Anime Revolution Sprites

You are not connected. Please login or register

Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down  Wiadomość [Strona 5 z 5]

101[O-S-W] by Mimie - Page 5 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Sob Maj 28, 2011 11:29 am

Sołtys

Sołtys
Zasłużony
Zasłużony
Tobie też szybko :P
Base wyszło nawet nawet. Są błędy ale myślę,że z czasem sam je dostrzeżesz i dokonasz poprawek.
Sama praca- licha :P Muszę Cię zmotywować trochę.
Zmien paletę skóry. Za ciemne odcienie-najciemniejszy i sredni. Ogolnie widzę problem z paletą. Znajdź jakieś 3 idealne odcienie i w PS'ie zmien im barwę.
Wlosy słabe. Za duze są te kosmki na wierzchu. Pobaw się z tym. Widzę na kim się wzorujesz w pracach xd Ciekawe czy ten ktos też to widzi :P
Kosmki z tyłu powinny być w cieniu.
Noga,skora,zle pocieniowania. Pocharatana. Do poprawy.

Podstawa jest zmiana palety. Dobierz odcienie i pokaz to jeszcze raz. Na razie nie mam co pisać bo wszytko opiera się na palecie.

102[O-S-W] by Mimie - Page 5 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Nie Maj 29, 2011 7:47 pm

Mimie

Mimie
Second Child
Second Child
Troszkę poprawiłem chyba ^^
[O-S-W] by Mimie - Page 5 34680212671303699118
Ps: Sołtys, nie wzoruję się na Yohaczu ... Jest to Saiyan więc nie może miec ludzkich włosków, a te mi się podobają i dlatego ich nie zmieniłem ^^

103[O-S-W] by Mimie - Page 5 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Nie Maj 29, 2011 11:16 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Włosy są nieco za wysokie, że tak to ujmę. Zmniejszyć w pionie o ten jeden pixel chyba nie jest problemem, nieprawdaż? Nieco pobawiłbym się na twoim miejscu z kosmykami opadającymi na czoło. Wydaje mi się że są one zdecydowanie za małe na takie włosy, chyba że zamierzasz je zmniejszać jak napisałem wyżej, wtedy zostaw to i zobaczymy jak wyjdzie. Cieniowanie twarzy jest dobre, brak zastrzeżeń.. Albo nie xd Dodaj pod lewym okiem OPAR'a pixel w średnim odcieniu skóry żeby odrobinkę wyszczuplić mordkę. Zbroja nie wygląda zbyt ciekawie, zwłaszcza mięśnie brzucha i ogólnie klatka piersiowa. Tu proponuję nieco zaoszczędzić na najciemniejszym odcieniu, zwiększyć ilość najjaśniejszego. Jak to zrobić by fajnie wyszło? Pomyśl ^^ Dłonie ujdą, mięśnie rąk są dobre, choć górną część przydałoby się nieco poprawić. Pomysł na krótkie spodenki u Saiya'jina? Ciekawe. Ale wykonanie mniej interesujące. Do prawej nogawki nie mam większych zastrzeżeń, pojedyncze pixele bym zmienił, ale mniejsza o to. Jak w przypadku Ykma, Ty pierdykłeś podobny błąd ze spodniami. Lewą nogawkę nieco upodobnij pod względem cieniowania do prawej. W tym przypadku jest to naprawdę prosty zabieg, a poprawi znacznie wygląd pracy. Cieniowanie gołych nóg.. Argh! Zmień to, wygląda tragicznie. Na prawej nodze tylko w miejscu brakującego outline'a walnij najciemniejszy odcień. Najjaśniejszy ma być najbardziej, a nie najmniej widoczny. Pobaw się również z butem, a raczej dolną częścią nogi. Wygląda w pewnym momencie jak złamana. Na lewej nodze pracy walnij najciemniejszy odcień pod nogawką, ale z Twojej lewej strony. Na palcach dodaj pixel najciemniejszego odcienia. Stopa również wydaje się tu zdecydowanie za mała. Powiększ ją.. Ogonek wygląda normalnie.. Jak ogonek.

To na tyle jeżeli chodzi o moją ocenę.. Jest dosyć słabo, może być ZDECYDOWANIE lepiej jeżeli chodzi o Ciebie. Przyłóż się do tego bo wiem że Cię stać. Popraw wymienione przeze mnie błędy, zastosuj się również do rad Sołtysa i zobaczymy co z tego wyjdzie.

[O-S-W] by Mimie - Page 5 Traini

Byłbym wdzięczny za krótki komentarz dotyczący pracy w moim O-S-W ; )

KP: 3
/Feli

104[O-S-W] by Mimie - Page 5 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Sob Cze 04, 2011 1:06 pm

Mimie

Mimie
Second Child
Second Child
Chciałbym wam przedstawic moją nową pracę, a raczej projekt.
[O-S-W] by Mimie - Page 5 68973971314098309884
Credits : Smoku
Thanks for: Zbir and Sameyaro :)
Jest to nowy i ostateczny Mimie, którego zmieniac już nie będę, ew. edytowac.
Ale chcę żeby był on chociaż dobry, dlatego proszę Was o wytknięcie błędów, pomoc w wybraniu jednego z tych 2 i dopracowaniu go.
Z góry dzięki.
PS: Wiem, że to miało byc tajne xD

105[O-S-W] by Mimie - Page 5 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Nie Cze 05, 2011 10:19 am

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Po dokładniejszym przyjrzeniu się postaci znalazłem dosyć dużo błędów, ale przerazisz się za chwilę. Na początek.. Pierwsza wersja wygląda ciekawiej gdyby tak dłużej nad tym pomyśleć.

Włosy wyglądają dosyć ciekawie. Są odpowiednio pocieniowane i mają dobre proporcje, nie mam większych zastrzeżeń jeżeli chodzi o nie. Pozmieniałbym tylko pojedyncze pixele. Twarz wygląda bardzo fajnie. Nie jest tu ani przesadzona ilość odcienia, ani za mała. W drugim OPAR'ku popraw jedynie najciemniejszy odcień na uchu, bowiem jest inny niż całość. Nad lewym okiem, a właściwie w miejscu gdzie miałby się znajdować czarny pixel wstaw pixel w średnim odcieniu. Do mięśni się nie przyczepiam. Są wykonane dosyć ładnie i co ważniejsze są dobrze widoczne. Jedynie przy barku można by pobawić się chwilę by uzyskać ciekawsze efekty. "Gi" jest pocieniowane bardzo schludnie i ładnie, efekt jaki uzyskałeś nie tyle mnie zaskoczył co uszczęśliwił. Dobrze są tu jeszcze osoby które potrafią odpowiednio pocieniować taki strój. Co prawda, idealnie nie jest, ale nie będę wybrzydzał. Najbardziej, NAJBARDZIEJ nie podobają mi się nogi. Rozumiem że nie lubisz nieco rozstawionych nóg w OPAR'ach, ale to co zrobiłeś ze swoim OPAR'em jest tragiczne, zwłaszcza że:
Jest to nowy i ostateczny Mimie, którego zmieniac już nie będę, ew. edytowac.
Edytuj pierwszą wersję i się jej trzymaj. Mniejsza o to. Lewa noga jest zdecydowanie za cienka porównując ją do nogi prawej. Oczywiście lewa noga OPAR'a, nie Twoja! To samo z butem, jest cholernie mały, porównując go do "giganta" w prawej nodze. Albo zmień proporcje buta i spodni prawej nogi, albo proporcje lewej nogi i lewego buta. Jeżeli chodzi o mnie, jest to element na którym skupić się powinieneś aktualnie najbardziej. Cieniowanie prawej nogi jest dobre, na lewej używaj tylko dwóch odcieni, średniego i najciemniejszego. To samo tyczy się buta. Praca lepiej wtedy wygląda.

Ogółem.. Jak górna część jest dobra, niemalże idealna, tak dół okazał się być całkowitą porażką. Pracuj nad tym co napisałem, popraw tą pracę i wrzuć ją ponownie. Zapewne znowu będę jedynym który oceni, ale od czego innego jestem? Muszę Wam pomagać się rozwijać w LSW, wszak nawet Zbir zaprzestał oceniania ^^

[O-S-W] by Mimie - Page 5 Traini

KP: 3
/Feli

106[O-S-W] by Mimie - Page 5 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Nie Cze 05, 2011 10:31 am

Zbir

Zbir
Battle Moderator
Battle Moderator
Ogółem.. Jak górna część jest dobra, niemalże idealna, tak dół okazał się być całkowitą porażką. Pracuj nad tym co napisałem, popraw tą pracę i wrzuć ją ponownie. Zapewne znowu będę jedynym który oceni, ale od czego innego jestem? Muszę Wam pomagać się rozwijać w LSW, wszak nawet Zbir zaprzestał oceniania ^^
Oceniłbym tego Mimiego ,gdyby nie fakt ,że pisałem z nim już na jego temat na gg ,a on po prostu olał moje uwagi i wstawił pracę bez żadnego edytowania ,tylko dopisał "Podziękowania dla Zbir'a" T-T.

107[O-S-W] by Mimie - Page 5 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Nie Cze 05, 2011 10:42 am

Mimie

Mimie
Second Child
Second Child
Nie olał xD tylko nie wiedziałem dokładnie ocb ^^

108[O-S-W] by Mimie - Page 5 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Nie Cze 05, 2011 11:09 am

Zbir

Zbir
Battle Moderator
Battle Moderator
Mimie napisał:Nie olał xD tylko nie wiedziałem dokładnie ocb ^^
W takim razie może pokuszę się o napisanie krótkiego posta w którym i tak nie będziesz wiedział o co biega.
Włosy wyglądają dobrze ,ale tak jak napisał Yoszaka ,z kilkoma pixelami możnaby się jeszcze pobawić ,ale nie jest to konieczne ,a przynajmniej nie ejst warte dłuższego opisu.
Cieniowanie twarzy raczej ok. Koszuljka wygląda ,hmm ok ,ale bez szału. Po prostu czegoś mi w niej brakuje. Niepotzrebie etż oddzielasz ją za pomocą konturów od podkoszulki. Kiedy dwa elementy różnią się od siebie diametralnie jaskrawością ,czy odcieniem ,nie jest potzrebne ,aby dawać pomiędzy nimi jako przegrodę czarną linię. To samo tyczy się butów. Jego ręka nie wygląda źle ,ale jest coś w niej co mi się nie podoba ... ,może to kwestia koloru skóry ,nie wiem. co do rękawicy ,to wygląda po prostu źle i chaotycznie. Prawa nogawka OPAR'a pocieniowana całkiem fajnie. Natomiast absolutnie nie podoba mi się ta dalsza ,lewa. Po pierwsze powinieneś był użyć tylko 2 odcieni - średniego i naciemniejszego ,a po drugie zagięcia na niej wyglądają mizernie. Są zupełnie niepodobne do tych z drugiej nogawki. Powinieneś postarac się odwzorować wygląd zagięć na spodniach prawej nogawki. Co do butów ,to Yoszak ma rację. To ajk wygląda ten nieszczęsny but jest winą 2 rzeczy:
1. jest za wysoki - spójrz na druga nogę. Jest o 1 pixel krótsza ,postaraj się ,aby but na niej był o 1 pixel wyżej niż na nodze prawej ( ten bliżej nas ).
2. Jest zdcyodwanie za szeroki. To ,że spodnie są luźne nie oznacza ,że but szerokością musi się do nich dostosowywać. Zmniejsz jego szerokość chociaż o 1 pixel.
Mam nadzieję ,że teraz wiesz o co mi chodziło.

KP: 2
/Feli

109[O-S-W] by Mimie - Page 5 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Nie Cze 05, 2011 3:37 pm

SmokuXD

SmokuXD
Observer
Observer
(oceniam tą prace z prawej wg mnie lepsza.)
To tak, włosy są pocieniowane całkiem nieźle, sam ich kształt jest dobry. Twarz, zbyt mało ciemniejszych pixeli, zmień cieniowanie buźki :> Zamiast pomarańczowego podkoszulka, zrób biały, może lepiej będzie wyglądać i rękawki bardziej wyciągnij. Sam koszul, taki zwykły, nic specjalnego, spróbuj zmienić cieniowanie na niej. Mięśnie wgl. mi się nie podobają ;/ Są taki dziwne. (bez obrazy). Spodnie, zmień cieniowanie, pokombinuj XD ! Buty i rękawiczki, wg mnie są ok:>

Sponsored content

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry  Wiadomość [Strona 5 z 5]

Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5

Pozwolenia na tym forum: