Zapraszam do obejrzenia piątego odcinka Dragon Ball Super!
Odcinek #5
„Walka na planecie Króla Światów! Goku kontra Bóg Zniszczenia Beerus”
„Walka na planecie Króla Światów! Goku kontra Bóg Zniszczenia Beerus”
Kojarzę dwa motywy z tasiemców, gdzie kreska zmieniła się w tej samej serii.Zbir napisał:Jednak z tego co kojarzę, to utrzymują one jednakową jakość albo różnią się nieznacznie między seriami.
Jedna ekipa nie będzie w stanie wyrobić się w czasie, jaki ma na stworzenie jednego odcinka. Nie mam najmniejszego zamiaru bronić tutaj osób odpowiedzialnych za animację, jaką w tym odcinku mieliśmy okazję podziwiać, bo wszyscy zasługują na pokaźny cios w mordę od fanów. Chodzi o to, że gdy oglądamy na przykład ten piąty odcinek, kolejne dwie, trzy ekipy zajmują się kreowaniem kolejnych odcinków. W niektórych wychodzą błędy, które starają się poprawiać jeszcze w trakcie produkcji. Tutaj ekipa odpowiedzialna za odcinek dała solidnie dupy i mam nadzieję, że będą wyciągnięte jakieś konsekwencje...Nie rozumiem, czemu nie mogą zatrudnić jednej ekipy do całej serii. Może to kwestia tego jak długo tworzy się takie animacje, no ale w takim razie wszystkie anime powinny mieć na zmianę zajebiste, a kolejno ch...we animacje. Jednak z tego co kojarzę, to utrzymują one jednakową jakość albo różnią się nieznacznie między seriami.
...choćby właśnie za brak takich szczegółów w tak popularnej serii jak Dragon Ball.
Clannad to zupełnie inna kwestia. Tutaj być może postawiono na animację kosztem kreski, jednak sama walka wygląda właśnie dzięki temu jeszcze lepiej, dynamiczniej. Dodatkowo, jest znacznie płynniejsza. Clannad jest praktycznie legendą własnego gatunku - Kyoto Animation odwaliło między innymi w tym odcinku kawał świetnie wykonanej roboty.Przypomniała mi się teraz także walka z Clannada. Tutaj również dali bardziej dynamiczną animacje kosztem samej kreski.
Similar topics
Pozwolenia na tym forum: