Widzę że nikomu nie chciało oceniać się Gohana. Skończyłem kolejnego OPAR'a. Tym razem padło na Pucoliniego jeżeli chodzi o revamp prac.
Credits for: Pucolini
Komentarze i oceny mile widziane.
Credits for: Pucolini
Komentarze i oceny mile widziane.
KP: 1 /Feli |
KP: 3 /Feli |
Hehehe xdJeśli natomiast chodzi o resztę OPARków to zrezygnuj z nosa i ust. Dwutonowe cieniowanie mogłem zaakceptowac ale nosa nigdy.
KP: 1 /Yoh |
KP: 1 /Yoh |
Skąd ten pomysł? Zależy mi nawet na krótkich komentarzach, byleby prace takie jak "Gohan SSJ2: Great Saiyaman Uniform" który jest wyżej po prostu nie zostały olane.Nie wymagaj długich ocen twoich oparów, bo są one zbyt dobre.
Dopóki nie będzie niemalże idealny ^^ Żartuję. Jeżeli nie ma się pomysłów na OPAR'y, nawet takiego Goku warto wałkować kilka razy poprawiając błędy, byleby nie stać w miejscu.No ile można wałkować tego Goku?!
Włosy do poprawy, nogi a raczej spodnie wyglądają komicznie, szczególnie jego prawa nogawka, jakaś koślawa, pamiętaj, że Goku miał bufiaste spodnie, całe a nie tylko przy udach, popracuj też nad ich cieniowaniem [...]
Ogólnie uważam że jego włosy są dobre, dlatego często trzymam się tego jednego schematu. Pocieniowałem je jednak żeby nie było że jestem pieprzonym leniem. Mimo to, podobnie jak Sołtys, uważam że OPAR'y z DB są lepsze, kiedy ich włosy nie są cieniowane, trzymają się wtedy przynajmniej trochę tego tradycyjnego wyglądu z gry.Dlaczego nie pocieniowałeś mu włosów? Bez tego twój Goku jest jakby dziwny. Spodnie to takie jakby grubsze rurki, są zbyt "proste".
KP: 3 /Feli |
KP: 2 /Feli |
Hmm.. Jakie?Jeśli chcesz wiedzieć, to te włosy są słabe, kiedyś zrobiłeś takie fajne, a teraz robisz coraz to gorsze, przynajmniej jak dla mnie.
Jeśli chcesz wiedzieć, to te włosy są słabe, kiedyś zrobiłeś takie fajne, a teraz robisz coraz to gorsze, przynajmniej jak dla mnie.
Yoh, otworzyłem to w gimpie i nakładałem 1 na 2 i wiesz co zauważyłem że nie różnią się niczym innym jak włosami, i to różnią się nieco innym ustawieniem, i kilkoma pixelami , czego z daleka nie widać. Człowieku! Ogarnij się, skoro trzeba ci było wybrać włosy, to czemu nasrałeś ich aż tyle?!
KP: 1 /Feli |
Nie miałem zamiaru robić podobnych, przyglądałem się w tym czasie na włosy pierwszej wersji Yoha żeby zrobić odpowiednią ilość kosmyków w odpowiednich miejscach. Owszem, z tyłu nieco się zabawiłem, ale uważam że jest dobrze.A mnie fryzura właśnie się nie podoba. Jest zbyt pusta i zbyt oklapnięta.Taka bardziej podobna do mojej starej. Ale uwierz mi że słaba to wygląda :<
Konkretniej mówiąc, włosy zmieniłem idąc za większością.Nie powinieneś co chwilę zmieniać kształtu włosów ,bo komuś tam si nie podoba ,to Twoja praca nie ich. To samo tyczy się tego ,że Ykmo się wkurwił ,że zmieniłęś na dobrą sprawę tylko włosy ,więc powinieneś prosić o opinię tylko włosów ... ,a Ty teraz na siłę zmieniłeś cieniowanie i kształty po trochu wszystkiego. Z resztą to samo było z ustami i nosami. Usunąłeś je ,bo ( o ile dobrze pamiętam ) Sołtys Ci pieprzył ,że mu się nie podobają ... ,no właśnie JEMU.
Nie wygląda gorzej. Zgadzam się co do bluzy, wyglądała inaczej ale dopiero teraz się zorientowałem że użyłem palety kolorów z najstarszej wersji Yoha. Rękawy rzeczywiście wyszły do du*y, ale jeżeli chodzi o spodnie to się nie zgodzę i ba, będę się nawet kłócił o to że wyglądają lepiej. Podobają mi się właśnie takie, nie inne. Eksperymentowałem z różnymi stylami, starymi Base'ami. Efekt jest zdecydowanie gorszy niż te które mam teraz.W tym momencie Yoh wygląda o wiele gorzej. Bluza pocieniowana gorzej ,a przynajmniej słabiej się prezentuje ,a o samych rękawach nie wspomnę. To samo tyczy się spodni ,po zmianie prezentują się nieciekawie- przynajmniej w porównaniu do wcześniejszych. Co do włosów ,to tak jak Ykmo - teraz mi się mniej podobają.
To prawda, w przypadku Saiyańskich bardzo odbiegłem od oryginalnego stylu w jakim wykonałem włosy Yoha. Oryginalnie jednak miałbym on Saiya'jinem, ale mając wtedy taki, nie inny skill, nie potrafiłem wykonać odpowiednio wyglądających włosów. Ta wersja którą wykonałem ostatnio jest powrotem do oryginału. Jak się nie podoba - trudno.Zgadzam się z tym. Ja Ciebie nie rozumiem. Yoh miał dobre włosy , te włosy wyglądają jak Goku na SSJ 1 lub 2. Nie widze w nich oryginalnego. Samo to ubranie nie pasuje do tych włosów albo na odwrót jak wolisz. Nie podoba mi się ta praca. I nie dlatego że to remake Yoha i nie lubie "plastiqów" czy coś. Po prostu to nie wygląda jak Yoh. To ma tylko jego ubrania.
Planowałem pozostać przy tamtych włosach, ale miałem zamiar je nieco zmienić. Czy oszalałem? Całkiem możliwe.Serio , tu kosmyk jest podniesiony tam nie. Tu 2 pixele wystają tam nie. YOH czy ty oszalałeś ?
Ale ogólnie dla mnie opar / spar jest średnio przeciętny i stać Cię na więcej.
Odpowiedziałeś sam sobie i innym.Przepraszam ale po prostu nie mam sił żeby Ci ocenić. Dla mnie po prostu te włosy wyglądają dziwnie i pasują bardziej poprzednie (chyba bardziej się przyzwyczaiłem do tamtych).
Takie jest Twoje zdanie. Zobacz, Sameyaro się z tym nie zgadza! Powiesić go za jajca nad przepaścią!Te nowe włosy nie wyglądają zbyt ciekawie, ba są moim zdaniem lipne. Nie wiem, może po prostu są za słabe dla Yoh'a.
Posłużyły mi one za natchnienie i wzór do stworzenia tej wersji. Oops? Nie będę przerabiał najstarszej wersji włosów Yoha, skoro uważam że te są dobre.Jeśli nie te, to te saiyańskie, w ostatecznej kości jak napisał pucek przerób te old
Ciuchów nie zamierzam PÓKI CO zmieniać. Mam jednak nadzieję że wykonanie kolejnej wersji i wstawienie jej tutaj nie rozpocznie dyskusji na temat tego który Yoh był lepszy, a po prostu ocenicie mojego aktualnego skilla i wykonanie tej pracy.Ciuchy zostawisz tak czy siak co moim zdaniem jest dobre bo Yohowe to Yohowe ^^
Przepraszam, że tak krótko, ale jestem zmęczony po całym dniu biegania za piłką do nogi
KP: 1 Jeżeli chodzi o komentarzyk to dzięki, ale: "Numer 4 wybierz jeśli twoje zamiłowanie do Sayian sięgnie maksimum i zasłoni ci prawdę, niczym ciemne chmury zasłaniają błękitne niebo, to nawet się nie oglądaj i wybieraj te, jednak wiedz, że wtedy... polegniesz." Hmm.. Czytałeś wiadomość wyżej albo przynajmniej jej urywki xD? Na serio, proponuję się z nią zapoznać to znajdziesz tam między innymi wypowiedź dotyczącą tego czy polegnę czy nie jak to ująłeś ^^ /Yoh |
KP: 2 /Yoh |
No właśnie, dziecinna nie jest. Na tym samym Base wykonałem Silvię i resztę dziewczyn. Gdybyś się im przyjrzał przy innych męskich OPAR'ach, stwierdziłbyś że jest dobrze.Panienka wygląda ładnie jednak wydaje mi się zbyt dziecinna. Może to przez wzrost.
Wiem, wiem : d Ale próbowałem coś z tym zrobić. Ogólnie, przy takiej pozie jest trudno, ale jeszcze się pobawię.Jedynie od naszej prawa noga pod kolanem gnie się tak zbyt kwadratowo ? Mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi.
Pozwolenia na tym forum: