Viego robi serię szybkich uników, zostawiając za sobą "opóźnione obrazy" (do diabła, nie ma fajnego określenia na to, co w j. angielskim zwie się "afterimage", a w DB nazwano Zanzōken...).
-
Dziesięć... (unik)
tysięcy... (unik)
kilometrów na sekundę... (duży unik)
a poza tym...Zatrzymał się po lewej stronie Yoha na półtora sekundy i błyskawicznie przemieścił się na jego prawą stronę zanim dostał ogonem.
-
Dwieście pięćdziesiąt kiloamperów, trzydzieści megawoltów.Będąc po lewej stronie Viego zostawił potężny ładunek ujemny, który zostawił za sobą, po prawej stronie wytworzył momentalnie ładunek dodatni. Między tymi punktami przeskoczyło wielkie wyładowanie - prosto przez Yoha.
//Wyglądało to mniej więcej tak:
Gif jest stary, więc ani słowa xP//
Po tym ataku Viego spojrzał na ekran Linkera:
-
Hmmm... 67%. Myślę, że możemy uznać się za gotowych. Resztę mogę równie dobrze naładować w trakcie walki. W końcu to uwzględnia całą energię, jaka ma styczność z tym strojem - emitowaną, pochłanianą, spuszczającą mi wpierdol. To jak, lecimy czy jeszcze chwilka?//Łapiecie wszystko na ekranie Linkera?
Trójkąt u góry wywołuje główne menu.
Przyciski ze szlaczkami odpowiadają trybom 1, 2 i 3 - to po prostu inny zapis tych cyfr (Nie szukajcie na wikipedii. Wymyśliłem ten zapis sam). Biały przycisk oznacza dostępny tryb, ale nieaktywny. Szary to niedostępny tryb. Gdy tryb jest aktywny, przycisk przybiera własny kolor - 1 ma czerwony, 2 widzicie, 3 ma żółty.
Zielony przycisk to zatwierdzenie. Czerwony to anulowanie (np. wyłączenie przemiany). Niebieski to łączenie.
Poniżej pasek naładowania, pokazujący w tej chwili 67%.
Tak, chyba zrobię cały alfabet na potrzeby Worldwide Linkera ;]//