbawić go ciepła.
- To chyba nie problem, co?
- Nie, ale trzeba wskoczyć głęboko do środka. Konwekcja unosi ciepłe warstwy do góry, więc jeśli zaczęlibyśmy studzenie stąd, kolejne podgrzewające się warstwy by zastępowały poprzednie i spędzilibyśmy tu sporo czasu. Ja wejdę do komory magmowej, ty trzymaj się głównego komina.
Kaylin przytaknęła i oboje wskoczyli do środka. w powietrzu przechodząc w Entei. Kaylin zatrzymała się po kilkuset metrach i zaczęła pobieranie energii cieplnej od magmy, Viego zaczął niemal dwukrotnie głębiej, w komorze magmowej podgrzewanej przez ciepło planety. Dostarczaną z jej głębi energię stara się przejąć od razu, żeby uniemożliwić wzrost ciśnienia.

//Dlatego ogień > lód.//

2Wulkan Empty Re: Wulkan Nie Paź 30, 2011 5:21 pm

NPC

NPC
NPC
NPC
Energia cieplna była cały czas pochłaniana przez Viega oraz Kaylin; wulkan zaczął się uspokajać, jednak kątem oka, chłopak dostrzegł jakiś ruch.

3Wulkan Empty Re: Wulkan Nie Paź 30, 2011 6:17 pm

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
[Kaylin, pilnuj sytuacji, widzę tu coś dziwnego.]
Robi się. ]]
Viego obrócił się w stronę, z której zobaczył ruch.
- Pokaż się. Już cię zauważyłem.
W razie zostania zaatakowanym Viego był gotów użyć swojej wrednej sztuczki - rozpłynięcia się w magmie.
//Działałoby to tak samo, jak Jinka Ittai, całkowite zmieszanie swojej materii z materią otoczenia, o ile ma wystarczająco wysoką temperaturę. No i możliwość materializacji w dowolnym miejscu.

Btw, jasne, że dźwięk się będzie rozchodził w magmie. Nawet szybciej niż w powietrzu. Ach, fizyka.//

4Wulkan Empty Re: Wulkan Nie Paź 30, 2011 9:07 pm

NPC

NPC
NPC
NPC
W kierunku chłopaka zmierzało dosyć dużych rozmiarów, dziwnie wyglądające bydle.

5Wulkan Empty Re: Wulkan Nie Paź 30, 2011 10:27 pm

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
[Gdzieś już to widziałem... Sandalphon! Niemożliwe, żeby tu był, czym to coś więc jest?]
Viego Clockup'nął się na pewną odległość pod kątem, żeby uniknąć staranowania.
- Masz jakąś inteligencję? Jeśli tak, kim jesteś i co tu robisz?
Wciąż ma w gotowości tą samą sztuczkę.
Viego, co się tam dzieje? ]]
[Jakaś dziwna istota, wygląda jak jeden z Aniołów, Sandalphon.]
Ten, który siedział w magmie? ]]
[Tak, ten. Ale to niemożliwe, żeby to było to. Jeśli tak, mielibyśmy solidnie przerąbane, bo gdzieś byłoby tego więcej i może musielibyśmy nawet odkurzyć nasze mecha.]
Chciałbyś jeszcze raz poprowadzić LaoVaiSola, co? ]]
[Najlepsza broń to taka, której nie trzeba używać. Hej, jakby co, Yoh ma u siebie kilka Evangelionów.]
Poddaję się... Rozwal to coś i wracamy. ]]
[Czekaj...]

6Wulkan Empty Re: Wulkan Pon Paź 31, 2011 9:45 pm

NPC

NPC
NPC
NPC
Bestia wyraźnie nie rozumiała zbyt wielu słów z tego co mówił Viego. Kiedy ten uniknął staranowania, jak i połknięcia, ogromne monstrum zniknęło gdzieś w magmie. Po chwili zaczęło zbliżać się z lewej strony z ogromną szybkością.

7Wulkan Empty Re: Wulkan Pon Paź 31, 2011 9:58 pm

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
[Idealne warunki. Jinka Ittai, Kaen Bakushuku.]
Viego się rozpłynął w magmie i będąc wszędzie wokół "nakazał" jej pośredniczenie w użyciu Kaen Bakushuku na bestii. Zaraz po tym się "zestalił" kawałek dalej i obserwował, co się będzie działo.

//Dla tych, którzy nie pamiętają, Kaen Bakushuku to ognista wersja Gōkei: Senbonzakura Kageyoshi. Zobaczymy, czy bestyjka wytrzyma znacznie wyższe temperatury niż zwykła magma.

Problem tej bestii jest taki, że to Sandał. Jakby to był klapek od Kuboty, byłby nie do zdarcia.//

8Wulkan Empty Re: Wulkan Pon Paź 31, 2011 10:34 pm

NPC

NPC
NPC
NPC
Bestia przez chwilę stała bez ruchu, jakby technika rzeczywiście zaczęła przynosić efekty. Szybko jednak okazało się, iż takowych brak; Sandalphon pomknął w górę z niesamowitą szybkością; zamierzał się do ataku na Kaylin.

9Wulkan Empty Re: Wulkan Pon Paź 31, 2011 10:45 pm

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
[Kaylin, pauza!]
The World! ]]
Kaylin zatrzymała czas, Viego podleciał i oboje wykonali paręnaście ataków siekających, po czym wylecieli z magmy, odsunęli się na bok i czas ruszył.
Paskuda. ]]
[Szkoda, że Pokeballe działają tylko na dzieła Arceusa. Byłoby zwierzątko.]
Chyba żartujesz. ]]
[Jasne. Ciekawe, czy jest jadalny...]
Nie przesadzasz? ]]
[Mięso z bestii wzmacnia kości.]
Od mojej diety się odczep. ]]

10Wulkan Empty Re: Wulkan Wto Lis 01, 2011 1:41 pm

NPC

NPC
NPC
NPC
Kiedy Kaylin zatrzymała czas, potwór znalazł się tuż przy niej. Viego szybko pojawił się przy dziewczynie. Obydwoje zdecydowali się na wykonanie paręnastu ataków siekających, po czym wyskoczyli z magmy, zatrzymując się w powietrzu.

Bestia prawdopodobnie żyje, lecz pod wpływem tylu cięć zwyczajnie sobie darowała atakowanie i odpłynęła.

Viego oraz jego towarzyszka planowali po upływie około 10 minut, ponownie podejść do uspakajania wulkanu. Zaskoczyło ich to, iż magma sama zaczęła zastygać, jakby bestia którą przepędzili miała na to jakiś wpływ.

11Wulkan Empty Re: Wulkan Wto Lis 01, 2011 1:50 pm

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
- Pewnie jeszcze żyje, dobijemy?
- Jeśli nie wykazuje inteligencji i jest groźne, lepiej tego tak nie zostawiać w wulkanie. Zauważyłeś, że magma zastyga, nie?
- Może to ta bestia obudziła wulkan. Ale na pewno magma nie zastygnie całkiem póki ta bestia żyje, bo to by ją tam pewnie zabiło. I tak naprawdę nie zastygnie w ogóle, bo planeta jest aktywna. Możemy wskoczyć.
Viego zanurkował w wulkanie, Kaylin wskoczyła za nim. Rozglądają się za bestią.

12Wulkan Empty Re: Wulkan Wto Lis 01, 2011 2:02 pm

NPC

NPC
NPC
NPC
Kaylin nie widzi nic.
Viego dostrzega odpływającą w oddali bestię, a raczej jej zarys.

13Wulkan Empty Re: Wulkan Wto Lis 01, 2011 3:14 pm

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
Viego wskazuje palcem w kierunku bestii i oboje płyną/lecą w tamtym kierunku, zachowując ostrożność.

14Wulkan Empty Re: Wulkan Sro Lis 02, 2011 7:24 pm

NPC

NPC
NPC
NPC
Sandalphon w pewnym momencie wykonuje nieoczekiwany zwrot w tył, zbliżając się w kierunku Viega i Kaylin z niesamowitą szybkością.

15Wulkan Empty Re: Wulkan Sro Lis 02, 2011 9:39 pm

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
W Clock Up Viego rzuca Kaylin pierwszy Mankaitō i sam dobywa drugiego, tworząc jedno duże ostrze, jak i ona. Lecą w kierunku bestii i tuż przed nim, w Clock Up czy zatrzymanym czasie, schodzą na bok, ale wykonują zamach i na drodze stwora stają dwa duże energetyczne ostrza.

//Zacząłeś go nazywać Sandalphon. Czyżby...?//

16Wulkan Empty Re: Wulkan Czw Lis 03, 2011 9:03 am

NPC

NPC
NPC
NPC
Ostrza odbiły się od wytworzonego przez bestię, dziwnego pola, osłaniającego ją. Pole to sprawiło, iż oba Mankaitō prawie wyślizgnęły się z rąk Kaylin oraz Viega.

Para po kilku sekundach poczuła również ogromny skok energii w pobliżu, należący do Maximusa Gigantusa. Ów energia, szybko zniknęła po upływie kilkunastu sekund.

17Wulkan Empty Re: Wulkan Czw Lis 03, 2011 1:56 pm

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
Tylko mi nie mów, że... ]]
[AT Field? Jeśli tak, da się je przebić odpowiednią ilością energii. Łap.]
Viego rzucił jej swój Mankaitō, który stracił ostrze w locie. Gdy Kaylin go złapała, Viego zmaterializował swój kryształ.
- Teksetter!
//LINK//
Viego przekształcił się w Quantaxa i wyciągnął rękę do Kaylin, ta rzuciła mu Mankaitō 2.0, które zmaterializowało jedno ostrze energetyczne, większe nawet od typowego kolosalnego ostrza.
Nie wiedziałam, że dasz radę się przemienić bez Tekquana. ]]
[No to wiemy o tym tylko my dwoje i Gyuahen. I niech tak pozostanie.]
Nie chciałeś przywoływać Tekquana, żeby się nie uszkodził w magmie? ]]
[A skąd. Skoro wytrzymuje mnie, magmę też. Po prostu mi się nie chciało.]
Obrócił Mankaitō w ręce o 180° i z drugiego końca utworzyło się drugie kolosalne ostrze, a rękojeść się wydłużyła dając miejsce na obie ręce.
//TAAAKIE COŚ... tylko podwójne.
Trzeba być koxem, żeby to dzierżyć, ale absolutnie nic nie mam do Tensa Zangetsu czy innych podobnych mieczyków. (ekhm... TENKEN / KOKUJŌ TENGEN MYŌŌ... ekhm...//

Viego trochę pokręcił w ręce taką kolosalną włócznią, po czym:
- Kontrola Chaosu.
Viego wykonał kwantowy skok...
//i nic po zatym, nazwałem to tak teraz dla jaj. Cóż, forma przybrana przez jakiś kryształ, działa jak teleportacja, poruszam się zwykle bardzo szybko i mam czarno-czerwoną koszulkę.
Wulkan 175px-Shadow_rivals
Huh.//
... nad bestię i spadając na nią wbił jedno z ostrzy w jej pole AT. //o ile jest to AT, jak nie, wstaw inną nazwę//

18Wulkan Empty Re: Wulkan Sob Lis 05, 2011 1:01 pm

NPC

NPC
NPC
NPC
Ostrze zaczęło się wbijać w pole i z tego miejsca rozchodziły się kołowe fale uderzeniowe, aż w końcu pole zostało przebite. Bestia zaczyna wydawać z siebie dziwne odgłosy i się miotać na wszystkie strony.

19Wulkan Empty Re: Wulkan Sob Lis 05, 2011 1:56 pm

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
Zaraz gdy pole zostało przebite, Viego wyjął Mankaitō i je rzucił gdzieś wysoko w górę, po czym otworzyły się emitery na przedramionach i załadowała się w nich energia.
- Voltekka!!
Wstrzelił do środka falę energii.

20Wulkan Empty Re: Wulkan Sob Lis 05, 2011 5:36 pm

NPC

NPC
NPC
NPC
Niechroniona polem bestia musiała przyjąć na swoje ciało atak Viega. Voltekka wypełniło prawie całe wnętrze pola powodując wewnątrz niego wybuch bestii. Zaraz po tym pękło pole, dosłownie studząc całą magmę - wygląda na to, że bestia naprawdę miała coś wspólnego z aktywnością wulkanu.

Misja wykonana!
+8 000 PL
+6 reputacja

21Wulkan Empty Re: Wulkan Sob Lis 05, 2011 6:08 pm

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
Viego złapał Kaylin i wyleciał z wulkanu, po drodze zabierając wyrzucony Mankaitō. Zatrzymali się gdzieś nad kraterem.
- No, ładna sztuczka. Ale czemu to nazwałeś "Kontrola Chaosu" to nie wiem.
- Dla śmiechu. Chwila, kończy mi się czas. Set out.
Zbroja zniknęła w błysku energii.
- Czas? Masz limit na tą formę?
- Nie limit możliwości a limit tego, jak długo chcę z niej jednorazowo korzystać. Trochę się bawiłem przez ten czas. Dobra, to było łatwe, chodźmy może po jakieś trudniejsze wyzwanie, co?
- Dobra. Puerta.
Kaylin otworzyła przejście przed tablicę ogłoszeń w Eminie.

Gdzieś wysoko nad nimi siedział Alister w swoim Tetvarinie.
- Dobrze wiedzieć, że Viego ma kilka asów w rękawie. Chyba przetasuję swoje karty.
Odleciał w bliżej nieokreślonym kierunku.

Sponsored content

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry  Wiadomość [Strona 1 z 1]

Pozwolenia na tym forum: