Anime Revolution Sprites

You are not connected. Please login or register

Idź do strony : Previous  1, 2, 3  Next

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down  Wiadomość [Strona 2 z 3]

26Tragedia w Smoleńsku - Page 2 Empty Re: Tragedia w Smoleńsku Sro Kwi 21, 2010 6:01 am

rekinxxxl

rekinxxxl
Don
Don
Widzieliście komentarz jednego?

MrDzikon (przesyłający) Film, który zepewne już wszyscy widzeli, autor
tego filmu Adrij Mendierej , któremu wbito noż w
okolicach Kijowa 15 Kw.2010 roku został
przewieżony w tragicznym stanie do szpitala w
Kijowie , gdzie 16 kwietnia dwóch nieznanych ludzi
odłączyło mu respirator. J po raz kolejny wbito
mu 3 razy nóż. Andrij zmarł po południu o15.03
czasu Moskiewskiego 16 kwietnia 2010 roku. Ale
oczywiście jest to przypadek wg ROSYJSKIEGO
RZĄDU!!!! To przypadek!

Trochę to było straszne szczególnie jak w tym białym podniósł rękę....nie wiem co będzie ale zobaczymy..nim nasz niby koniec świata to wojna będzie...

27Tragedia w Smoleńsku - Page 2 Empty Re: Tragedia w Smoleńsku Sro Kwi 21, 2010 11:02 am

Ketsu

Ketsu
Notowany
Notowany
Jarosław Kaczyński wystartuje na prezydenta...I był też demotywator o żałobie w kwietniu, jeśli będzie w lipcu to znaczy że jest prawdziwy ; >

28Tragedia w Smoleńsku - Page 2 Empty Re: Tragedia w Smoleńsku Sro Kwi 21, 2010 1:25 pm

Raziel

Raziel
Super Saiyan 3
Super Saiyan 3
Ten film dla mnie i tylko dla mnie - to moja własna opinia - mało mnie obchodzi czy sie z nią liczycie czy nie - jest ewidentnym dowodem, że to był zamach. Sam Rosyjski pisarz Wiktor Suworow powiedział :"Ja rozumiem, że jest to kryminalny reżim, ale proszę Boga, żeby to był tylko wypadek. Chcę w to wierzyć, ponieważ wystarczy już tych tragedii pomiędzy naszymi krajami." Putin wiedział, że w samolocie lecą WSZYSTKIE najważniejsze osobistości (no oprócz premiera Tuska). A potem to tylko już sprawa rozwiązana - wieża informacyjna podała pilotowi złe namiary, ten uderzył w drzewo, spadł ... ALE ... część ludzi przeżyła, ponieważ gdyby samolot cały się spalił, nie pozostałoby nic, oprócz zwęglonych i ocadzałych części. Na dodatek ten film zrobiony przez chłopaka który w "niewyjaśnionych" warunkach zostaje zabity. A wracając do samolotu. Przyjechała komisja śledcza, dobili resztę, zabrali zwłoki a czarne skrzynki skofiskowali, żeby nie było dowodu.

To BYŁ Zamach - ci co mówią inaczej to idioci i ignoranci, którzy wierzę w to, co im mówi telewizja. Żyjemy w świecie skorumpowanym, gdzie tylko liczy się kasa i władza. Zacytuję tu pewien fragment z książki fantastycznej - Harry Potter. Na samym końcu Kamienia Filozoficznego prof. Quirrell mówi "Mój pan mi pokazał prawdę - nie ma czegoś takiego jak dobro czy zło jest tylko władza i potęga. Możecie wyśmiać fragment, ale nic lepiej nie odzwierciedla tego co się stało. Teraz należy tylko czekać na 3 wojnę światową - bo do tego dąrzy ten świat.

I dodam coś na koniec. Mam nadzieję, naprawdę mam, że w 2012 planeta zostanie zniszczona - przynajmniej nie będziemy plugawić naszego świata i samych siebie.

A tym którym się nie podoba to co napisałem - spójrzcie na swoje życie - czy mieszkacie w pałacu, apartamencie, czy gdziekolwiek indziej; czy macie kase czy nie; czy uważacie, że jesteście wolni lub zniewoleni; to nie ma znaczenia. To tylko przejażdżka, która i tak nic nie zmieni na skalę wszechświatów. Bo prawdziwa historia zaczyna się po śmierci - w miejscu przez nigdy nie zaznanym naszą prymitywną świadomością. Musimy się nauczyć żyć tak jakbyśmy byli jednym wielkim organizmem - przestać patrzeć na nasze portfele i zacząć dbać o reszte ludzi; jak zrobimy tak, że połączymy się razem w wspólnocie i zniszczy granice nas łączące - granice państw ale i koloru i religii (szczególnie religii) - wtedy powinniśmy zacząć myśleć o rozwoju. Bo prawda jest taka - stoimi w miejscu ponieważ pieniądze i porządanie władzy nam nie pozwala.

29Tragedia w Smoleńsku - Page 2 Empty Re: Tragedia w Smoleńsku Sro Kwi 21, 2010 3:50 pm

Tray

Saiyan
Saiyan
No tak, więc... Ta przepowiednia Nostradamusa to jedna wielka brednia. Ona nie istnieje, ktoś puścił plotę w necie. Wiem, bo czytałem artykuł w internecie, o tym, że to wkrena. 2012 rok to też jest wkrena -.- Też było to umieszczone, bodajże na onet.pl. Jezu, dajecie wbić sobie na banie takie pierdoły o końcu świata... Równie dobrze, może on nastąpić teraz, gdy pierdolnie w nas bomba lub jakiś meteor. Poza tym, Rosja wypowiadając nam wojnę wypowiada wojnę NATO. Samo NATO może dałoby im radę, ale nie zapominajmy o Chinach, którzy są w zmowie z Rosją. Aktualnie jestem neutralny co do waszych wypowiedzi o zamachu. Sądźcie, ze jestem idiotą, ignorantem jak wspomniał Raziel, ale wyjebane mam w to. Ja jednak myślę, że był to zwykły wypadek jak wiele innych... No, to chyba na tyle.

30Tragedia w Smoleńsku - Page 2 Empty Re: Tragedia w Smoleńsku Sro Kwi 21, 2010 4:22 pm

Ketsu

Ketsu
Notowany
Notowany
"Majowi odczytali że co 11 lat, Słońce wytwarza pole energetyczne.Jak na razie się to sprawdziło, to pole niszczy tam satelity w kosmosie itp.Odczytali także, że co 11tys lat Słońce wytwarza tak ogromne pole energetyczne że ziemia zaczyna się kręcic w drugą stronę, i właśnie 11 tys lat mija w 2012 roku 21(?) grudnia :D"
Więc może się stac w 2012 ale może też i teraz, np. wybuch wulkanu, skały wielkości domów i koniec xd

31Tragedia w Smoleńsku - Page 2 Empty Re: Tragedia w Smoleńsku Sro Kwi 21, 2010 4:24 pm

Hesher

Hesher
Zasłużony
Zasłużony
Mam wam przypominać że ten temat dotyczy Smoleńska czy sami na to wpadniecie?

, Dase!
Forum ledwo co żyje, a to chociaż jeden aktywny temat! Więc, przystopuj...
/f

32Tragedia w Smoleńsku - Page 2 Empty Re: Tragedia w Smoleńsku Sro Kwi 21, 2010 4:41 pm

Raziel

Raziel
Super Saiyan 3
Super Saiyan 3
@Dase

Nie wiem, czy masz na myśli moją wypowiedź, czy moją i reszty ludzi, lub tylko reszty ludzi ale...

@Tray

Poglądy wasze są dla was, moje dla mnie. Możesz się nie zgadzać, możesz się zgadzać, to twój punkt widzenia.
Nie ma co się przejmować przyszłością ani przewidywać ponieważ to nie ma sensu. Jeśli ma się stać co ludzie mówią o 2012 to się stanie, a jak nie to nie (chociaż wtedy się rozczaruję).

@Ketsu
Co do Majów - kalendaż przecież instniał od ponad kilku tysięcy lat to czemu dopiero na to wpadliśmy, żeby przemyśleć to co się stanie.

@Topic

Te wszystkie wypowiedzi są powiązane ze sobą w pewien sposób - oczywiście nie możemy przeskakiwać z tematu na temat ale należy wypomnieć niektóre powiązane tematy ze sobą.
Ja wciąż uważam, że Rosjanie za tym stoją (@Tray) - dla mnie po prostu to jest zbyt ewidentnę lub po prostu - chociaż w to mało wierzę - jestem za teoriami spiskowymi, ponieważ niektóre sprawy są dla mnie zbyt przypadkowe - a chcę napomnieć, że nie wierzę w przypadki. Jedynie co teraz MY wszyscy możemy zrobić, to przeciwstawić się reżimowi i sprawić by władze w końcu przemówiły prawdę i przestały wyznawać "pieniądze" jako swoje bóstwa. Gdyby choć na jeden dzień, ludzie przestali myśleć o pieniądzach i zacząć myśleć o sobie, już nigdy by nie pomyśleliby o kasie i o władzy.
A co do ignorantów - ignorantami nazywam ludzi którzy nie dopuszczają do siebie żadnych innych wyjść oprócz tych które media, władze i religie (lub jedno z tych trzech) im podają i nie robią użytku z własnej inteligencji (jeśli takową posiadają oczywiście). Smoleńsk to jest tragedia, ale robienie bohatera z Kaczyniaka dla mnie jest przesadą. Nic nie zrobił dla Polski ważnego a najgorsze w tym jest to, że zapominamy o innych ważnych ludziach - o generałach, posłach i obsłudze samolotu - oni również są bardzo ważni dla innych ludzi w kraju.

33Tragedia w Smoleńsku - Page 2 Empty Re: Tragedia w Smoleńsku Sro Kwi 21, 2010 4:49 pm

Sołtys

Sołtys
Zasłużony
Zasłużony
Raziel,zgodziłbym się z Tobą w stu procentach gdyby nie :
I dodam coś na koniec. Mam nadzieję, naprawdę mam, że w 2012 planeta zostanie zniszczona - przynajmniej nie będziemy plugawić naszego świata i samych siebie.

To mi się nie podoba. Kto plugawi ten plugawi. Trzeba tępić kurestwo co głoszę odkąd tylko pamiętam. Skoro ja[ew.my jeśli ktoś myśli tu tak jak ja] nie mamy takiej możliwości tępienia PRZEkurestwa,może jest ktoś kto jest w stanie to zrobić?
Jak ktoś jest sprzedajną suką to wbrew wszystkiemu nie tylko jego sprawa. To sprawa wszystkich,którzy o tym wiedzą. Problem jest w tym,że Ja,jako ten który jebie "pieniądz za wszelką cenę" nie wpadnie przecież na Kreml z pukawką i nie będę odstrzeliwywał "tych złych". A przydałoba się taka czystka.

Do Yoha:
Zostaje chyba szykować gnaty i broń, po czym czekać aż na nas pierdolną, a My się nie obronimy.
NIKT się nie obroni. III WŚ nie będzie nigdy. NIGDY. Nikt TEGO nie zdąrzy nawet nazwać. Pierdolnie i tyle.

Jarosław Kaczyński nie będzie kandydował, za żadne skarby świata. Jestem tego pewien.
Jeśli zależy mu w jakimkolwiek stopniu na Ojczyżnie to weźmie udział. Wie,że może coś zmienić. Zwłaszcza,że teraz całą reszta [przyjaciele rosji] umoczyła. Telewizyjny pocisk po Prezydencie a teraz? Teraz tylko prawda. Czarna masa nie zdaje sobię sprawy z tego jak są manipulowani więc dla nich liczy się to co mówi telewizja. I teraz wątpię aby po tygodniowej dawce informacji i Bohaterskim Prezydencie który oddał życie aby było nam lepiej ktoś przy zdrowych zmysłach nie głosował na Jarosłąwa. Trzeba być debilem i ostatnią kurwą nie mającą szacunku do Ojczyzny i dla tych którzy zginęli w jej obronie.

To Ci tą rękę własnoręcznie utnę na polu walki, jak dożyjemy spotkania xD
Wątpię żeby nam pomogli, a nawet jeśli to wiadomo że zostali by szybciej wyeliminowani niż by wkroczyli z odsieczą.

Czy to nie jest właśnie pomoc? Najwyższa ofiara? Oddać życie w obronie przyjaciela? Oooo Panie. Gdyby Nie Polska,gdyby nie PREZYDENT Gruzji by nie było. Byłby tam parking radzieckich czołgów. NIE WIERZĘ,po prostu NIE WIERZĘ,że gdyby Saakaszwili dowiedział się,że Ruscy idą na Polskę to by nie zainterweniował. SAM by wszedł do tego jebanego czołgu i przyjechał nim choćby przez Jakuck.

W każdym razie gdy W KOŃCU się wyda,że to Ruscy nas chcieli załatwić to Obama przerwie partyjkę golfa i wyśle paczuszkę na Moskwę. Moskwa na Waszyngton. I wszyscy się będą napierdalać. Godzina,dwie, góra 3. Tyle to potrwa.

To nie IWŚ ani IIWŚ gdzie wlazłeś do lasu niczym Robin Hood i napierdalałeś wróga granatami. No niestety. Tu nawet nie zdąrzysz pomyśleć o tym aby do lasu wejść.
Rosja to idioci. Putin i Miedwiediew to idioci. Jeśli sprawa się rypnie to wiedząc,że będzie przejebane,cóż mają do stracenia? No właśnie...
Dla dobra Świata lepiej aby nic z tego nie wyszło. Ale co z Nami? Co z Polską? Co z tymi,którzy za nią zginęli?

34Tragedia w Smoleńsku - Page 2 Empty Re: Tragedia w Smoleńsku Sro Kwi 21, 2010 4:55 pm

Raziel

Raziel
Super Saiyan 3
Super Saiyan 3
Sołtys masz rację, co do 3 wojny światowej - zanim się zacznie to już się skończy. Zrobienie czystek byłoby dobre, ale wiem jedno - nie poddamy się. Nie My Polacy. Jeśli trzeba będzie sam na piechotę wyruszę z Belfastu do Polski by Jej bronić. Jak to było w bajce "bo prawdziwych przyjaciół poznajemy w biedzie". Gdyby Rosja zaatakowała, nie daje 100% ale, USA by się wyparło, większość krajów by się wyparło, ale prawdopodobnie Saakaszwili by się nie wyparł.

A co do plugawienia - to masz rację - nie wszyscy ją plugawią i należałoby takich ludzi wytępić, ale wtedy z 6 miliardów zostałby 1 miliard - to w sumie dobrze, ale wtedy nie można by było popełnić błędu.

35Tragedia w Smoleńsku - Page 2 Empty Re: Tragedia w Smoleńsku Sro Kwi 21, 2010 6:10 pm

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
Dase napisał:Mam wam przypominać że ten temat dotyczy Smoleńska czy sami na to wpadniecie?
A o czym gadamy, o plackach z grzybami?
Czyżbyś próbował tu uciszyć jakąkolwiek opozycję?

Sołtys napisał:W każdym razie gdy W KOŃCU się wyda,że to Ruscy nas chcieli załatwić to Obama przerwie partyjkę golfa i wyśle paczuszkę na Moskwę. Moskwa na Waszyngton. I wszyscy się będą napierdalać. Godzina,dwie, góra 3. Tyle to potrwa.

Kojarzysz pojęcie "dziwna wojna"? Kojarzysz, jak to alianci zachodni jeszcze przed WW2 bali się wybuchu wojny, więc zgadzali się na wszystko, co Adolf mówił? Kojarzysz, że bojąc się wojny z ZSRR wywalili dość sporą grupę narodów Sowietom pod choinkę?

I ty kuźwa myślisz, że ktokolwiek... no może poza Saakaszwilim, inaczej: ktokolwiek z zachodnich "mocarstw" ruszyłby się, żeby wesprzeć sojusznika? Pozwolą rozłożyć nam Polskę na czynniki pierwsze, dopiero zrobią jakieś dywersje, żeby mieć powód do wojny i pozwolić zarobić korporacjom, które dymają w dupę 6 miliardów (z kawałkiem) ludzi.

Sołtys napisał:I teraz wątpię aby po tygodniowej dawce informacji i Bohaterskim Prezydencie który oddał życie aby było nam lepiej ktoś przy zdrowych zmysłach nie głosował na Jarosłąwa. Trzeba być debilem i ostatnią kurwą nie mającą szacunku do Ojczyzny i dla tych którzy zginęli w jej obronie.
Rozumiem ironię, ale nawet jak na tą formę wypowiedzi "oddanie życia" to już lekka przesada. Jakie oddanie życia? Walczył? Bronił czegoś w danym momencie? Nie, zwyczajnie pozwolili mu się rozbić, bo im zawadzał. Przez te 5 sekund raczej nie myślał (jak i reszta ludzi na pokładzie, zginęli tak samo i byli ludźmi tak samo) o oddaniu życia czy bohaterstwie, ale o rodzinie i bliskich, z którymi nie udało się pożegnać.

NIKT się nie obroni. III WŚ nie będzie nigdy. NIGDY. Nikt TEGO nie zdąrzy nawet nazwać. Pierdolnie i tyle.
Już to nazwałeś.

No, wnioski mamy:
1. Smoleńsk to była zaplanowana przez Ruskich operacja.
2. Żadni "sojusznicy" nie pomogą w ewentualnym starciu.
3. Koniec świata to bzdura.
4. Jak nie chcemy wszyscy zginąć przed kolejnym zaćmieniem Słońca, do kasacji powinny iść: polityka, legislacja, militaria, finanse i cały system monetarny, przemysł górniczo-hutniczy, wszystko, co ma wpływ i częściową lub większą kontrolę na społeczeństwo, a na koniec: głupota. Sposób kasacji dowolny.
5. Zacznijmy szukać sposobów już teraz.

Jak ktoś się nie zgadza z wnioskami, to tyle ode mnie.

36Tragedia w Smoleńsku - Page 2 Empty Re: Tragedia w Smoleńsku Sro Kwi 21, 2010 7:05 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
W sumie też racja. Btw. "zdąży" się pisze.
Wszystko się zacznie, a potrwa góra 3h. Po tym czasie, na świecie z powodu głupoty innych państw zostanie pustka.
Końca świata nie będzie kiedy świat "wybuchnie". On nastąpi kiedy ostatni człowiek zniknie z powierzchni ziemi.

W każdym razie gdy W KOŃCU się wyda,że to Ruscy nas chcieli załatwić to Obama przerwie partyjkę golfa i wyśle paczuszkę na Moskwę. Moskwa na Waszyngton. I wszyscy się będą napierdalać. Godzina,dwie, góra 3. Tyle to potrwa.
Pierdolisz bzdury za przeproszeniem.
Nie będzie żadnych paczuszek, bo Obama nawet dupy nie ruszy w związku z tą sprawą. Chyba że jest inny niż mi się wydaje.
Rosja uderzy w Polskę, Ameryka wtrąci się dopiero jak znikniemy, zacznie się Wojna która potrwa maksymalnie kilka godzin, po czym jeden z inteligentnych krajów pierdolnie bombę i tak wszyscy pożegnają się z własnym istnieniem.

1. Smoleńsk to była zaplanowana przez Ruskich operacja.
2. Żadni "sojusznicy" nie pomogą w ewentualnym starciu.
3. Koniec świata to bzdura.
Tak, to była zaplanowana operacja. O czym zresztą mówi w pewnym sensie wideo, którego autor został zamordowany. Inaczej nie można nazwać dźgnięcia, odłączenia od respiratora i zadania jeszcze trzech ciosów nożem.
Bynajmniej, istnieje naprawdę wiele niewyjaśnionych wydarzeń związanych z tragedią w Smoleńsku.
Mówimy, iż samolot uderzył o ziemię, zahaczając o drzewa. I tutaj mamy styczność z pierwszym niewyjaśnionym lub dziwnym wydarzeniem.
Samolot zahaczając o drzewa nie zostawia za sobą części na prawie 1km drogi. Jeżeli by spadł, to nie winien się rozbić, a przynajmniej nie na kawałki, które ciągną się na ponad kilometr.
Podobny wypadek miał już miejsce w Rosji i o dziwo, nikt nie zginął, aczkolwiek były dwie osoby ciężko ranne. Samolot nie był jednak w opłakanym stanie.
Tutaj mamy dziwny przypadek, gdyż samolot prezydencki rozsypał się na części. Czynniki pierwsze.
Samolot musiał więc wybuchnąć już w powietrzu, rozsypując kawałki po całym terenie. Zresztą, jest kilku świadków którzy tą teorię popierają. Inni twierdzą że było właśnie zahaczenie o drzewa, a jeszcze inni mówią w ogóle co innego.
Jeżeli samolot nawet zahaczył by o drzewa, nie wybuchłby od upadku.
Paliwo samolotu pali się jak każde inne, jednak do wybuchu może dojść tylko wtedy kiedy zostanie starannie zmieszane z tlenem. Czy w takich okolicznościach mogło dojść do takiego zjawiska? Wątpię.
Poza tym..
"Jak na sprawę nie patrzeć, Tupolew 154 jest konstrukcją typu 'nie gniotsa, nie łamiotsa'. Prędkość przy lądowaniu jest znikoma, rzędu 200 km / h (i stąd wynika niebezpieczny brak manewrowości) i trudno przy takiej prędkości wytłumaczyć wrak w kawałkach."
Analiza czarnych skrzynek odbywa się w Moskwie, a nie w Polsce. Dlaczego? Oczywiście rozumiem że sama identyfikacja mogłaby się odbyć w Moskwie, ale do cholery jasnej, dlaczego Ruscy mają przykładać do nich łapy?
Wiadomo. Tuszowanie sprawy.

Sojusznicy? Myślisz że Polska ma jakichś sojuszników poza Gruzją? Proszę Cię, nie żartuj. Wiadomo że żadne państwa nie ruszą swojego cholernego dupska by nam pomóc. Dopiero kiedy znikniemy z mapy świata jak było w przypadku II Wojny Światowej, coś zacznie im świtać.
Wtedy zacznie się kilkugodzinna jadka, która zakończy się wyeliminowaniem całej ludzkości poprzez "bombkę".

Dlatego dałem w cudzysłowiu.

Cóż.. Aktualnie mam tyle do powiedzenia, z tematem jestem na bieżąco.

