A więc przyszła pora na Hulka tak ? Wiesz ,jeszcze kilka dni temu zastanawiałem się ,czy raz jeszcze spróbować podejść do zrobienia Hulk'a ,ale doszedłem do wniosku ,że lepiej będzie zrobić coś nowego ... i właśnie tak powstał mój mutant. Jak widać mój zapał co do postaci Marvela przeszedł bezpośrednio na Ciebie :]. W sumie już dawno nie widziałem pixel artów w Twoim wydaniu ( ha ! pora żeby Ciebie o to oskarżyć
). No więc tradycyjnie zacznę od głowy.
1.Głowa
Sam kształt mi się nie podoba. Rozumiem ,że jesteś przywiązany do stylu LSW ( chociaż moim zdaniem kształt głowy go nie definiuje tylko sama poza i do pewnego stopnia rozmiary pracy ) ,ale mogłeś się bardziej postarać i powiększyć mu głowę odpowiednio do rozmiarów reszty jego ciała ,a przy tym dodać jej nieco bardziej prymitywny ,czy jak wolisz bardziej kwadratowy kształt głowy /twarzy / czaszki. Nie podobają mi się także włosy - tutaj widać Twoje lenistwo aż nadto. Po prostu wyglądają słabo i nudno - tyle. Co do rąk - będę musiał ocenić każdą z osoba.
2. Prawa ręka
Na pierwszy ogień jego prawa ( ta z tyłu ). Bark wygląda dość słabo ,zdecydowanie więcej jasnego koloru by się tu przydało ( dokładniej na dole barku ). Gdybyś to zrobił lepiej byłoby widać to wcięcie po środku barku. Dalsza część ręki odchodząca od barku ma złe kształty. Powinieneś przybliżyć całą rękę. Fakt ,że mięsień jest taki długi ,a rzczej tak długo się zaokrągla nie wygląda dobrze ( mam nadzieję ,że wiesz o co mi chodzi ). Poza tym on sam nie powinien być aż tak zaokrąglony ,możliwe ,że jego kształt już w środku ręki powoduje ten niepożądany efekt o którym przed chwilą wspominałem. Może najpierw zacznij od spłaszczenia nieco ręki ,może jej przybliżenie do barku nie będzie potrzebne. Podobnei jak przy barku ,użyłeś zdecydowanie za dużo najciemniejszego tonu ,chwilami także ze średnim przesadziłeś. Mam także nieciekawe wrażenie ,że triceps na ręce jest tej samej wielkości albo nawet większy od bicepsa. Tak nie powinno być.
3. Klata
Co prawda sama w sobie nie wygląda źle ,to mogłaby być wykonana zancznie lepiej. Użyłeś strasznie dużo średniego tonu ( szczególnie na brzegach ,bo na środku - mówię o tych wcieciach w środku klaty - jest to uzasadnione działanie ).Mimo wszystko przyznam ,że czegoś takiego po Tobie bym się nie spodziewał. Zastąp go w odpowiedniej ilości kolorem najciemniejszym ,a efekt będzie znacznie lepszy. Brzuch jest ok ,tutaj nie mam się do czego przyczepić.
5. Lewa ręka
Bark wygląda co prawda lepiej niż w tej pierwszej ręce ,ale tutaj brakuje mi tego wcięcia. Mięśnie na barku są nieco za bardzo jednolite. Poniżej ręka rest za szeroka. Pozostawiłeś ( po naszej ) lewej stronie za dużo miejsca z ciemnym kolorem. W miejscu łączenia się barku z ręką ,powinieneś zrobić małe wklęśnięcie ,podobnie jak to zrobiłeś przy poprzednim ręku ,ale jednocześnie nie zaokrąglać ręku tak bardzo. Znów ten triceps ... jest za duży w porównaniu z bicepsem. Dolne partie ręki raczej wyglądają ok ,chociaż tutaj też większa ilość koloru najjaśniejszego by się przydała. Jeżeli chodzi o dłoń to wygląda jakoś krzywo ... popraw ją.
4. Spodenki i nogi
Są ładnie poharatane ,ale zdecydowanie mogłeś je wykonać lepiej. Mam na myśli same cienie. Miejscami wyglądają jakby były porozrzucane losowo po całej ich powierzchni. W niektóryc miejscach brakuje mi wygładzenia cieni ,a w jeszcze innych wypełnienia zagięć prócz śedniego tonu ,także najciemniejszym. Nóżki są nieco za badzo zaokrąglone ,a przynajmniej część piszczelowa. Fakt ona może być minimalnie wygięta w przód ,ale nie okrągła. Troszkę ją wyprostuj. Z mięśniami znowu przekombinowałeś. Nie w każdym mięśniu potrzebne jest to pieprzone wcięcie ,daruj je sobie od czasu do czasu. Ta nadmierna ilość tonu średniego psuje ogólny wizerunek postaci.
Co do st ,to zdają się być jakby za krótkie ,hmm ,ale to już raczej moja wyobraźnia ( lub też jej brak ). Najbardziej w stopach przeszkadza mi i jednocześnie rzuca się w oczy brak dużych palców u stóp. Te największe palce u stóp są po ich wewnętrznej stronie ,a Ty nie dość ,że je zmniejszyłeś ,to na dodatek zrobiłeś je w taki sposób ,że wygląda jakby ich nie było.
Ogółem jest troszkę błędów zarówno w cieniowaniu jak i w proporcjach ,jedne wynikają z lenistwa ,inne z niedopatrzenia albo ... może po prostu za mało Customów ? Mam nadzieję ,że postarasz się poprawić to co napisałem i przynajmniej zrozumiesz przynajmniej w połowie co miałem na myśli ,bo zdaję sobie sprawę z tego ,że chwilami pisałem dość mało zrozumiale.
3kp