5. Ojciec i syn zbierają jabłka. Razem zebranie wszystkich jabłek zajęło im 6 godzin. Gdyby ojciec zbierał jabłka sam, to zajęłoby mu to o 5 godzin mniej, niż gdyby zbierał je sam jego syn. W jakim czasie ojciec sam zebrałby wszystkie jabłka?
Delta ujemna, ojciec nie istnieje.
Bercik, musiałeś, co?...
1. Gdzie idziemy podczas zjazdu userów ARS?
Do Yoha, oczywiście.
2. Dlaczego do Yoha na chatę?
Bo tak zdecydowaliśmy, w taki sam sposób, w jaki Yoh zdecydował o zmianach na PBF i wywaleniu starego. Btw, odpowiedziałem na pierwsze zanim w ogóle zobaczyłem treść drugiego.
3. Nie jest Ci szkoda tych starych, dobrych postaci i historii na naszym poprzednim PBFie?
Jak przeczytasz Jojo's Bizarre Adventure (głównie część szóstą), będziesz wiedział, że nic się nie stało. Pomijam tu Mirai Nikki. Wait, zrobiłem identyczne nawiązanie.
4. Planujesz jakiś wątek związany z w/w?
Ja już go zrobiłem.
5. Wiesz, że kometa Ison jest dziwna?
Nie ma takiej komety. Ta, o której ostatnio jest głośno, nosi oznaczenie C/2012 S1 (ISON). C/ oznacza jednopojawieniową kometę, 2012 to rok jej odkrycia. S oznacza, że została odkryta w drugiej połowie września (kolejne litery to kolejne połowy miesiąca w roku, pierwsza połowa stycznia to A, druga połowa lutego to D etc.), a jedynka to numer kolejny, która to była kometa w tym okresie. I to jest właściwa nazwa, C/2012 S1. Dodaje się często też również, dla pełności, nazwę odkrywcy, w tym przypadku International Scientific Optical Network, w skrócie ISON. Zatem to jak nazywanie przeglądarki Firefox nazwą Mozilla, albo mówienie, że gra się na Nintendo (słuchacie mnie, wszyscy rodzice tego świata?)
Btw, nic dziwnego z tą kometą, takie zdarzenia nie są nadzwyczajne. Po prostu sterta lodu i kamienia przeleciała przez peryhelion, przy czym nie do końca wiadomo, czy to przetrwała. D/Shoemaker-Levy 9 (D/1993 F2 (Shoemaker-Levy)) była ciekawsza, bo pięknie łupnęła o Jowisza. Btw, takie komety jak C/2012 S1 określa się mianem muskających Słońce. No to sobie pomuskała.
1. Dlaczego mandarynki są wspaniałe?
2. Wiesz, że istnieje gatunek dinozaura o oficjalnej nazwie gatunkowej
Smok wawelski?
3. Co trzymasz pod biurkiem?
4. Ulubiony Pokémon z szóstej generacji?
5. Dlaczego postanowiliście tłumnie mnie olewać na c-boxie?