Anime Revolution Sprites

You are not connected. Please login or register

Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down  Wiadomość [Strona 4 z 5]

76[O-S-W] by Mimie - Page 4 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Czw Lis 11, 2010 1:47 pm

Umi

Umi
Wizard
Wizard
Kakaś *___*.
Kakashi miał nieco jaśniejsze włosy, ale to nic. Cóż, ważne, że oparek jest cudowny za samą postać ^__^.
Moim zdaniem w sumie kamizelka jak i kurtka pod spodem są nieco źle ocieniowane, nie mówię, że coś nie tak, tylko po prostu nie lubię takiego cienia, wolę tak jakby z naukos, z góry. Nie wiem jak to nazwać -__-".
On nie miał niebieskich oczek! xd.
Spodnie, jak dla mnie na lewej nogawce, po lewej stronie mają troszeczkę, ale to tyci za mało cieni. Buty wporzo.
Ogólna ocena? - 8/10. Cóż, cień cieniem, ale troszeczkę błędów jak dla mnie popełniłeś.
Dziękuję <3.

1kp

77[O-S-W] by Mimie - Page 4 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Czw Lis 11, 2010 2:11 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Dość ważny błąd dostrzegła Umeka. Mówiąc dokładniej, włosy są zdecydowanie za ciemne, dopiero po rozjaśnieniu obrazu na monitorze widzę jakie kolory powinna mieć praca. Sam ich kształt jest dość ciekawy.
Cieniowanie koniecznie do poprawy. Wygląda jakby Ci się nie chciało po prostu już ich cieniować, wrzuciłeś pixele byle jak, aby tylko całość wyglądała względnie dobrze. Błąd. To naprawdę nie wygląda ciekawie.
Skóry nawet nie chcę oceniać bo zwyczajnie w tym stroju jest jej tak mało że to nie ma sensu :|
Kamizelka wygląda całkiem dobrze choć ta kieszonka ją zwyczajnie psuje. Sprawdź, może lepiej będzie wyglądała bez niej? Cieniowanie przyjemne dla oka, aczkolwiek mogłoby być jaśniejsze.
Ciemna część stroju to już inna historia. Dopóki nie rozjaśniłem obrazu na monitorze nie wiedziałem czy to jest czarny, szary czy granatowy kolor. Teraz wiem oczywiście że jest on granatowy, ale dzięki tej uwadze rzucił się w oczy dość częsty w tej pracy błąd. Zbyt ciemne kolory. Cieniowanie w niektórych miejscach mogłoby być lepsze, jednakże myślę że i tak jest całkiem dobre jak na Ciebie. Pobawiłbym się z cieniami spodni i tej chusty na ustach czy co on tam ma.
Lewą stronę OPAR'a jeżeli chodzi o kamizelkę, popraw. Z prawej strony ten kołnierz tak wystaje. Po lewej stronie jest płasko i to dość ważny błąd w proporcjach.

Ogólnie całość wygląda fajnie, ale najważniejsze błędy to zbyt ciemna paleta kolorów oraz cieniowanie, zwłaszcza włosów :) Popracuj jeszcze nad nim, popraw to co powiedziałem, a wydaje mi się że całość będzie mogła wyglądać lepiej ^^

KP: 2
/Feli

78[O-S-W] by Mimie - Page 4 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Czw Lis 11, 2010 3:31 pm

Mimie

Mimie
Second Child
Second Child
[O-S-W] by Mimie - Page 4 Skrzydla
Są to te moje skrzydła. Daje je po to abyście ZA MOJĄ ZGODĄ mogli ich użyc we własnej prace czy też je zedytowac.
PODKREŚLAM, WYMAGAM MOJEJ ZGODY !

PS: Tego oceniac nie musicie, wolę ocenę Kakashi'ego :P

79[O-S-W] by Mimie - Page 4 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Czw Lis 11, 2010 8:02 pm

Zbir

Zbir
Battle Moderator
Battle Moderator
Tak więc włosy wyglądają niemalże tragicznie ,za bardzo przekombinowałeś. Za dużo elementów ,na dobrą sprawę niepotrzebnych. Gdybyś zrobił zwyczajne kosmyki ,wyglądałby on znacznie lepiej. Twarz mimo wszystko za mało widoczna ,aż tak zasłoniętej to on jej nie miał. Kutrtka dość słabo widoczna zresztą jak cała reszta OPAR'a. Nie wiem czemu robisz tak ciemne postacie ,już wcześniej zauważyłem ,że robisz dziwnie ponure ,ciemne OPAR'y. Chodzi mi o ich kolory. Fakt przy niektórych pracach może i to się sprawdza ,ale nazbyt się do tego stylu przyzwyczaiłeś.

/Feli

80[O-S-W] by Mimie - Page 4 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Pią Lis 12, 2010 8:27 pm

Bercik6c

Bercik6c
Zbanowany
Zbanowany
Mówisz i masz.
Nie obchodzi mnie co ty wolisz bo ja wole skrzydła bo są na tej stronie.
No więc niby anielskie bo pierzaste ale są mroczne no i te "kolce". Kształt i wygląd jest po prostu zajefajny. Kolorystyka też pasuje, tylko ten czerwony wydaje mi się zbyt jaskrawy. Cieniowanie też, że tak powiem "prawie profesjonalne" bo co nieco można by poprawić. Chętnie bym użył ale nie mam do czego ale mam prośbę, gdybyś miał czas i chęci zrobiłbyś mi "lodowe" skrzydła? takie mniej więcej wielkości jak te co oceniałem. Aha a ocena za to dzieło to hm... 9/10? Byłoby więcej gdyby byłą tu jeszcze jakaś postać.

1kp

81[O-S-W] by Mimie - Page 4 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Sob Lis 13, 2010 1:28 pm

Samey

Samey
Badass Fighter
Badass Fighter
Dobra jak już tak bardzo chciałes bym ci ocenił no to oto jestem ja z mą oceną:

Ocenie ci tego narutoluda...
Zatem... włosy, hmm no wyglądają nieźle jednakże za ciemne, nie wiem jak to jest w naruto, ale raczej takich ciemnych włosów niema. Więc proponuje by nieco rozjaśnić najjaśniejszy odcień, reszta chyba była by w porządku ;d.
Co do kształtu mogą być, a cieniowanie nieco dziwne jak dla mnie, ale jakoś to wygląda i da się znieść.
Z początku myślałem że to włos a we włosy wplątała się jakaś szmatka, dawało mi to niepokój więc znalazłem tego kolesia na images google i to chyba miała być ta przepaska.
Teraz twarz... hmmm, mogłeś pocieniować oko, lepiej by wyglądało ;d poza tym to raczej dobrze, co do maski która zakrywa dolną część twarzy to nei mam zastrzeżeń poza tym że za ciemnie kolory dałeś, mnie się to tam średnio podoba, tak samo ze spodniami i rękawami. Kamizelka fajna, wygląda spoko i może zostać, cieniowanie ma niezłe tu się nie przyczepie.Ręka raczej dobra , pomijając ciemność, rękawiczka może być.
Spodnie, nogi leginsy, kalesony... no ogólnie to co ma na nogach bo nie wiem co te ninźopodobni goście noszą ;d, no to tak z wyglądu normalne co do cieniowania no to tyle, że musiałem przybliżyć na maxa i jeszcze oczy 2 cm od monitora strasznie ciemne je zrobiłes i o małym zróżnicowaniu w odciniach :/, ale to już wcześniej wspomniałem, sa na nich jakieś białe cosie, tak ma raczej być więc się nie czepiam, mogą zostać, no i na koniec klapki... mi tam aż tak nie przeszkadzają no i koszmarne nie są , mogą zostać.

KP: 3
/Feli

82[O-S-W] by Mimie - Page 4 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Sob Lis 13, 2010 2:48 pm

Diwan

Diwan
Zbanowany
Zbanowany
A więc...
Jak jużwcześniej pisali, Kakashi miał jaśniejsze włosy, kształt jest całkiem niezły, ale błędy widać gołym okiem (na włosach).
Najbardziej to co mi się w nim podoba to ta kamizelka, mmmm cienie są bardzo dobre, z daleko wygląda po sto kroć realistycznie : >
Spodni nie będę oceniał bo w takiej ciemności nie widać gdzie co jest, ale te białe na spodniach (nazwy zapomniałem) trochę zawaliłeś, mogłeś zrobić trochę ciemniejszy, kontrast spodni i tego czego nazwy nie pamiętam nie pasuje do siebie w ogóle = /

Moja ocena? 7,2/10

KP: 1
/Feli

83[O-S-W] by Mimie - Page 4 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Nie Lis 14, 2010 11:49 am

Mimie

Mimie
Second Child
Second Child
Oto poprawka Kakashiego :P
[O-S-W] by Mimie - Page 4 Kakaship

Zero creditów?
/Feli

@Feli, a za co credity ?

Ostatnio zmieniony przez Mimie ;* dnia Sob Gru 04, 2010 1:05 pm, w całości zmieniany 1 raz

84[O-S-W] by Mimie - Page 4 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Nie Lis 14, 2010 12:17 pm

Samey

Samey
Badass Fighter
Badass Fighter
Wypowiem się krótko bo nie chce mi się rozpisywać.

Włosy, o niebo lepsze od tych z poprzedniej wersji, cieniowanie też fajne, pocieniowałeś oko więc jest git.
Zrobiłeś jaśniejszy ten niebieski(czy tam granatowy)ciuszek, chociaż widać teraz te cienie, kamizelka dobra jej chyba zabardzo nie zmieniałeś, ale nie wiem bo nie chce mi się porównywać ;d.

Ogólnie jest poprawa i to duża ;]

KP: 1
/Feli

85[O-S-W] by Mimie - Page 4 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Czw Gru 16, 2010 2:49 pm

Mimie

Mimie
Second Child
Second Child
Biorąc przykład z Yoha i Sołtysa i ja spróbowałem swoich sił w oparze z DB :]
Vegetto !
[O-S-W] by Mimie - Page 4 321ro

Pzdr i czekam na oceny ^^

86[O-S-W] by Mimie - Page 4 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Czw Gru 16, 2010 7:16 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Heh, moda na DB LSW na nowo zawitała w polskim LSW xD
Dobrze wiedzieć. Może to wyjdzie na dobre dla ARS?

Włosy są dziwne. Vegetto miał kosmyki uniesione w górę, podobnie jak Vegeta albo Goku w formie SSJ. Nie rób outline'a na włosach innego niż czarny, bo głupio wyglądają. Popracuj również nad cieniowaniem choć tu nie jest tak źle.
Nie wiem czemu, ale bardzo mi się spodobał jego strój. Mam co do niego pewne zastrzeżenia, ale wiedz że ogólnie wygląda fajnie ;)
Cieniowanie twarzy nieco popraw. Nie zostawiaj po prawej stronie na ciemnym odcieniu jaśniejszych pixeli bo nie ma to sensu i nie daje tak ciekawego efektu jak mogłoby się wydawać. Ogranicz również nieco bardziej średni odcień.
Pobawił bym się również z cieniowaniem koszuli, ale tu nie jest tak źle. Całe cieniowanie daje ciekawy efekt, także nie musisz nic tu modyfikować jak Ci się nie chce.
Podoba mi się również wykonanie spodni. Przypadło mi do gustu. Zauważyłem że coraz więcej osób zaczyna jechać tym stylem xP Na butach użyj dwóch, nie trzech odcieni. Będą lepiej wyglądać.
Ręce wyglądają fajnie. Na prawej widać mięśnie, choć mogłyby być troszkę lepsze. Nie jest jednak źle, jeżeli wiesz że poprawa wyjdzie gorzej, nie zmieniaj ;d Bo jest dobrze.
Lewej ręki nie cieniuj. Co najwyżej używaj na niej średniego i najciemniejszego odcienia by wyglądało to ciekawiej.

Ogólnie..
Dość wysoki poziom pracy, dość dużo błędów do poprawy.. Ucz się, coraz lepiej Ci to wychodzi :d

87[O-S-W] by Mimie - Page 4 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Pią Gru 17, 2010 2:53 pm

Zbir

Zbir
Battle Moderator
Battle Moderator
Kolejna osoba robi prace z tematyki DB ,ok ,mi to nie przeszkadza :].
Jeżeli chodzi o włosy ,to sam kształt jest ok. Cieniowanie dobre ,aczkolwiek chwilami zapominasz o wygładzeniu krawędzi oraz przyciemnieniu niektórych elementów. Z tyłu twarzy powinieneś usunąć kilka pixeli ,mam na myśli te o średniej jaskrawości. Jeżeli chodzi o górną część stroju to za dużo średniego tonu ,zamień go na ciemniejszy jak i ten jaśniejszy. Jego rączki są zbyt pulchne. On nie był gruby ,tylko umięśniony. Popracuj nad mięśniami rąk. Rękawiczka także mogłaby wyglądać nieco lepiej. Na jego lewym ręku ie powinno być najjasniejszego odcienia ,to samo tyczy się spodni ,aczkolwiek te wykonane pod względem cieni nieco lepiej. Ta sama uwaga tyczy się butów.
Ogołem nie jest źle ,praca wygląda ok.

88[O-S-W] by Mimie - Page 4 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Pią Gru 17, 2010 6:25 pm

Mimie

Mimie
Second Child
Second Child
Next praca, oceniajcie więcej :/
[O-S-W] by Mimie - Page 4 59183506
GOHAN !

89[O-S-W] by Mimie - Page 4 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Pią Gru 17, 2010 6:45 pm

Sołtys

Sołtys
Zasłużony
Zasłużony
Patrząc na obie pracę od razu rzuciła mi sie w oczy za małą głowa : o
Jest nieproporcjonalna względem reszty ciała,w obu pracach.
Włosy Gohana mają lepszy kształt niz te Vegetty. A że nie są pocieniowane to nie mam sie do czego pod tym względem przyczepić xd

Rękawice Vegetty są za ciemne. Źle dobrana paleta.

Ogólnie paleta skóry też źle dobrana. Twarz jest za ciemna. Znajdź w Google Image jakiś obraz z Budokai Tenkaichi i pobierz paletę skóry ;d

Nie jest tragicznie ;d
Popracujesz trochę i wtedy znowu się odezwę ;d

1kp

90[O-S-W] by Mimie - Page 4 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Pią Gru 17, 2010 7:02 pm

Kumalski

Kumalski
Third Child
Third Child
Powiem ci, że opar jest dosyć dobry :). Włoski dziwnie wyglądają, za grube kosmyki :P. Cienie twarzy dobre. Mięśnie wyglądają bardzo dobrze. Cienie podkoszulki także. Na ręce bym trochę pozmieniał ale tak też jest dobrze. Bandy i pas są dobrze pocieniowane, ich oceniać nie mam zamiaru. Prawa nogawka jest dziwna (Patrząc na oparka). Lewa za to super. O buty dziwne jakieś, według mnie za długie, Gohan miał raczej krótkie buty nie takie długaśne. Dobra, czas na ocenę.

Ocenka: 7/10

1kp

91[O-S-W] by Mimie - Page 4 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Pią Gru 17, 2010 10:56 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Praca wygląda dość ciekawie.

Włosy wykonane ładnie, cieniowania nie ma bo i gdzie. Pod tym względem nie przyczepię się więc do niczego.
Cieniowanie twarzy dziwne. Za dużo średniego odcienia, jak powiedział Sołtys, twarz jest również nieco za mała jak na resztę ciała, popraw to przy najbliższej okazji. Nie uważam jednak że twarz czy paleta jest za ciemna, to już zależy wyłącznie od gustu oceniającego jak i osoby tworzącej OPAR'a. Skasuj jasny pixel na uchu, dość słabo wygląda.
Klatka piersiowa wygląda sztucznie. Zrób przerwę w środku, lub skasuj te dwa najciemniejsze pixele odcienia skóry na klacie oczywiście. Popraw również jej cieniowanie, by wyglądało nieco lepiej. Do ręki się nie przyczepię, mięśnie wyszły naprawdę fajnie.
To samo tyczy się spodni, które nie wydają się mieć większych błędów niż pojedyncze pixele podczas cieniowania. Rób jednak odwrotnie, jeżeli chodzi o cienie. Na lewej nogawce używaj więcej średniego odcienia, na prawej mniej. W miejscu gdzie cieniowałeś prawą nogę średnim kolorem powinno być trochę miejsca na jasny kolor, mam nadzieję że wiesz o czym mówię, nie?
Buty normalne, podobają mi się.
Paleta kolorów jest dobra. W niektórych przypadkach nieco za ciemna, ale dobra.

Ogólnie..
"Powoli, ale do przodu" pasuje do Ciebie idealnie. Uczysz się, ale nie ma pośpiechu. Powoli staniesz się naprawdę dobry w LSW, już widać znaczące postępy.

/Feli

92[O-S-W] by Mimie - Page 4 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Pią Kwi 15, 2011 7:17 pm

Mimie

Mimie
Second Child
Second Child
Ten temat chyba zamarł :o
Ale bez obawy, mam coś nowego ^^
[O-S-W] by Mimie - Page 4 07516290186008101624
Jest to nowy Mimie w wersji normal oraz Blind Demon Form < jeśli źle użyłem ang. to mnie poprawcie ;p>
To tyle, zapraszam do oceniania...
Jednak jeszcze jedno.
CREDITS FOR:
*Smoku
*pół credita dla Yoha, a raczej podziękowania ;p
*Sezu - zapomniałem sorka
PS : PRZERWA OD GRUDNIA DO TERAZ BYŁA ^^

Ostatnio zmieniony przez Mimie ;* dnia Sob Kwi 16, 2011 10:58 am, w całości zmieniany 1 raz

93[O-S-W] by Mimie - Page 4 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Pią Kwi 15, 2011 8:14 pm

Zbir

Zbir
Battle Moderator
Battle Moderator
No więc na samym wstępię trzeba zaznaczyć ,że Twój WIP w normalu wygląda identycznie jak Yoszak ,zarówno z twarzy jak i kształt włosów jest bardzo podobny ... i jeszcze te niebieskie napompowane spodnie - wykapany Yoh. Ogólny wygląd nie jest zły natomiast niektóre elementy są zbyt ciemne lub za jasne. Przykładowo na prawej ( z perspektywy OPAR'a ) nogawce użyłeś za dużo najciemniejszego odcienia. Nie wszędzie trzeba go używać ,tylko tam gdzie jest to konieczne. Natomiast na lewej nogawce nie powinien się w ogóle znaleźć najjaśniejszy ton. Buty wyglądem mi się nie podobają,po prostu nie lubię butów zrobionych w tym stylu ,ale jak Ci takie pasują to ok ,nie wnikam. Koszulka zrobiona w stylu jednej z postaci Seza ... zarówno pod względem kształtów jak i kolorystyki. Ogółem niektóre elementy wyamgają poprawej w cieniowaniu ,inne wygląda lepiej -nie jest najgorzej. Co do tej 'diabelskiej' formy ,to wygląda identycznie co ta Smoka ... chyba zdecydowałeś się na to widząc ostatnią pracę Brajana ,nie ? Nie ma co się powtarzać ,na dobrą sprawę tej formy tyczą się te same uwagi co normalnej postaci. Poza tym jedynie można jeszcze wspomnieć o tym ,abyś ograniczał ilość czarnego koloru ,konturów - nie wszędzie są one niezbędne. Czasem możesz ich się pozbyć ,ale jedynie w odpowiednich miejscach. Co do mieczy to wyglądają całkiem ciekawie. Sam pomysł na ich wygląda był dobry ,jedynie cieniowanie mogło być lepiej wykonane.

2kp

94[O-S-W] by Mimie - Page 4 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Pią Kwi 15, 2011 8:40 pm

Mimie

Mimie
Second Child
Second Child
Nie wzorowałem się na Yohu ;p NIC A NIC ;]
Co do Seza to przyznaje, że zakończenie koszulki, ale zadna kolorystyka itp.
Od Smoka nic nie brałem również bardziej zainspirował mnie Illidan :P

95[O-S-W] by Mimie - Page 4 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Pią Kwi 15, 2011 8:43 pm

Zbir

Zbir
Battle Moderator
Battle Moderator
Nie mówiłem ,że to złe :P. Wzoruj się na kimkolwiek ile tylko chcesz ,Twoja sprawa. Jeżeli będziesz się TYLKO wzorował i praca będzie wyglądała apetycznie to spoko :].

96[O-S-W] by Mimie - Page 4 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Sob Kwi 16, 2011 5:30 am

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Widziałem go wcześniej i podobieństwo rzeczywiście jest. Mimo to, nie jest ono ogromne. Ale do rzeczy...

Włosy mają dosyć ciekawy kształt, zbliżony lekko do tych które stworzyłem dla Yoha. Jeżeli chodzi o proporcje, lekko pobawiłbym się z nimi na przodzie. Również lekka zmiana w wyglądzie kosmyków opadających na czoło by nie zaszkodziła. Cieniowanie miejscami mogłoby być lepsze, ale niech już tak zostanie. Cienie twarzy przydałoby się trochę poprawić. Pamiętaj, jeżeli cieniujesz jakiś element OPAR'a dwu-tonowo, nie traktuj tego drugiego odcienia jako odcień zastępczy dla trzeciego odcienia. Prościej mówiąc, chodzi mi o to że miejscami za grubo nakładasz ciemniejszy odcień, jakbyś traktował go jako jednocześnie najciemniejszy i średni. Nie rób tego. Mięśnie wyglądają dosyć dobrze, wykonanie proste. W dwóch miejscach na ręku wstawiłbym dwa pixele w czarnym kolorze by zaznaczyć te mięśnie jeszcze bardziej, ale i tak użyłeś ciemnego odcienia więc to zostaw. Na klatce piersiowej natomiast jest dosyć ciekawie. Po pierwsze, nie zmieniłeś koloru skóry z Base. Po drugie, miejscami można by zmienić cieniowanie na podkoszulce. Nie jest ono złe, ale mimo wszystko niektóre pixele mi nie pasują. Cóż, każdy ma inny gust, a o nich się nie dyskutuje. Na białej części, bodajże jeszcze pod podkoszulką, użyj dwóch kolorów. Średniego i jasnego, daruj sobie wpieprzanie na siłę tego najciemniejszego. Pasek i opaski na ręce mogłyby się jakoś jeszcze wyróżniać, ale nie są złe. Spodnie.. Styl cieniowania podobny do mojego. Na prawej nogawce przydałoby się w niektórych miejscach dodać pixele w średnim kolorze. Lewą nogawkę zamaluj po całości średnim odcieniem, zaznaczaj ważniejsze zgięcia i tak dalej za pomocą najciemniejszego. Skoro już lewa ręka jest w ciemnym odcieniu, to i niech nogawka będzie. Buty ujdą, są dosyć podobne do tych jakie ja wykonuje. Jedynie cieniowanie jakie bym tu zastosował to dwu-tonowe. Trzy odcienie na butach nie zbyt ładnie się komponują.
Demon ma podobne błędy które wymieniłem powyżej. W jego przypadku popracowałbym dodatkowo nad nogami. Mimo że początkowo efekt jest dosyć fajny, to może być lepiej. Wydłuż o jeden pixel lewą stopę, myślę że wtedy będzie to lepiej wyglądało. Zmień również cieniowanie stóp. Widzę że nieco wydłużyłeś również włosy.. Dosyć ciekawy zabieg, ale najniższy kosmyk przy prawej ręce upchnąłbym o jeden pixel za nią. Po prostu za bardzo wystaje, a nad nim na tej samej linii wystają jeszcze dwa większe kosmyki. Spodenki wyszły dosyć fajnie, tu masz +. Zwłaszcza lewa nogawka. Bronie.. Ogólnie wszystko pięknie, ładnie i cacy, ale nieco poprawiłbym rękojeść miecza. To znaczy, ten złoty kolor inaczej pocieniował, a kolor samej rękojeści zmienił.

Ogółem..
Nie jest źle, jest nieźle. Popraw to o czym wspomniałem powyżej o ile chciało Ci się czytać całego tego posta i będzie dobrze. Chyba że poprawisz coś jednocześnie to spieprzając ^^'

[O-S-W] by Mimie - Page 4 Traini

3kp

97[O-S-W] by Mimie - Page 4 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Pią Maj 27, 2011 7:54 pm

Mimie

Mimie
Second Child
Second Child
Chciałbym przedstawic wam moje nowe base :]
[O-S-W] by Mimie - Page 4 93279958375695729283
Podziękowania dla Zbira :)
Czekam na oceny.
PS:Jestem w trakcie pracy nad czymś ciekawszym więc nie długo albo się będziecie ze mnie śmiac albo coś ^^

98[O-S-W] by Mimie - Page 4 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Sob Maj 28, 2011 6:00 am

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Klatka piersiowa wygląda słabo. Przydałyby się na niej miejscami jakieś czarne pixele żeby ładniej podkreślić dane mięśnie brzucha. Kaloryferek wygląda dosyć dziwnie, ale to nie znaczy że słabo. Ogólnie przesadziłeś z ilością najciemniejszego odcienia i średniego, olewając przy tym ten najważniejszy, najjaśniejszy odcień. Mięśnie prawej ręki do poprawy, na dłoni za dużo średniego odcienia żeby wyglądała w miarę normalnie i ciekawie. Pasek pociągnij po linii prostej, nie baw się w jakieś zaginanie i tak dalej. Spodnie pod względem cieniowania przydałoby się zmienić jeżeli chcesz opierać się na takim lub podobnym schemacie. Popełniasz również ten sam błąd co ja kiedyś, kasujesz z prawej nogawki zdecydowanie za dużo outline'a żeby uzyskać ciekawszy efekt. Owszem, używając naprawdę ciemnego najciemniejszego (xd) odcienia możesz uzyskać ciekawy efekt, ale przy jaskrawych kolorach to nie wypali. Porównując lewą nogę do prawej, ta pierwsza wydaje się chudsza, może mi się tylko wydawać, ale popraw to jeżeli po przyjrzeniu się pomyślisz podobnie. Nogi ogólnie wyglądają dosyć słabo. Prawy but ujdzie, lewy jest zdecydowanie za mały. A skoro już na nodze i lewej ręce nie używasz jasnego odcienia, to samo rób z butem bo wygląda dosyć dziwnie z jasnym odcieniem.

Ogółem..
[O-S-W] by Mimie - Page 4 Traini

KP: 3
/Feli

99[O-S-W] by Mimie - Page 4 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Sob Maj 28, 2011 10:13 am

Mimie

Mimie
Second Child
Second Child
Dziękuję Yoh za ocenę.
Natępna praca to 1 opar na moim base :P Jest to Saiyan ^^.
[O-S-W] by Mimie - Page 4 71082590372972863936
Oceniac :]

100[O-S-W] by Mimie - Page 4 Empty Re: [O-S-W] by Mimie Sob Maj 28, 2011 10:25 am

Ykmo

Ykmo
Sniper
Sniper
Mówisz masz.
Włosy są na prawde Wyczesane :p Wyglądają dobrze i cienie także są nie złe. Może jedynie te kosmyki opadające na czoło do poprawy. Kolczyk wygląda ciekawie jednak cieniowanie na twarzy zdecydowanie do poprawy. Zbroja nie wygląda mi na Sayia'ńską, a cienie na niej do poprawy, to znaczy cienie na tym pomarańczowym kolorze. Cała prawa ręka do poprawy. Zarówno mięśnie jak i kontury przydałoby się poprawić. Opaska na rękę także do poprawy. Znaczy cienie na niej. Pasek wydaje się krzywy, popraw go troche, nie ograniczaj go tak Outline'm. Spodenki-fajny pomysł i niezłe cieniowanie może jedynie popraw lekko cienie na lewej nodze(jego lewej) chodzi mi tu o spodenki a nie o noge.Mięsnie prawe nogi są do poprawy. No i buty wyglądają dość słabo. Musisz poprawić.

Ogólnie-ciekawy pomysł na pracę. Jednak z wykonaniem już gorzej. Myślę że kilka błędów może wynikać z błędów base np. ręka ? Popraw trochę base i popracuj nad cieniowaniem.

Sponsored content

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry  Wiadomość [Strona 4 z 5]

Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Pozwolenia na tym forum: