Ja bym radził zamknąć ten temat, bo to już nie ma sensu. Wierzmy, że Jurek wygra i będzie nam się lepiej żyło (a sami to zinterpretujcie).
Nie zamykamy tematu, jedynie zbaczamy z kursu. Powróćmy do niego moim postem
Wierzę że Jurek wygra. Dlaczego? Komorowski i Tusk nie są warci tego stanowiska. Niech Bóg ma nas w swojej opiece kiedy jeden z nich by wygrał.
Ech... Teraz Jarek startuje, żal! Smoku ma racje, Polska zawsze miała przejebane. Nie tylko podczas II wojny, ale ze względu bycia między Niemcami i Rosją, dwoma potęgami.
A czy to źle? Na pewno lepiej gdy on zostanie Prezydentem niż ten cały Komorowski albo nawet Tusk. Obaj są siebie warci.
Nie mam nic do Jarka, ale jak zwykle pewnie nie będę zgadzał się z jego poglądami politycznymi
Co do dwóch potęg.. Jestem pewien że historia miała powody udupiania Nas w ten sposób
Zapewne kiedyś się to nam zwróci.. Mam przynajmniej taką nadzieję.
Mój wychowawca wyłapał jeden mały szczegół w tym wszystkim - piloci wiedzeli, że się rozbiją.
Mnie natomiast interesuje, skąd ON wiedział o tym szczególe. Pewnie żartował.
Poza tym, gdyby piloci wiedzieli że się rozbiją, to nie startowaliby w ogóle. Nie wydaje mi się, aby ktoś im coś dał za to że zginą. Zresztą, na co by im to było kiedy zejdą z tego świata?
I taki mały szczególik. Ci piloci byli bardzo dobrze wyszkoleni, i nawet w trudnych warunkach pogodowych wiedzieliby jak lądować.
1. Czemu prezydent jest na wawelu. 2. Robią z niego teraz takiego wielkiego bohatera, a wcześniej wszyscy się z niego wyśmiewali.
1. Ponieważ mimo wszystko był prezydentem, a Tobie wydaje się że zrobił mało dla kraju. To co zrobił miało mały wpływ na społeczeństwo, natomiast większy na prawidłowe funkcjonowanie kraju.
2. To prawda, śmiałem się z niego, czego się nie wstydzę. Śmiałem się jednak z niego jako POLITYKA. Nie pasowały mi jego poglądy, a niekiedy były.. głupie.
Do samego człowieka nic nie miałem, niczym mi nie zawadził i nawet w najgorszym przypadku nie życzyłbym mu śmierci.
Język językiem, ja nie chce, żeby wygrał Jerzy Kaczyński... najlepiej zamknijmy temat i czekajmy na nowy, żeby było można własne poglądy wymienić.
Co stoi na przeszkodzie do założenia nowego tematu w HydeParku w odpowiednim dziale? Nie widzę przeszkód. Btw. Niema kogoś takiego jak Jerzy Kaczyński u Kaczyńskich w rodzinie.. A może to ja nie wiem o czymś o czym powinienem wiedzieć?
P.S Ostatnio w TV (!!) prokuratura mówiła, że jednak to był zamach .;[ A nie mówiliśmy?;]
Jeżeli tak mówili, to bardzo dobrze. Przynajmniej wszystko wyszło na jaw.
A i tak raczej utrzymywałem się w przekonaniu że to Ruscy są wszystkiemu winni. Pytanie tylko, czy na ten zamach miał wpływ Putin.. Jeżeli tak, może z tego wyniknąć niezła afera międzynarodowa.
Btw. Nie piszmy już na temat tego czy Jarosław Kaczyński kandyduje czy nie, bo w tym temacie jest to mało istotne.
Ten temat raczej ma służyć do rozmów na temat tego co wydarzyło się 10 kwietnia 2010
Wracając do tematu tejże katastrofy.
Analiza filmu wideo nakręconego zaraz po katastrofie. Jest to analiza raczej ścieżki dźwiękowej, gdzie autor trochę wyraźniej podkreślił niektóre dialogi i ogólnie dźwięki.
https://www.youtube.com/watch?v=OX4bO0Op0Tw