„Pokemony i inne”; prace są krzywe i słabo wykonane. Komentarz masz na deviantArtcie.
„Shinx”; wykonanie przeciętne, cieniowanie słabe. Miejscami krzywa kreska, aczkolwiek odpowiednie proporcje zostały zachowane.
„Nazario „Dual N” Nunez”; brak cieniowania, odpowiednie proporcje zostały zachowane. Tak jak wspomniałem w komentarzu na dA, nie podoba mi się jedynie twarz. Teraz także widzę, że ma w sobie coś z Shigeru Nakatoniego.
„Max Hatsutoku” wyszedł zbyt słodko. Twarz jest zbyt duża, a dodatkowo nie pasuje do umięśnionego „ciałka” postaci. Dużego plusa zdobywasz za włosy – wyglądają naprawdę dobrze.
„Rin Nakatoni” to córka Maxa? Dlatego nie powinieneś korzystać z żadnych poradników, tylko ewentualnie ćwiczyć rysowanie oczu, charakterystycznych dla stylu danego mangaki. Włosy wyglądają przyzwoicie, strój pocieniowany w sposób przyjemny dla oka. Troszkę za długa szyja, ale tutaj przynajmniej mamy pewność, że skutecznie zadowoli swojego przyszłego partnera xD
„Shigeru Nakatoni”; odpowiednie proporcje zachowa-… nie mogę. Wyraz twarzy Nakatoniego po prostu mnie rozpierdziela za każdym razem jak na niego spojrzę. Włosy narysowane naprawdę zajebiście, oczy trochę słabiej, ale przy ustach po prostu rozpieprzasz mi konstrukcję xD Wyraz twarzy na którym się wzorowałeś niekoniecznie ci wyszedł, ale ćwicz – może być lepiej.
„Goku” wyszedł przyzowicie. Brak cieniowania, jednak odpowiednie proporcje zostały zachowane. Postać mogłaby być odrobinę chudsza i bardziej umięśniona, jednakże jest dobrze i nie mam w tym przypadku jakichś większych zastrzeżeń.
„Bardock”; odpowiednie proporcje zostały zachowane, wykluczając jedynie twarz. Jest nie tylko krzywa, ale wydaje się również być zbyt mała. Dłoń również wymagałaby poprawek, ale to już szczegół. Cieniowanie przyjemne dla oka – widać „progress”.
„Ichigo”; odpowiednie proporcje nie zostały zachowane, twarz jest krzywa. W żaden sposób nie pokrywa się ze stylem Kubo-sensei. Widać jednak postępy w cieniowaniu co w twoim przypadku jest plusem.
„Arisa Tomoyuki” to siostra mamy Shin-chana. Oczywiście żartuję. Lubię cię po prostu denerwować tym faktem, że są do siebie nieco podobne, jeżeli chodzi o styl rysowania. Poza jest naprawdę seksowna. Kiedy będziesz lepiej rysował, „zrevampuj” tą postać ^^
Reszty rysunków już nie chce mi się komentować. Jest tego naprawdę dużo, a ja nie mam po prostu chęci rozpisywania się za trzy kreatywne punkty, które i tak już mam zagwarantowane za tego posta. Powiem jedynie, że ostatni szkic jaki wrzuciłeś wygląda naprawdę dobrze. Gdybyś skupił się na jego wykończeniu, byłaby to prawdopodobnie twoja najelpsza praca.
Wrzucaj pojedynczo. Myślę, że wtedy będziesz mógł liczyć na mój komentarz w tym temacie ^^
/„Oceniam Kreatywnie”
/3 KP
Ostatnio zmieniony przez Yoh dnia Pią Lis 15, 2013 5:00 pm, w całości zmieniany 1 raz