Może tak na początek, postaraj się trochę wyciszyć te pioruny w intrze są trochę za głośne porównując do muzyki w tle. Właśnie, muzyka w tle, niby fajnie bo rock i ostre jebnięcie ale nie bardzo jest adekwatna to aktualnych sytuacji, no podczas walki to pasuję ale przydało by się parę utworów najlepiej bez wokalu bo takie powinny być jeżeli chcesz podchodzić do tego na poważnie. Ten nowy odcinek trochę dziwnie się zaczyna, znowu nowe miejsce teraz to mi dość ciężko połapać się w fabule. Wyłapałem też błąd "Dobra, spokuj! Teraz pójdzie Tuffle[...]" pamiętaj aby tekst był spójny i wolny od błędów gramatycznych. Następnie w 0:38 nagle jakość spada, szczególnie lecącego sprita po lewej. Nie wiem co się stało ale pilnuj tego bo nikomu się nie chce oglądać rozpikselowanego gifa. Dalej, ciekawy wątek fabularny że akurat obaj się spotkali jednak tutaj znowu musiało coś zepsuć mianowicie pioruny, a raczej ich dźwięk. Jest sztuczny i nie realny, jeśli masz problem ze znalezieniem dźwięku poszukaj trochę na googlach lub wyłap z jakichś gier. Albo po prostu pobierz jakąś paczkę z forum, tam chyba są jakieś piorunowe dźwięki. Kolejna rzecz która mi się nie podobała to brak płynności; szczególnie od momentu aktywowania aury, przez całą walkę to trwa.
Ten biały efekt, uderzenia (pary) mi się nie podoba. Jest w słabej jakości. Ogólnie walka prezentuje się przeciętnie, ciekawe były niektóre rozwiązania. Potem czarny Yoh, jest na to jakieś wytłumaczenie? Rozumiem że ma sporą energię ale dlaczego podczas walki jest normalny, może lepiej pasowałby Berserk Mode który Yoh wykonał. Pamiętaj aby każdy efekt był poparty jakimś wątkiem fabularnym lub po prostu miał sens. Kolejnie, fajne rozwiązania at 2:00 naprawdę są fajne, jednak je trochę schrzaniłeś, dlaczego? Brakuje tutaj dynamiki - tak. Brakuje jej i już większość walki wygląda mniej energiczniej. W dialogu później, CHYBA znowu literówka "Chanlenging" o ile wiem inaczej się to piszę. Następna to "Żeczywiście" i nie mające sensu zdanie "Dzięki Yoh, ale teraz nie mogę gadać. Później Ci wszystko wytłumaczę." zdecydowanie mogłeś to zastąpić czymś innym. Po rozmowie gdy Freezer dostaję baty, w sensie Yoh którego nie widać obija go co jest przeplatane białymi błyskami - fajnie to wygląda, tylko znowu brakuje mi tutaj większej prędkości. Dźwięki at 3:00 są po prostu lipne ;/. Rozumiem że chciałeś nas czymś zaskoczyć/sprawić aby walka była wiarygodniejsza ale pomyśl skoro podczas rozmowy jest tekst to nie warto dodawać dialogi do postaci. Chyba że cały byłby nagrywany a nie jak u Ciebie pisany. 3:20, tutaj już lepiej prezentuje się dźwięk jednak na to potrzeba chwili przerwy, i klatki powinny mieć większą częstotliwość i szybszy czas, wtedy udałby się efekt jak to bywa na Animcach.
Ogólnie nie jest źle, pomysły masz dobre jednak wykonaniem je chrzanisz; popracuj nad tym.