Anime Revolution Sprites

You are not connected. Please login or register

Idź do strony : 1, 2  Next

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down  Wiadomość [Strona 1 z 2]

16[O-S-W] By Pepe - Page 2 Empty Re: [O-S-W] By Pepe Pon Sty 10, 2011 7:53 pm

Ykmo

Ykmo
Sniper
Sniper
Pozwoliłem zaznaczyć sobie na nim błedy.
[O-S-W] By Pepe - Page 2 19203463107224988877
Włosy mają kształt dziwnie przypominający moje, ale to już olać. Cieniowanie na nich jest słabe a one same wyglądają bardzo sztucznie. Do tego ten górny kosmyk wygląda jakby się oddzielał od całego tyłu.
Cieniowanie twarzy powinieneś poprawić ponieważ ma ono zbyt dużo ciemnego koloru i do tego są chaotyczne. Klata jest kwafratowan jak u Kratosa z klocków lego. Do tego za bardzo podkreślona, użyj więcej średniego odcienia lub zmień nasycenie kolorów. Mięśnie na rękach lub ogólnie cała ręka wygląda jakby ją walcem zgnieciono. ([O-S-W] By Pepe - Page 2 Thumb_wryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy) Spodnie idą w dobrym kierunku cieniowania ale i tak to jeszcze nie to. Krawędzie spróbuj łagodzić średnim odcieniem a ograniczyć najciemniejszy.
Buty są dziwnie pocieniowane.

2kp

17[O-S-W] By Pepe - Page 2 Empty Re: [O-S-W] By Pepe Pon Sty 10, 2011 8:34 pm

Zbir

Zbir
Battle Moderator
Battle Moderator
Co do włosów ,to Ykmo się czegoś nawdychał i napisał jakąś bzdurę. Akurat to co napisal o włosach olej ,całą resztę bierz na poważnie. Włosy wyglądają co raz lepiej. Chyba już powoli łapiej o co chodzi. Złagodziłęś odpowiednio krawędziena tych włosach z przodu ,nie zrobiłęś tego jedynie z tymi z tyłu głowy. To znaczy inaczej. Zrobiłeś to natomiast ton średni powinieneś zatąpić najciemniejszym ,a najjaśniejszy średnim. Włosy z tyłu głowy ( podobnie jak lewa część OPAR'a ,powinna być ciemniejsza ,niż ta bliżej nas.Poza tym te 2 kosmyki z przodu ( największy i ten malutki ) powinieneś od siebie jakoś oddzielić. Chwilami używasz także nieco za dużo średniego tonu ,natomiast nie jest źle. Możliwe ,że to co napisal Ykmo a propos Twoich włosów było spowodowane ich małe oryginalnym kształtem i małymi różnicami jaskrawości pomiędzy poszczególnymi kolorami włosów ,no właśnie ... zwiększ ją. Co do kształtu mięśni an ciele ,to tak jak wspomniał Ykmo jest tragiczne. Malo realistyncze ,kwadratowe ... strasznie je spieprzyłeś. Spodnie pocieniowane strasznie ,popraw je ,pamiętaj także przyciemnić jego lewą nogę ( razem z butem ) jak i lewą rękę . resztą wspomniałem już o tym przy włosach.
Pracuj dalej ,dość dobrze zacząłeś - czekam na kolejne prace.

2kp

18[O-S-W] By Pepe - Page 2 Empty Re: [O-S-W] By Pepe Wto Sty 11, 2011 9:30 am

pepe1221

Saiyan
Saiyan
Zastosowałem poprawki
https://2img.net/r/ihimizer/img84/6209/opare.png
oto poprawiony opar

19[O-S-W] By Pepe - Page 2 Empty Re: [O-S-W] By Pepe Wto Sty 11, 2011 8:29 pm

Alex Mater

Alex Mater
Namekian
Namekian
To tak:
Wgięcie w biodrach trochę dziwnie wygląda(jak by mu spodnie z dupy spadały)
spróbuj to jakoś wygładzić, albo wspomóc jego spodnie paskiem :D.
Ręka wygląda goło, oraz cienie na niej nie są boskie - jakaś frotka lub coś innego.
Klata- Wygląda jak poduszki :D moim zdaniem wymaga poprawy.
( jestem nowy nie słuchaj mnie )
I jeszcze jedna rzecz, mianowicie ucho, albo jego brak(ja przynajmniej go nie widzę)

Ogółem nie jest źle, bynajmniej lepiej niż moje pracki :D
Pozdro!

1kp

20[O-S-W] By Pepe - Page 2 Empty Re: [O-S-W] By Pepe Czw Sty 20, 2011 7:08 pm

Felipe

Earthling
Earthling
Pierwsze co mi sie rzucilo w oczy jak popatrzyłem na tego ostatniego to to, że ma chyba za krótkie spodnie (tak to wygląda :P). Postaraj się to poprawić, bo to wygląda jakby mu z dupy spadały :P. Dobra ale idziemy dalej, cienie na spodniach według mnie bardzo ładne, dobre odcienie i w ogóle nic bym już tutaj nie zmieniał. Klata też ładnie pocieniowana i zaznaczony jest ten "kaloryfer" :P. Włosy... Tutaj cienie bym zmienił, bo patrząc na nie w ogóle ich nie widać. No i buty poprawnie wykonane, nie mam do nich zadnych zastrzezen.
Ogólna ocena: 5,5/10

21[O-S-W] By Pepe - Page 2 Empty Re: [O-S-W] By Pepe Sob Sty 29, 2011 10:48 am

pepe1221

Saiyan
Saiyan
po waszych ocenkach udoskonaliłem mojego opara
https://2img.net/r/ihimizer/img440/1824/dsdg.png
credit for
smokuxd za base

22[O-S-W] By Pepe - Page 2 Empty Re: [O-S-W] By Pepe Wto Lut 01, 2011 12:10 am

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Całość jest źle pocieniowana. Pillowing na włosach nigdy nie jest dobrym rozwiązaniem, ale tutaj to całkowita tragedia, bez obrazy oczywiście. Sam kształt nie jest zły choć wymagałby poprawek. Cieniowanie całkowicie do poprawy, zwyczajnie nie pasuje do tej pracy i wygląda okropnie. Twarz również do poprawy. Zapoznaj się z tutorialami umieszczonymi na portalu żeby dowiedzieć się o co chodzi. Dowiesz się jak w dobry i ciekawy sposób pocieniować twarz. Cieniowanie koszuli czy co to jest nie wygląda zbyt dobrze. Zbyt słabe przejścia między odcieniami rzucają się tu aż nadto w oczy. Całość koniecznie musi zostać poprawiona i pocieniowana w zupełnie innym stylu. Znowu odsyłam na portal do poradników. Zniszczone spodnie są całkiem ciekawym pomysłem, nie powiem. Mimo to ich cieniowanie musisz koniecznie poprawić. Nie jest aż tak tragicznie, ale nie jest też dobrze, a właśnie może być. Buty w miarę normalne, nie ma tu za bardzo co oceniać. Pomysł dość znany. Cieniowanie dłoni na dosyć marnym poziomie, pocieniuj dłoń w nieco innym stylu. Lewą rękę zrób ciemniejszą i zastosuj na niej o prostu średni i najciemniejszy odcień, bez najjaśniejszego.

Ogółem..
Praca trzyma marny poziom, przeważają takie błędy jak złe cieniowanie czy nieodpowiedni dobór tonów poszczególnych odcieni. Przed Tobą jeszcze dużo pracy, ale myślę że zmierzasz w dobrym kierunku. W twoim interesie jest już tylko to by go nie zmienić.

[O-S-W] By Pepe - Page 2 Traini

KP: 3
/Feli

23[O-S-W] By Pepe - Page 2 Empty Re: [O-S-W] By Pepe Czw Mar 31, 2011 7:41 pm

pepe1221

Saiyan
Saiyan
oto nowy opar
https://2img.net/r/ihimizer/img135/4093/sasuri.png
sorry ze tak długo nie bylem na stronie
credit:
smokuxd za base

Ostatnio zmieniony przez pepe1221 dnia Pią Kwi 01, 2011 11:11 am, w całości zmieniany 1 raz

24[O-S-W] By Pepe - Page 2 Empty Re: [O-S-W] By Pepe Czw Mar 31, 2011 7:50 pm

Maximus

Dragon Slayer
Dragon Slayer
Albo to powiększ, albo nie licz na oceny.

25[O-S-W] By Pepe - Page 2 Empty Re: [O-S-W] By Pepe Pią Kwi 01, 2011 2:57 pm

pepe1221

Saiyan
Saiyan
Dobra myślę , że teraz dobrze będzie.
https://2img.net/r/ihimizer/img864/7899/sasurie.png
credit
smokuxd za base
bercik za wlosy

Ostatnio zmieniony przez pepe1221 dnia Sro Kwi 06, 2011 7:28 am, w całości zmieniany 1 raz

26[O-S-W] By Pepe - Page 2 Empty Re: [O-S-W] By Pepe Pią Kwi 01, 2011 3:26 pm

Maximus

Dragon Slayer
Dragon Slayer
No włoski wychodzą ci coraz lepsze, ale jeszcze to nie jest to. Jakbyś troszkę dłużej nad nimi popracował, na pewno byłyby dużo lepsze, nie mówię, że te są złe, ale trzeba im poprawy. Cienie musisz poprawić, bo nie za bardzo pasują, jest chyba za mało najjaśniejszego odcienia. Jak robisz włoski, to pamiętaj, że twarz musisz pocieniować do włosków, a nie zostawiać cienie base, bo te cienie są dobre do łysolka :D. Bluza fajna, ale cienie musiałbyś poprawić. Fajnie by było gdybyś zrobił kołnierz do bluzy, moim zdaniem lepiej by wyglądało. Na prawej nodze opara nie ma cienia pod bluzą, a to niedobrze. Nie wiem czy sam robiłeś cienie na spodiach, ale nie są złe :). Buty zwykłe, nie za bardzo widać na nich cienie, a przynajmniej ja ich za dobrze nie widzę. No to by było na tyle. Pracuj dalej, coraz lepiej ci idzie.
Pozdro.

1kp

27[O-S-W] By Pepe - Page 2 Empty Re: [O-S-W] By Pepe Pią Kwi 01, 2011 8:30 pm

mikidius

mikidius
Shaman King
Shaman King
Zapomniałeś dać credit za włosy, jest to lekka ( prawię nie widoczna ) przeróbka włosów Bercika -.-

28[O-S-W] By Pepe - Page 2 Empty Re: [O-S-W] By Pepe Pon Sie 29, 2011 4:21 pm

pepe1221

Saiyan
Saiyan
po długiej nieobecności postanowiłem znowu sprubować sił w oparach. Mam nadzieję że się nie pogorszyłem.
https://2img.net/r/ihimizer/img585/7899/sasurie.png
Proszę o rady co mam poprawić.
Credits:
smoku base
nieznany twórca włosów

29[O-S-W] By Pepe - Page 2 Empty Re: [O-S-W] By Pepe Czw Wrz 01, 2011 10:49 am

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Proszę o rady co mam poprawić.
Przede wszystkim, zacznij tworzyć własne włosy - nawet jeżeli będą całkowitą pomyłką, niźli korzystać z gotowego szablonu.

Cieniowanie włosów tak czy siak, bez względu na ich wygląd jest słabe. Pillowing na włosach? Nie idę na to. Sam kształt jest dobry, ale niestety nie Twój. Cieniowanie twarzy to jakaś porażka - wszystkie pixele zwyczajnie rzuciłeś byle jak - nie zachowałeś żadnego porządku na twarzy OPAR'a. W przypadku podkoszulki, cieniowanie jest dosyć słabe - gdybyś jednak chciał, widzę że mógłbyś zrobić coś lepszego. Mięśnie prawej ręki niewidoczne - zmień to. Spodnie wykonane w miarę dobrze, ale z tego co widzę jest to cieniowanie bazowe, czyli takie jakie miało base z jakiego korzystałeś. Weź z niego przykład i postaraj się tak dobrze pocieniować podkoszulkę. Buty, nic nowego.

Ogółem... Rób więcej elementów od siebie i ćwicz cieniowanie - nie opieraj się na base na którym pracujesz.

KP: 2
/Feli

Sponsored content

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry  Wiadomość [Strona 1 z 2]

Idź do strony : 1, 2  Next

Similar topics

-

» pepe

Pozwolenia na tym forum: