Nie będę się czepiał dziś zbytnio interpunkcji.
A ja wręcz przeciwnie.
Z racji tego, że w tym roku mam, aż tylu uczestników
DAFUQ IS THAT?!
Nie, serio. Wyjaśnij mi, według jakiej zasady umiejscowiłeś przecinek w tym miejscu. Nie że "dobra, pokazałeś, to zmienię". Chcę wiedzieć, co myślałeś, stawiając tam przecinek. Widzę, że interpunkcja to czarna magia dla wielu osób, nawet pewnego czarnego czterookiego jegomościa. Zastanawiam się zatem, czy wy macie jakiś generator liczb losowych, który pokazuje, kiedy kiedy dać przecinek? Czy może znacie jakieś tajemne zasady interpunkcji z gregoriańskiego -XIX wieku, chronione przez tajne stowarzyszenie? Poważnie. Uzasadnij mi ten przecinek tak, jak myślałeś pisząc go.
Jeśli uda ci się to wyjaśnić w sposób mający sens, masz kurna moda.
Jasne, że to niemożliwe. Ale dane do badań chętnie uzyskam.Btw, Adrian, to nie jest turniej jak z DB. Tamten się zwał Tenkaichi Budokai. Ten. Ka. Ichi. Pierwszy pod słońcem.
Niektóre epitety są praktycznie całkiem zbędne. Nawet nie w opisach postaci. W ogóle czasami (nie tylko u ciebie) poświęcane jest zbyt wiele czasu na opis postaci w danym momencie, co może odwracać zbytnio uwagę od tego, na czym powinna być skupiona w szczególności - na akcji. I daje stanowczo zbyt dużo okazji do zastępowania powtarzających się imion cechami wyglądu. Idziesz w akcji, idziesz... niebieskowłosy kopnął zielonookiego. Kuźwa, którzy to? Trzeba się cofnąć parę kroków... Aha... to jest ten... a to jest ten drugi... Gdzie ja byłem? A, tutaj. Bla bla bla, bla bla bla, różowozęby wystrzelił Ki Blasta. KURRRR-------
A oprócz tego jest w miarę dobrze. Zobaczymy, co wyniknie z oklepanej bazy dla fabuły, jaką jest turniej walk. Napisałem to. Deal with it.
Btw. Stawiam na to, że kasjer odegra większą rolę niż gościu w kapturze używający Mean Look (Ghost type, zapobiega przed ucieczką) lub Glare (Normal type, celność 75%, paraliżuje). A może to jednak było Extrasensory (Psychic type, power 80)... To by pasowało, bo jest super efektywne na typ Fighting.
Odwołania w nawiasach były absolutnie niezbędne.