Anime Revolution Sprites

You are not connected. Please login or register

Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down  Wiadomość [Strona 4 z 6]

76Sala z systemem W.O.R.L.D. - Page 4 Empty Re: Sala z systemem W.O.R.L.D. Sob Kwi 23, 2011 2:14 pm

Ykmo

Ykmo
Sniper
Sniper
Chłopak błyskawicznie ustał na nogach i zaczął wymianę ciosów z Viegiem.
Chłopak blokował większość ciosów lecz z kontrami było ciężej. Pare razy udało mu się wyprowadzić celny cios, po dość długiej wymianie ciosów chłopak znikł ale po chwili o dziwo pojawił się w tym samym miejscu co wcześniej i wyprowadził potężnego kopa w brzuch.
-Szybciej ! Jak narazie nieźle daje rade.

77Sala z systemem W.O.R.L.D. - Page 4 Empty Re: Sala z systemem W.O.R.L.D. Sob Kwi 23, 2011 2:23 pm

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
Uśmiechnął się.
- Wiesz, że laser to też światło? Clock Up.
Zniknął z perspektywy Toshiego. Zaczął go okrążać i wymierzał mu serię ciosów. Po kilku okrążeniach, gdy był już wyjątkowo przewidywalny, zatrzymał się tuż przed nim, pozwalając mu się zorientować.
W tym momencie znów się uśmiechnął, po czym otworzył usta, a z nich prosto w Toshiego wystrzelił dość solidny strumień światła.

//
Sala z systemem W.O.R.L.D. - Page 4 Firinlazer
xP
//

78Sala z systemem W.O.R.L.D. - Page 4 Empty Re: Sala z systemem W.O.R.L.D. Sob Kwi 23, 2011 2:36 pm

Ykmo

Ykmo
Sniper
Sniper
//haha rozpieprzyłeś mnie tym XDD//
Chłopak próbował blokować lub unikać niektórych ciosów. Gdy viego się zatrzymał a chłopak zorientował się co robi padł na ziemię unikając promienia.
Gdy ten się skończył chlopak stał z usmiechem.
Ufff... Było blisko.
Chłopak stał z uśmiechem na twarzy... Oznaczało to że nie ma dość i jest gotów do dalszego treningu.

79Sala z systemem W.O.R.L.D. - Page 4 Empty Re: Sala z systemem W.O.R.L.D. Sob Kwi 23, 2011 2:45 pm

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
- Nie tak źle. Ale dla mnie to była żadna prędkość.
Wyciągnął prawą rękę w bok. Pojawiło się za nim Mankaitō i rozłożyło do miecza, Viego złapał za rękojeść. Wykonał zamach górę po skosie w stronę Toshiego, jednocześnie przelewając energię do miecza i tworząc ostrze ze światła. Tym samym ruchem, nie zatrzymując ręki, położył ostrze na swoim barku.
- Mankaitō, Teikōjin*.
Uniósł lekko głowę, sygnalizując, żeby Toshi się ruszył.

//*Miecz Miriady (10.000) Światów, Ostrze Imperatora Światła//

80Sala z systemem W.O.R.L.D. - Page 4 Empty Re: Sala z systemem W.O.R.L.D. Sob Kwi 23, 2011 2:51 pm

Ykmo

Ykmo
Sniper
Sniper
Chłopak zaczął bardzo szybko lecieć w stronę Viega co chwilę przenosząc się na drugą stronę zostawiając za sobą miraż. Gdy wyglądało na to że jest już przed Viegiem nagle zniknął okazało się że to także miraż, chłopak tak naprawde był już nad nim i zaczął pikować w przeciwnika przelewając energie do rąk.

81Sala z systemem W.O.R.L.D. - Page 4 Empty Re: Sala z systemem W.O.R.L.D. Sob Kwi 23, 2011 3:19 pm

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
Gdy Toshi był tuż nad Viegiem, świetlne ostrze zniknęło. Nie rozpłynęło się, zwyczajnie zniknęło - przestała do niego dochodzić energia. Mogło to znaczyć tylko jedno - Viego nie trzymał ostrza, choć było widać, że tak jest. Ułamek sekundy później ostrze było na swoim miejscu, ale nie było Viega. Wisiał w powietrzu nad Toshim, odwrócony do niego plecami.
- Myślisz, że co pozwala ci widzieć?
Wykonał ćwierć obrotu i przyłożył palec do pleców Toshiego, puścił przez jego ciało ładunek elektryczny, który miał go sparaliżować na krótką chwilę. Zaraz po tym złapał swój miecz i odleciał kawałek. Ostrze wróciło.
- Chcesz pokonać światło? Zastanów się, jakie ma właściwości. Na pewno go nie prześcigniesz.

