Anime Revolution Sprites

You are not connected. Please login or register

Idź do strony : Previous  1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 31 ... 40  Next

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down  Wiadomość [Strona 23 z 40]

551[O-S-W] by Yoh - Page 23 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Sob Kwi 23, 2011 4:11 am

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Co do spodni.. No, tak myślałem. Wrócę do poprzednich. Właściwie, nie miała być to jakaś nowsza wersja Yoha, a po prostu przetestowanie Base. Co do włosów, zamierzałem je poprawić od dłuższego czasu ale nie miałem pojęcia jak to zrobić by było dobrze. No, ale coś wyszło i niech zostanie xd

Co do Silvii, właśnie takie spojrzenie ma mieć dziewczyna Yoha. Łagodniejsze? Owszem, mógłbym zrobić. Ale dla mnie straci ona wtedy swój urok. Poza tym, od zawsze ma takie spojrzenie więc nie chcę tego zmieniać, przyzwyczajenie.

Dzięki za komentarz.

552[O-S-W] by Yoh - Page 23 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Wto Kwi 26, 2011 10:10 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Dobra, zmieniłem te spodnie na tradycyjne już dla Yoha, wg. Zbira nadmuchane. W każdym razie, myślę czy nie przejść na cieniowanie trzytonowe. Ładniej wygląda i daje ciekawszy efekt, ale nie tylko.. Hm?

[O-S-W] by Yoh - Page 23 Yohwip

Jest to Yoh cieniowany trzy-tonowo. Jedynie lewą nogę wraz butem zostawiłem jak była, ponieważ pieprzenie się na nich z ciemniejszymi kolorami całkowicie psuło dobry efekt.

553[O-S-W] by Yoh - Page 23 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Pią Kwi 29, 2011 10:17 pm

Zbir

Zbir
Battle Moderator
Battle Moderator
Yoh92 napisał:
Dobra, zmieniłem te spodnie na tradycyjne już dla Yoha, wg. Zbira nadmuchane. W każdym razie, myślę czy nie przejść na cieniowanie trzytonowe. Ładniej wygląda i daje ciekawszy efekt, ale nie tylko.. Hm?

[O-S-W] by Yoh - Page 23 Yohwip

Jest to Yoh cieniowany trzy-tonowo. Jedynie lewą nogę wraz butem zostawiłem jak była, ponieważ pieprzenie się na nich z ciemniejszymi kolorami całkowicie psuło dobry efekt.

No bo są nadmuchane ,a niby jakie? Pomiędzy spodniami luźnymi a nadmuchanymi jest różnica ,a te zdecydowanie nie są luźne. Zostań przy nich ok ,nie każę Ci zmieniać spodni ,nigdy nie miałem na myśli ,że Yoh z tymi spodniami wygląda źle ... ,a jeżeli tak zapisałem ,to było to jedynie przejęzyczenie. Bardziej chciałem się skupić na tym ,że spodnie tak mocno nadmuchane przy mocno obcisłych koszulkach ( o ile pamiętam coś takiego jakiś czas temu zrobiłeś ) sprawiają ,że postać wygląda śmiesznie ,czasem komicznie. Co do Yoha to raczej wszyscy się do nich przyzwyczailiśmy i pewnie nawet dziwnie wyglądałaby postać z bardziej obcisłymi spodniami. Myślę ,że gdyby nie ta bluza to on sam pewnie i by wyglądał dziwnie ,jeżeli nie śmiesznie ,ale teraz jest ok.

Nikt na Ciebie nie naciska ,jeżeli czujesz się lepiej przy 2 tonowym cieniowaniu to ok. Ja z pewnością na 2 tonowe cieniowanie się nie przeniosę ,bo jak dla mnie strasznie ogranicza to jak postacią możemy się zająć ... zresztą Ty sam też często byłeś zmuszony wymieszać cieniowanie 2 tonowe z 3 ,a nawet 4 tonowym ,aby otrzymać zamierzony efekt. No ,ale cóż ... wybór należy do Ciebie - zawsze możesz się przerzucić na dany styl ,z tym problemu raczej nie będzie.

Co do tych wszystkich form to pozwól mi zgadywać:
1-normal ;2-ssj ;3-ssj2 ;4-ssj3 ;5-ssj4 ;6-Vizard form ;7-Vampire form ;8- ... zapomniałeś o berserker form - FAAAAIL!
No więc zacznijmy od tego ,że bardziej podobał mi się wcześniejszy wygląda włosów. Fajnie ,że eksperymentujesz ,ale jakoś te mi nie średnio się podobają. Pocieniowane są ąłdnie ,ale coś mi się w nich nie podoba i już.
Yoszak w formie normalnej wygląda dobrze ,ssj też ,wssj2 nie podobają mi się 2 rzeczy:
1-że tak malo się zmieniło
2-dają z daleka wrażenie ciemniejszych od ssj ... wiem ,że to brzmi głupio bo przecież użyłeś tych samych kolorów ,ale tak to wygląda ... ,ale może to tylko moje zmęczone oczy.
SSj3 średnio mi się podoba ,mogłeś się troszkę bardziej wysilić ,aczkolwiek jest ok.
SSj4 - tutaj już mam więcej zastrzeżeń. Po pierwsze włosy. Dorysowałeś tylko kilka kosmyków do tych z normala. Nie wygląda to źle aczkolwiek takie pojedyncze niedopracowania kiedy zbriorą się do kupy ,sprawiają ,że sprit wygląda zdecydowanie gorzej niż by mógł. Jesteś doświadczony ,więc powinieneś zdawać sobie sprawę ,że lenistwo nigdy się nie zwróci. Co do klaty ,to tutaj także mogłeś się bardziej postarać. Spójrz na nią sobie z daleka ... i co ? Jest pusta ,prawda? Tak jakbyś nie zmienił stylu cieniowania - masz trzy tony więc to wykorzystaj.
Vizard form wygląda ok ,ale nic spektakularnego ,choć w sumie może to i dobrze ...
W Vampire form też nie ma co pisać - jedyne co się zmieniło to kolor skóry i włosów.
Poza tym taka mała uwaga a propos form ssj ,ssj i ssj3 - mogłes rozjaśnić kolor ubrania i skóry ... mały detal ,ale robi swoje. W sumie nie musisz tego robić ,to Twoja postać ,nie moja

554[O-S-W] by Yoh - Page 23 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Nie Maj 01, 2011 11:45 am

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Dzięki za komentarz, Zbir. Teraz coś nieco innego niż moja postać. Custom robiony po dłuższej przerwie.

[O-S-W] by Yoh - Page 23 Ichigokurosakibankai

Będę wdzięczny za komentarze i ocenki.

555[O-S-W] by Yoh - Page 23 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Nie Maj 01, 2011 12:04 pm

Zbir

Zbir
Battle Moderator
Battle Moderator
Całkiem ładny Custom ,tylko czemu znowu bleach ? Na dodatek znowu nawiązujesz do Ichigo ... Ichgo jest dla Ciebie swoistym odpowiednikiem Brollyego ,co nie ? Nie ważne ile razy go zrobisz ... i tak będzie kolejny raz :).No nie ważne przejdźmy do oceniania.
No więc włosy nie wyszły jakoś wspaniale ,ale o ile pamiętam od poprzednego razu jest poprawa. Nie chce mi się teraz szukać po całym Twoim temacie ,żeby je tylko porównać ,bo szukanie jednej grafiki wśród tych wszystkich 38 stron jest bezcelowe. Teraz tak ... jego ogólny wygląd od barków w dół. Ichigo tutaj wygląda na zdecydowanie za grubiutkiego lub przypakowanego ,nie wiem trudno mi określić ,ale on miał zdecydowanie bardziej smukłą budowę. ?Dalej nie dużo do oceniania ,cieniowanie raczej ok ... jednak pozostałeś przy cieniowaniu 2 tonowym - ok ,jeżeli jest Ci z nim lepiej to ja się nie wtrącam. No może jedynie mógłbym zwrócić uwagę na kształt czarnego płaszcza /kimono ,czy jakkolwiek się to nazywa. Jest zbyt zaokrąglone ,sprawia wrażenie nadmuchanego i chyba to właśnie przez jego kształt Ichigo sprawia wrażenie za szerokiego.

KP: 2
/Feli

556[O-S-W] by Yoh - Page 23 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Pon Maj 09, 2011 2:02 am

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
[O-S-W] by Yoh - Page 23 Kidgokubluegi
Komentarze mile widziane.

