Cóż.. Dawno nie robiłeś, ale i tak moja ocenka będzie surowa. Ona nie będzie miała za zadanie podnieść Cię na duchu, ale zmotywować do stworzenia czegoś lepszego.
No więc, do dzieła.
Ogólnie, gdy się przyglądam na te OPAR'y to wydaje mi się, iż prezentują się całkiem nieźle. To jednak nie jest prawda, gdy przyjrzymy się im bliżej.
Zacznę od Vegetto Normal.
No więc, włoski wydają się zbyt małe w porównaniu do reszty ciała. W dodatku, włosy Vegetto były jakby to określić.. bardziej gęste? Samo cieniowanie nie jest mimo wszystko złe. Złe są jedynie proporcje.
Trochę tych kolorów nawsadzałeś. Cieniowanie łapek wygląda całkiem nieźle, głowa jednak wymaga poprawek. Cienie na niej są dosłownie, ledwo widoczne. Nie podobają mi się też rękawice. Nie mam pojęcia dlaczego, jednak jest w nich coś, co sprawia że OPAR'ek nie przypomina Vegetto w stopniu w jakim powinien.
Dziwne cieniowanie spodni, jednak poprzez wyeliminowanie tych ciemniejszych kolorów z miejsca gdzie ma kolano, sprawiających że spodnie są zgniecione, myślę że by wyglądał lepiej.
Ogółem więc nie jest źle, ale poprzez przerwę masz poważne braki w cieniowaniu i dobieraniu odpowiednich proporcji. No, może z tym drugim mniej
Dalej.. Super Saiya'jin Vegetto.
Błędy identyczne jak w Normalu, z tą różnicą że tutaj zauważyłem jeszcze jeden nieciekawy zabieg. Rozjaśnienie podczas SSJ.
Jeżeli już go rozjaśniałeś, to raczej powinno się rozjaśnić cały strój, a nie tylko najjaśniejszy kolor danych elementów. Dałeś strasznie oczojebne kolory.
Wygląda to gorzej niż słabo..
Podobają mi się włosy, ale gdybym to Ja robił tego OPAR'a, zastosował bym inny styl cieniowania.
Poza tym wszystkim, te same błędy które są w formie Normal.
Super Saiya'jin 2 Vegetto.
Te same błędy co w Normal i SSJ, jednak tutaj znów mogę doczepić się do jednego elementu. Ba! Nawet dwóch.
Po pierwsze, włosy. Nie cieniowanie, ale proporcje są tutaj dosłownie do dupy. Nie przypominają tych włosów jakie miał Vegetto na SSJ2 w DBM, podczas starcia z Brollym.
Konieczna byłaby tu poprawa proporcji.
Po drugie, cieniowanie na twarzy. Dlaczego wszędzie jest tak jasne że nie widać cieni? Musisz to poprawić.
Super Saiya'jin 3 Vegetto i basta!
Wszystkie błędy jakie wytknąłem Ci powyżej + cholerne włosy. Nie podobają mi się.
Włosy w formie SSJ3 powinny być że tak powiem, bardziej rozpuszczone. Zobacz jakie Vegetto ma włosy w DBM na SSJ3, a następnie porównaj je do tych, które zrobiłeś Ty sam. Nie widzę specjalnego podobieństwa.
A poza tym wszystkim jeszcze jeden błąd który jest widoczny we wszystkich OPAR'ach.
Kolory cieni ręki i kolory cieni głowy. Jest różnica? Ba. To dwie inne palety. Czy ten Vegetto używa jakiejś maseczki na żółknięcie skóry? Bo coś mi się wydaje że właśnie tak jest, patrząc na różnicę między kolorami na skórze rąk, a skórze głowy. Na przyszłość nie popełniaj tak głupich błędów.
Na koniec jeszcze jedno.. Może nie jest to błąd, ale Ja ogólnie nie przepadam za efektem całych złotych włosów, bez czarnych konturów. Głupio że to u Ciebie wygląda tak, a nie inaczej.
Ogółem.
Dużo błędów i nadrabiania przed Tobą. Szkoda że odchodziłeś w ogóle z LSW, bo właśnie tak się to kończy. Utratą, a następnie odzyskiwaniem Skilla.
Za całość, czyli łączna ocena za wszystko...
5/10/f
KP: 3