To dalej jest kwestia stylu. Wg. mnie wygląda to całkiem dobrze. Innym, tak jak Tobie lepiej jest tworzyć mając każdy pixel przy pixelu, jedynie miejscami kasować te które coś pieprzą. U mnie jest inaczej. Nie potrafię robić prac pixel przy pixelu, lepiej mi wychodzą te w których jest ich w wielu miejscach brak. Tu chodzi jedynie o gust. Jedni powiedzą że praca taka jest wykonana zajebiście i by nic w niej nie poprawiać, inni stwierdzą że jest do dupy bo brakuje tu masy pixelów i to jest niedopuszczalne.
Wiesz kiedy ktoś ma swój indywidualny styl nie mam z tym większych problemów. Jak robiłeś ( z resztą jak gdzieś ostatnio wspominałeś ) prace z cieniowaniem 2 tonowym ,to nie wcinałem się w to. Nie pisałem tekstów typu " Wracaj do 3 tonów ,bo 2 wyglądają chujowo". Mimo ,że nie jestem ( i nie byłem ) fanem cieniowania 2 tonowego ,to w dalszym ciągu uważałem ,że prace wyglądały ładnie ,nie próbowałem Cię od tego odwieźć.
Jednak kiedy coś mi się nie podoba ,no to o tym mówię. Wiesz nie mam problemów z brakiem konturów dopóki jest to potrzebne. W niektórych miejscach jest to zbyt widoczne ,co mnie drażni ,tyle. Nie chcę ,abyś zaczął z tym przesadzać jak w Twoich starych pracach np.:
To zbroja nie klatka piersiowa. Mylisz ze sobą elementy. Chyba że widzisz tam cholernie naciągniętą zbroję Saiyan jak guma na klatkę piersiową Vegety.
Może troszkę źle się wyraziłem. Chodzi mi o zaznaczenia mięśni "cycochów" na zbroi:
http://c.wrzuta.pl/wi10793/1216d9c40019c664484d9dc5/0/vegeta%203.0
Takie zaznaczenie zarówno przy zbroi jak i zwyczajnym ciele ,daje w pewnym stopniu bardziej Trójwymiarowy efekt ... klata jest zbyt pusta i wygląda jakby mięśnie klatki ciągnęły się dziwnie aż pod pachę. Mam nadzieję ,że teraz wiesz o co mi chodzi.
Nie rozumiem, jak to płasko? Mam idealnie odwzorować klatkę piersiową <.<'? Nie przesadzaj, wiem że masz inny styl i wg. Ciebie klatki piersiowe powinny wyglądać inaczej, ale pamiętaj o tym że nie każdy będzie robił takie prace jak Ty. Każdego wyróżnia inny, indywidualny styl tworzenia prac..
Jak już wspominałem styl stylem ,chodzi mi bardziej o minimalnie bardziej rzeczywiste odwzorowanie ludzkiego ciała ( choć bez przesady >.> ). Nie oczekuje od nikogo tego ,aby kopiował mój styl ,chcę widzieć prace innych osób bez creditów ,zrobione za pomocą własnej inwencji twórczej ,ale żeby wyglądały estetycznie ,tyle.
Nie bluźnij.
Serio ,czasami jak widzę tą Haruhi w podpisie ,to mam ochotę Ci jebnąć. Wolę żebyś mnie bardziej zjebał w podsumowaniu posta ,a darował sobie tą Haruhi ... ,nie cierpie jej :/.
Co do nowej pracy ,to wygląda ładnie. Większych uwag odnośnie jej nie mam ,więc komentarz będzie dość krótki. Włosy fajnie wyglądają ,są bardzo czysto wykonane ,pod względem cieniowania. Oryginalne kolory pracy ,też przykuwają uwagę. Mam tylko kilka pomniejszych uwag odnośnie drugiej wersji. Po pierwsze nie jestem pewien ,czy on się zminił w mutanta ,czy po prostu założył resztę zbroji / ubioru. Mięśnie nóg mogłyby być lepiej wykonane ,tutaj się nie postarałeś ... ,no chyba ,że to nie mają być mięśnie ,tylko jakies zagięcia spodni ,czy coś ... ,nie jestem pewien na dobrą sprawę >.>. Jest prócz tego kilka elementów ,które wdłg mnie do sieie nie pasują ,nie tylko kolorystycznie ,ale i kstzałtem,ale dopóki nie ejstem pewien ,czy on się w coś przeprał ,czy po prostu zmienił się w jakiegoś stwora ,nie będę ich wymieniał ,bo chyba nie ma sensu.
Prócz tych małych elementów ,wszystko wygląda ok,nie mam zastrzeżeń.