(...)
Potem sobie pomyślałem :" A co mi tam ,najwyżej Yoszak znowu mnie zjedzie" i oto tak się tutaj to coś znalazło.
Niekoniecznie
Praca rzeczywiście jest dość nietypowa. Nie ze względu na ubiór, ale na włosy. No, ale nie piszę oceny by mówić czy praca jest nietypowa
Zaczynając od góry.
Włosy mają bardzo ciekawy, jednocześnie również oryginalny kształt. Nie podobają mi się jednak kosmyki włosów wystające za tą gwiazdą. Powodem może być to, iż są takie prawie że identyczne i z daleka wyglądają jakby się pojawiały od tak. Temu z kolei winne jest puste miejsce między małym kosmykiem, a tym z tyłu, dość grubym :s Jakby to głupio nie brzmiało, mam nadzieję że wiesz o czym mówię ^^'
Cieniowanie bez zastrzeżeń, jednak wydaje mi się że ten kosmyk przy uchu lepiej by wyglądał gdyby go całkowicie pokryć najciemniejszym odcieniem.
Twarz dosyć ciekawie pocieniowana, między oczami staraj się robić nie dwa pixele, a jeden, przeważnie przy prawym oku. Lepiej to wygląda.
Na uchu natomiast nie używaj średniego czy jasnego odcienia. Lepiej jak pokryjesz je w całości ciemnym kolorem. Z doświadczenia wiem że wtedy przyjemniej się patrzy na pracę : P
Zbroja jest dość ciekawie wykonana. Ogólnie powiedziałbym że normalna, Saiyań'ska. Nie mogę tego jednak powiedzieć, gdyż moją uwagę przykuł dość "innowacyjny" w tego typu zbrojach, dodatek. Jest nim złoty kołnierzyk. Wygląda fajnie i dodaje zbroi tego czegoś, że ogólnie wygląda lepiej xD
Mam pewne zastrzeżenie co do paska/ogona. No właśnie.. Nie przypomina mi to żadnego pasa, mniemam że jest to więc ogon. Ten z kolei musi być cholernie długi, skoro tyle go wystaje nawet po zawinięciu wokół pasa. Proponuję nieco to zmienić
Reszta stroju, bez zastrzeżeń. Cieniowanie jak zwykle dość przyjemne dla oka. Tu chcę tylko wspomnieć o pewnym, małym błędzie. Skoro na lewej nodze użyłeś ciemniejszych odcieni, czemu tylko ciemniejszy jest but, a nie cała noga. Trzeba było tą pokryć już tym średnim odcieniem by jakoś to wyglądało. Cóż, zdarza się ^^'
Popraw nadgarstki! Zawsze jak oceniam twoje prace, te cholerstwa mnie przykuwają xD! Niech nie będą w końcu takie spiczaste. A przynajmniej ten prawy.
Ogólnie..
Ładna praca, wysoki poziom, dość oryginalny pomysł jak i dobre wykonanie. Ma pewne błędy, mniej lub bardziej poważne, ale myślę że w twoim przypadku, poprawienie ich to kilka minut ^_-