Nie mów że ostatnia
! Ja chcę byś dalej robił OPAR'y/SPAR'y i Sprity
!
Dobra, koniec pieprzenia.
Nie widzę Creditów, więc wnioskuję że cały ten WIP to Custom. Naprawdę, kawał świetnie odwalonej roboty. Ale do rzeczy.
Spięte włosy wyglądają dość fajnie. Cieniowanie dwutonowe, aczkolwiek przyjemne dla oka. Bardzo mi się podoba. Rozpuszczone włosy natomiast także nie są złe, ale cieniowanie kiedy opadają nie zbyt mi się podoba.
Cieniowanie podkoszulki dość amatorskie, myślałem że będzie Cię stać na coś więcej. No cóż.. Poza tym w niektórych pozach na najciemniejszym kolorze pojawia się dodatkowy px, ale to już przedstawię Ci na obrazku.
Cieniowanie kurtki dość przyjemne dla oka. W niektórych miejscach poprawiłbym co nieco, ale nie jest tak źle by brać się za to od razu. Cieniowanie spodni natomiast nie zbyt mi się podoba. Po pierwsze jest zbyt ciemne, a po drugie sam styl cieniowania nawet po rozjaśnieniu obrazu pozostawia trochę do życzenia. Przydałoby się poprawić cieniowanie spodni, bowiem zbyt ciekawie aktualnie nie wygląda. Następna sprawa, czyli buty. Nie mam większych zastrzeżeń, bo samo cieniowanie jest dość proste i takie winno być na butach w pracach LSW. Gorzej natomiast z samym kształtem. Mianowicie, w kilku pozach bardzo nie spodobał mi się lewy but. Nie potrzebnie podniosłeś dwa ostatnie px w górę, gdyż teraz wygląda jakby chciał stać na palcach. Pasek może być, nie będę się czepiał.
Cieniowanie twarzy dość.. dziwne? Tak, to słowo idealnie pasuje do tego co czuję patrząc na cieniowanie włosów w twoim WIP'ie. Górna część twarzy pocieniowana w miarę, jednak brak konturów na oczach. Hmm.. W sumie, nie wygląda to tak źle jak się mogłoby wydawać.
Co innego dolna część twarzy na której jest ZERO cholernych cieni.
Postać lecąc do przodu wygląda jakby miała złamany kark, samą pozę przydałoby się zdecydowanie poddać modyfikacjom. Znaczy, mówię o tej ostatniej w obydwu rzędach. Przedostatnia jak leci do przodu nie wygląda tak źle.
WIP całkiem ładnie się prezentuje jeżeli spojrzeć na niego na chwilę i wyjść z tematu. Dłuższe przyglądanie się pracy odkrywa bowiem jakie naprawdę popełniłeś błędy przy jej tworzeniu.
Mogę się przyczepić do jeszcze jednej rzeczy. Mianowicie mówię tu o braku czarnych px jako konturów pracy. Rozumiem kiedy są one kasowane żeby praca wyglądała lepiej, ale u siebie jednak przesadziłeś.
Już pokazuję co mam dokładnie na myśli, mówiąc - "Przesadziłeś".
Już wiesz o czym mówię? U Ciebie w pracy nie tyle brakuje px, co w niektórych miejscach, w których de facto winny być, ich nie ma. Bez kolorów, cieni etc., czyli z samymi konturami postać wygląda tragicznie. Jak wyglądała przyzwoicie w pierwszej pozie, tak później było już tylko gorzej. Braki px widać także przy braku cieni.
Nie mówię byś więcej nie kasował px. Mam jedynie na myśli to, byś z tym nie przesadzał jak zrobiłeś w teraz. No, wystarczy spojrzeć na pozę lecącą. Normalnie "Cineg The Ghost" xD
Z mojej strony to na tyle :|
3kp.
Będzie premia, jak go nakłonisz, żeby się nie poddawał.
Cineg! Do not szalej! Make prace dalej!