Zaczynamy od góry. A więc włosy z daleka jak i z bliska wyglądają o niebo lepiej niż te bez cieni, dlatego to już jest wielki plus Twojej przeróbki. Prócz tego nie ma nic do zarzucenia kształtowi fryzury, którą zrobiłeś. Jeśli chodzi o twarz to nieco mi brak piksela, może dwóch od naszej prawej pod okiem, które jest prawie niewidoczne. Przejdźmy do ubioru, wpierw tego z granatowym odcieniem. Rękawy nie są złe, jednak brak cieni, formujących mięśnie. Jeśli chodzi o tą część Twojej pracy to wolę starą wersję - koniecznie popraw! Jeżeli chodzi o spodnie to wydaje mi się, albo znowu od naszej prawej strony cała nogawka powinna być średnim cieniem, bo jest z tyłu. Czyż nie? I ogólnie mógłbyś zrobić jakiś efekt, jak to masz w pracy wcześniej.
Sam popatrz, jaka różnica. Ogólnie, jeśli chodzi o kształt całej postawy OPAR'a to moim zdaniem lepszy jest ten stary, ponieważ pasuje to do bohatera szerszego w barach, takiego jak ten. A Ty z tego zrobiłeś trochę taką lamę, żadnych mięśni, ani nic. Ns sam koniec biały pancerz oraz rękawiczki - otóż do nich nie mam nic, nie są, aż takie złe. W sumie bezbłędne. Nogawki oraz buty jak każde, również dobrze.
Ocena końcowa: 7/10
Na sam początek wspomnę, że praca jest dużo lepsza niż ta stara, chyba z wiadomych powód, choćby i estetycznych czy bardziej realistycznego wyglądu. Nie umiem cieniować takich włosów, w sumie to nie planowałem nawet się jak na razie uczyć, bo nie są mi do niczego potrzebne, jednak myślę, że są dobre. Na twarzy przydałoby się więcej cienia pod grzywką, a na rękach tego najciemniejszego na lewej (od naszej strony) po prawej stronie.
Dokładnie, w którym miejscu zauważysz na obrazku. W sumie używanie ich jest bardziej praktyczne i łatwiej jest wytłumaczyć błędy. Na drugiej ręce więcej ciemnych cieni tuż pod koszulką , tzn. na ramieniu (odcinek od ramienia do łokcia), zaś do dłoni i 'dekoltu' nic nie mam. Ogólna kolorystyka ubioru nawet ciekawa. Bluzka dobrze pocieniowana, jednak przydałyby się jakieś mięśnie. Spodnie, pasek oraz buty całkiem nieźle. Nie widzę tam żadnych błędów, więc nie będę się na ten temat rozpisywać. Na koniec oczywiście została moc. Jest wszystko dobrze. Ciekawie uformowałeś te boki, które się zakręcają.
Ocena końcowa: 8/10
Popracuj nad mięśniami, bo z tym masz największy problem. Kształtowanie włosów itp. masz już dosyć dobrze opanowane. W sumie to tylko tyle ocenie, bo i tak wielkiej ilości Kreatywnych Punktów za to nie dostane ; D. Może potem, jak ktoś inny oceni, by nie dublować posta.