82Sala z systemem W.O.R.L.D. - Page 4 Empty Re: Sala z systemem W.O.R.L.D. Nie Kwi 24, 2011 8:03 am

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
//Ekhm. Biorąc pod uwagę, NPC, że nas odrobinkę udupiłeś, jeśli chodzi o gospodarowanie czasem oraz że natężenie czasu się cały czas stopniowo zwiększało, uznaję, że trenowaliśmy tutaj te kilkanaście godzin. Jako że kieruję się logiką, nie jesteś w stanie temu racjonalnie zaprzeczyć. Ergo, ja potrenowałem lepiej swoją kontrolę nad światłem, Ykmo/Toshi jest szybszy.//

Pojawia się Damensaya.
Wystarczy, już czas.
- Ile to było, kilkanaście godzin?
Cóż... Odrobinkę więcej. Straciliście rachubę?
- Na to wygląda. Gdzie?
Las Selvas. Sytuacja się komplikuje, otwiera się właśnie portal, przez który Ereb ma przeniknąć do naszego świata.
- Wezwij Unicrona. Zacznijcie gromadzić jak największe ilości energii. Każde przejście międzywymiarowe musi być czymś stabilizowane, by się nie zapadło. Połączony atak głównych dział Latającego Miasta oraz Niszczyciel Planet Unicrona powinny być w stanie zdestabilizować przejście, jeśli wszystko pójdzie dobrze. Sam już wysyłam kilka sygnałów do Sol, na wszelki wypadek. Tylko...
Hm?
- Gromadźcie energię, ale nie strzelajcie bez polecenia. Najbardziej nas satysfakcjonować będzie usunięcie Ereba z naszej rzeczywistości, odesłanie do innej części tylko odsuwa problem w czasie... Zbierzcie tyle energii, ile będziecie w stanie. Jeśli nawet Ereb przeniknie tutaj, użyjemy tych zasobów, by go unicestwić. Sol!
Z nieba zlatuje znana już postać Sol, mężczyzna w czerwonej pelerynie i zbroi, trzymający tarczę słoneczną.
Wiem. Ale wybacz, to i tak potrwa osiem minut, by nawiązać połączenie. Poproszę Boga Słońca o pomoc, może mnie wysłucha.
- Gdyby Bogowie byli naprawdę tacy skłonni troszczyć się o losy multiwersum, zajęliby się Erebem dawno temu. A koleś od wojny przyszedł nam z pomocą tylko po to, żeby odzyskać swoje rzeczy. Ale skoro uważasz, że masz jakąś szansę na powodzenie, nie jestem w stanie cię zatrzymać. No to osiem minut.
Osiem minut. Powodzenia.
Sol zniknął w błysku światła.
- Nsaya-chan, nasze ciała są w dobrej kondycji?
Tak. Trochę odczuły wasz trening, ale było dużo czasu, by przywrócić je do stanu używalności.
- Świetnie. Wyloguj nas. Toshi, ruszamy. Teraz dopiero zobaczymy, jak bardzo przyspieszysz.
Damensaya odłączyła obu od systemu. Viego wyleciał najbliższym otwartym wyjściem i poleciał z prędkością 0,5c w stronę Las Selvas.

83Sala z systemem W.O.R.L.D. - Page 4 Empty Re: Sala z systemem W.O.R.L.D. Nie Kwi 24, 2011 9:19 am

Ykmo

Ykmo
Sniper
Sniper
Chłopal zaraz za Viegiem poleciałw strone Lasu.

84Sala z systemem W.O.R.L.D. - Page 4 Empty Re: Sala z systemem W.O.R.L.D. Nie Lip 31, 2011 7:36 pm

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
Właz sprowadza tutaj Kaylin i nieprzytomnego Viega - ten jest natychmiastowo "wrzucany" do W.O.R.L.D. i jego ciało pozostaje w zawieszeniu. Damensaya pojawia się obok Kaylin, która zdejmuje hełm.
- WORLD? Dlaczego?
- Powinnaś wiedzieć. Przecież ten system pozwala być we własnym świecie.
- Jak to ma wyleczyć Viega?
- Nie może go wyleczyć. To tylko maszyna wirtualnej kreacji. Dzięki temu, że go podłączyłam, wiem na 100%, że żyje, bo są słabe odczyty jego świadomości. Jego ciało wyczerpało jedynie cały zapas energii i to właśnie obserwujemy. Jest jakby uwięziony, nawet bodźce zewnętrzne nie dochodzą. Musi sam odtworzyć swoje zasoby energii, co go wyciągnie z tego stanu.
- Wchodzę do systemu.
- Żaden problem.
Kaylin weszła na jeden podest i się przeniosła do systemu.

Kaylin chodzi po utworzonym świecie.
- Viego! Gdzie jesteś?
- Tutaj, tuż za tobą.
Kaylin się odwraca, ale nie widzi nikogo.
- Nie widzę. Gdzie?
- No tu!
Odwraca się za głosem - nic. Wtedy Viego okazuje się być za nią i ją straszy krótkim "bu". Kaylin upada.
- Nabrałem cię, co?
- Do diabła, to nie było śmieszne.
Viego wyciągnął rękę i pomógł Kaylin się podnieść.
- Nsaya-chan ustaliła, co się stało i ci powiedziała, prawda?
- Tak. Słuchaj, musimy wracać na Terrę. Jeśli będzie więcej źródeł energii wokół, nie powinno cię to szybciej zregenerować?
- Teoretycznie. Ale i tak obliczyłem, że to zajęłoby tydzień nawet w obecności Sol.
- Tydzień to lepiej niż "nie wiemy". Damensaya, kurs na Terrę. Ustaw most razem z Unicronem, pójdziemy podprzestrzenią.
- Czeeeeekaj. Nawet jeśli mnie to odtworzy, co z tego? Linker okazał się porażką, jeśli chodzi o pierwotny cel - osiągnięcie Quantum Firestorm. Jako zbroja Jigen Ridera jest świetny, ale do tego mi będzie trzeba czegoś nowego, chyba że mam za każdym razem kamienieć po dwóch minutach.
- A gdyby tak... Tek System Box? Pamiętam, że jeszcze w swoim świecie coś podobnego konstruowałeś, a jedna z cywilizacji, którą teraz odwiedziliśmy, miała podobny koncept. Jeśli je połączymy, usprawnimy i dodamy elementów od Tekkamanów, powinno być idealnie!
- Tak, brzmi pięknie, ale skąd chcesz wytrzasnąć taki kryształ? Albo chociaż o zbliżonej strukturze, żeby mógł działać? W tym wymiarze ich nie ma.
- Ale mam kilka wymiarów, o których myślę, że tam mogę taki znaleźć.
- Dalej brzmi nieźle, ale powiem wprost: to zbyt niebezpieczne, żebyś mogła sama pójść. Istnienie System Box wymaga dużego pola chaosu, ale o innej polaryzacji. Może być tak źle, jak tutaj, ale zupełnie inaczej. Wystarczy, że ja jestem ledwo żywy.
- Słuchajcie, Unicron mówi, że ma dla was pewien pomysł. Musimy tylko do niego polecieć.
- Dobrze. Cel: ciemna strona księżyca Terry.
- Już to zrobiłam. Właśnie lecimy.

85Sala z systemem W.O.R.L.D. - Page 4 Empty Re: Sala z systemem W.O.R.L.D. Pon Sie 01, 2011 11:44 am

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
- Jesteśmy na miejscu.
Pojawia się avatar Unicrona.
- Witam w moim ogródku. Co tam?
- Podobno masz pomysł. Słuchamy.
- Dziwne, że sami o tym nie pomyśleliście. Plan jest prosty: zróbcie nowe ciało dla Viega Taimatsu.
- Emm... Że co? Ja lubię to moje.
- Chodzi mi o tymczasowe, z użyciem tej samej technologii, którą użyłeś dla Damensayi na tamtej dalekiej planecie.
- Czyli robimy nowy Program Armada?
- Mam odpowiedni program potrzebny do szybkiego stworzenia odpowiedniej JigenRide. Viego ma dane zbroi Jigen Ridera V. Jeśli to połączymy, dostaniemy możliwość utworzenia zastępczego ciała. Jest jedynie jeden problem.
- Jaki?
- Nie wiem, czy będzie się w ogóle dało tym ciałem normalnie sterować. To tylko ma być pojemnik.
- O super... Z jednej puszki do drugiej.
- Teraz ja mam pomysł. Final FormRide.
- Znowu chcesz mi to zrobić? Jesteś bezczelna.
- Masz wybór. Albo tkwisz tutaj nie wiedząc, co się dzieje, albo możesz polecieć ze mną na poszukiwanie odpowiedniego kryształu. Będziesz tylko musiał mnie chronić, bo mam zamiar użyć Worldwide Armor.
- No cóż, dobra. I tak nie mam nic lepszego do roboty. Powiemy innym?
- Lepiej nie. Myślą, że jesteśmy gdzieś daleko w kosmosie, niech im to wystarczy.
- Ale jak znajdą Miasto, to się dowiedzą.
- No to, Nsaya-chan, lecisz z nami. Minęło sporo czasu od kiedy Jigen Tankenka podróżowali przez wymiary całymi statkami, nie?
- Unicronie, sprowadź nam ten program. Damensaya, ściągnij informacje z WDG i daj kartę już do tego pomieszczenia. Oboje, przygotujcie wszystkie systemy, by pomóc mi w przeniesieniu całego Miasta do Korytarza. Odbijamy jeszcze w tej godzinie.
- Tak jest.
- Robi się.
- No no, pani kapitan Cemineya. Kto by się spodziewał.
- Siedź cicho i czekaj tutaj. Zaraz cię wyciągniemy na zewnątrz.
Kaylin, Unicron i Damensaya wyszli z WORLD.
- Hm, zostałem tu sam? Gyuahen, a ty jeszcze tu jesteś?
- Jestem, ale daj mi spać. Też jestem padnięty po twojej zabawie w kwanty. Jakbym ci nie dał kopa energii przy końcu, może byś się nawet rozleciał.
- Hm, dzięki, stary. No to będziemy musieli trochę potem potrenować.

