Yoh Theme!
Poprawiasz pracę; to Ci się bardzo chwali - przejdźmy jednak do krótkiej oceny.
W przypadku włosów, prace nie różnią się od siebie - w obydwu przypadkach mamy styczność nie tylko z takimi samymi proporcjami, ale również cieniowaniem. Następnie... Wersja poprawiona ma na chwilę obecną zbyt ciemną twarz po swojej lewej stronie; dodałeś zdecydowanie za dużo ciemnego odcienia... no... i niepotrzebnie dodawałeś cieniowanie w miejscu brody - było zbędne, serio. Cieniowanie bluzy dalej wymaga dużych poprawek. Popełniasz wciąż te same błędy. Jasny piksel w oznaczający część kaptura zwyczajnie mi się nie podoba; wsuń tam pieprzony, ciemny piksel i gotowe. Spodnie są zbyt workowate. Owszem, ujdą, ale moim zdaniem powinieneś popracować trochę nad lewą nogawką - nieco ją powiększyć. Bądź też zmniejszyć prawą nogawkę, zaraz przy stopie. Buty prezentowały się lepiej we wcześniejszym przypadku.
Ogólnie rzecz biorąc - widać Twoje starania i zmiany na dobre. Więcej jest jednak zmian, które jedynie pogorszyły wygląd tej pracy. Postaraj się je poprawić.
Za wcześnie na to, byś szukał własnego stylu - pierw zacznij tworzyć dobre prace, zaś później skup się na tym, jakże szczytnym celu.Ja starałem się właśnie odnaleźć swój styl w spritowaniu ,ale cóż...
.sharK ma niezwykle podobny styl i opracował go zdecydowanie wcześniej niż Ty; dlatego wiele osób zarzuca Ci brak oryginalności. To częste z początku - dopiero się uczysz. Bądź przygotowany na podobne słowa krytyki; to z czasem zniknie.Włosy miały być po prostu w stylu sayańskim dopiero później zacząłem dodawać
te dolne kosmyki,żeby nie wyglądały te włosy,jak Yoh wcześniej wspomniał,jak naklejone,i nie wiem czemu uważacie że przypominają Sharka ,teraz jest tyle tych prac że ciężko być oryginalnym mimo tego że coś się robi samemu.
Myślę, że bardziej chodziło właśnie o tą nieszczęsną bluzę, niźli spodnie i ich kolor, ale jak uważasz.Zrobienie dżinsów w podobnym kolorze co Yoh to chyba nie jest plagiat czy coś,może mało oryginalny pomysł, ale przy spritowaniu wolę tego typu spodnie-bardziej mi się podobają.
Przy bluzie usunąłem te kontury żeby sprawiała wrażenie luźnej ,jak to bluza.
Poprawiasz pracę; to Ci się bardzo chwali - przejdźmy jednak do krótkiej oceny.
W przypadku włosów, prace nie różnią się od siebie - w obydwu przypadkach mamy styczność nie tylko z takimi samymi proporcjami, ale również cieniowaniem. Następnie... Wersja poprawiona ma na chwilę obecną zbyt ciemną twarz po swojej lewej stronie; dodałeś zdecydowanie za dużo ciemnego odcienia... no... i niepotrzebnie dodawałeś cieniowanie w miejscu brody - było zbędne, serio. Cieniowanie bluzy dalej wymaga dużych poprawek. Popełniasz wciąż te same błędy. Jasny piksel w oznaczający część kaptura zwyczajnie mi się nie podoba; wsuń tam pieprzony, ciemny piksel i gotowe. Spodnie są zbyt workowate. Owszem, ujdą, ale moim zdaniem powinieneś popracować trochę nad lewą nogawką - nieco ją powiększyć. Bądź też zmniejszyć prawą nogawkę, zaraz przy stopie. Buty prezentowały się lepiej we wcześniejszym przypadku.
Ogólnie rzecz biorąc - widać Twoje starania i zmiany na dobre. Więcej jest jednak zmian, które jedynie pogorszyły wygląd tej pracy. Postaraj się je poprawić.
KP: 3 /Feli |