37Tragedia w Smoleńsku - Page 2 Empty Re: Tragedia w Smoleńsku Sro Kwi 21, 2010 7:33 pm

Hihori

Hihori
Zasłużony
Zasłużony
Strasznie to apokaliptyczne.Mam nadzieje że wasze teorie to jednak tylko teorie (wiem nadzieja matką głupich,ale każdą matke się kocha jaka by ona nie była)
Jeżeli zaś chodzi o moją reakcję na tę tragedie to powiem tylko że zrobiło mi się nagle głupio z tego że nabijałem się z prezydenta i nic po za tym.Nie zamierzam i nie udawałem że mi smutno kur*a jak 90% kraju.Wkurza mnie też ten paź Obama.Miałby u mnie sympatie jaką miał gdyby powiedział prosto w oczy ,,nie i chuj'' niż kręcic bajki.Najpierw pierdzieli że w takiej sytuacj wszyscy jesteśmy polakami,a jak odbywał się pogrzeb L.Kaczyńskiego to se grał w golfa.Pełne manie/posiadanie w dupie nas.Dziękuję.

38Tragedia w Smoleńsku - Page 2 Empty Re: Tragedia w Smoleńsku Czw Kwi 22, 2010 9:07 pm

Cineg

Cineg
Zoan User
Zoan User
Hihori napisał:Jeżeli zaś chodzi o moją reakcję na tę tragedie to powiem tylko że zrobiło mi się nagle głupio z tego że nabijałem się z prezydenta i nic po za tym.Nie zamierzam i nie udawałem że mi smutno kur*a jak 90% kraju.

Cóż, mogę powiedzieć to samo, jednak, nie było mi głupio z nabijania się z niego. Dostałem jeszcze opi3rdol na chacie, że powiedziałem 'niewłaściwe słowa o sytuacji'. Ale nieważne. Większość ludzi nie podejrzewa niczego, nawet o tym nie myśli.
George Carlin napisał: The planet is fine, people are fucked.
Właściwie, nawet i to się zgadza. Planeta się zregeneruje, czyż nie? Ludzie raczej nie, skoro nikogo nie będzie. W sumie, wątpie nawet, byśmy mieli coś do powiedzenia w tej sprawie. Pierdolnie, i zniszczy większość, jak nie całą Polskę. Nawet jeżeli zostanie jakaś część, to fala uderzeniowa i te wszystkie rzeczy zrobią swoje. Niestety, to raczej nie będzie "3 minuty istnienia Namek". Nie liczyłbym na jakiekolwiek wsparcie, bo raczej na nic się ono nie zda w obecnej chwili. Zastanawia mnie tylko jedno, jedyne WAŻNE pytanie. Kiedy?

Sage, tak nawiasem, to było tak:
Nie ma czegoś takiego jak dobro i zło. Jest WYŁĄCZNIE potęga.

Cóż, jeszcze jedno. Tyczy się to wiary,"a ja mam z tym... DUŻE problemy". Po śmierci, wszyscy wierzący zostaną zbawieni. Nie chcę poruszać religii i tych rzeczy, ale skoro już przy tym temacie jestem, to dziwi mnie jedna rzecz. Dlaczego nagle taka wielka afera kościelna. Zginęło 96 osób, i od razu jakieś obrzędy, specjalne msze? Dlaczego? Ważne osobistości, rozumiem, ale codziennie ginie dużo więcej osób. Człowiek to człowiek, nie powinny być "specjalne msze" codziennie? Tak nawisem, to wątpie, by Leszkowi i Marii zależało leżenie na Wawelu. Sądzę, że jak bym umarł, to by mi już nie zależało na niczym. Więc dlaczego...

No, z mojej strony to tyle.

39Tragedia w Smoleńsku - Page 2 Empty Re: Tragedia w Smoleńsku Czw Kwi 22, 2010 11:08 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Cóż, mogę powiedzieć to samo, jednak, nie było mi głupio z nabijania się z niego. Dostałem jeszcze opi3rdol na chacie, że powiedziałem 'niewłaściwe słowa o sytuacji'. Ale nieważne. Większość ludzi nie podejrzewa niczego, nawet o tym nie myśli.
Większości nie interesują takie rzeczy, bo twierdzą iż są to jedynie podejrzenia.
Cóż.. Sam nabijałem się z Lecha Kaczyńskiego zanim zginął. Mimo wszystko, nabijałem się z niego, jako polityka.
Jako człowiek w niczym mi nie zawadził, tak samo jak 95 innych osób. I nigdy nie chciałbym żeby coś takiego miało miejsce.

Strasznie to apokaliptyczne.Mam nadzieje że wasze teorie to jednak tylko teorie (wiem nadzieja matką głupich,ale każdą matke się kocha jaka by ona nie była)
Możliwe, iż jest to dla kilku osób "Apokaliptyczne". Mimo wszystko każdy ma nadzieję że to jedynie teorie, które się nie sprawdzą.
Musimy czekać. Czekać na reakcję Rosji. Jeżeli ruszy w naszą stronę, bądź zaoferuje pomoc Polskiemu rządowi.. Będziemy w dupie. Głębiej niż ktokolwiek myśli.
A wszystkim którzy uważali Rosję za przyjaciół, opadnie uśmieszek z twarzy.

Wracając do sprawy.. Dalsza część moich wywodów na temat, iż był to zamach, a nie wypadek jak twierdzą media.
Hmm.. Dlaczego Rosyjskie Władze od razu informują o tym iż była to tragedia spowodowana błędem jednego z najbardziej doświadczonych polskich pilotów? Przecież logiczne, iż pilot Tupolewa był fachowcem w swoim zawodzie, skoro powierzono mu przelot z 88 najważniejszymi osobami w państwie.
Poza tym, takich pilotów szkoli się przed lotami w trudnych warunkach pogodowych, takich jak mgły. Nie oszukujmy się, dzięki mgle mamy ograniczoną widoczność, ale nie do kurwy nędzy ZEROWĄ!!
Dlaczego od razu odrzucono możliwość, iż był to zamach terrorystyczny? Tego jak na razie, nie wiemy.

Kolejna rzecz.. Sprawa uszkodzeń samolotu w kontekście wysokości z jakiej spadł.
Samolot spadł z małej wysokości, zaledwie kilkunastu metrów.
Jak to możliwe, że po upadku z tak małej wysokości z kadłuba samolotu zostały szczątki? Rozmiar uszkodzeń jest zbyt wielki, biorąc pod uwagę wysokość z jakiej spadł. A może to inny czynnik spowodował takie uszkodzenia?... Dla przykładu.. Bomba na pokładzie samolotu?

Najciekawsze jednak przed nami... Co z ciałami ofiar tragedii?
Wszyscy w telewizji widzieliśmy zdjęcia, na których było widać wspaniale szczątki maszyny, którą Pan Prezydent leciał do Katynia.
Co jest ciekawe.. Dlaczego nie widziano na miejscu żadnych szczątków ciał?
Sławomir Wiśniewski, montażysta TVP przybył jako pierwszy na miejsce tragedii, powiedział:
"Od razu przyjechała jedna straż, ale miernie im to szło. Ale nawet nie było widać, że ktoś zginął. Więc początkowo myślałem, że to był pusty samolot. Była taka potworna cisza jak po katastrofie.
Dodał. - To jednak nie był taki widok jak po zwykłym wypadku lotniczym. Byłem świadkiem wydarzeń w Kabatach, to wyglądało inaczej. Tu nie było widać ciał".
Biorąc pod uwagę siłę z jaką samolot uderzył w ziemię, trudno jest uwierzyć że cała załoga i pasażerowie, przy upadku z wysokiego drzewa w ruchu ślizgowym, w dodatku przypięci pasami do foteli, zginęli.
Uporczywie pojawiały się pogłoski o trzech uratowanych, oczywiście zostały zdementowane. Jak myślicie, ile strzałów oddano na filmiku który pokazał wcześniej Ketsu?
W normalnym toku wydarzeń, liczbę ofiar podaje się po pewnym czasie, kiedy wszystkie szczątki/zwłoki zostaną zbadane.
Tutaj stało się oczywiście inaczej. Ratownicy od razu wiedzieli, iż nikt nie przeżył bo nie było czego zbierać. Zatem zniszczenia musiały być potworne. I nie zgadzają się one ze zdarzeniem, które podają media - Błąd pilota i upadek.
Zniszczenia takiej skali mogła spowodować jedynie jedna rzecz - Bomba.
The bomb has been planted.
Co dalej? Każdy wie.

Hmm.. Jeżeli ktoś czyta moje posty.. To na 100% nie był wypadek, czy rzekomy błąd pilota. Nic nie zgadza się z tym co piszę i z tym co piszecie Wy.

Dalej sądzi ktoś, po przeczytaniu kilku postów, w tym moich, iż to co podają media to prawda?
Trudno.. Nie zdziwcie się później.
Obym pisząc te posty nie miał racji.

40Tragedia w Smoleńsku - Page 2 Empty Re: Tragedia w Smoleńsku Pią Kwi 23, 2010 10:51 am

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
Yoh, do twojego posta dodam tylko, że terroryści nie istnieją. Chyba, że mówisz o szefach międzynarodowych korporacji, marionetkowych rządach i ich ludziach, o organizacjach jak Bank Światowy.

Ale ci, o których mówią w mediach, to akurat fikcja. Po prostu potrzebny był wróg, przeciw któremu zjednoczyłoby się społeczeństwo.

I btw, czy tam aby nie było słychać 4 strzałów?

Strzałów mogło być więcej niż 3 do zabicia trzech osób.
Wróg? Ciekawe.. To żeśmy się zjednoczyli xd
/Y

41Tragedia w Smoleńsku - Page 2 Empty Re: Tragedia w Smoleńsku Pią Kwi 23, 2010 7:40 pm

Tray

Saiyan
Saiyan
Mówi wam coś "Zamach na Gibraltarze"? Tak sobie przypomniałem i jakoś wcisnąłem to w temat, nie czytałem zbyt dużo na ten temat, o samym wypadku więc nie wiem jak było i jak spadł. (Mam na myśli Smoleńsk) Lecz teraz czytając wielki post Yoh'a sobie przypomniałem, chociaż sam w swoje słowa nie wierzę, huh. (Zamach zamierzony - jak na Gibraltarze) Dobra, teraz to co chciałem przekazać. Między innymi:

http://wiadomosci.onet.pl/2160143,11,telefon_z_rosji_do_posla_po_co_mozemy_zrobic,item.html

Co powiecie na to?

@Down: Omg, już pisałem, że był artykuł o tym, że ta przepowiednia Nostradamusa to brednia...

Ostatnio zmieniony przez Tray dnia Sob Kwi 24, 2010 5:36 pm, w całości zmieniany 2 razy

42Tragedia w Smoleńsku - Page 2 Empty Re: Tragedia w Smoleńsku Sob Kwi 24, 2010 6:08 am

Niss

Niss
Zbanowany
Zbanowany
"I wtem wielki ptak metalowy upadnie,
a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego,
a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą,
wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy..."

wschód - Rosja.

"Metalowe ptaki rozdzielą na zawsze dwóch braci"

Przepowiednia Nostradamusa, błehehe.

Może chodzić też o WTC, ale nie wiem dokładnie.
WTC - World Trade Center

43Tragedia w Smoleńsku - Page 2 Empty Re: Tragedia w Smoleńsku Nie Kwi 25, 2010 4:37 am

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Niss napisał:"I wtem wielki ptak metalowy upadnie,
a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego,
a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą,
wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy..."

wschód - Rosja.

"Metalowe ptaki rozdzielą na zawsze dwóch braci"

Przepowiednia Nostradamusa, błehehe.

Może chodzić też o WTC, ale nie wiem dokładnie.
WTC - World Trade Center

Jak już ktoś słusznie wspomniał, ta przepowiednia jest brednią wymyśloną przez jakiegoś Internautę.. To nie jest prawdziwa i oryginalna przepowiednia Nostradamusa.
I raczej możemy to rozumieć na wiele sposobów.

"I wtem wielki ptak metalowy upadnie,"
Teraz jak czytam inne przepowiednie Nostradamusa, widzę że brzmią inaczej, ale nie o tym mowa...
"Wielki ptak metalowy" - Wiadomo że autor myślał o Tupolewie, samolocie jakim leciał Prezydent.

"A na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego,"
Polska pierw zniknęła z map świata, kiedy Niemcy na nią najechali. Później już wspomniana Rosja.. I kilka innych wydarzeń w historii mających związek z Polską.
Ja mogę nazwać Polskę pod tym względem, niezwyciężoną. Za każdym razem, po upadku się podnosiła :)
No i osoby które leciały samolotem, były raczej ważnymi.

A na kraj ogarnięty chaosem i żałobą,
Wiadomo. Oczywiście, Ci internauci lubią uprościć czasem sprawę człowiekowi, czyż nie?
Całą Polska była ogarnięta żałobą i chaosem z nią związanym..

"Wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy..."
Oh! Ja nie mogę już! Zawsze ostatnie linijki, muszą być tą najgorszą z możliwych informacji! Niech ludzie zmienią wreszcie styl. Niech dla odmiany w środku przepowiedni dzieje się coś złego, a na końcu już nie!
Cóż.. Tutaj dużo tłumaczyć nie trzeba. Najeźdźca ze wschodu.. Rosja.

No, brawa dla autora tego wier... tej przepowiedni.

Co do Ciebie, Tray'u..
Przeczytałem to co dałeś w linku. Ciekawe.
"Cimoszewicz stwierdził, że Rosja ma wszelkie racje po temu, aby chcieć polepszenia relacji z Polską."
Gówno prawda! Jak dla mnie chcą się jedynie zbliżyć do Polski. Kiedy to zrobią, to reszta będzie jak zjazd z górki.

"Z kolei Adam Daniel Rotfeld (współprzewodniczący polsko-rosyjskiej grupy ds. trudnych) podkreślił, że zmiana w stosunkach polsko-rosyjskich nie może być jedynie czasowa, ale stała."
Tego nie opłaca się już nawet komentować. Możemy polepszyć stosunki z Rosją, ale nie do przesady, do ku**y nędzy!

"Szansa na pojednanie"? Nie.. Na pewno nie. To raczej powinno brzmieć inaczej.. Dumnie i pewnie! Hmm.. Ahh.. Mam!
"Szansa na zaje****e". Czyż nie pasuje idealnie, no powiedźcie sami..?

Ehh.. Jeżeli Rosja chce się zbliżyć do Polaków, to tylko gorzej dla Nas. Politycy widzą w tym "możliwość poprawy funkcjonowania państwa Polskiego". Ja widzę tutaj raczej coś innego, zwanego kłopotami, albo i czymś więcej.

Yoh, do twojego posta dodam tylko, że terroryści nie istnieją. Chyba, że mówisz o szefach międzynarodowych korporacji, marionetkowych rządach i ich ludziach, o organizacjach jak Bank Światowy.
Cóż.. Nie wiem czy oni istnieją czy nie, ale ja określam tak takich ludzi jak na filmiku jaki dałem z Ketsu w temacie lub ludzi którzy zniszczyli WTC.
Hmm.. Jak nazwiesz Osama Bin Ladena, nie używając słowa "Terrorysta"?
Milioner z Arabii Saudyjskiej, przyjaciel rodziny Bushów.

Ale ci, o których mówią w mediach, to akurat fikcja. Po prostu potrzebny był wróg, przeciw któremu zjednoczyłoby się społeczeństwo.
Acha.
Rozumiem.

I btw, czy tam aby nie było słychać 4 strzałów?
Wiesz, można wziąć pod uwagę kilka możliwych wariantów.
Mogły przeżyć cztery osoby, dlatego aby każdej się pozbyć, oddano cztery strzały.
Mogły też przeżyć trzy osoby, ale nie można wykluczyć faktu, iż żadna nie była zdolna do ucieczki. Dwa strzały następują po sobie w miarę szybko, dzięki czemu można wziąć ewentualną możliwość tego, iż ktoś uciekał. Pierwsza kula wtedy chybiła. Druga natomiast trafiła w cel.
Istnieje także możliwość że przeżyły dwie osoby, dwie uciekały i było jak wyżej.
Możliwe że są jeszcze jakieś inne możliwości, ale wymieniłem te najbardziej możliwe.

Raczej czterech strzałów ostrzegawczych by nie oddawano do kręcącego przypadkiem autora filmiku.
Nie śmiano by się też po wszystkich czterech strzałach.

Słuchamy dalej.. Piszcie śmiało, bo to ciekawy temat :D

44Tragedia w Smoleńsku - Page 2 Empty Re: Tragedia w Smoleńsku Pon Kwi 26, 2010 6:20 pm

Sołtys

Sołtys
Zasłużony
Zasłużony
A nie mówiłem? ;d
Są ludzie,dla których Polska i jej przyszłość są najważniejsze.

W poniedziałek, o godzinie 14 Prawo i Sprawiedliwość oficjalnie ogłosiło swojego kandydata w wyborach prezydenckich. Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami jest to prezes Prawa i Sprawiedliwości - Jarosław Kaczyński. - Musimy dokończyć misję ofiar smoleńskiej katastrofy - powiedział prezes tuż po ogłoszeniu decyzji. Do godziny 16 komitet wyborczy kandydata miały czas, aby zarejestrować się w PKW. Szefem sztabu wyborczego Jarosława Kaczyńskiego została Joanna Kluzik-Rostkowska.
Oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego, oficjalnego kandydata PiS na prezydenta

Spoiler:

Gdyby ktoś chciał poczytać więcej to proszę :
http://www.polskatimes.pl/stronaglowna/248692,jaros-aw-kaczy-ski-kandyduje,id,t.html#material_2

@Viego
Nie chodziło mi o tych,którzy zgnięli w tym "wypadku" ale o WSZYSTKICH,którzy zginęli wcześniej z biało-czerwoną flagą w sercu i z hymnem na ustach.

45Tragedia w Smoleńsku - Page 2 Empty Re: Tragedia w Smoleńsku Pon Kwi 26, 2010 10:43 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
To dobrze że Jarosław Kaczyński kandyduje. To bardzo dobrze, i oby tylko wygrał te wybory.. Miejmy nadzieję.
Może dla Polski nie jest jeszcze za późno.

Wiem jedno. Jarek nie wsiądzie już do samolotu xD.. Bał się lecieć do Krakowa na Wawel, i pojechał pociągiem.
Także.. Wspaniała wiadomość, jeżeli chodzi o mnie, Sołtysie xd

Co do tematu.. Udzielajcie się, jeżeli macie coś nowego na temat Smoleńska i katastrofy lotniczej, która miała tam miejsce.
To więcej niż ciekawa konwersacja :D

46Tragedia w Smoleńsku - Page 2 Empty Re: Tragedia w Smoleńsku Pon Kwi 26, 2010 10:51 pm

Tray

Saiyan
Saiyan
Cyba wyczerpały się na ten temat teorie oraz przemyślenia, ale skoro prosisz ;) No więc dopiero teraz wyczaiłem ten filmik od... Ketsa chyba. Bardzo mnie to zaskoczyło, może jednak Ruscy mają z tym coś wspólnego? Ale dlaczego Putin tak chciał pomóc i przytulał Tuska jak brata, pozory? Hmm... kumpel mi też opowiadał, bo też nawinęliśmy o tym ciekawą rozmowę, że widział filmik jak podobno Ruscy gadają o tym zabójstwie, jeszcze przed wypadkiem. ... Zacząłem srać w gacie o.O

47Tragedia w Smoleńsku - Page 2 Empty Re: Tragedia w Smoleńsku Wto Kwi 27, 2010 4:07 am

Niss

Niss
Zbanowany
Zbanowany
Mój wychowawca wyłapał jeden mały szczegół w tym wszystkim - piloci wiedzeli, że się rozbiją.

48Tragedia w Smoleńsku - Page 2 Empty Re: Tragedia w Smoleńsku Wto Kwi 27, 2010 7:07 pm

SmokuXD

SmokuXD
Observer
Observer
Ogólnie to Polska ma zawsze przesrane nie uważacie jak nie II woj. światowa to Komuna (nie licząc jeszcze rozbiorów) to teraz rozbił się ten samolot z wszystkimi generałami Polski naszą inteligencją...tak na marginesie denerwują mnie w tym dwie rzeczy 1. Czemu prezydent jest na wawelu. 2. Robią z niego teraz takiego wielkiego bohatera, a wcześniej wszyscy się z niego wyśmiewali

49Tragedia w Smoleńsku - Page 2 Empty Re: Tragedia w Smoleńsku Sro Kwi 28, 2010 9:09 am

Tray

Saiyan
Saiyan
Tak, Niss. Jest o tym na onecie czy na wp, że piloci mieli 30 sekund, aby zareagować. Ja słyszałem, że prezydent kazał im lądować mimo wszystko. Ech... Teraz Jarek startuje, żal! Smoku ma racje, Polska zawsze miała przejebane. Nie tylko podczas II wojny, ale ze względu bycia między Niemcami i Rosją, dwoma potęgami.

50Tragedia w Smoleńsku - Page 2 Empty Re: Tragedia w Smoleńsku Sro Kwi 28, 2010 4:11 pm

Sołtys

Sołtys
Zasłużony
Zasłużony
Pierdolicie głupoty i jeśli nie wiecie co robicie to jeszcze ujdzie a jeżeli robicie to z pełną świadomością to radzę wyjść czasami z domu i czytać więcej gazet ;s
A zatem:
Po pierwsze: To,że cisnęli po Nim jak po burej suce to nie znaczy,że mieli do tego powody.
Po drugie : Leży na Wawelu bo zasłużył na to.
Po trzecie:
Teraz Jarek startuje, żal!
Gdyby nie startował to mógłbyś być pewien,że opierdolą Cię szczury. A tak masz przynajmniej jakieś szanse na przeżycie.

@Tray i Smok
Gdyby nie tacy ludzie jak on to w zależności w jakim mieście mieszkasz to albo napieprzałbyś po rusku albo po niemiecku. Radzę czytać więcej książek.

@Niss
Gdyby okazało się,że piloci nie wiedzieli,że się rozbiją to mogłobybyć tylko jedno wytłumaczenie-byli martwi przez pieprznięciem o Ziemię.

@Ciąg dalszy
Jeśli chcecie pisać więcej bzdur to się wstrzymajcie. Bo naprawdę tracę wiarę w sens życia...

Sponsored content

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry  Wiadomość [Strona 2 z 3]

Idź do strony : Previous  1, 2, 3  Next

Pozwolenia na tym forum: