Generalnie gif jest bardzo dobry pod względem jakości. Czystość obrazu zachowana co jest plusem. Sprit nie jest "rozmazany" lecz widać pixele. Niby ani jedno ani drugie nie jest fajne, aczkolwiek to co Ty zrobiłeś, wydaje się lepsze niż zwykłe rozmazanie. Efekt wybuchu jest naprawdę fajny, pracowałeś jednak w After Effectsie więc się nie dziwę. Widzę, że coraz bardziej ogarniasz program i doganiasz mnie z umiejętnościami edycji efektów itd. Gratuluję
Oprócz dobrego wybuchu, widzę naprawdę przyzwoitą aurę oraz efekt "powietrza" (to białe pod aurą), naprawdę fajna sprawa
Oprawa audio? Cóż, muzyka wzięta z amerykańskiego OST'a, którego szczerze kocham, więc plus dla Ciebie :] Odgłos aury, wybuch... cóż, to akurat wzięte z ogólnodostępnej paczki dźwiękowej, generalnie jestem ciekaw kiedy ktoś użyje innych dźwięków niż te ogólnodostępne, ale co tam, jest dobrze.
Przyczepię się jednak do obrazu. Nie jest to ani 4:3 ani 16:9, jest to jakaś hybryda. Proporcje średnio zachowane. Nie wykorzystujesz pełnego rozmiaru okna. Rób gify w takich rozdziałkach:
- 640x360
- 854x480
- 1280x720
- 1920x1080
Dwie ostatnie rozdziałki są dość duże, nie musisz z nich korzystać. Podałem Ci jedynie 4 rozdzielczości, które dają aspect ratio 16:9 i są obsługiwane przez YouTube bez problemowo
Ot, mała rada ode mnie.
Dużym minusem jest także krótki czas gifa. Poza tym, idziesz w dobrą stronę. Czekam tylko na koniec "testów", czyli tak krótkich gifów sprawdzających twe możliwości. Przyda się w końcu dobry, długi, porządny z ciekawym scenariuszem gif. Póki co, idzie Ci dobrze. Ale nie spoczywaj na laurach, może być zawsze lepiej :]
Cóż, końcowa ocena to... 8+/10. Pamiętaj o rozdzielczości i długości, to naprawdę wpływa na jakość gifa (w tym przypadku już animacji). Jest dobrze, nawet b. dobrze!
Pozdrawiam, Hesher.
/3KP
/@Yoh