Kaylin wyszła z panelu.
- Damensaya, Unicron, karta gotowa?
Karta wystrzeliła ze slotu w ścianie prosto do Kaylin, ta ją złapała. Było to JigenRide: Veri.
- Świetnie. Zaczynam.
Włożyła kartę do Jigendrivera.
JIGENRIDE
VERI

Pojawiła się pusta zbroja Jigen Ridera V w trybie Phoenix, która stała jak pomnik.
- Damensaya, podłącz tą zbroję do systemu i spróbuj pomóc Viegowi do niej przejść.
Zbroja zaczęła się unosić na panelu systemu WORLD i się lekko podświetliła. Zaraz po tym wylądowała.
- Viego, jesteś tam?
- Jestem, jestem. Dalej się niekoniecznie mogę ruszać, to przez brak energii. Dawaj tą kartę. Myślę, że będziesz mogła korzystać również z mojego uzbrojenia oraz zmieniać tryb zbroi według moich form.
- No, trzymaj się.
FINAL FORMRIDE
V-V-V-VERI

Zbroja V dostała dodatkowe elementy i zaczęła lecieć w kierunku Kaylin, tuż przed nią się przemieniając w wieloelementową zbroję, która osadziła się na ciele Kaylin. //coś a'la zbroje Saiyan, jeśli mam podać przybliżenie. Plus tamten mundur, o którym mówiłem. Dodatkowo zbroja ma gdzieś na wysokości serca umieszczony pionowo Linker model V, którym można zmieniać formy zbroi.//
- Wygląda na to, że wszystko jest w porządku. Viego, jak tam?
- Rzadko mam okazję sobie tak tutaj poleżeć, więc nie narzekam.
Kaylin przywaliła z pięści w zbroję.
- Ej, daj spokój, tylko żartuję.
Kaylin się uśmiechnęła.
- Wiem, wiem. Idziemy.
Kaylin poszła na mostek.

//Hm, chwilowo Kaylin jest moją główną postacią.//

86Sala z systemem W.O.R.L.D. - Page 4 Empty Re: Sala z systemem W.O.R.L.D. Sro Sie 10, 2011 12:53 pm

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
- Cholera, bardziej zielone i byłby Matrix...
- To sala z systemem WORLD. Prawie to samo. A tu wisi sobie Viego.
- Skamieniały trochę...
- Aż tak beznadziejnie wyglądam? Zupełnie jakbym się spalił na węgiel... Jak przebiega samoregeneracja?
- Początkowe obliczenia dawały tydzień. Myślę, że kilka dni.
- Jak dla mnie, za długo. Przerzućcie mnie ze zbroi do ciała i wywalcie do Sol. Ciepła kąpiel dobrze mi zrobi.
- Jesteś pewien?
- Głupie pytanie. Nsaya-chan, ile to skróci czas?
- Poniżej dnia. Może nawet kilka godzin w sprzyjających okolicznościach.
- No to ustalone. Wrzućcie jakoś tą zbroję do systemu i zaczynam przeprowadzkę.
- Może polecę do Sol razem z tobą?
- Nie myślisz, że twoje Entei jest jeszcze za słabe, żeby to wytrzymać?
- Nie myślisz, że inaczej nigdy nie będzie wystarczające?
- No dobra. Ale jak będzie za gorąco, uciekasz przez Puerta.
Kaylin weszła na panel razem ze zbroją. W pewnym momencie zbroja zniknęła, zostawiając Kaylin sam mundur. Przez wejście do systemu sprawdziła, że Viego wrócił do siebie. //dosłownie, w przenośni wróci później//
- Damensaya, Ali, idźcie do pracowni. Zbierzcie dane, zacznijcie robić plany konstrukcyjne i poczekajcie na nas.
- A mogę sobie wziąć kawałek tego kryształu do Tetromatrix?
- Powinno wystarczyć, więc żaden problem. Puerta, otwórz.
Puerta otworzyło się pod Viegiem dokładnie gdy został odłączony od systemu i przestał lewitować - wpadł do środka. Kaylin wskoczyła zaraz za nim.

Damensaya i Alister poszli do pracowni.

87Sala z systemem W.O.R.L.D. - Page 4 Empty Re: Sala z systemem W.O.R.L.D. Pon Paź 03, 2011 3:31 pm

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
Viego, Damensaya, Kaylin i Alister pojawili się w tej sali.
- Mamy coś robić wewnątrz WORLD?
- Tak, tylko tu to jest możliwe. Damensaya, wchodzimy wszyscy. Ty też.
- Opuścić ciało czy nie ma potrzeby?
- Nawet zbroję możesz zostawić. W razie czego pokieruj stąd gości do odpowiednich sektorów.
Cała czwórka weszła na panele i podłączyła się do systemu.

Miejscem, w którym się pojawili był gigantyczny budynek o dość futurystycznym (nawet jak na te standardy) wyglądzie. Po chwili z jednego z korytarzy wyszedł również Gyuahen.
- Hej.
- Co to za miejsce? A to kto?
- To Gyuahen, mój wewnętrzny lokator. Witam w reprezentacji mojej świadomości.
- Czego tu szukamy?
- Niczego nie musimy szukać, bo wiem, gdzie to jest.
Viego pstryknął palcami i podłoga się rozdzieliła wokół grupy tworząc windę. Wyniosła ona V-Team na wyższy poziom, gdzie był gigantyczny kryształ otoczony kilkoma ścianami energii, tylko nieduży fragment wystawał na zewnątrz.
- Co to jest?
- Worldwide Reading. Teraz mam go tyle, co tu wystaje.
- Czyli to rozwalamy? Co chcesz zobaczyć z całym tym świecidełkiem?
- Nie skłamię mówiąc, że wszystko. Teraz jest okazja. Nie wiem, jaką moc będzie miało w pełni, ale jeśli może pomóc ogarnąć sytuację na Beralzie i znaleźć córki Yoha i Shigeru, chętnie się tym zajmę od razu.
Viego zaczął nawalać Enkenami w pierwszą barierę, wkrótce dołączyła do niego Kaylin. Damensaya przeszła w Program Armada i atakowała Space Bladem. Alister stał.
- Hej Viego, nie jestem tu ograniczony moimi zdolnościami, nie?
- Tylko energią.
- Dobrze. Tak tylko pytam.
Siłą woli Alister przyzwał zbroję T-Mode, bez hełmu. Używał cały czas T-Spinów.

//NPC, wiem, że chcesz tu zabierać głos.//

88Sala z systemem W.O.R.L.D. - Page 4 Empty Re: Sala z systemem W.O.R.L.D. Pon Paź 03, 2011 3:51 pm

NPC

NPC
NPC
NPC
Udało się Wam rozwalić pierwszą i drugą barierę, które osłaniały kryształ.

89Sala z systemem W.O.R.L.D. - Page 4 Empty Re: Sala z systemem W.O.R.L.D. Pon Paź 03, 2011 4:45 pm

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
- Hej, szybko idzie.
- Tak, z tymi dwoma na pewno. Pierwsza się otwiera gdy zaczynam skan. Druga to nieduży sukces, szczególnie że się stopniowo odtwarzają, o popatrz tam przy rogu.
Faktycznie bariera zaczynała się powolutku zasklepiać.
- Pocieszyłeś nas. Ile jest barier?
- Teoretycznie siedem.
- A praktycznie?
- Pozostaje kwestia zniszczenia jeszcze jednej, której nigdy nie widziałem. Otacza ona kryształ w jakiś dziwny sposób i sprawia, że pozostałe się odtwarzają. Jeśli udałoby się je wszystkie przełamać, nie powinny się odtwarzać i powinienem być w stanie czerpać z pełnej mocy Worldwide Reading kiedy chcę.
- To na co czekamy?
- No, jeszcze drobny problemik. Jeśli ostatnią uderzymy za mocno, może uszkodzić kryształ. Nie jestem ciekaw, jakie to będzie miało skutki. A nie mogę tutaj w tej chwili użyć Worldwide Reading żeby wszystko dokładnie ustalić.
- A pozostałe bariery są mocne?
- Pamiętacie unicronową zbroję? Mocniejsze.
Gyuahen buchnął płomieniami i utworzył dwie Lanza del Fuego.
- No to jedziemy!
Kaylin aktywowała Linker.
HYPER LINK UP
CHANGE HYPER PHOENIX

Forma Hyper Phoenix nie miała tym razem pełnego hełmu, a feniksokształtny wizjer uformował coś na kształt diademu, jak u Damensayi Armady.
- Ktoś o mnie wspominał?
Pojawia się Unicron w postaci robota.
- Unicron! Co cię sprowadza?
- Mam coś dla Damensayi. Niestety zadziała tylko tu bądź w pełnej skali. Transformacja!
Unicron przemienił się w tryb planety (w ludzkiej skali) i podleciał do Damensayi.
- V-3, Deus Ex Machina!
Rozdzielił się na części, które dołączyły się do zbroi Trybu Armada, dodając do bezpośredniego wyposażenia Damensayi bicz, który zwykle formuje pierścień wokół trybu planetarnego oraz niszczyciel planet. Rogi Unicrona są reprezentowane przez dwa uformowane tak, ale skierowane w dół i dłuższe pasma włosów. Damensaya zaczęła ładować energię w rękach.
- Niesamowite!
- Mam jednostkę, która pozwoliłaby tak usprawnić tryb Armada twojego całego statku. Niestety nie wiem, czy dałoby się zrobić coś podobnego w ludzkiej skali.
Alister chwilę się zastanawiał, aż nagle w jego ręce pojawił się obrobiony przez niego kryształ.
- Ciekawe, jaki to da efekt.
Kryształ zaczął świecić i sprawił, że cała zbroja również się rozjaśniła. Nagle zniknęła.
- Ali, co to?
- Nie wiem, ale czuję, jakby moje zdolności przeniknęły do mojego ciała. Jak na razie tylko w tym świecie, ale...
Podniósł rękę i zrobił coś, co u każdego wywołałoby uwolnienie aury wokół niej //taki specyficzny ruch ręką, chyba załapiecie podświadomie// - faktycznie pojawiła się aura złożona z niedużych energetycznych sześcianów błyszczących na wszystkie kolory. Pojawiały się one i znikały.
- Wow, to jest super. Będę musiał nad tym popracować. Zobaczmy, czy to zadziała jak chcę... S-Mode!
Włosy Alistera zmieniły kolor na zielony i czerwony, a na skórze pojawiły się kanciaste wzory w tychże kolorach. Siłą woli Ali zmaterializował swoja typową broń z S-Mode.
- Chyba wiem. Kryształ u mnie pozwolił przerzucić moją moc poprzez utworzoną zbroję, a u ciebie pozwolił połączyć moce ze zbroi z twoim ciałem. Jako że to ten sam kryształ, powinienem być w stanie ci pomóc to opanować, może czymś na kształt Phantom Ring. A jesteś w stanie przejść w uzbrojoną postać?
- Spróbuję.
Napiął mięśnie, a wzory rozbłysły. Światło otoczyło go całego, odtwarzając zbroję w nieco zmienionej formie. //gdzieś w najbliższym czasie, po terminie pierwszej wysyłki na olimpiady, spróbuję wykreować nowe formy dla Alistera//
- Działa, ale trochę opornie. A właśnie, co to jest ten Phantom Ring?
Viego się uśmiechnął i skrzyżował ręce przed sobą. Na wysokości nadgarstków pojawiły się pierścienie energii. Rozłożył ręce na bok.
- Phantom Ring, Hemi-Teksetter!
Pierścienie wystrzeliły z rąk i po chwili się powiększyły i wróciły. Gdy przechodziły wokół ramion, tworzyły na nich zbroję Tekkamana Quantaxa. Pierścienie zatrzymały się w połowie ramienia i zacisnęły.
- Na razie nie aktywuję całej zbroi. Tu mogłaby być niebezpieczna.
Gyuahen się chwilę przyjrzał, lekko zaśmiał i skoczył na odnawiające się bariery, wbijając w nie swoje włócznie. Kaylin ruszyła za nim z Enkyō, Damensaya przemieniła broń w Space Blaster i rozpoczęła ostrzał. Alister i Viego spojrzeli na siebie i przytaknęli. Alister ruszył z drugą wersją Zap Stinga, dając Viegowi miejsce do uderzenia porządnie wzmocnionym Enkenem.

90Sala z systemem W.O.R.L.D. - Page 4 Empty Re: Sala z systemem W.O.R.L.D. Pon Paź 03, 2011 8:47 pm

NPC

NPC
NPC
NPC
Poszły bariery aż do czwartej, piąta naruszona. Zaczynają się szybko zasklepiać.

91Sala z systemem W.O.R.L.D. - Page 4 Empty Re: Sala z systemem W.O.R.L.D. Pon Paź 03, 2011 8:56 pm

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
- Cholera no, syzyfowa robota. Oby było warte zachodu.
- Oby tak. Ali, Nsaya, uderzcie w piątą. Gdy ta padnie, Kaylin i Gyuahen, przebijcie szóstą. Wtedy postaram się wkroczyć w odpowiednim momencie żeby przebić siódmą i dostać się do środka, gdzie zostanie tylko tamta. Wtedy podtrzymujcie poprzednie bariery "wygaszone".
- Robi się.
- Gramy.
- No to jazda.
- Exacta.
Alister przeskoczył w I-Mode i przekształcił broń w miecz, Damensaya aktywowała Space Colossusa i oboje przecięli barierę. Jeśli nie podziałało, próbują do skutku.
Gdy piąta bariera pęka, Kaylin i Gyuahen wystrzeliwują salwę Jitsuhō w szóstą barierę. Viego czeka tuż obok nich na odpowiedni moment i gdy pada szósta bariera wystrzeliwuje się w tamten punkt i przeleciawszy przez szóstą barierę wbija się obydwoma pięściami w siódmą niosąc ognistą aurę, która ma zburzyć barierę.

92Sala z systemem W.O.R.L.D. - Page 4 Empty Re: Sala z systemem W.O.R.L.D. Pon Paź 03, 2011 8:59 pm

NPC

NPC
NPC
NPC
Za trzecim cięciem pękła piąta bariera, a po krótkiej chwili szósta. Impet wystarczył Viegowi do przejścia przez siódmą, ale wtedy wszystkie się zamknęły. Kaylin utknęła między szóstą a siódmą, Gyuahena odrzuciło między czwartą i piątą. Alister jest między drugą a trzecią, Damensaya na zewnątrz, Viego całkiem w środku. Ósma bariera nie podda się dopóki stoi pozostałe siedem.

93Sala z systemem W.O.R.L.D. - Page 4 Empty Re: Sala z systemem W.O.R.L.D. Pon Paź 03, 2011 9:09 pm

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
- Em... Okej?
- Szybko się zamknęło.
- Viego, co robimy?
- Zacznę atakować ósmą zaporę. Wtedy wy spróbujcie przebić bariery wokół was.
Viego skrzyżował ręce przed sobą, a panele na przedramionach się odsunęły. Zaczęła się w nich zbierać energia.
- Iwa, tey, seme, raib, qev, con, erte, tima, inka, nam, pese, lifi, lifiwa, liftey, lifseme! //Kto pamięta gościa, który się ładował 15 sekund? xd Ja go pamiętam, dlatego walnąłem tak bez powodu liczenie do 15 po erfelańsku. System dwunastkowy, nie dziesiątkowy.//
Z emiterów wystrzelił strumień energii, który utrzymywał się cały czas.
Kaylin wtedy zebrała energię na podwójne Enkyō i wystrzeliła je w obie bariery. Gyuahen wyemitował eksplozję ze swojej wiecznie płonącej aury. Alister przeskoczył w S-Mode i użył Line Clear wystrzeliwanego w dwie strony. Damensaya użyła niszczyciela planet Unicrona, który równie dobrze może przebić kilka barier.

94Sala z systemem W.O.R.L.D. - Page 4 Empty Re: Sala z systemem W.O.R.L.D. Pon Paź 03, 2011 9:15 pm

NPC

NPC
NPC
NPC
Póki siedem barier stało to słabe Voltekka nie robiło wrażenia na ósmej, sytuacja zmieniła się gdy reszta zaczęła atakować tamte bariery. Gyuahen pierwszy strącił swoje bariery, ale zaczynały się odnawiać. Gdy Kaylin i Alister zburzyli swoje, odtwarzanie przyspieszyło. Niszczyciel Planet Damensayi przebił pierwszą barierę i w porę zatrzymał pozostałe.

Nic nie wspomagało już ostatniej bariery, która... pękła bez problemu odsłaniając kryształ, który również się roztrzaskał pod atakiem Viega. Fragmenty rozleciały się we wszystkie strony i przez chwilę wisiały w powietrzu. Wszyscy, a Viego w szczególności byli w szoku i zaniemówili - wydawało się, że całkowicie zniszczyli Worldwide Reading.

Po krótkiej chwili ciszy połyskujące odłamki zaczęły krążyć i tworzyć sferę, która się zaczęła rozszerzać, niemalże w nieskończoność, pozostawiając w centrum tylko okrągły podest, na którym stał V-Team. W "oddali" można było widzieć najróżniejsze gwiazdy i zjawiska kosmiczne.

Wtedy zrozumieliście, że to właśnie prawdziwa postać Worldwide Reading. Nie statyczny kryształ z zachowanymi stałymi informacjami, ale obserwatorium widzące zmieniający się świat. Niedługo mogliście to pooglądać, bo zaraz po tym błysk światła wyłączył was wszystkich z systemu, również Damensayę.

95Sala z systemem W.O.R.L.D. - Page 4 Empty Re: Sala z systemem W.O.R.L.D. Pon Paź 03, 2011 9:22 pm

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
- Wow, to było... piękne... O to chodziło?
- Chyba tak. Tym właśnie jest Worldwide Reading. To obserwatorium zbierające informacje zewsząd. Stąd jego inna nazwa, Odczyt Wszechrzeczy. //mówi się, że tłumaczenia są jak kobiety - piękne nie są wierne, wierne nie są piękne. To najlepsze moje tłumaczenie na polski Worldwide Reading/Zensekai Doku i będę się go trzymał xd// Powinienem być w stanie je ukierunkowywać na konkretne informacje, chyba nawet włączyć w nie mój Zetsugan. Ale to po drodze, mam co chciałem. Nsaya, jak sytuacja na Panoramio?
- Pojawił się ktoś nowy, kto otworzył przejście. Czekaj... Jest odczyt z WDG. To nie jest jeden z twoich modeli specjalnych ani model standardowy, jest przerobiony.
- Możesz się podłączyć do niego i odczytać dane właściciela?
- Tak, mogę, chwila... Ah.
- I co?
- Nie powiem wam. Chodźmy na Panoramio, sami zobaczycie.
Kaylin otworzyła przejście, przez które cała ekipa przeniosła się na Panoramio zaraz po tym jak Damensaya odłożyła zbroję Jednostki Armada.

96Sala z systemem W.O.R.L.D. - Page 4 Empty Re: Sala z systemem W.O.R.L.D. Czw Paź 06, 2011 3:44 pm

Mr.Bercikovsky

Mr.Bercikovsky
KOX
KOX
Arisa dzięki wskazówkom Damensayi do tarła do pomieszczenia z WORLD. Rozejrzała się.
- Mam nadzieje, że to tutaj.
Weszła na panel i podłączyła się do systemu.

Dziewczyna pojawiła się w miejscu, w którym już kilkukrotnie była. Była to jej podświadomość. Jednak teraz, dzięki WORLD mogła ją dowolnie zmieniać. Nie chciała trenować w tak mrocznym i ponurym miejscu więc zmieniła ją w polanę. Tu swobodnie mogła dać upust swoim emocjom. Była wściekła. Krzyknęła wysyłając serię pocisków KI. Tak zaczęło się jej "wyżywanie". Robiła to na wiele różnych sposobów. Trwało to jakiś czas. Gdy już nie miała energii postanowiła wyjść. Jednak przypomniała sobie, że Damensaya miała ją powiadomić gdyby coś się stało. Korzystając z okazji Arisa zaczęła trenować. Głównie przyłożyła się do trenowania szybkości.

//
@Down
No cóż... wystarczyło mi napisać na PW i nie widziałbym problemu w usunięciu posta. Teraz nie mogę tego dokonać.//

Ostatnio zmieniony przez Mr.Bercikovsky dnia Czw Paź 06, 2011 4:25 pm, w całości zmieniany 1 raz

97Sala z systemem W.O.R.L.D. - Page 4 Empty Re: Sala z systemem W.O.R.L.D. Czw Paź 06, 2011 4:20 pm

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
//Absolutnie nigdy Arisa nie była w tym pomieszczeniu i nie miała jakichkolwiek szans wiedzieć, jak to działa, bo do tej pory nikt jej nie powiedział.

Zaczynasz myśleć tak płytko jak Shigeru, to źle.

Ale skoro już takie coś walnąłeś, niech ci tak będzie.//

98Sala z systemem W.O.R.L.D. - Page 4 Empty Re: Sala z systemem W.O.R.L.D. Pią Paź 07, 2011 9:49 pm

Mr.Bercikovsky

Mr.Bercikovsky
KOX
KOX
// "Tam oj, tam oj." Tam wyżej ci odpisałem... Nie przedłużając odpiszą krótko.//

Arisa po wyczerpującym treningu wyszła z pomieszczenia i udała się do skrzydła szpitalnego.

//Mówiłem, że będzie krótko. A co do mojego myślenia to ten tydzień na tym się nie skupiał. Więc wybacz.//

//Dlatego też mówiłem, że niech tak już będzie.//

99Sala z systemem W.O.R.L.D. - Page 4 Empty Re: Sala z systemem W.O.R.L.D. Pon Lut 27, 2012 3:10 pm

Maximus

Dragon Slayer
Dragon Slayer
Chłopak pojawił się w sali:
- To może opowiesz mi trochę o tym systemie? Będę wdzięczny.

100Sala z systemem W.O.R.L.D. - Page 4 Empty Re: Sala z systemem W.O.R.L.D. Pon Lut 27, 2012 3:39 pm

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
- Wchodzisz na jedną z tych platform. System wykorzysta twoje fale mózgowe i utworzy wirtualną rzeczywistość, do której twoja świadomość się przeniesie. Ten świat można do woli regulować, np. zmieniając krajobraz, nadając różne warunki fizyczne, tworząc oponentów, regulując upływ czasu względem świata rzeczywistego, co dla zdrowia nie powinno być nadużywane, włączać lub wyłączać nieskończoną energię. Ciało będzie odczuwało efekty jedynie przy wyłączonej. Gotów na przejażdżkę z diabłem?

Sponsored content

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry  Wiadomość [Strona 4 z 6]

Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Pozwolenia na tym forum: