Yoh Theme!
Przede wszystkim, liczę z Twojej strony na komentarz w moim temacie z O-S-W.
W postaci bazowej, włosy postaci prezentują się naprawdę fajnie. Cały czas stosujesz cieniowanie dwu-tonowe, jednakże, proponuję zacząć używać trzeciego, pośredniego odcienia do kosmyków położonych z tyłu - lekkie ich zaciemnienie dobrze wpływa na wygląd. Twarz wykonana dobrze, nie mam tutaj żadnych zastrzeżeń. Masa mięśniowa nie prezentuje się źle. Strój wykonany dość schludnie - tutaj jednak warto przyczepić się do paska. Brak outline'a jest zbędny. Poza tym, jego cieniowanie jest słabe - możnaby rzec, wręcz amatorskie. Cieniowanie spodni również wymaga modyfikacji, wszak nie jest tym, co spodziewałem się zobaczyć po wejściu do twojego tematu z OPAR'ami. Jeżeli chodzi o elementy, mające nieodpowiednie proporcje, to przyczepić się mogę tylko do lewej dłoni - jest zbyt kanciasta.
Formy Super Saiya'jin nie prezentują się źle, ale po kolei - każda ma bowiem pewne niedociągnięcia, pomijając błędy z cieniami lub proporcjami, zauważalne w postaci bazowej. Przede wszystkim, niepotrzebnie usuwasz outline z włosów, miejscami zostawiając puste miejsca. Owszem, kiedyś myślałem, iż brak konturów dodaje uroku pracy - teraz się to zmieniło. Ona wcale nie prezentuuje się przez to lepiej. Duża ilość błędów pojawia się przy transformacji Super Saiya'jin 2. Niepotrzebnie dotykałeś masę mięśniową; jeden piksel zadecydował o tym, że wygląda ona gorzej niż wcześniej. Poza tym, niepotrzebnie dodałeś tutaj nos i usta. Na tak niewielkiej przestrzeni są one jedynie niepotrzebnym dodatkiem. Ba! Sprawiają, iż praca wygląda gorzej. Błędem było skasowanie outline'a z ramienia. Nie ruszaj rozjaśnienia - zostaw je takim, jakie jest w postaci SSJ - postać i tak jest już jaśniejsza, a rozjaśnianie jej jeszcze bardziej jest zwyczajną głupotą. Włosy w SSJ3 wyglądają bynajmniej bardzo dziwnie. Są zbyt mało gęste. Popatrz na inne postacie w tej formie - Goku bądź Gotenks. Albo też zobacz jak wykonują je autorzy swoich OPAR'ów - Woogy, Rayem, FNTO czy inni spriterzy - polscy bądź zagraniczni.
Hollow / Vizard nie prezentują się źle. Maska wykonana przyzwoicie, mimo, że wydaje się trochę za mała. Większość błędów wymieniłem w postaci bazowej. Hollow Form ma bardzo dużo braków w kwestii outline'u. Poza tym, masa mięśniowa mogłaby wyglądać nieco ciekawiej. Nie. Nie sądzę, że wygląda źle, ale mam wrażenie, że stać Cię na więcej.
Ogólnie rzecz biorąc, prace trzymają dość wysoki poziom, jednak nie są wolne od błędów - mniej oraz tych bardziej ciekawych. Mimo, że nie są to widoczne gafy, to często popełniasz je w cieniowaniu. Wykonanie bardziej gęstych włosów sprawia Ci chyba problem - jak nie, to udowodnij mi to, poprawiając SSJ3. Staraj się unikać braków konturów, tudzież właśnie outline'u - w zbyt dużych ilościach, psuje to pracę, niesamowicie. Twórz dalej i staraj się dostosowywać do tego co piszą Ci oceniający / komentujący użytkownicy.
kp;3
Feli\