557[O-S-W] by Yoh - Page 23 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Pon Maj 09, 2011 6:28 am

Maximus

Dragon Slayer
Dragon Slayer
No to zacznijmy od włosów. Kształt super, ale mogłeś tam chociaż 2 kolory dać :P. Może lepiej by wyglądało, ale nie mówię, że jest źle. Twarz fajna, ale ta z nosem nie za bardzo mi się spodobała. Pierwszy uniform jest super, ale jedno mi nie pasi, a dokładniej ten skrzywiony kołnierz w lewą stronę. Może jakbyś dał go w prawą to by było lepiej, przecież opary właśnie w tamtą stronę są odwrócone. Cieniowanie dobre, nie znam się dobrze na cieniowaniu, ale takie mi się podoba :). Buciki fajnie zrobione, takie mają być! Ogon zwykły, chociaż 2 tonowe cieniowanie daje mu więcej zajebistości, ale brakuje mi tam jednego czarnego pixela! Nie wiem czy to tak ma być, ale to mi w nim nie pasuje, chyba tylko ta jedna rzecz. Oczywiście poza z kijkiem "długokrótkiem" jest lepsza, pasek od kijka eliminuje ten skrzywiony kołnierz :P. Cieniowanie skóry super, no i to by było na tyle. Nie rób oparów z nosem, może przynajmniej w dzieciakach LSW.
Super, czekam na więcej! Pozdro!

/Yoh

558[O-S-W] by Yoh - Page 23 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Pon Maj 09, 2011 8:22 am

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Dzięki, Maximus.
A to efekt nudy. Oczywiście, nie oznacza to że nie przyłożyłem się do niego. Dopiero oswajam się z trzy-tonowym cieniowaniem jeżeli chodzi o OPAR'y xP
[O-S-W] by Yoh - Page 23 46058051

559[O-S-W] by Yoh - Page 23 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Pon Maj 09, 2011 10:47 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
[ironia]Dzięki za masę ocen.[/ironia]
Z drugiej strony.. Nie robię tego dla Was, a dla siebie.

[O-S-W] by Yoh - Page 23 Saiyajinsaga

A tu coś na pocieszenie..
[O-S-W] by Yoh - Page 23 Vegetascouter

560[O-S-W] by Yoh - Page 23 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Wto Maj 10, 2011 9:53 am

Sage

Sage
Super Saiyan 3
Super Saiyan 3
No to tak:

-Mały goku: co do kolorów i base'a nie ma się co przyczepić, ale włosy są moim zdaniem za bardzo wysunięte do góry, wygląda to jakby go przytłaczały, oraz ogon, jest poprostu w złym miejscu, wygląda jak jakaś narośl na nodze.

-Pan ???: Tu prawie wszystko ładnie, podoba mi się strój który jest taki...szlachecki. Jednak znowu muszę się przyczepić do włosów, te dwa kosmyki za bardzo idą w góre, źle to wygląda, poza tym wszystko ok.

-Veżita i Kakarot: Tu na wstępie powiem że bardzo mi się podoba zbroja Vegety, a wrecz przeciwnie gi(oraz postawa) Goku, wydaje mi się, że jest troche pochylony i źle to wygląda. Twarze obu panów nie pasują mi do ich oryginałów, raz: wyglądają jak bliźniacy, dwa: to nie jest ten dragonbalowy wyraz twarzy. Znowu Goku ma za dużą szope na głowie. Uśmiech Vegety jest tragiczny.

561[O-S-W] by Yoh - Page 23 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Sro Maj 11, 2011 12:06 am

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Dodany Raditz i poprawiony Goku. Zmieniłem również oczy, by były bardziej zbliżone do oryginalnego LSW, by były jak to mówią, bardziej "Dragon Ballowe".

562[O-S-W] by Yoh - Page 23 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Sro Maj 11, 2011 4:16 am

Pucolini

Pucolini
Silver Saint
Silver Saint
Wszystkie postaci prezentują się naprawdę fajnie. Cienie , włosy , ubiory wszystko.Denerwuje mnie tylko ten brak czarnych pixeli wszędzie gdzie się da xd Ale taki twój styl , nie zaprzecze że i tak wygląda świetnie.
Włosy są całe czarne , ciekaw jestem jak by wyglądały z cieniami.
Raditz i Vegeta mają takie chude nogi , tak mi się wydaje(Raditz bardziej xd).

KP: 1
/Yoh

563[O-S-W] by Yoh - Page 23 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Sro Maj 11, 2011 4:43 am

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Dzięki za ocenę, Pucolku :* xd
Raditz i Vegeta mają takie chude nogi , tak mi się wydaje(Raditz bardziej xd).
Vegeta ma dosyć obcisłe te swoje wdzianko, niczym pierwsza wersja So.. Mam pomysł na kolejną pracę nie związaną z powyższym tematem.
Raditz nie ma "kuźwa" spodni xd Ale postaram się mu bardziej te mięśnie nóg zaznaczyć oraz nieco je pogrubić. Oczywiście w miarę rozsądku.

Później zrobię porządek na pierwszej stronie :d A tymczasem.. To czego wyjątkowo bez mojej zgody używać nie można xd
[O-S-W] by Yoh - Page 23 Base1p

Little Credit:
~ Jedrulzu ; pierwszy zrobił base bobasa, miałem więc od początku jakiś plan wyglądu tego base.

564[O-S-W] by Yoh - Page 23 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Sro Maj 11, 2011 8:31 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
[O-S-W] by Yoh - Page 23 Fusionha
Fuzja dwóch ciekawych panów oraz revamp pierwszej wersji sprita Sołtysa. Brałem pod uwagę i stare włosy i te najnowsze, jakoś starałem się stworzyć coś pomiędzy.

565[O-S-W] by Yoh - Page 23 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Czw Maj 12, 2011 6:10 pm

Pucolini

Pucolini
Silver Saint
Silver Saint
Hahaha xD Nie mogę przestać się śmiać odkąd zobaczyłem tego pucko-yoha xD Ale czekaj...Fuzja przez kolczyki ? Czyli że na zawsze -___-'' Teraz jestem brzydszy więc żadnej laski nie wyrwe/nie wyrwiemy ;x
Dobra , cieniowanie jest 3 tonowe i chwała Ci za to( w kliku miejscach xd)
Pasa żeś nie pocieniował ty leniu. Prawy but wygląda jakoś...dziwnie ? Ogólnie fajnie Ci to wszyło. A uśmiech to TAAAAKI WIELKI MAM. Dzięki xD

Co do Base. Powiem jedno : WOW.

Co do Sołtysa. To jego ver. lepsza. O wiele , sam o tym wiesz że nic takiego klasyka nie pobije. Pierwszy sprit na dbevo ... Taki krzywy jakiś , jak to Sołtys XD Łapy takie wielkie dziwne też. Też fajnie Ci to wszyło w miare.

Ps. Wiesz że nigdy nie przecierpie tego że usuwasz tyle czarnych pixeli ?

/Yoh

566[O-S-W] by Yoh - Page 23 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Czw Maj 12, 2011 6:51 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Ps. Wiesz że nigdy nie przecierpie tego że usuwasz tyle czarnych pixeli ?
Wiem, ale taki już mój styl ;d

567[O-S-W] by Yoh - Page 23 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Pią Maj 13, 2011 5:31 pm

Sołtys

Sołtys
Zasłużony
Zasłużony
Dobra Misiaku[;d],

Liczyłem,że gdy wrócę i przejrzę Twoje prace to spadną mi kapcie. Może nie do końca tak się stało ale klej w podeszwach puścił trochę ;P

Pokomentuję trochę Twoje wyczyny,od końca:

Sołtys-spoko xd ale nogi ma jakby prostował beczki,
Drugiego typa nie ogarniam ;d
Base męski- prawa noga leży kompletnie. Naprostuj troche. Krawedz brzucha do klaty też jakaś licha.
Damski Base-nogi do nieba. To lubię. Ale cycki musisz poprawić :p
Dziecięce base-jakieś niekształtne ale widziałem jedną pracę na nim i jest całkiem spoko.
Niemowlece base-brak zarzutów,
Postacie DB-jakoś mi się nie podobają. Nogi vegety i raditza są pro ale jakoś nie lubię twoich db prac ;p
Poza tyłem-trochę garbata,warto popracować,trudno uwierzyć że była najlepsza w tygodniu ;d az przejrzę i się upewnię.
Yoh ssj4- Klata leży i kwiczy.Silny,umięsniony,nawet troche meski Yoh a klata iscie pedalska ;o
Ogolnie transy spoko. Brak berserka. Dodaj rozjasnienia.
Yoh nowe włosy-są spoko. Mało ludzkie ale dobre. Lepsze niż te z projektu pod avkiem. Wolalem ludzkiego Yoha. Ale jeśli nie mają byc ludzkie wlosy to wez wlasnie te https://2img.net/r/ihimizer/img821/9716/yohsilvia.png
Yoh shinigami-rozpierdala system. Wielki skurwiel. To lubię xD Może z nowymi wloskami wyglądałby lepiej ale i tak miecie. Miał OT?
Kołyska-fajna ale popraw. Płoza jakaś lewa i szmatki zwisajace tez do poprawy.Ogolnie fajny projekt.
Scouter- Dodaj jakieś ruchy tych zoltych znaczkow. Bedzie lepszy efekt.

Base przodem i tyłem- wyglada jakby nadal stal pod kątem ;d ale jest spoko. Moze troche za duzy ale jesli chodzi o wykonianie to celujacy.

O! ten Yoh: https://2img.net/r/ihimizer/img690/6506/yohotherbases.png
MA DOBRE WLOSY ;d Takie są spoko.

Ogolnie wypusciles masę dobrych prac ale i sporo gówienek ;d Nie wiem po co, marnawe prace,bez przyszłosci,robione z nudów. A zamiast się nudzić zrób sprite'a.
Widać też w twoich pracach coraz więcej Vortexa. Całego Vortexa ;d Widać,że się wzorujesz,szukasz lepszych technik. Ale jak zrobisz Yohowatą pracę to widać,że jest Yoha.
Dbaj o 3 tony. To nasze dziedzictwo ;<

Zrób coś mega jak ten shinigami ;d

Pozdro,

KP: 3
/Yoh

568[O-S-W] by Yoh - Page 23 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Pią Maj 13, 2011 8:28 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Yoh shinigami-rozpierdala system. Wielki skurwiel. To lubię xD Może z nowymi wloskami wyglądałby lepiej ale i tak miecie. Miał OT?
Nope.

MA DOBRE WLOSY ;d Takie są spoko.
Ustaliłem sobie że lepiej wygląda z takimi jakie mieli Saiyanie. Od początku planowałem zrobić z niego Saiyana nie "HybridExtreme", mimo że nie udało się to właściwie takie włosy są powrotem do korzeni.

Ogolnie wypusciles masę dobrych prac ale i sporo gówienek ;d Nie wiem po co, marnawe prace,bez przyszłosci,robione z nudów. A zamiast się nudzić zrób sprite'a.
Cóż.. I tak przeniosłem się po dłuższym czasie znowu na cieniowanie trzy-tonowe. Mam nadzieję że większość prac jakie teraz wystawię nie będzie gówienkami.

Postacie DB-jakoś mi się nie podobają. Nogi vegety i raditza są pro ale jakoś nie lubię twoich db prac ;p
Cóż.. Bywa xd Ale i tak to jest mój najnowszy projekt. Pomijając Sprita którego co jakiś czas robię.

Widać też w twoich pracach coraz więcej Vortexa. Całego Vortexa ;d Widać,że się wzorujesz,szukasz lepszych technik. Ale jak zrobisz Yohowatą pracę to widać,że jest Yoha.
Nie mogę stać z tyłu, trzeba iść do przodu. Między innymi właśnie dlatego przerzuciłem się na cieniowanie trzy-tonowe w OPAR'ach. Sprity dalej będą cieniowane dwu-tonowo bo mam do tego stylu pewien sentyment :d

Dbaj o 3 tony. To nasze dziedzictwo ;<

Zrób coś mega jak ten shinigami ;d
Może kiedyś xd
O trzy tony zadbam w OPAR'ach i SPAR'ach. WIP'y i Sprity raczej dalej będę tworzył używając cieniowania dwu-tonowego.

Dzięki za ocenę i zaskoczyłeś mnie powrotem. Mam nadzieję że na dłużej xd

569[O-S-W] by Yoh - Page 23 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Sob Maj 14, 2011 6:18 pm

Zbir

Zbir
Battle Moderator
Battle Moderator
Miałem napisany już post dotyczący Kid Goku ,??? ,Goku i Vegety - zaczynałem Raditz'a ,ale pzrez pomyłkę cofnąłem przez przypadek stronę ,więc napisze już naprawdę najbardziej ogolne uwagi odnośnie ich.
Po pierwsze przesuń przy dziecięcym base ( z naszej perspektywy ) lewą nogę ,bo za bardzo wystaje. Wciągnij ją do wewntątrz ,1 lub 2 pixele za granica pięści. Poza tym WSZĘDZIE brakuje pixeli konturów. I to już nie jest kwestia tego ,czy to jest Twój styl ,czy nie ,to wygląda ŹLE! Robiąc klatę u mężczyzn zaznaczaj cycki kilkoma pixelami ,a pod nimi umieszczaj żebra ( nie zaznaczaj każdego z osobna ,tylko pozostaw pusta ,ale pocieniowaną przestrzeń ). W tym momencie Klaty wyglądają tak płasko jak to tylko możliwe. Między innymi dobrze to widać przy Vegecie.
"Fuzja dwóch panów" wygląda za to znakomicie. Fakt ,że pojedyncze pixele bym zmienił ,ale tego nie da się uniknąć. Co do drugiego typa ,to wygląda on już znacznie gorzej.
Włosy wyglądają średnio - choć nie źle - ,klata wygląda oczywiście płasko ,na niebieskich elementach użyłeś za dużo ciemnego odcienia i znowuż te braki z konturach.
Mam także takie wrażenie ,po przejrzeniu tych wszystkich prac ,że jest pewna rzecz warta poprawienia w base. Mówię o za małym barku i rozmiarach rak. Bark powinien byc szeroki i od barku ręka powinna się stopniowo kurczyć ,a nie trzymywać tą samą szerokość. Możesz to zmienić ,aczkolwiek nie musisz. Prace nie wyglądają źle ,choć można by je nieco poprawić >.>.
Umieszczać tej Twojej wkurwiającej Haruhi ( czy jak jej tam ) umieszczać nie będę ,ale wiedz ,że może być lepiej.

/Feli

570[O-S-W] by Yoh - Page 23 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Pon Maj 16, 2011 12:09 am

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Po pierwsze przesuń przy dziecięcym base ( z naszej perspektywy ) lewą nogę ,bo za bardzo wystaje. Wciągnij ją do wewntątrz ,1 lub 2 pixele za granica pięści.
Dzięki, popracuję nad tym ^^

Poza tym WSZĘDZIE brakuje pixeli konturów. I to już nie jest kwestia tego ,czy to jest Twój styl ,czy nie ,to wygląda ŹLE!
To dalej jest kwestia stylu. Wg. mnie wygląda to całkiem dobrze. Innym, tak jak Tobie lepiej jest tworzyć mając każdy pixel przy pixelu, jedynie miejscami kasować te które coś pieprzą. U mnie jest inaczej. Nie potrafię robić prac pixel przy pixelu, lepiej mi wychodzą te w których jest ich w wielu miejscach brak. Tu chodzi jedynie o gust. Jedni powiedzą że praca taka jest wykonana zajebiście i by nic w niej nie poprawiać, inni stwierdzą że jest do dupy bo brakuje tu masy pixelów i to jest niedopuszczalne.

Robiąc klatę u mężczyzn zaznaczaj cycki kilkoma pixelami ,a pod nimi umieszczaj żebra ( nie zaznaczaj każdego z osobna ,tylko pozostaw pusta ,ale pocieniowaną przestrzeń ).
Postaram się, oczywiście dziękuję za radę.

W tym momencie Klaty wyglądają tak płasko jak to tylko możliwe. Między innymi dobrze to widać przy Vegecie.
To zbroja nie klatka piersiowa. Mylisz ze sobą elementy. Chyba że widzisz tam cholernie naciągniętą zbroję Saiyan jak guma na klatkę piersiową Vegety.

Włosy wyglądają średnio - choć nie źle - ,klata wygląda oczywiście płasko ,na niebieskich elementach użyłeś za dużo ciemnego odcienia i znowuż te braki z konturach.
Nie rozumiem, jak to płasko? Mam idealnie odwzorować klatkę piersiową <.<'? Nie przesadzaj, wiem że masz inny styl i wg. Ciebie klatki piersiowe powinny wyglądać inaczej, ale pamiętaj o tym że nie każdy będzie robił takie prace jak Ty. Każdego wyróżnia inny, indywidualny styl tworzenia prac..

Bark powinien byc szeroki i od barku ręka powinna się stopniowo kurczyć ,a nie trzymywać tą samą szerokość. Możesz to zmienić ,aczkolwiek nie musisz.
Postaram się to zmienić, ale zobaczę jeszcze jak to wtedy wyjdzie. Dzięki.

Umieszczać tej Twojej wkurwiającej Haruhi ( czy jak jej tam ) umieszczać nie będę ,ale wiedz ,że może być lepiej.
Nie bluźnij.

A teraz coś na odświeżenie tego tematu, żeby nie było że nie wrzucam tylko dlatego że inni to robią ^^'
[O-S-W] by Yoh - Page 23 Joej

571[O-S-W] by Yoh - Page 23 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Pon Maj 16, 2011 2:30 pm

Zbir

Zbir
Battle Moderator
Battle Moderator
To dalej jest kwestia stylu. Wg. mnie wygląda to całkiem dobrze. Innym, tak jak Tobie lepiej jest tworzyć mając każdy pixel przy pixelu, jedynie miejscami kasować te które coś pieprzą. U mnie jest inaczej. Nie potrafię robić prac pixel przy pixelu, lepiej mi wychodzą te w których jest ich w wielu miejscach brak. Tu chodzi jedynie o gust. Jedni powiedzą że praca taka jest wykonana zajebiście i by nic w niej nie poprawiać, inni stwierdzą że jest do dupy bo brakuje tu masy pixelów i to jest niedopuszczalne.
Wiesz kiedy ktoś ma swój indywidualny styl nie mam z tym większych problemów. Jak robiłeś ( z resztą jak gdzieś ostatnio wspominałeś ) prace z cieniowaniem 2 tonowym ,to nie wcinałem się w to. Nie pisałem tekstów typu " Wracaj do 3 tonów ,bo 2 wyglądają chujowo". Mimo ,że nie jestem ( i nie byłem ) fanem cieniowania 2 tonowego ,to w dalszym ciągu uważałem ,że prace wyglądały ładnie ,nie próbowałem Cię od tego odwieźć.
Jednak kiedy coś mi się nie podoba ,no to o tym mówię. Wiesz nie mam problemów z brakiem konturów dopóki jest to potrzebne. W niektórych miejscach jest to zbyt widoczne ,co mnie drażni ,tyle. Nie chcę ,abyś zaczął z tym przesadzać jak w Twoich starych pracach np.:
[O-S-W] by Yoh - Page 23 Buuproject

To zbroja nie klatka piersiowa. Mylisz ze sobą elementy. Chyba że widzisz tam cholernie naciągniętą zbroję Saiyan jak guma na klatkę piersiową Vegety.
Może troszkę źle się wyraziłem. Chodzi mi o zaznaczenia mięśni "cycochów" na zbroi:
http://c.wrzuta.pl/wi10793/1216d9c40019c664484d9dc5/0/vegeta%203.0
Takie zaznaczenie zarówno przy zbroi jak i zwyczajnym ciele ,daje w pewnym stopniu bardziej Trójwymiarowy efekt ... klata jest zbyt pusta i wygląda jakby mięśnie klatki ciągnęły się dziwnie aż pod pachę. Mam nadzieję ,że teraz wiesz o co mi chodzi.

Nie rozumiem, jak to płasko? Mam idealnie odwzorować klatkę piersiową <.<'? Nie przesadzaj, wiem że masz inny styl i wg. Ciebie klatki piersiowe powinny wyglądać inaczej, ale pamiętaj o tym że nie każdy będzie robił takie prace jak Ty. Każdego wyróżnia inny, indywidualny styl tworzenia prac..
Jak już wspominałem styl stylem ,chodzi mi bardziej o minimalnie bardziej rzeczywiste odwzorowanie ludzkiego ciała ( choć bez przesady >.> ). Nie oczekuje od nikogo tego ,aby kopiował mój styl ,chcę widzieć prace innych osób bez creditów ,zrobione za pomocą własnej inwencji twórczej ,ale żeby wyglądały estetycznie ,tyle.

Nie bluźnij.
Serio ,czasami jak widzę tą Haruhi w podpisie ,to mam ochotę Ci jebnąć. Wolę żebyś mnie bardziej zjebał w podsumowaniu posta ,a darował sobie tą Haruhi ... ,nie cierpie jej :/.

Co do nowej pracy ,to wygląda ładnie. Większych uwag odnośnie jej nie mam ,więc komentarz będzie dość krótki. Włosy fajnie wyglądają ,są bardzo czysto wykonane ,pod względem cieniowania. Oryginalne kolory pracy ,też przykuwają uwagę. Mam tylko kilka pomniejszych uwag odnośnie drugiej wersji. Po pierwsze nie jestem pewien ,czy on się zminił w mutanta ,czy po prostu założył resztę zbroji / ubioru. Mięśnie nóg mogłyby być lepiej wykonane ,tutaj się nie postarałeś ... ,no chyba ,że to nie mają być mięśnie ,tylko jakies zagięcia spodni ,czy coś ... ,nie jestem pewien na dobrą sprawę >.>. Jest prócz tego kilka elementów ,które wdłg mnie do sieie nie pasują ,nie tylko kolorystycznie ,ale i kstzałtem,ale dopóki nie ejstem pewien ,czy on się w coś przeprał ,czy po prostu zmienił się w jakiegoś stwora ,nie będę ich wymieniał ,bo chyba nie ma sensu.
Prócz tych małych elementów ,wszystko wygląda ok,nie mam zastrzeżeń.

/Feli

572[O-S-W] by Yoh - Page 23 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Pon Maj 16, 2011 4:53 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Po pierwsze nie jestem pewien ,czy on się zminił w mutanta ,czy po prostu założył resztę zbroji / ubioru. Mięśnie nóg mogłyby być lepiej wykonane ,tutaj się nie postarałeś
Rzeczywiście, mogłem to spieprzyć. To miały być mięśnie nóg, ale prawdopodobnie mi nie wyszły, tyle. Dzięki że to zauważyłeś, postaram się coś z tym zrobić. Dalej..

Jest prócz tego kilka elementów ,które wdłg mnie do sieie nie pasują ,nie tylko kolorystycznie ,ale i kstzałtem,ale dopóki nie ejstem pewien ,czy on się w coś przeprał ,czy po prostu zmienił się w jakiegoś stwora ,nie będę ich wymieniał ,bo chyba nie ma sensu.
Początkowo miała to być normalna zbroja, ale w tym momencie zbłaźniłbym się wykonując jedynie recolor. Postanowiłem więc że zrobię coś w stylu przeklętego uniformu, po którego założeniu w całości, wojownik traci panowanie nad sobą. Wiem, brzmi to dosyć dziwnie.
Jest to w pewnym sensie "stwór" jak to określiłeś, połączony trochę z uniformem. Taki głupi pomysł xd

Jeżeli chodzi o kolory. Wziąłem sobie do serca Twoje wcześniejsze uwagi dotyczące nieco żywszej kolorystyki w OPAR'ach. I tyle ^^

573[O-S-W] by Yoh - Page 23 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Pon Maj 16, 2011 4:59 pm

Ykmo

Ykmo
Sniper
Sniper
Żywe te kolorki i to nawet bardzo, ale dobrze że się przełamałeś.
Praca mi się ogólnie podoba ale do ty złotych włosków nie pasują fioletowe kosmyki :p No i do tego te przeklęte nogi mają dość dziwne cienie i mięśnie ręki wydają mi się takie sflaczałe :p
Reszta jest git.
Patrzeć na takie prace to czysta przyjemność. NIe to co te ze skrzywieniem kręgołupa od Sołtysa XD

KP: 1
/Feli

574[O-S-W] by Yoh - Page 23 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Czw Maj 19, 2011 11:48 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Dodany Piccolo, poprawiłem również drobne błędy i niedopatrzenia w pozostałych pracach.

[O-S-W] by Yoh - Page 23 Yoh666
Kolejna wersja Yoha robiona na zmodyfikowanym Base. Raczej OPAR'ek. Na WIP'a się nie zanosi, albo nawet na SPAR'a bowiem już dawno zacząłem prace nad Spritem xP

Komentarze i ocenki, mile widziane.
Liczcie na to że się odwdzięczę.

575[O-S-W] by Yoh - Page 23 Empty Re: [O-S-W] by Yoh Pią Maj 20, 2011 12:49 pm

Ykmo

Ykmo
Sniper
Sniper
Praca wygląda okey. Jakoś nie widze wielkich błędów. Chociaż cieniowanie na nodze nadal wydaje mi się takie jakieś inne. Nie mówie że jest złe ale poprostu chyba zabardzo się przyzwyczaiłem do tamtego xd Reszta okey oprócz najjaśniejszego odcienia na kapturze ! CO ON TAM ROBI ?! Klata Yoha wygląda okey chociaż pobawiłbym się jeszcze troche mięśniami ręki. Opaska w trzeciej wersji nadaje mu takiego charakteru xd wygląda to bardzo fajnie. A złote dodatki pasują do całości.
Picollo wygląda OKEY, ale całkowicie nie podobają mi się nogi. Cieniowanie dziwnie wykonane, przez niego nogi wydają się krzywe.
No i też nakładanie się peleryny na stopę, daje efekt jkdyby za cienkiej stopy. Jak dlamnie dopoprawy tylko nogi.

Uważaj na błędy ort. w postach, bowiem ich ilość tutaj przyprawia o dreszcze.
/Yoh

Sponsored content

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry  Wiadomość [Strona 23 z 40]

Idź do strony : Previous  1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 31 ... 40  Next

Pozwolenia na tym forum: