Eh, ostatnimi czasy nachodzi mnie na rysowanie, tak jak kilka lat temu. Może to i lepiej? Póki co, same gęby.
Silvia
Yoh
Silvia
- Spoiler:
Yoh
- Spoiler:
Dzięki za komentarz, a jak chodzi o więcej elementów i bardziej "wypełnione" twarze, to z pewnością jeszcze zobaczysz takie rysunki. To rysowałem rano, jak wstałem, walnąłem kawusię i ni stąd, ni zowąd miałem po ocenie pracy Kisy wenę do narysowania czegoś. Zresztą, dziwne, bo dalej mam ochotę rysować xdNie bierz wszystkiego na poważnie, bo nie znam się na rysunkach, to tylko moja opinia. Ogólnie całkiem ładnie, ale jak wspomniałem na początku, brakuje mi cieniowania no i mogłoby być więcej elementów na Twoich rysunkach.
Daj mi wrócić do formy sprzed dobrych kilku lat, gdzie na lekcji religii rysowałem portrety Jana Pawła II. xDPopracuj nad twarzą, tutaj co przedstawiłeś zaliczyłabym jeszcze do chibi lub do ... dzieci. Może zewzoruj się na obrazkach z Videl oraz Goku, lub Gohana - Jak kto woli. Chodzi mi o same owale twarzy i ewentualnie oczy.
Yoh ma oczy Goku z pierwszej serii DB co nie czyni go zbytnio... niebezpiecznym.
Silvia zaś sprawia wrażenie jakby była w wieku Pan z GT lub Bry z końca Zetki.
Cóż, póki nie dostanę tabletu, muszę pozostawiać te linie pomocnicze.kontury przyzwoite proporcje odpowiednie tylko że te pomocnicze kontury psują obrazek, a i spróbuj je cieniować bo z cieniami były by o wiele lepsze
heh... Nie, to już jest praca Safari.Btw, Yoh z avatara jest Twój? Bo wygląda na prawdę kozacko.
Narysuję, ale nie będzie to dzieło sztuki, a jedynie słabo zrobiona postać.Ponadto nie chcę Cię podpuszczać - ale nie narysujesz Woogyego ;>.
Z twarzami cały czas mam problem, lecz staram się mazać również popiersie i tak dalej - wolę nie wrzucać, bo od razu byście się załamali xDMoże spróbuj rysować coraz więcej elementów? Jakieś popiersie?
Gdyby to tylko była tania sprawa, to jak najbardziej. Na razie, zawartość mojego portfela zmalała przez kupno tabletu oraz zmaleje ponownie, na rzecz świąt. Po nowym roku będę rozmyślał nad skanerem, aczkolwiek... zobaczymy.Jak dla mnie powinieneś się wystarać o skaner do takich rzeczy, bo prace tracą strasznie na jakości co brzydko wygląda
No i też tracą swój urok jaki prezentujesz swoim stylem, a szkoda
Bo nawet fajna ta kreska, a tylko ją udoskonalić we własnym kierunku
Będę się starał, aczkolwiek tutaj jak sama widzisz, nawet takie proste profilowe ujęcia mi nie wychodzą zbyt ekstra. Z drugiej strony - warto próbować czegoś nowego, by takie ćwiczenie miało w ogóle sens.Yoh radze ci poćwiczyć też inne ujęcia, bo wyglądają podobnie
KP: 2 /Feli |
KP: 1 /Feli |
Similar topics
Pozwolenia na tym forum: