No więc, nudzę się.. Także, pozwolisz że ocenię Ci OPAR'a? Tak? Dobra, to do dzieła!
Zaczynając od głowy, rzuca mi się w oczy jeden pieprzony guz, tuż za główką
Wiem, iż planowałeś zrobić z tego ucho. Mimo wszystko, nie wyszło. Skasuj tego guz.. te ucho.
Druga rzecz.. Jadąc w dół, moim oczom ukazuje się strasznie krzywa ręka. Nie dość że jest nienaturalnie krzywa, to w nadgarstku dziwnie chuda.
Mięśnie w miarę dobrze widoczne, aczkolwiek sama budowa rączki, jak wspomniałem wcześniej, sprawia że nic nie wygląda tutaj dobrze
I to czego najbardziej nie lubię udało zastosować Ci się w tym OPAR'ku. Mówię tutaj o prawej krzywej łapce i uwaga, prostej i dobrze wykonanej lewej! Wiem że lewą stronę zazwyczaj łatwiej wykonać, no ale jak już ją robisz, to możesz określić ile odstępu od ciała powinna mieć prawa ręka. Lub odwrotnie, zaczynając od prawej powinieneś wiedzieć czy lewa ma bardziej odstawać czy być schowana za ciałem.
Jeżeli już jestem przy rękach, to wspomnę także o dziwnie zbudowanej prawej dłoni. Rozumiem że jest ona zaciśnięta... Ale czy zaciśnięta pięść wygląda jak kulka z czarnym px po środku >.< ?! Koniecznie musisz poprawić dłoń.
Klata.. Argh! O ile mięśnie na rękach wyszły całkiem przyzwoicie, tak już klata i mięśnie jakie powinny być na niej umieszczone, już nie.
Słabe cieniowanie sprawia że z daleka mięśni prawie nie widać, z bliska natomiast wyglądają naprawdę "dziko".
Sama budowa klatki wymaga poprawek, ale to już wedle własnego uznania rób..
Koniecznie jednak, wedle mojego uznania (XD) popraw cieniowanie.
Pasek wygląda całkiem ciekawie.
Czas na spodnie. Podoba mi się styl jakim je cieniujesz, ale styl w jakim je zrobiłeś już nie.
Cieniowanie, dobre. Nie mam zastrzeżeń. Co do w/w budowy..
Prawa nogawka strasznie ucieka w do tyłu. Czy on coś trzyma w spodniach, co próbuje się wydostać oO'?
Buty jak to buty, normalne. Nie ma co oceniać.
Ogółem.
Cieniowanie.. Jest dobrze, może być o wiele lepiej. Musisz się tylko przyłożyć.
Jeżeli chodzi o budowę i proporcje, to jest źle i koniecznie musisz wszystko poprawić.
4/10+3kp